Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 45
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar më parë nga white_snake Lexo Postimin
    Epo mire te ndjekim trendin e 20 vjetevete fundit, o burra kazmat ne dore e ta shkatarrojme, biles te gjeme edh endonje kallep tritol se betja ja kemi marre doren, e rrezojme me shpejte ashtu. Te mos e shkruajme fare ne histori, ta eleminojme nga kujtimet tona. Ne kete forme nqs brezat e ardhshme bien pre e te njetit sistem le ti kap kjo ne befasi, le te harxhojne edhe ata fryme per te ndertuar nje piramide te re nga mos dija sec ishte piramida e vjeter.

Per sa i perket simboleve te diktatures, i bie te shakatarojme gjysmen e Shqiperise, te djekim pyjet e parqet qe u ngriten nga prinderit tane me pune vullnetare, sepse keto pune jane fryt i udheheqjes gjakatare. Ti djegim edhe ato pese uzina apo objekte qe i kane mbetur Shqiperise sepse nga e njejta dore u ndertuan.

Doktor nuk besoj te jete kaq e thjeshte te besh komente te tilla. Nuk e kuptoj pse nuk mendoni pak me gjate. Ne 91-shin e rrezuan bustin, ju lumshin krahet, kur ishte kaq domethenese kjo ndertese ti kishin vene minat qe atehere, pse kaq i venuar ky populli jon.

Mua me duket se neve biem gjithnje pre e lojrave te zagarve qe kemi ne krye!
    Gjerat nuk jane aq te thjeshta sa duken.
    Une besoj se ti nuk ke ndonje nostalgji per Enver Hoxhen , por thjesht perpiqesh te mbrosh nje vlere qe eshte krijuar me parate tona dhe djersen tone.
    Por mos e krahaso kete me veprat e medha qe u ndertuan per ti sherbyer njerezve, pra popullit qofshin keto pyje ara , hidrocentrale apo fabrika etj.
    Piramida u ndertua eskluzivisht qe ti sherbeje perjetesimit te vepres gjakatare te Diktatorit Hoxha.
    A e ben dot dallimin ti ore miku im?????
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

i/e regjistruar Maska e medaur
    Anëtarësuar
    21-06-2006
    Postime
    865
    Me thene te drejten Piramida nuk duhet te prishet ..Selia e Komitetit Qendror po...problemi eshte qe e ka zene qeveria..
    SHQIPERIA MBI TE GJITHA

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Per mendimin tim Piramida mund te quhet monument nderi per Shokun Shpati vetem nese ne e konsiderojme dhe e shfrytesojme si te tille. Piramida nder vite, qe pas rrezimit te sistemit ka pasur funksione e te ndrryshme, pra i eshte mohuar funksioni qe ka pasur per qellim. Si e till mbetet nje mal me djerse nga prinderit tane, nje veper arkitekture shume e larte per kohen kur eshte ndertuar edhe gjithashtu nje gjurme ne historine tone.

Por me sa shoh une 'we should agree to disagree'.
    Kemi opinion te perbashka por e shohim ceshtjen e piramides me pikpamje krejt ndrryshe.

Dicka e domosdoshme, por eshte shume heret per ta bere nje gje te tille. Duhet pritur dhe nja 20 vjet, derisa te zhduken komplen ish-komunistat nga politika shqiptare e pastaj mund te behet pa frike nje muze i plot me keto krime, pa pasur frike se implikohet njeri apo tjetri. Ne nje kohe qe ish-komunistat zihen se kush ka qene me pak komunist para 90es, s'ka pike kuptimi ky pavjon.

i/e regjistruar Maska e landi45
    Anëtarësuar
    10-04-2008
    Postime
    1,711

Po kjo foto e Berishës pse nuk ishte në stendë?

Po kjo foto e

Kryeministri Berisha mori pjesë dje në ceremoninë e hapjes së pavijonit me foto dhe objekte të ndryshme të periudhës së komunizmit, të titulluar “Terrori komunist në Shqipëri”, në Muzeun Kombëtar. Nga aty bëri thirrje që të pasurohej më shumë ky pavijon dhe secili të kontribuonte sa më shumë.

Sot një e përditshme pranë qeverisë, ndoshta nga pakujdesia, ka botuar një foto që mund të jetë në një nga stendat e këtij pavijoni. Aty shfaqet Sali Berisha në krah të Hysni e Vito Kapos në Paris, në vitin 1977. Bashkë me ta është edhe Hasan Luçi, rezidenti i sigurimit në ambasadën tonë në Paris. Të katërt pozojnë të lumtur përpara Kullës Ejfel. Hasan Luçi ka rrëfyer për Gazetën Shqiptare për sulmin mbi ambasadën tonë në Paris, duke akuzuar se pas eksplozivit qëndronte Leka Zogu. Për të ilustruar karrierën e tij në Paris ai ka sjellë foto të tij me nomenklaturën, mes tyre një me Berishën dhe Hysni e Vito Kapon. Fotoja i shtohet koleksionit të Berishës me fëmijët e diktatorit. Pse të mos vendosen dhe këto foto tek ai pavijon?
    Berishës pse nuk ishte në stende
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga landi45 : 21-02-2012 më 11:04

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-04-2007
    Vendndodhja
    under the sun
    Postime
    1,285
    Nuk e morem vesh kishte ftese apo jo ai i perndjekuri qe gjuajti Rusmalin me grusht?

Se per shokun e tij qe vdiq iu bene te gjitha nderimet ne morgun e Tiranes nga Partia Demokratike.

Biles i bene aq shume homazhe saqe e lane rreth 18 dite ne morg (ndoshta kane vajtur gjithe kryesia e PD meqe ai i shkreti ndjese paste nuk kishte familjar )

Ketij i thone respektim te te perndjekurve, biles mendojme qe Ilir Rusmali meqe doli dhe cuni i ish sekretarit te pare te Elbasanit duhet te linte nje autograf te ky pavijoni.

I dyti te ishte Sokol Olldashi, nipi i Mamaqit.

Ndersa kryetari i madherishem te hiqte vetem nje vize se ska kohe per autograf.

Pastaj pas ketyre te vinin me radhe te pershendesnin me fjalime rasti (se nuk kane akoma te drejte firme) Ruci, Gjinushi, Dokle apo dhe Gjoni bashke me Ramen.

Nano duhet te vinte ne fund pasi eshte mbi palet. :P

Ky duhet te jete inaugurimi per kete pavijonin, nga njerez qe vertet kane vuajtur ne ate kohe.
    When pleasure remains, does it remain a pleasure?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-01-2012
    Vendndodhja
    Rrefugjat ne vendin tim ...
    Postime
    991
    Eejj shife , shife nje cike ne ate foton siper , sa frikacak dhe servil qe eshte Sala ....! Shikoje nje cike .... sa i turpshem dhe i terhequr.....!

Me thashethem e kam , ky Hysniu e perdorte gjithmone ate shprehjen " Gruaja eshte per te bere femije , ndersa qejfi behet me dylbere" .....

i/e regjistruar Maska e landi45
    Anëtarësuar
    10-04-2008
    Postime
    1,711
    Citim Postuar më parë nga violativo Lexo Postimin
    Eejj shife , shife nje cike ne ate foton siper , sa frikacak dhe servil qe eshte Sala ....! Shikoje nje cike .... sa i turpshem dhe i terhequr.....!

Me thashethem e kam , ky Hysniu e perdorte gjithmone ate shprehjen " Gruaja eshte per te bere femije , ndersa qejfi behet me dylbere" .....
    po me hysniun,,,me ramizin,,,me femijet e enverit,,,me ish sigurimsa dhe vete sigurimse

normal qe me dylbere e ben ky

seksi dhe i rrezikshem Maska e qerosi
    Anëtarësuar
    15-03-2004
    Vendndodhja
    dhome e guzhine
    Postime
    232
    E ka luftuar rende Sala komunizmin qe te na reklamoje demokracine!!!!!
    Une besoj se ketij ka filluar ti rreshkase mendja si XHAXHI ENVERIT, dhe ka ca kohe qe po nxjerr turifarelloj budalliku nga goja.
    Te njejtat metoda diktatoriale-korruptuese-shantazhuese-propoganduese perdor si te mjeshtrit-shembullit te tij ENVER HOXHA.

Nuk i thone kot en shesh e ben pershesh!!
    Ergo cogito, ergo sum!

Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Normal shigjeta, por kemi me shume se 20vjet ne demokraci. Nuk do i vihet faji atyre "disave"gjithmone, aq me shume qe nuk kane asgje ne dore. Nje nga keta vet disa mund te jete dhe vet Sala gjersa ka qene mik i afert i familjes Hoxha apo jo? Populli nuk ka asgje ne dore dhe te jete kundra hapjes se ketij muzeumi.
    Me kete arsyetim, ne stende duhet te ishte edhe Kadareja
    Mos shkruaj gjë kur je me nerva, sepse, ndërsa plaga e gjuhës është më e keqe se e shpatës, mendo ç’ka mund të jetë ajo e pendës

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •