Close
Faqja 33 prej 49 FillimFillim ... 23313233343543 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 321 deri 330 prej 487
    Citim Postuar më parë nga Hillirian-zo Lexo Postimin
    kam qef ta di se pse zbriti (apo pse e dergoj Kuranin Zoti) ne toke kam qef nji spjegim pak me te gjere, edhe nga vete ju se si spjegohet.

P.s. Une me te veret nuk e di, kisha pas deshir me me spjegu pak si gjansisht vetem me intereson. Dhe ju lutem pa keqkuptime

nuk di e zgjedha pyetje ashtu qe te kuptoni se qka dua une
    Kurani eshte lajmi i Zotit per Boten ,
    eshte paralajmerim dhe pergezim dhe u shpall sic thuhet ne Kuran per hir te se vertetes.
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-02-2012
    Postime
    115
    Citim Postuar më parë nga Hillirian-zo Lexo Postimin
    kam qef ta di se pse zbriti (apo pse e dergoj Kuranin Zoti) ne toke kam qef nji spjegim pak me te gjere, edhe nga vete ju se si spjegohet.

P.s. Une me te veret nuk e di, kisha pas deshir me me spjegu pak si gjansisht vetem me intereson. Dhe ju lutem pa keqkuptime

nuk di e zgjedha pyetje ashtu qe te kuptoni se qka dua une
    Hilirian, ju pershendes.

Para se ti pergjigjen gabimisht bani dhe masteri, un te keshilloj qe kete pyetje t'interesante ta besh tek komuniteti musliman (ketu ne forum), ata do te pergjigjen sipas fesë sepse ketu ku je duke shkruar jan dy njerez qe s'i takojn besimit Islam dhe qe do mundohen te sjellin ne sektin e tyre te nje far reshat khalifas.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-02-2012
    Postime
    115
    Citim Postuar më parë nga bani Lexo Postimin
    pikerisht te kunderten thashe ..por ti po e manipulon,
    une thashe qe aty ka nje rregull dhe se nqs nje numer ndryshon ..i ndryshohet i gjithe perfundimi i cili nuk do te ishte shumfish i 19-shit
    Bani,

Rregullat i ka vene Reshati !

E jo ALLAHU !

Tash zgjidhe, kende e ke Zot ti ? Reshatin apo Allahun ?!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-02-2012
    Postime
    115
    Citim Postuar më parë nga bani Lexo Postimin
    kush e tha qe rashadi eshte profet ,
    ne fjalet resul dhe nebij ka nje ndryshim, ..
    cdo nebij eshte edhe resul , por jo cdo resul eshte medoemos nje nebij , por edhe mund te jete.
    Muhamedi eshte vula e profeteve , por jo e resuleve.
    Ja, ti vec sa e fole tani.

Shiqo cfar kunderthenie te bukur shkruan !

cdo nebij eshte edhe resul ,
    por jo cdo resul eshte medoemos nje nebij ,
    por edhe mund te jete.

Nje herit je kategorik !
    .. leshon pe !
    .. peri keputet !... e pse jo, s'mund te jete ?! pfffff

Me kesi lloj muhabetesh veshtir eshte te mirremi vesh !

Un ua bera nje pyetje shume logjike ! Asnjeri nuk mu pergjigjet, e po kerkoni debat, urdheroni ! Me tregoni se percfar ju sherben ky numer, cfar provon ? A duhet te njihemi me numrin 19 per te qen musliman ? (kthejuni kesaj pyetje edhe nje here)

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-02-2012
    Postime
    115
    Citim Postuar më parë nga master2006 Lexo Postimin

49:15. Besimtarë janë vetëm ata që i besuan All-llahut, të dërguarit e Tij, e mandej nuk dyshuan dhe për hir të All-llahut luftuan me pasurinë dhe me jetën e tyre. Të tillë janë ata të vërtetit.

Çfare ka te bej kjo me pyetjen qe ta drejtova? A din te ma shqiptosh ketu shahadetin ashtu sic e tha Profeti Muhamed? Sepse ashtu si e tha Profeti, ashtu e thone edhe besimtaret sot. Te lutem thuaje ose le kete qeshtje krejt. Mos qo pluhur kot ketu.
    Ka te bej, sepse ne kete ajet sikurse ne shume te tjere , Allahu kerkon ti besojm vetëm Allahut, dhe të Dërguarit e Tij !Cdo kush tjeter i cili thot se me ka derguar Zoti e qe Muhamedi a.s. nuk e ka transmetuar, eshte genjeshtar. Prandaj, duhet shqiptuar Shehadetin duke deshmuar edhe Profetësin e Muhamedit a.s.

Muhamedi a.s. eshte lutur me nat te tera, namazin e nates thuhet se e kishte OBLIGIM, por jo edhe besimtaret. Muhamedit a.s. i eshte shpallur kur'ani, por jo edhe besimtareve ! Muhamedi a.s. ka deshmuar per njesin e Zotit, kurse ka kerkuar nga besimtaret qe te deshmojn edhe per Muhamedin a.s., jo si Zot ! Jo si hyj, por si njeri, dhe si i derguar i Zotit SUPREM ! Kac veshtir e keni per ta kuptuar kete ?

Si? Pa hadithe edhe e mbajten mend? Po nese ata mbajten mend namazin pas 600 viteve, cili eshte problemi qe ne sot nuk mbajme mend pas 1400 viteve? Flm per pergjigjen.
    Ne fakt, feja e Krishtit ka filluar te lulezon diku 300 vite me von, qe dmth, besimi i krishter ka qen i ndaluar deri von, tani mos t'i hym historikut te fes se krishter se duhet dalur ne debat edhe me ndonje katolik apo ortodoks, gje qe s'kam deshir te konfrontohem per hir te tolerances qe na bashkon e jo per diç tjeter.

Sapo u deshmua se edhe pa hadithe ne mund (kemi mundur) te falim namaz pa problem.
    Hadithët jan histori nga Jeta e Muhamedit a.s.
    Me perhapjen e fese Islame ne shume popuj me gjuhe te ndryshme falja e namazit sipas Muhamedit a.s., ka qen domosdoshmeri te shkruhët dhe reportohet sipas haditheve tek te gjithe popujt e botes ! Un e di qe je alergjik ndaj haditheve, dhe pikerisht per kete, je larg mesimeve Profetike.

Ketu u keqkuptuam. E kisha fjalen si dinte te falej psh ai qe jetonte 500 vjet pas Isait a.s., nese nuk kishte hadithe. Kjo pra vetem sa po e konfirmon ate qe e kam thene gjithmon ne kete forum, se Kurani eshte i mjaftueshem per nje Musliman, dhe se ritet fetare (namazi) ishin shpallur shume kohe para Kuranit, perkatesisht nga koha e Profetit Ibrahim.
    Deri ne 300 vite eshte e mundur qe kan ditur, pas s'ka pas shanc ! Sepse jan ber reforma radikale mes mbreterve dhe prifterinjeve, gje qe u mundesoj perpahjen e fese se krishter duke gjetur nje kompromis mes paganeve dhe besimtareve te vonshem.

Ska vend ketu per gezim. Kape Kuranin dhe lexo aty rreth 19-shit, se shum kjarte permendet.
    E CKA, nëse përmendët ?

Shoku une nuk jam bani. Nese me thua se e kam pranuar Rashadin si Profet, ateher po gabon, dhe te jemi te kjarte ketu, se as une e as Rashadi vet, kurre nuk kan pohuar se eshte Profet. Perndryshe silli faktet.

Pershendetje.
    Perderisa jeni qe te dy ithtar te reshatit, atehere jeni njesoj. S'ka dert, un ju vie rreth edhe 200 mije te tjer si ju.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-02-2012
    Postime
    115
    Citim Postuar më parë nga master2006 Lexo Postimin
    U dorezove hamzai? Ç'te gjeti?
    Un s'kam edhe aq kohe sa te rri vetem ne forum.

Citim Postuar më parë nga Hamza ! Lexo Postimin
    Bani,

Rregullat i ka vene Reshati !

E jo ALLAHU !

Tash zgjidhe, kende e ke Zot ti ? Reshatin apo Allahun ?!
    kush e zbriti Kuranin qe ne te ka mrekulli Reshadi apo Allahu?

kjo ka te beje me probabilitetin e rastesise ,
    nuk mund te jete rastesi qe t'i vendosesh ajetet e Kuranit sipas nje rregulli dhe numri qe formohet te jete shumfish i 19-tes,
    ashtu sikur nuk mund te jete rastesi kjo ketu poshte :

e megjithate ne mrekulline matematikre ka akoma shume per te verejtur ...
    shikoni si me poshte menyren se si nderlidhet numeri 19 me Kuranin;

SURET/ NUMER / NUMERI I AJETEVE
    19-ta / i Sures / per sure
    -----------------------------------
    19x1 -19-ta -99 ajete
    19x2 -38-ta -89 ajete
    19x3 -57-ta -30 ajete
    19x4 -76-ta -32 ajete
    19x5 -95-ta -9 ajete
    19x6 -114-ta -7 ajete
    TOTALI =266 (19x4)

Fjala e parë “Ism” (Emër) 19 herë.
    Fjala e dytë “Allah” (Perëndi)2698 herë(19x142).
    Fjala e tretë “Al-Rrahman”(Më i Hirshmi)57 herë,19x3.
    Fjala e katërt“Al-Rrahim”(Më iMëshirshmi)114 herë,19x6.

dhe ne Kuran thuhet:
    74:28] I hollësishëm dhe gjithëpërfshirës.
    [74:29] I qartë për të gjithë njerëzit.
    [74:30] Sipër tij është nëntëmbëdhjetë.
    [74:31] I caktuam engjëjt për të qenë roje Ferri, dhe e përcaktuam numrin e tyre për
    t’i trazuar mosbesimtarët, për t‟i bindur të Krishterët dhe Jahuditë,për të forcuar
    besimin e besimtarëve, për të hequr të gjitha gjurmët e dyshimit prej zemrave të
    të Krishterëve, Jahudive, si dhe besimtarëve, dhe për t‟i ekspozuar ata që ushqejnë
    dyshime në zemrat e tyre, dhe mosbesimtarët; ata do të thonë, “Çka deshi të thotë
    Perëndia me këtë alegori?” Perëndia kështu e dërgon në humbje këdo që Ai vendosë,
    dhe e udhëzon këdo që Ai do. Askush nuk i njeh ushtarët e Zotit tënd përveç Tij.
    Kjo është vërejtje për njerëzit.
    [74:32] Patjetër, (betohem) me hënën.
    [74:33] Dhe natën përderisa kalon.
    [74:34] Dhe mëngjesin përderisa shkëlqen.
    [74:35] Kjo është njëra prej (mrekullive) madhështore.

tani me thuaj ti hamza kush e ka bere rregullin matematikor , Rashadi , apo Zoti..
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 22-02-2012 më 06:42

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-02-2012
    Postime
    115
    E nese te them un ty, qe numrat e sureve dhe numrat e ajeteve qe po i cek nuk jan te diktuara nga Muhamedi a.s. e as nga Zoti xh.sh, ku do te gjesh mbeshtetje per ta forcuar kete "mrekulli" qe ende spo e dim se per cfar na sherben ?!

Ajetin 74:31, eshte kunder jush nese nuk e keni kuptuar.

i nënshtruar Maska e master2006
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Ka te bej, sepse ne kete ajet sikurse ne shume te tjere , Allahu kerkon ti besojm vetëm Allahut, dhe të Dërguarit e Tij !Cdo kush tjeter i cili thot se me ka derguar Zoti e qe Muhamedi a.s. nuk e ka transmetuar, eshte genjeshtar. Prandaj, duhet shqiptuar Shehadetin duke deshmuar edhe Profetësin e Muhamedit a.s.
    Vetem Allahut dhe te Derguarit te Tij? Po te derguarit para tij? Ç'po ndodhe me ta? Do te duhej te deshmonim edhe per ta, apo deshmimi per Muhamedin i perfshine edhe ata? Si?

Duke e marre parasysh se ne Kuran Allahu na porosite qe te mos bejme dallim ne mes te Derguarve, ateher shqiptimi i emrit te Muhamedit ne Shahadet (dhe ne cdo lutje te Muslimanve) e shkel kete urdher.

2:285. ...Ne nuk bëjmë dallim në asnjërin nga të dërguarit e Tij, dhe thanë: “Iu përgjigjëm thirrjes dhe respektuam urdhërin. Kërkojmë faljen tënde o Zoti ynë! Vetëm te Ti është ardhmëria jonë”.

Pra, Allahu bene thirrje per te besuar Muhamedin si Profet, por nuk ben thirrje qe emrin e tij t'ia bashkangjesim cdo here lutjeve ndaj Tij. Allahu ben thirrje qe te besojme psh edhe Isain si Profet, edhe Ibrahimin, Is'hakun, etj., pse mos t'i perfshijme edhe ata ne Shahadet?

Muhamedi a.s. eshte lutur me nat te tera, namazin e nates thuhet se e kishte OBLIGIM, por jo edhe besimtaret. Muhamedit a.s. i eshte shpallur kur'ani, por jo edhe besimtareve ! Muhamedi a.s. ka deshmuar per njesin e Zotit, kurse ka kerkuar nga besimtaret qe te deshmojn edhe per Muhamedin a.s., jo si Zot ! Jo si hyj, por si njeri, dhe si i derguar i Zotit SUPREM ! Kac veshtir e keni per ta kuptuar kete ?
    Po ta perkujtoj edhe nje here pyetjen: Si e shqiptonte Profeti Muhamed Shahadetin?

Deri ne 300 vite eshte e mundur qe kan ditur, pas s'ka pas shanc ! Sepse jan ber reforma radikale mes mbreterve dhe prifterinjeve, gje qe u mundesoj perpahjen e fese se krishter duke gjetur nje kompromis mes paganeve dhe besimtareve te vonshem.
    Prap po gabon Hamza. Namazi iu be obligim Profetit Ibrahim, dhe pastaj Zoti ne Kuran u bene me dije te gjithe Profeteve se duhet ta ndjekin fene e Ibrahimit, dhe te gjithe i obligon me kete namaz:

14:40. O Zoti im! Më bën mua nga ata që falin namazin, e edhe prej pasardhësve të mi dhe pranoje lutjen time o Zoti ynë!

10:87. Ne i thamë Musait dhe vëllait të tij t‟i bëni vend në Egjipt popullit tuaj, shtëpitë tuaja t‟i bëni faltore e ta falni namazin rregullisht. Ti (Musa) përgëzoi besimtarët!

19:30. Ai (Isai) tha: “Unë jam rob i All-llahut, mua më ka dhënë (ka caktuar të më japë) librin dhe më ka bërë Pejgamber. 19:31. Më ka bërë dobiprurës kudo që të jem dhe më ka porositur me namaz (falje) e zeqatë për sa të jem gjallë!

Nuk behet fjale ketu per 300 vite, por shume me shume.

E CKA, nëse përmendët ?
    A permendet a s'permendet?
    Perderisa jeni qe te dy ithtar te reshatit, atehere jeni njesoj. S'ka dert, un ju vie rreth edhe 200 mije te tjer si ju.
    Une dua te bej debat me ty, lere banin rehat

E nese te them un ty, qe numrat e sureve dhe numrat e ajeteve qe po i cek nuk jan te diktuara nga Muhamedi a.s. e as nga Zoti xh.sh, ku do te gjesh mbeshtetje per ta forcuar kete "mrekulli" qe ende spo e dim se per cfar na sherben ?!

Ajetin 74:31, eshte kunder jush nese nuk e keni kuptuar.
    numerat e gjerave jane gjithsesi , psh , nqs dikush ka 10 dele nuk mund te thuash vetem qe ai ka 1 dele edhe 1 dele edhe 1 dele , ... e keshtu me rradhe deri tek 10-ta , pasi mund te thuash shume shpejt qe ai ka 10 dele ,
    ose nje njeri ka 1 gisht edhe 1 gisht e keshtu me rradhe deri tek 10-ta , kur shume thjesht mund te thuash qe njeriu ka 10 gishta, kjo nuk eshte e nevojshme te jete shkruar diku apo diktuar,
    pra edhe numerat e ajeteve per cdo sure jane qartesisht te kuptushme , pasi surja e pare pershembull ka shtate ajete....a je ti kunder qe surja al fatiha ka 7 ajete???
    po te pyes perseri sa ajete ka surja e pare???
    une te pyes a je ti kunder mrekullise matematikore ne Kuran edhe pse ajo qartas eshte nga Zoti??
    19:94. Ai me diturinë e vet i ka përfshirë të githë, dhe ka numëruar e
    evidntuar çdo gjë të tyre në mënyrë të saktësishme.
    11:1. Elif, Lamë, Ra, (ky është) Libër, ajetet e të cilit janë radhitur
    (në mënyrë të përsosur, njëkohësisht) edhe shkoqitur nga i Dijshmi i të
    gjitha çështjeve në hollësi.
    72:28. Për ta ditur (për t'u dukur) se ata kanë kumtuar shpalljet e Zotit
    të tyre, dhe se Ai ka përfshi atë te ata, dhe Ai e di sasinë e çdo
    gjëje që ekziston.

7+2+2+8=19

na e shpjego ti ajetin 74:31...po pres !
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 22-02-2012 më 08:29

Faqja 33 prej 49 FillimFillim ... 23313233343543 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •