Close
Faqja 3 prej 29 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 290
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Kur thashe qe ti i ''di'' shume mire ceshtjet e brendshme ne angli , nuk e thashe kot.
    Problemi eshte se edhe ata anglezet e kompanise tende skane me shume dije se ti. Bile kur hapen tema te tilla , kjo tregon se ke te besh me nje ambjent goxha trashanik verdalle.

St. George's day festohet aq shume sa keta te Tories duan ta bejne dhe bank holiday bile.

Ato trendafilat e kuq kot i vene anglezet diten e st' georges ....si ta merr ty mendja?

Flamuri i st. george eshte ofendues per disa shkaqe. E para eshte flamuri i kryqezatave , e cila perfaqeson vetem angline si ''shtet'' . Mirepo nuk ekziston ndonje shtet me emrin Angli. Kot nuk quhet United Kingdom , e si pasoje duhet te perfaqesoje te gjitha ''shtetet'' ne te , Skocine,Wales,Angline dhe Irlanden e Veriut, keshtuqe detyrimisht ky flamur nuk duhet te behet zyrtar me ligj.
    Me liri veprimi , ky flamur valevitet kudo ate dite , e kete gje e shikojme cdo vit.

Arsyeja tjeter eshte se Saint George nuk ka qene anglez fare , por ushtar romak palestinez. Pra nuk ka lidhje fare me angline drejperdrejt. Shume organizata ''patriotike'' angleze kane kerkuar qe St. Georges day te zevendesohet me nje hero anglez.

Ndersa Saint Patrick , meqe bere krahesimin, ka lidhje direkt me Irlanden , sepse ishte njeriu i pare qe solli kristianizmin ne Irlande.

Besoj se mesove dicka rreth jetes ne UK.

PS: Nqs e ndjen veten te tepert , atehere pse nuk iken mbrapsht? lol
    Po ta bej kabull kontraditen ne shkrim kur thua qe ska shtet me emrin Angli, se e ke korigjuar po vete, pra mbreteria e bashkuar berbehet nga shtetet Angli, Wales, etj, sic e ke thene. Pra ka shtet me emrin Angli.

Ketyre Anglezve shyqyr qe u kemi ardhur ne ti nxjerrim ne drite se do kishin humbur pa ne!

Kontradita tjeter me e madhe eshte kur thua qe Shen Xhorxhi ka qen Palestinez, pra Anglia, nje shtet i madh, qenka infektuar qe heret nga kontinentet jash-europiane, zgjidh e merr si do elem tani...?

Per sa i perket kthimit tim ne Shqiperi, ku e di ti qe s'do kthehem. Anglezi shfrytzoj koloni pas kolonije per vite te tera, une do ta shfrytzoj angline vetem per pak vjet e do kthehem

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga white_snake Lexo Postimin
    'Politically correct teachers'...
    nuk eshte mjaftueshem per ty qe te tilla debate u shkojne njerezve neper mend, vim ne nga Shqiperia e kombet e tjera nga cilado vrime qe vijne e te cicerojne kot e me kot. Keshtu fillojne keto pune, Somalezet ne kolegjin tim ne fillim kerkuan nje dhome te vogel ku te faleshin, pastaj banjo me vete per te marr abdes e pastaj nje dhome me te madhe e keshtu me rradhe. Rri te keqen.

Per sa i perket nenvizimin te fundit, ke dal ndonjehere ne West End per didten e Shen Patrikut? Ndonje ndeshje te kombtares Shqiptare e ke ndjekur me shqiptar te tjere?

Une se kuptoj pse reziston kot, eshte e qarte qe Anglezet kane goxha te drejta te tyret te kufizuara vetem prej 'human rights', ose ben vet ose me ter mend se ve re kete gje, nuk di si t'ia ve emrin...
    Akoma vazhdon e debaton ti per kete gje?
    Ne vend qe te jesh mirenjohes qe jeton ne nje vend i cili i trajton te gjithe kulturat e traditat e popujve njesoj , por vazhdon me injorancen tende ta sulmosh kete gje.

Je emigrant o njeri. Trego pak mirenjohje. Je me fat qe jeton ne shtetin me demokratik ne bote , momentalisht.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Akoma vazhdon e debaton ti per kete gje?
    Ne vend qe te jesh mirenjohes qe jeton ne nje vend i cili i trajton te gjithe kulturat e traditat e popujve njesoj , por vazhdon me injorancen tende ta sulmosh kete gje.

Je emigrant o njeri. Trego pak mirenjohje. Je me fat qe jeton ne shtetin me demokratik ne bote , momentalisht.
    Nuk e di c'po lexon ti ne postet e mia.
    Nuk e di ku po e sheh mosmirnjohjen. Une biles po them qe ne po u prishim pune ketyre ketu, e kane vendin e tyre...
    Mua me termend me vjen gjynah se si nje shtet, e sidomos superfuqi, vete-asimilohet per shkak te rracave te tjera.

Une e di shume mire qe jam emigrant, e kam pranuar qe ne fillim, edhe njehere s'di c'po lexon ti..

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Po ta bej kabull kontraditen ne shkrim kur thua qe ska shtet me emrin Angli, se e ke korigjuar po vete, pra mbreteria e bashkuar berbehet nga shtetet Angli, Wales, etj, sic e ke thene. Pra ka shtet me emrin Angli.

Ketyre Anglezve shyqyr qe u kemi ardhur ne ti nxjerrim ne drite se do kishin humbur pa ne!

Kontradita tjeter me e madhe eshte kur thua qe Shen Xhorxhi ka qen Palestinez, pra Anglia, nje shtet i madh, qenka infektuar qe heret nga kontinentet jash-europiane, zgjidh e merr si do elem tani...?

Per sa i perket kthimit tim ne Shqiperi, ku e di ti qe s'do kthehem. Anglezi shfrytzoj koloni pas kolonije per vite te tera, une do ta shfrytzoj angline vetem per pak vjet e do kthehem
    Po mire pra , e bejme edhe gjergjin anglez atehere , si ta thuash ti . lol
    Po edhe patrick ska qene irlandez mer , po me ke merrem une thuaj .

Ok , shfrytezoje angline , se je i zgjute shume ti .

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Sinqerisht nuk arrij t'i kuptoj disa shqiptare. Te ishin shqiptaret nje perandori shekullore, qe ka pushtuar gjysem e botes dhe shtypur e shfrytezuar me miliarda njerez, atehere do te ishte e kuptueshme. Por ne shqiptaret ende jemi te kolonizuar per vete, nuk kemi ende nje komb, dhe jemi ne momentet e kombformimit qe Italia e Gjermani i kane kaluar ne shekullin e 17-18. Ne as nuk e kemi filluar kete proces. E ende pa u formuar tamam Shqiperia, na dalin disa shqiptare qe thone qe nuk e kane problem se pse Shqiperia zhduket e neser zevenedesohet me arabe, indiane, turq e zezake. Kesaj i thone te jesh i pjerdh*r ne tru se nuk di si ta shpjegoj ndryshe.

Nese doni te shihni mrekulline qe ka sjelle pranimi i miliona emigranteve, vizitoni Brukselin, qe eshte bere si halja e botes, dhe ne shume lagje nuk ka ndryshim nga Kalkuta e Kinshasa.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Kur dynden jevgjit dhe arabet padyshim qe eshte rrezik!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Po mire pra , e bejme edhe gjergjin anglez atehere , si ta thuash ti . lol
    Po edhe patrick ska qene irlandez mer , po me ke merrem une thuaj .

Ok , shfrytezoje angline , se je i zgjute shume ti .
    Leri lloqet, s'eshte si them une, ate e the vet ti dhe ke rene te kontradite me idete e tua. Megjithese kjo teme u perdrodh shume. Juve te intergruarve ju lejohet te beni keto komente, ju e njihni jeten. Mo na e vini re ne te prapambeturve, ne kshu kemi per te ngelur ter jeten.

Mbase nga kokeforcia per te ndrryshuar pigmentin e lekures, se jemi te kenaqur me ngjyren qe kemi, mbase na pelqen menyra jone e te folurit. Mbase nga prapambetja ne kulturen e traditen qe kemi, ne kestu do mbetemi.

Ju te perparuarit hapni dyert per kombet e huaja, pse jo, erresoheni pak pigmentin e lekures, se po jetove nen nje cati me dike do i marresh edhe tiparet edhe huqet e zakonet, lum ju. Ne, hmmm, ne po mbrapa ne, Zoti mendofte per ne!

Citim Postuar më parë nga Endrra eVjerres Lexo Postimin
    Te kufizuar thot... ahah po kjo eshte e drejta me lale se shumica e do keshtu, shume vende te perendimit kane ligje te peraferta pse? Reziston thot, ti po reziston megjithese dole bllof me faktet! Edhe a i ke lezuar ndonjehere bazat e ligjeve te Human Rights? Edhe Shqiperia i ka se i jipen nga organizata nderkombtare packa se tek ne nuk zbatohen sic mund te zbatohen ketu!!!!!!!!

Ti na del e thua i kufizohet nga Human Rights ahahah
    Edhe sipas teje qenka e lejueshme qe te asimilohesh ne vendin tend eee, hajde o mendje hajde.

Mbase edhe s'ke faj, s'thote kot populli 'I mbyturi te mbyt'.

Jeto i lumtur o anglez i lindur, ja arrite edhe ti dites, ja u fute te gjithve

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Leri lloqet, s'eshte si them une, ate e the vet ti dhe ke rene te kontradite me idete e tua. Megjithese kjo teme u perdrodh shume. Juve te intergruarve ju lejohet te beni keto komente, ju e njihni jeten. Mo na e vini re ne te prapambeturve, ne kshu kemi per te ngelur ter jeten.

Mbase nga kokeforcia per te ndrryshuar pigmentin e lekures, se jemi te kenaqur me ngjyren qe kemi, mbase na pelqen menyra jone e te folurit. Mbase nga prapambetja ne kulturen e traditen qe kemi, ne kestu do mbetemi.

Ju te perparuarit hapni dyert per kombet e huaja, pse jo, erresoheni pak pigmentin e lekures, se po jetove nen nje cati me dike do i marresh edhe tiparet edhe huqet e zakonet, lum ju. Ne, hmmm, ne po mbrapa ne, Zoti mendofte per ne!
    Shume fole , e asgje sna the .

Ku rashe ne kontradikte me veten une , se me bere kurioz vertet?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Shume fole , e asgje sna the .

Ku rashe ne kontradikte me veten une , se me bere kurioz vertet?
    Kemi debatuar edhe ne nje teme tjeter ketu ne forum, edhe ne ate debat me dhe te njetat pershtypje je si pune maces, nuk bie ne kurriz. Mbase ka te bej qe kemi edhe opinione te ndrryshme per jeten ne Angli edhe per emigrimin.

Cka thashe shume qe ti s'kuptove asgje po ti permbledh shkurt:

Nese ti dhe keta te intergruarit e 'jo-rracistet' e tjere jeni me te vertet dakort me lejimin e e migranteve nga kontinetet te tjera, atehere besoj se e keni marre parasysh edhe faktin qe diku ne te ardhmen keto rraca do te shartohen me rracen europine (sic edhe jane shartuar). Pra ster-ster-ster-nipi apo mbesa (ose nipi e mbesa pa ster-a fare) jote mund te mos kene te njeten ngjyre lekure qe ke edhe ti sot

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Kemi debatuar edhe ne nje teme tjeter ketu ne forum, edhe ne ate debat me dhe te njetat pershtypje je si pune maces, nuk bie ne kurriz. Mbase ka te bej qe kemi edhe opinione te ndrryshme per jeten ne Angli edhe per emigrimin.

Cka thashe shume qe ti s'kuptove asgje po ti permbledh shkurt:

Nese ti dhe keta te intergruarit e 'jo-rracistet' e tjere jeni me te vertet dakort me lejimin e e migranteve nga kontinetet te tjera, atehere besoj se e keni marre parasysh edhe faktin qe diku ne te ardhmen keto rraca do te shartohen me rracen europine (sic edhe jane shartuar). Pra ster-ster-ster-nipi apo mbesa (ose nipi e mbesa pa ster-a fare) jote mund te mos kene te njeten ngjyre lekure qe ke edhe ti sot
    Ti paske qejf , me sa po shoh , te hidhesh nga nje dege ne tjetren , kur nuk ke me cfare te thuash ne diskutimin ne fjale.
    Me the qe kontradiktoj veten , edhe akoma sna tregove se ku.

Pastaj fillon e na tregon sesi nje dite kaloresi i bardhe do behet kalores i zi apo larosh e kjo te bezdiska ty jashte mase.
    Kur nuk e bezdis vendin vet ku jeton , atehere cfare ke qe ankohesh?
    Ik ne shqiperi , ne shpellat e dragobise , dhe krijoji kaloresat e bardhe vet , nqs e paske shume merak.

Faqja 3 prej 29 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •