Soni provokimi nenqmimi eshte me i rend se vrasja ,me ket gjest amerikanet kan provoku dhe nenqmu gjith muslimanet ane emban botes ,keta nuk jan qu ne protest nga frige se do zhduket kurani sepse sot kemi me miliona njerz qe e din permendsh kuranin e kan ne zemer dhe askush smund tju djeg ,dhe te gjith muslimanet e ruajn ne zemrat e tyre shum pjes te kuranit ,
Soni te hysh ne nje shtepi te nje njeriu dhe tja djegesh udherrefysen kushtetuten e tij eshte gje e papranushme ,dhe njeru qe ka vetem dy gisht ftyr nuk e lejon nje gje te till ,sepse e eshte nenqmim i madh
Pėrderisa ėshtė dikush nė Qiell qė mė mbron...
Nuk ka askush nė Tokė qė mė mposhtė...
Ahhh mer Ximi, ke qene mire mepare, tani je radikalizuar krejt edhe ti.
Si qenka nencmimi me i rend sesa vrasja?!
Te te vij une ty te djeg kuranin ne shpi, cfare do me vrasesh ti mua?! Pak me kembe ne toke Xim se po ecen ne rrugen e gabuar. Sapo justifikove vrasjen!! Nuk ka justifikim ti marresh jeten tjetrit.
Lexoje dhe njehere. Kan vrare 18 afgan, jo 18 amerikan. 18 njerez te popullit te tyre.
shkrrumb te behen,
nje popull qe merr flake per nje kuran te djegur kur nga ana tjeter jeton mes mizerjes dhe injorances dhe i ve bomba njeri tjetrit nuk meriton te jetoje mbi faqen e dheut.
Njeriu kur te provokohet ,nenqmohet ai me nuk do mund te kontrolloj vetveten ,dhe shkaktar te ketyre vrasjeve eshte qeveria amerikane qe nuk i ka eduku ashtu siq duhet ushtaret e saj ,por edhe qe ka okupu nje vend pa te drejt
Jam nje njeri shum i durushem ,mirpo qdo gje ka kufi dhe kur te kalohet ai kufi edhe une si gjith krijesat njerzore sdo mund te kontrolloja me vetveten sepse jemi krijes shum te dobta dhe mekatare, ty nuk e di se si do veproja me ty varet se si do silleshe mirpo nese kete do ta bente okupatori si pershembull ushtria serbe ather do isha i pameshireshem
ato aq din e aq logjikojne...taliban behen dhe shqipetaret kur shofin se po ju pedhoset flamuri e heronjte.
rreziku eshte se propaganda e perditshme anti fe islame,po merr teren dita dites e me shume...shkerdhatokracia e homokracia kerkojne qe sa me shpejt qe ato njerez te heqin dore nga kurani e traditat e tyre...kjo ta plas barkun![]()
Ahhh mer Xim. Nuk e sheh cfare po thua.
Mekatare as veten dhe as ty, as njerezimin nuk i quaj, jemi thjeshte njerez qe gabojme! Disa mesojne nga gabimet, disa jo dhe vazhdojne ti bejne. Ti po hecen ne rrugen e gabuar. Shpresoj qe nje dite ne te ardhmen, jo shume larg, te shohesh sa gabim jane mendimet qe sapo shprehe me mua ketu. Me kete "varet" qe the ti, afganet kane vrare 18 bashkekombas te tyre.
Cfare pritni nga Afganistani? Mbi 70% te popullsise jane analfabete!
tempus fugit, amor manet in aeternum corde
Fort mir po e shoh qka po flas ate qe e tash une e thojn edhe shumica e popullit amerikan, amerika ka gabu dhe po gabon per qdo dit .
Eshte e drejt e jotja te shprehesh mendimin tend dhe pa marr parasysh se a na pelqen apo jo e kemi si obligim te rrespektojm mendimin tend ,por mos u mashtro se jo gjithmon ke te drejt ,ti me duket qe jeton ne amerik dhe eshte e natyrshme te perkrahesh ameriken dhe ti quash gjithmon terrorist ata qe perballen me amerikan ,mirpo do ishte shum me mir te mundohesh te mos anosh por te jesh e drejt sepse asgje sdo humbesh
Per mu nuk ka njeri pa mekate andaj gjith njerzit gabojn bejn mekate por me i miri prej tyre eshte ai qe pendohet kurr mos e mashtro vetveten dhe te thuash se jam e paster nga mekatet ,te paster nga mekatet jan vetem engjujt
Soni atje eshte gjendje lufte mediat jan nen kontrollin amerikan dhe eshte veshtir te mesosh se qpo ndodh atje, dhe si jan vra keta persona .
Perse jam ne rrugen e gabuar me thuaj pra ti si do veproje nese dikush do hynte ne shtepin tende me dhun dhe te djeg librin qe ti e qmon dhe e don me se shumt ,apo qofe edhe nje gje tjeter qe ti e don shum do rrije duar kryq dhe do e shikoje ,apo do e ndaloje dhe do protestoje ?
Gjerat qe une i dua sdo lejoj qe te tjeret te mi perdhosin, e aq me pak armiqt e mi ,fort mir e di se sa shqiptari ka dhen jeten per flamur a guxojm te themi se ata paskan qen te qmendur, jo ata populli i ka quajt hero ,sepse skan lan qe flamuri kuqezi te pordhoset nga qetniket serb, soni per shkak te flamurit jan faru edhe familje si do i quaje ti keta njerz ?
Shume ke shkruajtur Xim. Thelbin e asajt qe thashe une as nuk e kape.
Qe do te thote, kan marre librin dhe e kan djegur perjashta ne kazan plehrash. Jo me dhune, vetem keshtu kot se ju tek. Ti perkrahe aktin e afganeve ne kete rast, te cilet vrane, i shuan jeten 20 vetave. Eshte absurde menyra sesi mendon.At least 28 people have been killed and hundreds wounded since Tuesday, when it first emerged that Qurans and other religious materials had been thrown into a fire pit used to burn garbage at Bagram Air Field, a large U.S. base north of Kabul.
Po une jetoj ne amerike, edhe cfare pastaj?! Nuk eshte e thene qe perkrah cdo gje qe ben amerika. Kishin shume faj ushtaret amerikan qe provokuan me djegjen e kuranit. Faji fillimisht qendrron tek ato, POR, dy gabime nuk bejne nje te drejte! Prandaj mos e hidh debatin dege me dege. Perqendrrohu ke thelbi per te cilen po flisnim. Thelbi eshte se per djegjen e kuranit, (jo kuranin personal te tyre), talibanet vrane 18 bashkekombas afgan +2 amerikan. Keto fare thjeshte mund te kunderpergjigjeshin me djegjen e bibles, apo djegjen e flamurit amerikan.
Ti i cili para pak pohove, varet sesi do reagoje me mua. Pra une thjeshte te djeg nje liber kurani perpara syve te tu, ti pohove qe "varet" sesi e qysh do ta djeg une kete liber, nese do me vrasesh a jo. S'eshte normale menyra sesi llogjikon, eshte shume gabim. Nuk merret jeta e njeriut pse u dogj kurani. Ti kuranin, fene duhet ta kesh ne zemer, se c'ben tjetri me librin e shenjte s'duhet te preki ne tel ty dhe te bej me nerva deri ku te pohosh qe mund edhe "te vras" per kete gjest. Kjo NUK eshte NORMALE. Po mendon gabimisht dhe ekstrimist si radikalet. Tjetri, kushdoqofte ka te drejte te djeg kuranin, flamurin etj nese i teket. Kjo eshte liri e fjales se tyre!! Ti s'duhet te reagosh ne menyre kaq ekstreme. Nuk vritet njeriu. E mos me shume vrane afgan te tjere te cilet as nuk e dogjen kuranin. I bie keshtu. Te jemi ne kosove. Trupat amerikane djegin kuranin. Shqiptaret e besimit mysliman vrasin 2 amerikan dhe 18 shqiptar....
Se e zgjata ca si shume.
Krijoni Kontakt