Close
Faqja 56 prej 124 FillimFillim ... 646545556575866106 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 551 deri 560 prej 1235

Tema: Kriza greke

Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anėtarėsuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763
    Citim Postuar mė parė nga Milkway Lexo Postimin
    Por cfare pret te te them ?? Se do behet mire dhe shpresoj te behet mire ?
    Nuk je e vetmja qe ka hjek ne kete jete dhe ka me mijera shqiptar te tjere qe kane kalu te njejten situate , por gjithmone duhet ec perpara .

Nese je aq e lidhur me shtetin grek rri pra e jeto ne mjerim , por nese deshiron per femite tu me te miren ateher duhet te largohesh qe aty , Kosova njeher per njeher eshte me mire se Greqia
    Personalisht nuk jam e lidhur me asnje shtet , jam e lidhur me ate qe me jep nje jete me te mire .
    Po te jete per te ardhur ne Kosove vete ne Shq qe kam gjithe te njohurit.Ne Kosove cte kerkoj?????Nqs do largohem prej ketej per mua nuk eshte zgjidhje as Shqiperia dhe as Kosova.

i/e regjistruar Maska e alem_de
    Anėtarėsuar
    02-10-2009
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    6,745
    Kosova akoma vec merr nga Europa,Amerika e tjera.E deri sa merr eshte gjithcka ne rregull.Kur te vije nje Qeveri tjeter e te filloje te kthej ata qe ka marre atehere do ta shofim ku eshte Kosova.E me gjith ate Kosoves i deshiroj gjitha te mirat.
    Da steh' ich nun, ich armer Tor,
    Und bin so klug als wie zuvor!

Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anėtarėsuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763
    Citim Postuar mė parė nga alem_de Lexo Postimin
    Me vjen shume keq kur lexoj nga jeta direkt e dikujt.Ksanthi e thua me lote te drejte.Nje keshille nga une si mik edhe pse wirtual,po munde disi largou nga Greqia e po pate lertat ne rregull mundesh te jetosh edhe ne Gjermani.Ketu ka nje rrjet shume te shendosh social.ate qe ne Greqi e ke ndertuar me mund e djerese ketu si nene me femi ta jep shteti pa be as gje.
    Alem jeta e cdokujt nuk pershkruhet ne nje forum .Ndonjehere nuk gjen as fjalet e pershtatshme per ta bere.Une letra kam dhe kam te drejte te leviz lirshem ne gjithe boten dhe te jetoj sa te dua .Sic e thashe dhe me larte kur je single nuk ke problem , xhupin ne krahe dhe iken por me femije eshte ndryshe .Megjithate mos kujto se nuk e kam menduar dhe po e pashe qe do shtrengohen gjerat akoma nuk do me mbaje asgje ketu.Thjesht e ke parasysh te tremb jeta e re , situata dhe mendimet se cfare do takosh aty ku do vesh .

Anėtarėsuar
    02-10-2009
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    6,745
    Citim Postuar mė parė nga Ksanthi Lexo Postimin
    Alem jeta e cdokujt nuk pershkruhet ne nje forum .Ndonjehere nuk gjen as fjalet e pershtatshme per ta bere.Une letra kam dhe kam te drejte te leviz lirshem ne gjithe boten dhe te jetoj sa te dua .Sic e thashe dhe me larte kur je single nuk ke problem , xhupin ne krahe dhe iken por me femije eshte ndryshe .Megjithate mos kujto se nuk e kam menduar dhe po e pashe qe do shtrengohen gjerat akoma nuk do me mbaje asgje ketu.Thjesht e ke parasysh te tremb jeta e re , situata dhe mendimet se cfare do takosh aty ku do vesh .
    Cdo fillim eshte i veshtire,por me mire je fund i tmershem se sa nje tmer pa fund.Ne Greqi nuk e ka fajin populli qe eshte cfrytezuar deri ne maksimum.Por shteti me strukturar e tije.Tek ne paguhen taksat para se te vi rroga te une.Dje lexova ne Stern qe:Nje Modedisgner kishte nretuar nje laöaco per 300 Milion Euro dhe thoshte po te paguaj taksa duhet te ncjerr nga puna 300 punetore.Greqia eshte shume large nga mentaliteti europiane.Po munde ik qe andeje.Ne Gereqi situata do te keqsohet edhe me shume.Te pershendes.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga Ksanthi Lexo Postimin
    Personalisht nuk jam e lidhur me asnje shtet , jam e lidhur me ate qe me jep nje jete me te mire .
    Po te jete per te ardhur ne Kosove vete ne Shq qe kam gjithe te njohurit.Ne Kosove cte kerkoj?????Nqs do largohem prej ketej per mua nuk eshte zgjidhje as Shqiperia dhe as Kosova.
    Ske ftes per ardhje ne Kosove , sepse ne kemi aq shume sa qe duhet ti largojme disa prej ketu , por ke paraqitje e situates ne te cilen gjendet greqia.

Une te uroj gjithe te mirat kurse greqise nje fundosje sa ma pare.
    Kosova akoma vec merr nga Europa,Amerika e tjera.E deri sa merr eshte gjithcka ne rregull.Kur te vije nje Qeveri tjeter e te filloje te kthej ata qe ka marre atehere do ta shofim ku eshte Kosova.E me gjith ate Kosoves i deshiroj gjitha te mirat.
    Kosova nuk ka marr borgje qe ti kthej ne te ardhmen , ato kane qen ndihma nderkombetare .

Anėtarėsuar
    02-10-2009
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    6,745
    Die Hauptstadt Pristina, hier treten sich über 5.000 internationale Organisationen auf die Füße. EU, OSZE und jede Menge Hilfsorganisationen. Viele residieren in schicken Gebäuden samt großem Fuhrpark. Der Kontrast könnte kaum größer sein. Verdient ein Kosovare mit Arbeit um die 250 Euro im Monat, kassieren die unzähligen Berater aus dem Ausland 6.000 Euro im Schnitt.

250 Euro merr ne muaj nje kosovare e 6.000 Euro keshilltare i juaji.Flasim bashke mbas 10 vjetesh vellau jem.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Die Hauptstadt Pristina, hier treten sich über 5.000 internationale Organisationen auf die Füße. EU, OSZE und jede Menge Hilfsorganisationen. Viele residieren in schicken Gebäuden samt großem Fuhrpark. Der Kontrast könnte kaum größer sein. Verdient ein Kosovare mit Arbeit um die 250 Euro im Monat, kassieren die unzähligen Berater aus dem Ausland 6.000 Euro im Schnitt.

250 Euro merr ne muaj nje kosovare e 6.000 Euro keshilltare i juaji.Flasim bashke mbas 10 vjetesh vellau jem.
    6000 euro keshilltar i joni apo i huaj ??

Rroge 6000 jane mundesishte 2 ose 3 persona publik qe kane te tjeret jo .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    ballkanasit jane njerez te trashe dhe ende nuk jane europianizuar , nuk e kane idene e konceptit shtet dhe qeveri , nuk na pelqen ligji dhe drejtesia tek ne eshte renjosur thelle koncepti koruptiv i ligjit dhe maliqit;

krejt gjithe ballkani nuk ka dale ende nga mentaliteti racialo fetare qe egzistone qe prej sundimit otoman dhe gjithashtu e ashtuquajtura < kafe> ende po realizohet denjesisht ;

po jua shpjegoj me mire ;

sistemi administrativ otoman u shberbe prej shjume arsyesh , ku midis tyre ishte edhe administrata koruptive qe e shpuri ate perandori ne shembje dhe shperberje ;

madje edhe sot , nese ke nje hall per te zgjidhur , nuk ri te presesh te zgjidhet prej institucioneve shteterore pasi e zvarisin dhe burokratizojne , por zgjidja me e mire eshte qe yt te prezantoje nje tjeter mik duke u shoqeruar me nje kafe dhe kafe pas kafeje e cila nuk eshte gje tjeter por vecse ryshfet ndaj punonjsve te administrates , dhe keshtu e zgjidh hallin tend ;

ky sistem ka qene dhe eshte ne shqiperi dhe ne greqi;

greqia ;

50% ne greqi kane qene punetore dhe 50% bosa punedhenes ;

10% te parave i kane vjedhur politikanet greke gjate qeverive ne pushtet dhe 90% i kane vjedhur populli ;

si i ka vjedhur >?

greqia ka 3 sektore qe e mbajne ekonomine ;
    sektori turistik
    sektori bujqesoreo-blegtorale
    sektori tregtar

greqia nuk ka industri te theksuar , madje nuk ka fare;

ky shtet kishte me shume punonjes te administrates se cdo shtet tjeter ne europe dhe cdo punonjes kishte mundesi te vidhte shtetin per veten e tij dhe per krej fisin e miqesine ;

ne asnje shtet tjeter nuk kam pare qe qytetaret te marin nga 3 pensione , te marin pensione invaliditeti duke fallsifikuar dokumentat nderkohe qe ishin ne gjendje pune;

pothuajse te gjithe bujqit dhe blektoret regjistronin nga 30 hektare toke nderkohe qe kishin vecse 2 dynyme dhe kete e benin qe te mirnin ndihma nga shteti , po ashtu edhe me blektoret te cilet kishin nga 1oo koke bageti dhe regjistronin me mijera te tilla me qellim qe te perfitonin ndihma te majme ne leke nga shteti ,

bisnesmenet ne sektorin privat turistik , deklaronin se kishin nga 30 veta personel pune dhe nderkohe ishin vecse 2 a 3 dhe ata pjesetare te familjes dhe kjo behej qe tye mirnin ndihma nga shteti dhe kredi te majme me interes te ulet nga bankat;

greket nderkohe qe kishin nga 2 pale shtepi dhe makina , vazhdonin te mirnin kredi nga banka per te bere te tjera shtepi dhe te tjera makina lukzoze ;

kjo eshte si puna e jevgut i cili kur deti behet kos lyen edhe menderen , por sa keq qe me vone do vijne pasoja tragjike ;

adminstrata shteterore greke ka qene dhe eshte e koruptuar , dhe greqia ka mare me miliarda euro nga europa ;

ne greqi ka pasur nje numer shume te vogel te popullsise e cila ishte shtresa e ulet ekonomike , por pothuajse te gjithe ishin te shtreses se mesme ku kishin nje mireqenie te larte jetese dhe po ashtu nje pjese e madhe e tyre ishte e shtreses se larte ;

ne bote njihen mbi 3 mije milionere greke dhe kjo gje me cudit;

kriza eshte globale dhe kete situate e sollen vete popujt dhe administratat shteterore me keq menaxhin dhe keq qeverisjen e tyre duke humbur ekuilibrin ekonomik .

as ne greqi as ne shqiperi nuk qeverisin qeverite qe jane votuar nga populli por e bejne te tjere shefa ku hierarkia e shefave eshte e gjate dhe e panjohur per ne ;

por une kembengull per ballkanin , ne jemi njerez te cuditshem dhe vecse nen nje administrate apo ligj venes dhe qeveri europiane do mund te ecim perpara .

ne nuk e njohim ende se cfare do te thote shtet dhe ligj , por qeverite tona jane thjesht nje ilustrim i bukur i klaneve mafiozeve qe luftojne njera tjetren per pushtet .

mendoj se do ishte shume mire nese greqia do qeverosej nga nje komision apo admintrate gjermane , madje edhe te bejej nje koloni gjermane .

cdo gje humbet ekuilbrin nese ka korupsion dhe burokraci, qofte si sistem qeveritar por edhe ne shoqeri dhe familje , dhe jam i bindur qe nuk ka kthim mbrapa por mund te kete shkaterim ne menyra te ndryshme dhe rigjenerim .

BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE

BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •