urime te gjitheve
urime te gjitheve
Ma mir neser se dje
Thaçi: Një komb e dy shtete
17-02-2012 19:53 CET
Në ditën e 4 vjetorit të Pavarësisë së Kosovës kryeministri i Shqipërisë, Sali Berisha dhe ai i Kosovës Hashim Thaçi të premten kanë prerë shiritin e inaugurimit duke çelur kështu zyrtarisht edhe ambasadën e Kosovës në Tiranë.
Në fjalën e mbajtur me këtë rast Thaçi u shpreh se Shqipëria dhe Kosova janë një komb por dy shtete dhe kështu do vijohet të ecet drejt Bashkimit Evropian dhe se tani po ndodh ajo që i ka munguar Kosovës.
Më tej ai ka falënderuar kryeministrin Berisha dhe gjithë kombin shqiptar për mbështetjen e dhënë. Sakaq, kryeminsitri Berisha e cilësoi këtë si një moment shumë të rëndësishëm në marrëdhëniet vëllazërore midis dy vendeve.
“Ambasada e Republikës së Kosovës në Tiranë, sikundër ambasada e Shqipërisë në Prishtinë, kanë mision të dyfishtë, kanë mision forcimin e pozitës ndërkombëtare të dy vendeve, bashkëpunimin rajonal dhe ndërkombëtar, por kanë misionin tjetër kombëtar, të kapërcimit me vendosmëri të të gjitha pasojave të krijuara gjatë një periudhe të gjatë ndarjesh, kufizimesh e bllokimesh të pamerituara”.
“Unë jam i bindur se në udhëzimet e Qeverisë së Kosovës kjo ambasadë së bashku me ambasadën e Shqipërisë në Prishtinë do të luajnë një rol shumë të rëndësishëm në të ardhmen e përbashkët që meriton kombi shqiptar dhe dy vendet”, u shpreh Berisha.
Në vijim kryeministri shqiptar shfrytëzoi rastin t’u përcjellë përshëndetjet më vëllazërore qytetarëve të Kosovës dhe qeverisë së Kosovës si dhe shprehu vendosmërinë se me punë të përbashkët do arrihen rezultate të mëdha.
Edhe kryeministri Thaçi, shprehu gatishmërinë e Kosovës për bashkëpunim dhe i tha kryeministrit Berisha se aktualisht po përcaktohet trualli në qendër të Prishtinës për ndërtimin e Ambasadës së Shqipërisë.
Ambasada e Kosovës në Tiranë ndodhet përballë Piramidës ngjitur me Ambasadën Ruse. /NOA/
NEWBORN prej bore në Bujanoc
![]()
Asnjë kompromis, kurr asnjëher.. deri n'apokalips!
URIME!
...sa herë thuhet a shkruhet ose shënohet ri-deklarimi i SHTETIT, LIRISË, PAVARËSISË mendja më shkon te DEMOKRACIA dhe njeriu që theu mentalitetin monist e komunist ndër SHQIPTARËT, dr. IBRAHIM RUGOVA...Pastaj, gjithnjë ndalem dhe mendoj sa shumë e duan Kosovën ata që e zhvatën, e vodhën dhe po e vjedhin përditë e përnatë...Aq më shumë ky soj i shprehë Kosovës “dashuri publike e patriotike”, aq më shumë e dua unë në mënyrën dhe vuajtjen e dhembjen time...E ndihem aq keq në raste festash sepse jo të gjitha reflektojnë lotin, djersën dhe gjakun e sakrificën e mija njerëzve e dëshmorëve të të gjithë brezave...As 17 Shkurti nuk ndjell ndonjë gëzim ngaqë ATA që e shkruan me pendë e me pushkë, nuk e menduan kështu si është qe sot e katër vjet...!
Pa Kosovë e Çamëri nuk ka Shqipëri
ivetmi gjest kombtar qe me ka rrit ndiendjat kombtare ka qen kenga e ushtarve te FSK-s qe edha tv klan kosova kurse qeveria dhe disa matufa e cilsuan si incident dhe e denuan kush ka mundesi at video ta dergon ne ket forum
un dua shtet te pavarur dhe sovran siq esht pershembull shqiperia as gje ma shum se pse kosova sesht sovran kur them ket kam fakte se pse ky shteti qe ju shiteni si patriot te rrejshum ju shkoni ne pjesen veriore ata shiptar ne at pjes nuk e kan ket privilegj te festojn se pse aty jan strukturat e serbis dhe ato strukturas e bejn ligjin n e veri te vendit mos harr se kosova sesht veq prishtina
kur ju e cekeni se ku ishte kosova pra 13 vitesh esht nje dallim aty pajtohem vetem patrullat e milicis se millosheviqit sjan ne kosove mendon ne nje pjes te saj kjo dote thot se ska ndryshim per tu gezuar kemi nje gjysem shteti multi kulti ku pakica esht mbi shumicen nje shtet me pako te ahtisarit ku ky shtet gjdo vit i hiqen te gjitha te drejtat
DHE NE FUND UN KERKOJ AT QE KAN KERKUAR ADEM JASHARI HAMEZ JASHARI ZAHIR PAJAZITI DHE TE GJITH DESHORET E KOMBIT AS GJEH ME SHUM UN SMASHTROHEM ME BABADIMRA DHE AS NUK JAM LUPSAR
[QUOTE=beni33;3343021][QUOTE=bebeni33ni33;
beni33
Krijoni Kontakt