Close
Faqja 5 prej 13 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 123
    … ßriläntě … ΅ Ų λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anėtarėsuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577
    Sa versione te ndryshme paske dhene per interesimin tend te mundshem ndaj shqipes, njehere muzika dhe me pas student i liguistikes ...

Megjithate, po e mbyllim nje sy Duhet te na flasesh me shume per veten, qe je i huaj dhe do te mesosh shqip, nuk mjaftonte nje per prezantim
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    A eshte anonim ky forum, apo jo? Per aq kohe sa nuk thyhet rregullorja e forumit dhe shkruhet shqip mund te shkruaje kush te doje e sa here te doje.
    Lerini hetuesirat, se na lodhet mendt e kokes me pyetjet: kush je, si je,a je, pse je?
    Jeni bere si hafije . Per kedo, qe hyn ne forum per here te pare , ose me nick te ri, filloni e beni njeqind pyetje e vrisni mendjen, se kush do jete nga "te vjetrit" , qe ka hyre me tall prapanicen.
    Jepini fund kesaj marrezie.
    Where does a thought go when it's forgotten?

Citim Postuar mė parė nga MI CORAZON Lexo Postimin
    A eshte anonim ky forum, apo jo? Per aq kohe sa nuk thyhet rregullorja e forumit dhe shkruhet shqip mund te shkruaje kush te doje e sa here te doje.
    Lerini hetuesirat, se na lodhet mendt e kokes me pyetjet: kush je, si je,a je, pse je?
    Jeni bere si hafije . Per kedo, qe hyn ne forum per here te pare , ose me nick te ri, filloni e beni njeqind pyetje e vrisni mendjen, se kush do jete nga "te vjetrit" , qe ka hyre me tall prapanicen.

Zemra ime ka te drejte
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Ik ere! (lol)
    Pse ia ke hequr fytyren Orson Welles-it, ndersa duartroket tek "Citizen Kane"?
    Where does a thought go when it's forgotten?

not exist Maska e skender76
    Anėtarėsuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    Sa me larg Shqiperise...
    Postime
    4,790
    Citim Postuar mė parė nga Elome Lexo Postimin
    Pershendetje te gjitheve!

Jam nje djale nga Norvegjia, shpresoj se do t'me mirepresni dhe pse nuk jam shqiptar. Jam ketu sepse duhet/dua ta perdor edhe me shume gjuhen shqip. Jam i sigurt se do bėj disa gabime, por nese nuk me kuptoni, tregoma te lutem . Normalisht, dhe dua te bej shoqeri me shqipare!

Gjitha te mirat!

Elome, mirseerdhe ne shoqerin tone!
    paqen, e sjell vetem drejtsia

not exist Maska e skender76
    Anėtarėsuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    Sa me larg Shqiperise...
    Postime
    4,790
    Citim Postuar mė parė nga MI CORAZON Lexo Postimin
    Ke fol tamon!
    A po vjen per drek se me kan sjell speca te regjun ne gjiz, dhe lajthoja
    paqen, e sjell vetem drejtsia

E di i di me di te di? Maska e Elome
    Anėtarėsuar
    30-01-2012
    Vendndodhja
    Stavanger/Bergen, Norvegji
    Postime
    39
    Citim Postuar mė parė nga [Perla] Lexo Postimin
    Sa versione te ndryshme paske dhene per interesimin tend te mundshem ndaj shqipes, njehere muzika dhe me pas student i liguistikes ...

Megjithate, po e mbyllim nje sy Duhet te na flasesh me shume per veten, qe je i huaj dhe do te mesosh shqip, nuk mjaftonte nje per prezantim
    Dua nje tregim i gjate, apo jo? . Kam filluar te mesoj shqip per shkak te muziken, por kam vazhduar per shkak sepse kam interesim per gjuhe. Jam ne vitin e pare te studimet e mia. Hehe, eshte nje studim per njerez qe shkruajne shume e sakte (vecanerisht norvegjishten). Me pelqejn pyetjet, nese dua t'i pyesni, s'ka problem. Nuk di cka t'ju them per veten... I mesova fjalet e mia te pare te shqipes rreth 3,5 vjet me pare (nuk fillova ta mesoj ne ate cast), kurse e kam marre librin mesimit rreth 2,5 vjet me pare. Ne 2010 isha ne Shqiperi pese dite (Tirana). Eshte veshtire te FLAS ne shqip, sepse duhet te degjoj, atehere kuptoj cfare me kane thene, pastaj te mendoj per nje pergjigje, si ta them, dhe ta them! Nuk njoh asnje shqiptare ne Norvegji..

Citim Postuar mė parė nga Elome Lexo Postimin
    Dua nje tregim i gjate, apo jo? . Kam filluar te mesoj shqip per shkak te muziken, por kam vazhduar per shkak sepse kam interesim per gjuhe. Jam ne vitin e pare te studimet e mia. Hehe, eshte nje studim per njerez qe shkruajne shume e sakte (vecanerisht norvegjishten). Me pelqejn pyetjet, nese dua t'i pyesni, s'ka problem. Nuk di cka t'ju them per veten... I mesova fjalet e mia te pare te shqipes rreth 3,5 vjet me pare (nuk fillova ta mesoj ne ate cast), kurse e kam marre librin mesimit rreth 2,5 vjet me pare. Ne 2010 isha ne Shqiperi pese dite (Tirana). Eshte veshtire te FLAS ne shqip, sepse duhet te degjoj, atehere kuptoj cfare me kane thene, pastaj te mendoj per nje pergjigje, si ta them, dhe ta them! Nuk njoh asnje shqiptare ne Norvegji..
    Elome miku, ėshtė e pamundur tė shkruajė njė i huaj kėshtu gjuhėn shqipe, si ti qė e ke mėsuar gjuhėn shqipe nga muzika, sepse do tė kishe gabuar nė fjalė te cilat po t'i bėj me ngjyrė tė kuqe. Mbi 70% e shqiptarėve do tė kishin gabuar nė disa nga fjalėt qė t'i bėra me ngjyrė tė kuqe ( unė nėnvizova vetėm disa, jo krejt....)
    "Projekti 21" nuk i bėn reklamė vetes, afirmon tė tjerėt!

E di i di me di te di? Maska e Elome
    Anėtarėsuar
    30-01-2012
    Vendndodhja
    Stavanger/Bergen, Norvegji
    Postime
    39
    Citim Postuar mė parė nga ademgashi_dk Lexo Postimin
    Elome miku, ėshtė e pamundur tė shkruajė njė i huaj kėshtu gjuhėn shqipe, si ti qė e ke mėsuar gjuhėn shqipe nga muzika, sepse do tė kishe gabuar nė fjalė te cilat po t'i bėj me ngjyrė tė kuqe. Mbi 70% e shqiptarėve do tė kishin gabuar nė disa nga fjalėt qė t'i bėra me ngjyrė tė kuqe ( unė nėnvizova vetėm disa, jo krejt....)
    Pėrshėndetje edhe njė herė
    Sė pari, nuk e kam mėsuar shqipėn vetėm nga muzika (SI tė shkruaj, gramatikė, e.tj.) , por nga njė libėr mėsimi. Muzika ka qenė njė ndihmė e madhe pėr mua, e ka pėrdorur si njė fjalor, i kam ndjekur festivalet, i dėgjova kėngėt dhe pastaj i lexova tekstet, kam lexuar intervista e.tj.

Per ju ėshte ndryshme, sepse mėsoni tė flasni shqip, mė pas si ta shkruani. Unė e kam mėsuar si tė shkruaj e saktė, pastaj si ta flas. Pėr shembull (kam mėsuar):
    Unė shkruaj
    Ti shkruan
    (...)
    Ata/ato shkruajnĖ
    Por kam mėsuar nuk ta them "ė" kėtu
    Pėr "s'ka": mendoj se ishte shkruhet nė kapitullin e parė nė librin tim (nuk ka, apo s'ka, ėshtė e njėjtė). E kam shpjeguar mė parė kėtė gjė (pėr apostrofet)

Kam mėsuar EDHE nga shqiptarė, por nuk s'kam bashkėpunuar me asnjėri pėr tė shkruaj kėtu nė forum. Dhe nuk jam shqiptar sigurisht, jam vetėm norvegjez.

[QUOTE=prenceedi;3325178]Germat me ngjyre blu i keni shtuar per te na dhene te kuptojme qe nuk e dini mire shqipen (mendimi im ky dhe qofsha i gabuar)QUOTE] Ėshtė ok, por mos mendoni: "nėse shkruan e saktė, ėshtė shqiptar. Nėse bėn gabime, ai po na mashtron, prandaj ėshte shqiptar"... . A keni dėgjuar pėr "confirmation bias"? (nuk di si thuhet nė shqip). Mos kėrko veē pėr pohime pėr diēka.

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Elome urimet e mia qe e ke mesuar kaq mire gjuhen shqipe! Mire se erdhe mes nesh! Cfare do te thote emri Elome?

Faqja 5 prej 13 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •