Close
Faqja 7 prej 13 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 123
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-02-2012
    Vendndodhja
    Elbasan
    Postime
    7
    Citim Postuar mė parė nga ademgashi_dk Lexo Postimin
    Elome miku, ėshtė e pamundur tė shkruajė njė i huaj kėshtu gjuhėn shqipe, si ti qė e ke mėsuar gjuhėn shqipe nga muzika, sepse do tė kishe gabuar nė fjalė te cilat po t'i bėj me ngjyrė tė kuqe. Mbi 70% e shqiptarėve do tė kishin gabuar nė disa nga fjalėt qė t'i bėra me ngjyrė tė kuqe ( unė nėnvizova vetėm disa, jo krejt....)
    i dashur me ler te te them qe gjuha e huaj mund te mesohet mjaft mire edhe nga muzika apo televizori ..le t emos marrim shembullin e italishtes qe shumica e shqiptareve e kan mesuar nga tv por nje rast te shoqes time te ngusht e cila cmendet x nje kengetar bullgar dhe e flet bullgarishten ne menyre te persosur dhe si shkruhet dhe si lexohet shife pak shkrimin bullgar a gjuh e veshtire dhe ajo mundi x 2 vjet ..nk ka te beje po te duash edhe mundet

Omelsin me krip Maska e Busy Girl
    Anėtarėsuar
    04-02-2012
    Vendndodhja
    Here and there I'm everywhere
    Postime
    4,491
    Urime dhe shpresoj qe te mesosh sa me shume.
    Kujdes me pervetesimin e fjalorit qe degjon ketu nuk eshte gjuhe letrare
    "Mundohu te jesh i lumtur me ato qe ke dikush tjeter buzeqesh edhe pse ska asgje"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-02-2012
    Vendndodhja
    Elbasan
    Postime
    7
    [QUOTE=Elome;3326129]Pėrshėndetje edhe njė herė
    Sė pari, nuk e kam mėsuar shqipėn vetėm nga muzika (SI tė shkruaj, gramatikė, e.tj.) , por nga njė libėr mėsimi. Muzika ka qenė njė ndihmė e madhe pėr mua, e ka pėrdorur si njė fjalor, i kam ndjekur festivalet, i dėgjova kėngėt dhe pastaj i lexova tekstet, kam lexuar intervista e.tj.

Per ju ėshte ndryshme, sepse mėsoni tė flasni shqip, mė pas si ta shkruani. Unė e kam mėsuar si tė shkruaj e saktė, pastaj si ta flas. Pėr shembull (kam mėsuar):
    Unė shkruaj
    Ti shkruan
    (...)
    Ata/ato shkruajnĖ
    Por kam mėsuar nuk ta them "ė" kėtu
    Pėr "s'ka": mendoj se ishte shkruhet nė kapitullin e parė nė librin tim (nuk ka, apo s'ka, ėshtė e njėjtė). E kam shpjeguar mė parė kėtė gjė (pėr apostrofet)

Kam mėsuar EDHE nga shqiptarė, por nuk s'kam bashkėpunuar me asnjėri pėr tė shkruaj kėtu nė forum. Dhe nuk jam shqiptar sigurisht, jam vetėm norvegjez.

Citim Postuar mė parė nga prenceedi Lexo Postimin
    Germat me ngjyre blu i keni shtuar per te na dhene te kuptojme qe nuk e dini mire shqipen (mendimi im ky dhe qofsha i gabuar)QUOTE] Ėshtė ok, por mos mendoni: "nėse shkruan e saktė, ėshtė shqiptar. Nėse bėn gabime, ai po na mashtron, prandaj ėshte shqiptar"... . A keni dėgjuar pėr "confirmation bias"? (nuk di si thuhet nė shqip). Mos kėrko veē pėr pohime pėr diēka.

Shummm shummm shuummm urimeee per cfare ke arritur ...jo gjithkush do kishte aq durim sa ta bente te pergezoj ver8

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Citim Postuar mė parė nga Elome Lexo Postimin
    Hehe, ne fakt, kur fillova te mesoj shqip (dhe perkthej gjuhen), s'kisha degjuar per Google Translator. Por me pelqen ta mesoj shqipen. Disa here Google Translator eshte shume keq... ("Velkommen, jeg håper (at) du...") :P
    Elome, ishte thjeshte shaka, une vlersoj njerezit qe mesojne gjuhe te huaja.
    Te uroj suksese.

E di qe google translate nuk eshte 100% e sakte por te ndihmon goxha.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga Ana Novaku Lexo Postimin
    i dashur me ler te te them qe gjuha e huaj mund te mesohet mjaft mire edhe nga muzika apo televizori ..le t emos marrim shembullin e italishtes qe shumica e shqiptareve e kan mesuar nga tv por nje rast te shoqes time te ngusht e cila cmendet x nje kengetar bullgar dhe e flet bullgarishten ne menyre te persosur dhe si shkruhet dhe si lexohet shife pak shkrimin bullgar a gjuh e veshtire dhe ajo mundi x 2 vjet ..nk ka te beje po te duash edhe mundet
    Tani ka plot qe e kane mesuar spanjishten nga telenovelat. Jam habit dhe vet kur kam degjuar.
    Por prape per ne eshte me e lehte te mesohet italishtja, spanjishtja. Fundja nje gramatike pak a shume kemi. Dhe c'eshte me e rendesishmja ne shtyhemi te mesojme gjuhe te huaja nga nevoja materiale dhe jo thjesht deshira. Ky eshte goxha stimul.
    Nuk edi sa ndryshon gramatika shqipe me Norvegjshten, por p.sh eshte e pamundur te mesosh Anglishten mire vetem nga kenget apo ndonje film. E shumta do mesosh fjale, shprehje. Megjithate varet nga njeriu. Aftesia qe ka ai per te thithur nje gjuhe te huaj, memorien, dhe deshiren per te mesuar. Asgje nuk eshte e pamundur por eshte e drejta e kujtdo dhe te shikoj dicka me syrin e kritikes. Nuk eshte dicka qe e kemi ndesh shpesh, pra te huaj qe interesohen per nej gjuhe qe su hyn ne pune. Dhe ti marrim gjerat shablone ne nje forum ku nuk njihemi personalisht s'muind t'i marrim. Gjithmone do ekzistoje fija e dyshimit.
    Feelings change - memories don't.

Citim Postuar mė parė nga Ana Novaku Lexo Postimin
    Pėrshėndetje e dashur Ana, pajtohem se ka talentė qė mėspjnė gjuhėn edhe me tė dėgjuar, siē po thua edhe ti "mjaft mirė" qė lė pėr tė kuptuar se "mbledh" njė grumbull tė konsiderueshėm fjalėsh, madje, ndoshta edhe tė flasė. Kėshtu ta zėmė babagjyshi im, ndjesė pastė, asnjė ditė shkollė nuk e ka pasur, por ka kominikuar nė njė gjuhė tė huaj, si ushtar qė ishte e kishe mėsuar. Njė mbesa ime gjithashtu mė ka mahnitur me gjuhėn spanishte.
    Tė them se gramatika e gjuhės shqipe vėrtet ėshtė e vėshtirė. Nėse ta zėmė nė nrovegjisht ( nė se ėshtė gjuhė e njėjėt me danishten), nė tė gjitha rastet folja"jam" ėshtė "er" ( jeg, du, han, hun - er ) nė gjuhėn shqipe, pėr secilėn vetė ka njė formė tė veēantė: unė jam, ti je, ai ėshtė.. lėre pastaj foljet tjera. Nė gjuhen tuaj foljet, pėr tė gjitha vetat kanė njė formė; ndryshojne vetėm nė kohė, p.sh. går, gik, har gået!

P.S. mos tė tė habit kjo projekti21_dk, jam i njėjti!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga projekti21_dk : 05-02-2012 mė 13:45
    "Projekti 21" nuk i bėn reklamė vetes, afirmon tė tjerėt!

E di i di me di te di? Maska e Elome
    Anėtarėsuar
    30-01-2012
    Vendndodhja
    Stavanger/Bergen, Norvegji
    Postime
    39
    Citim Postuar mė parė nga white_snake Lexo Postimin
    Elome, ishte thjeshte shaka, une vlersoj njerezit qe mesojne gjuhe te huaja.
    Te uroj suksese.

E di qe google translate nuk eshte 100% e sakte por te ndihmon goxha.
    E kuptova . Google Translator eshte nje nje gje i mire, pa dyshim. Kalfosh mire!

Dua te shtoj vetem nje fakt ne debat ketu: nuk eshte e mundshme per femije te mesoj nje gjuhe VETEM nga televizioni (por s'kane "subtitles"/"titra"(?) )...; edhe duhet te interaktojne me te rritura.

Se pari, faleminderit per urimet! thirsty, te falenderoj per mbeshtetjen dhe vizatimet! M'i pelqeu shume!
    quhe scandinavia and the world
    , keshtu mendoj, nuk e mbaj mend aq mire
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

E di i di me di te di? Maska e Elome
    Anėtarėsuar
    30-01-2012
    Vendndodhja
    Stavanger/Bergen, Norvegji
    Postime
    39
    Citim Postuar mė parė nga thirsty Lexo Postimin
    quhe scandinavia and the world
    , keshtu mendoj, nuk e mbaj mend aq mire
    Aaaah, thirsty, e kam kuptuar! "Everybody wants to go to heaven; but nobody wants to die"... Ndoshta je nga Malmö, te pakten nga Suedia? Kam te drejte?

i/e regjistruar Maska e Tipiku
    Anėtarėsuar
    08-08-2005
    Postime
    3,950
    Aaaah, thirsty, e kam kuptuar! "Everybody wants to go to heaven; but nobody wants to die"... Ndoshta je nga Malmö, te pakten nga Suedia? Kam te drejte?
    Nej han taler fra italien hvad med dig hvor kommer du fra?
    Hvad laver du ?

Stjerner er dom som lyser i Mųrke

Faqja 7 prej 13 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •