Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 45
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Citim Postuar më parë nga 2043 Lexo Postimin
    As qe mund te krahasohet poer nga simbolika Piramida e ngritur ne nderim te diktatorit Enver Hoxha , me Burgun e famshem te Burelit ku u persekutuan tere kundershtaret e diktatures.
    Nuk e kuptoni vertet?
    Beni sikur nuk e kuptoni?
    Apo perpiqeni me thonj e me shpirt ta ruani kete simbol te komunizmit?
    Po ti c'pate?
    Kur u ngrit Piramida e kush e ngriti?

Ti nuk mundesh te me etiketosh apo te me paragjykosh vetem sepse une shpreh opinionin tim per nje objekt te historise kombetare. Ja na pelqen ne ja s'na pelqen ajo piramid eshte pjes e historis sone, histori e hidhur por qe e kemi vujtur ne si popull. Historia behet, shkruhet e kujtohet!

Ti mua s'me njeh fare in deruar, nuk mundesh ti te gjykosh personin tim mbeshtetur ne nje paragraf, ne nje forum, ne internet.

U shfaqe goxha i ceket, por mbase emocionet bejne te veten. Here tjeter informohu mire para se te shkruash fjali e pyetje ne 'bold'.

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    un them qe kush ka qon oficer ne koh te komunizmit si dhe fmit dhe nipat e mesat e tyne duhen pushkatu se ato jan komunistat ma te flakt.
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar më parë nga white_snake Lexo Postimin
    Po ti c'pate?
    Kur u ngrit Piramida e kush e ngriti?

Ti nuk mundesh te me etiketosh apo te me paragjykosh vetem sepse une shpreh opinionin tim per nje objekt te historise kombetare. Ja na pelqen ne ja s'na pelqen ajo piramid eshte pjes e historis sone, histori e hidhur por qe e kemi vujtur ne si popull. Historia behet, shkruhet e kujtohet!

Ti mua s'me njeh fare in deruar, nuk mundesh ti te gjykosh personin tim mbeshtetur ne nje paragraf, ne nje forum, ne internet.

U shfaqe goxha i ceket, por mbase emocionet bejne te veten. Here tjeter informohu mire para se te shkruash fjali e pyetje ne 'bold'.
    I NDERUAR. Ti mund te jeshe pjese e pergjigjes se pyetjes se pare te bere me bold dhe smund te te paragjykoj.
    Por duhet ta dish se piramida u ngrit pas vdekjes se diktatorit dhe ne simbol te vepres mizore te tij, madje brenda saj ruheshin eshtrat e tij pas vdekjes deri sa u pa e qarte se diktatures po i vinte fundi dhe Nexhmija i hoqi qe aty per ti fshehur kushedi se ku.
    Ka qene nje bust i tij gjigand brenda piramides dhe nen bazamentin e bustit ka qene trupi pa jete i tij.
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    I NDERUAR. Ti mund te jeshe pjese e pergjigjes se pyetjes se pare te bere me bold dhe smund te te paragjykoj.
    Por duhet ta dish se piramida u ngrit pas vdekjes se diktatorit dhe ne simbol te vepres mizore te tij, madje brenda saj ruheshin eshtrat e tij pas vdekjes deri sa u pa e qarte se diktatures po i vinte fundi dhe Nexhmija i hoqi qe aty per ti fshehur kushedi se ku.
    Ka qene nje bust i tij gjigand brenda piramides dhe nen bazamentin e bustit ka qene trupi pa jete i tij.
    Pikerisht, u ngrit nga klyshat e Enverit per Enverin e po keta klysha duan ta prishin se tani jane ber zagar e s'kane me frike.
    Kjo nuk eleminon faktin qe ajo ndertese eshte pjese e historise se kombit tone, historia e cdo kombi eshte gjithnje e shkruar me gjak, mundime, suksese e falimentime nuk eshte vetem bace me lule se ndrryshe e benim perralle per femijet e jua lexonim mbremjeve per ninull.
    Ajo ka qen e 'kaluara' e kombit tone, e ve ne thonjeza sepse jemi duke jetuar te njetin sistem gjakatar por nen udheheqjen pseudo-demokrateve qe s'ngopen me jetet e gjakun e popullit. E kur keta pseudo-demokrat shtremberojne historine kombit per te drejtuar personazhet e tyre te shpifura un cenohem e ofendohem.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    25-09-2011
    Postime
    329
    Nuk e di nga e arrite kete konkluzion!?
    Thjjesht bera nje koment ne lidhje me debatet qe kane qen prezent keto kohe per prishjen e piramides 'si monument' i komunizmit...

Si Piramida si Burgu i Burrelit jane gjurme te se njetit sistem. Jam dakort qe Burgu i Burrelit do te ishte me ideal dhe do te percillte mesazh me te fort per ceshtjen ne fjale, por kjo nuk do te thote qe piramida nuk eshte gjurme e te njetit sistem...
    Piramida i ndertua ne nder te diktatures ndersa ky pavjon eshte ne perkujtim te shtazarise se asaj diktature! Neqoftese ty dikush (larg qofte) te vret nje familjare ti a do ti kryeje sherbimet mortore ne shpine e vrasesit apo tjeter kund?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Pikerisht, u ngrit nga klyshat e Enverit per Enverin e po keta klysha duan ta prishin se tani jane ber zagar e s'kane me frike.
    Kjo nuk eleminon faktin qe ajo ndertese eshte pjese e historise se kombit tone, historia e cdo kombi eshte gjithnje e shkruar me gjak, mundime, suksese e falimentime nuk eshte vetem bace me lule se ndrryshe e benim perralle per femijet e jua lexonim mbremjeve per ninull.
    Ajo ka qen e 'kaluara' e kombit tone, e ve ne thonjeza sepse jemi duke jetuar te njetin sistem gjakatar por nen udheheqjen pseudo-demokrateve qe s'ngopen me jetet e gjakun e popullit. E kur keta pseudo-demokrat shtremberojne historine kombit per te drejtuar personazhet e tyre te shpifura un cenohem e ofendohem.
    Nese vertet e uren Enverin, te lutem mos u bashko me ata qe duan te ruajne piramiden- simbol te ketij te fundit.
    Nuk eshte ne nderin e atyre qe vuajten , apo e urejne diktaturen , qe te respektojne e te mbrojne simbolet e saj.
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Nese vertet e uren Enverin, te lutem mos u bashko me ata qe duan te ruajne piramiden- simbol te ketij te fundit.
    Nuk eshte ne nderin e atyre qe vuajten , apo e urejne diktaturen , qe te respektojne e te mbrojne simbolet e saj.
    Epo mire te ndjekim trendin e 20 vjetevete fundit, o burra kazmat ne dore e ta shkatarrojme, biles te gjeme edh endonje kallep tritol se betja ja kemi marre doren, e rrezojme me shpejte ashtu. Te mos e shkruajme fare ne histori, ta eleminojme nga kujtimet tona. Ne kete forme nqs brezat e ardhshme bien pre e te njetit sistem le ti kap kjo ne befasi, le te harxhojne edhe ata fryme per te ndertuar nje piramide te re nga mos dija sec ishte piramida e vjeter.

Per sa i perket simboleve te diktatures, i bie te shakatarojme gjysmen e Shqiperise, te djekim pyjet e parqet qe u ngriten nga prinderit tane me pune vullnetare, sepse keto pune jane fryt i udheheqjes gjakatare. Ti djegim edhe ato pese uzina apo objekte qe i kane mbetur Shqiperise sepse nga e njejta dore u ndertuan.

Doktor nuk besoj te jete kaq e thjeshte te besh komente te tilla. Nuk e kuptoj pse nuk mendoni pak me gjate. Ne 91-shin e rrezuan bustin, ju lumshin krahet, kur ishte kaq domethenese kjo ndertese ti kishin vene minat qe atehere, pse kaq i venuar ky populli jon.

Mua me duket se neve biem gjithnje pre e lojrave te zagarve qe kemi ne krye!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Citim Postuar më parë nga JacobGold Lexo Postimin
    Piramida i ndertua ne nder te diktatures ndersa ky pavjon eshte ne perkujtim te shtazarise se asaj diktature! Neqoftese ty dikush (larg qofte) te vret nje familjare ti a do ti kryeje sherbimet mortore ne shpine e vrasesit apo tjeter kund?
    me duket se nuk e ke kuptuar thelbin e postit tim te pare.
    Nqs te vuajturit e asaj kohe do te kujtohen le te ngrihen monumente per ta ane e mbane Shqiperise, le te behet Spaci nje muze per ta.

Ai sistem vrau shume njerez e brengosi shume zemra nenash, baballaresh, motrash e vellezerish te cilet patjeter meritojne te kujtohen.

Historia jone eshte e dhimbeshme por s'duhet ta harrojme e ta fshijme nag faqja e dheut.

i/e regjistruar Maska e medaur
    Anëtarësuar
    21-06-2006
    Postime
    865
    Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    un them qe kush ka qon oficer ne koh te komunizmit si dhe fmit dhe nipat e mesat e tyne duhen pushkatu se ato jan komunistat ma te flakt.
    Ca thu mer ti dashke me pushkatu gjysmen e Shqiprise...an jeni ne vete ju..Ik o lerini njerezit rehat se ka 20 po me nji muhabet merreni...shume radikale ju nga Kosova mor burre..edhe ju komunista i keni pase baballaret ..hajt ta zhdukim edhe gjysmen e Kosoves....muhabet koti...ne vend te ecin perpara vetem mbrapa i rri ora shqiptareve.
    SHQIPERIA MBI TE GJITHA

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    25-09-2011
    Postime
    329
    me duket se nuk e ke kuptuar thelbin e postit tim te pare.
    Nqs te vuajturit e asaj kohe do te kujtohen le te ngrihen monumente per ta ane e mbane Shqiperise, le te behet Spaci nje muze per ta.

Ai sistem vrau shume njerez e brengosi shume zemra nenash, baballaresh, motrash e vellezerish te cilet patjeter meritojne te kujtohen.

Historia jone eshte e dhimbeshme por s'duhet ta harrojme e ta fshijme nag faqja e dheut.
    Sa qeveri kontraversale qe kemi .
    Do prishim Pirmaiden thone, se na kujton kohen e erret te komunizmit...
    Po tani do hapim edhe nje pavjon ne Muzeun Historik Kombetar dedikuar kesaj periudhe
    Une thjeshte lexova qfae ke shkruajture ti, piramiden perveq te tjerave u ndertua dhe vazhdon te qendroj ne nder te diktatorit dhe e asaj kohe te erret!
    Nje shkak ky nder shume te tjere pse duan ta shkaterrojne.

Kurse eshte pavjoni ai qe kujton kohen e erret te komunizmit dhe shtazarine kriminale te tyre!

Nuk shikohet gjdo gje me fajesimin e qeverise ne mendje!

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •