Postuar më parë nga
halla mine
“AFERIM” TË QOFTË, OR KRYEMINISTRI HASHIM!?...TË LUMTË “VETËVENDOSJE”!!!
Faridin Tafallari
SI, MËRGIMTAR PATRIOT, LUFTËTAR I BASHKIMIT MBARËKOMBËTAR, NUK MUND TË RRI PA E PËRSHËNDET “VETËVENDOSJEN”, DJEMTË E SAJ ATDHETARË GUXIMTARË!!!
...JU LUMTË, QË PO E TREGONI ME VEPRA, ÇDO DITË E MË SHUMË, SE JENI ATDHETARË TË BETUAR PËR KOMB E ATDHE, PËR SHQIPTARI...PO E RUANI NDERIN DHE KRENARINË E SHQIPTARISË, E JO SI PUTHADORËT DHE QYQARËT PUSHTETARË, QË SOT JANË THYER...JANË PËRKULUR...I KANË KTHY KRAHËT POPULLIT, DUKE I BËRË TEMENA...VETVETES...DHE TË HUAJVE !!!
KRYEMINISTËR!...EDHE NËSE KE PAS NDONJËHERË NDENJA PATRIOTIZMI... TASHMË JE ZHVESHUR LAKURIQ...DHE PO LUFTON HAPUR, BASHKË ME MINISTRAT E TU, KUNDËR PATRIOTËVE TË VËRTETË, DJEMVE ATDHETARË TË “VETËVENDOSJES”!!!
...E tash e njohim të gjithë... Por me gjasë, ky është Kryeministri i Kosovës multietnike, siç deklaron vetë, është Kryeministri i “kosovarëve”... i Bashkim-Vllazërimit të ish-Jugosllavisë... se...se Kryeministri Hashim asesi nuk është i shqiptarëve...i shqiptarëve të Kosovës!!!
Ky, si “kosovar”, nuk e ka përjetuar kohën, kur djemtë e vajzat dhe mbarë populli shqiptar në Kosovë, në demonstratat e organizuara në vite, në demonstratat paqësore i mbulonte tymi e gazi lotësjellës, i policisë serbo-fashiste-jugosllave...kur rriheshin e tërhiqeshin zvarrë e torturoheshin egërsisht, me torturat nga më çnjerëzoret, të çmendurisë titiste, nga duart e gjakatarëve serbosllavë, por edhe atyre shqipfolës, që ishin në shërbim të tyre, në shërbim të armikut tonë shekullor!!!
Edhe në atë kohë, shërbëtorët shqipfolës, të parët, me vetë vullnetin e tyre, i dënonin demonstruesit se... ish - Jugosllavinë e atëhershme, ata puthadorë, e kishin pranuar si shtetin e tyre dhe... shokun Tito si udhëheqësin e tyre?! Kurse demonstruesit i quanin nacionalistë, seperatistë, prishës të rendit e qetësisë, prishës të Bashkim-Vllazërimit etj! Edhe atëhere, të huajt, ndërkombëtarët, nuk kursenin fjalët, me fjalorin më të ultë, duke na akuzuar e duke fyer çdo hap, që merrej për të drejtat e shqiptarëve, të cilët me plot të drejtë, i kërkonin të drejtat e tyre, të drejtat legjitime, të mohuara nga shovinizmi serbosllav!!!
...Dhe tash, ato forca... i ka Hashim “trimi” nën komandën e tij...nën urdhërin e tij... tashmë ai i urdhëron, që të veprojnë...tamam ashtu si vepruan më 14 dhe 22 janar! As gjë nuk iu mungonte dhe i dallonte ata, nga ata, armiqtë tanë, që jo shumë larg në kohë, këto pamje, shiheshin, nëpër qytetet e Kosovës dhe në trojet etnike shqiptare nën ish –Jugosllavi, të ndara e të copëtuara, jo vetëm nga shteti amë Shqipëria, por edhe nga bija e saj Kosova kreshnike e Shqipërisë!!!
.... E tmershme...se sot po e njëjta “valle” po luhet edhe nga qeveria e “kosovar-komb-sajuesve”, me në krye kryetrimin-Kryeministrin- Hashim, ku të njëjtën dhunë po e ushtron ndaj shqiptarëve-bashkëkombasve të tij, hiq më ndryshe se shkijet e të së kaluarës!!! Eh..e thashë dhe më lart se, në atë kohë kryeministri Hashim ka qenë akoma i ri, në moshën e adoleshentit... dhe ai, vetë, nuk i ka përjetuar, nuk ja ka provu kurrizi kërbaçin e dhunës së egër të pushtuesit apo … nejse.... Po vallë, këta të tjerët, patriotët ...luftëtarët e sprovuar, si , Jakup Krasniqi-Kupa, Xhavit Haliti-Zeka, Hydajet Hyseni-Hyda, Mehmet Hajrizi-Baca e plot të tjerë, i “harruan“përjetimet e egërsirës serbosllave e titiste... dhe... sot, të parët, ata po japin deklarata të “mençura” kundër protestave të “Vetvendosjes”!?!...
Dhe kjo, nuk ka se si mos me të habit, se, si mund të pajtohen me këto skena, që po ndodhin me qeverinë e tyre... dhe ata i mbyllin sytë... i mbyllin veshët athua se optika e tyre nuk i shikon drejt! Pikërisht ata deklarohen kundër atyre, që me guxim i dalin në mbrojtje atdheut, tokës, Kosovës Loke... E këta, bëhen, si qyqarë e trumcakë të trembur dimri... sikur mos të jenë me mend në kokë!?
Euuu... nuk mungojë as ai, fare “trimi” Ali Ahmeti-Abazi, i cili e mbështeti dhunën që ushtrohet kundër bijëve më të mirë të popullit, kundër “Vetëvendosjes”, nga qeveria e Hashimit!?…Ky kopshtaxhiu Ali, në vitet 1984 - 85, ishte në kurbet, në Zvicër... dhe punonte....ju pastronte oborret dhe kopshtet zvicerjanëve...E sot... nuk i vjen hiç turp...pa pikën e ndërgjegjes si shqiptar apo të përgjegjësisë që ka... luajnë në sy të tij, ca k-a-k-a maqedonas, me çdo gjë, që është shqiptare... sa herë të ju a dojë kokrra e qejfit atyre, edepsëz maqedonas, vrasin e burgosin shqiptarë patriota…Dhe ky kokëdele “mencuria”, mundohet t’i japë mend, ngase ka shumë, kolegut të tij të “nderuar” Hashim “trimit” !
Këta, që i përmenda, por edhe disa pseudopatriotë, për veprimet e shëmtuara të policisë heshtin.... dhe.... akuzojnë “Vetëvendosjen”, liderin e saj atdhetarin patriot e trimin guximtar Albin Kurtin, si dhe trimat e guximtarët e tjerë Glauk Konjuvca, Visar Ymeri, Liburn Aliu, Dardan Mulliqi, Rexhep Selimi, ku ky bashkë me shokë dolën hapur me uniformën dhe emblemën e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës!
Ju lumtë trimave guximtarë të “VETËVENDOSJES”!!!... Kurse këtyre, që mbahen si gjeli maj plehut ...që mburren se na paskan qenë komandantë.... që kanë qenë e na qenkan çlirimtarët e UÇK-së, fitimtarët e lirisë... dhe tashmë janë mësuar, ohoho, janë rehatu, të ulur në karriget e buta të Kuvendit!?... Por edhe nga aty, i urrejnë për vdekje “vetëvendosasit” sypatrembur... i tmerron guximi i tyre,... i kap tmerri e paniku, nga frika, se mos e “prishin” me të huajt...mos ju a “prishin qejfin” ndërkombëtarëve, “miqve” tanë të shtrenjtë, që nga të gjithë anët e kufirit, lesh e li e çorap e kanë bërë çdo gjë për shqiptarinë! Por kujt do t’i dhimset shqiptaria, Shqipëria, Kosova, trojet etnike... or qeveritarë puthadorë, kujt, të huajit apo shqiptarit??!....Si ka mundësi... si ka mundësi, që policët shqiptarë, të dalë nga gjiri i popullit, t’i rrahin... t’i tërheqin zvarrë bijtë e bijat e popullit të vet...t’i dënojnë me burg... dhe.. këtë e bëjnë ata, që flasin në emër të popullit nga Kuvendi i Kosovës...Nëse ka vërtet Kuvend të Kosovës, atë e sundon Hashimi, duke u treguar sot e për ditë më diktator se diktatorët më me zë…!!!
Pra, nga aty, nga Kuvendi i Kosovës, i dënojnë dhe i urrejnë shokët e shoqet e tyre... vazhduesit e tyre, ku ata, të lartpërmendurit, e lanë në gjysëm të rrugës, pa i arritur aspiratat e kahmotëshme të mbarë shqiptarisë, që ishte nisur drejt rrugës finale për Ribashkimin e Trojeve Shqiptare në një shtet të vetëm, shtet i të gjithë shqiptarëve, si e ka falë Zoti Shqipërinë Natyrale!
Këto që po ndodhin në Kosovën shqiptare, ditën për diell, pa dyshim, që të gjitha janë gatuar nëpër zyrat e Beogradit, vetëm atje nëpër guzhinat e tyre dhe hiq më pak edhe të Evropës së pabesë e hileqare, janë gatuar me kohë çorbat helmuese...dhe këto çorba, këta të tanët, si arinjtë e përgjumur polarë, i hëngrën dhe po vazhdojnë t’i hanë ditë për ditë me oreksin e përfitimit personal dhe të pasurimit të vetvetes e miqve të tyre, në atë farë feje, që hiç s’po ja ndin për këtë popull...që i ka shku thika në rrasht!!!
...Jo, jooo, asgjë nuk ndodhi rastësisht? Të gjitha u parapërgatitën qysh herët... “kombi ri kosovar”, ndërrimi i flamurit kombëtar, nga ai flamuri krenar shqiptar, u nxorr një paçavure, që nuk ka asgjë të përbashkët me atë kombëtar shqiptar! Jemi të gjithë dëshmitarë, që për gjithçka antikombëtare shqiptare, që për gjithçka atdhetare e për shqiptari “VETËVENDOSJA” NUK HESHTI KURRË, përkundrazi ngriti zërin fuqishëm, luftoi dhe u ndesh me guxim me pushtetarët! Me Albinin në krye demonstroi fuqishëm, në dëborë e në të ftohtin e acartë të janarit, në kufirin me Serbinë, në Merdar dhe te Dheu i Bardhë..Ju bashkua një pjesë e popullit...erdhën vëllezërit nga Shqipëria Amë, për tju bashkangjitur demonstruesve të “Vetëvendosjes”, por edhe këta u penguan në kufi.. KUFIRI SHQIPTAR – SHQIPTAR!!!...Kufitarët e Kosovës...kishte prej tyre që u përlotën, por ç’të bënin...i kishte urdhëruar kryeministri pseudopatriot Hashim!...Kishte marrë këshilla të “çmuara” nga Sala, helbete dy shtete shqiptarë, dy krym-ministra-diktatorë-, që mendojnë se e kanë krejt Shqiptarinë në dorë, prandaj deri tash p.....n të dy në një poç, por ama, ata e dinë mirë kuptimin e fjalëve: “ngadalë beg se ka hendek”!!! Me rëndësi është që, këtë përpjekje atdhetare të “VETËVENDOSJES”, pjesa atdhetare dhe patriotike e SHQIPTARËVE anembanë trojeve etnike, si dhe në diasporë, e përkrahën, e përshëndetën dhe e mbështetën njëzëri. Ju bashkangjitën motos së “VETËVENDOSJES” “Jo hyrjes së Serbisë në Kosovë!” Nuk mund të rri pa përshëndet në veçanti edhe ish Ambasadorin William Walker, njëherit mikun e madh të të gjithë shqiptarëve, që, si në ditët më të vështira për shqiptarët e Kosovës, si tash në protesta, MIKU I MADH WALKER, BURRË I VËRTETË, POLITIKAN I DITUR e SERIOZ, e mbeshteti të drejtën për të protestuar si dhe “VETËVENDOSJEN”...Ndaj më del fuqishëm urimi:
JU LUMTË “VETËVENDOSJE”!!!
Krijoni Kontakt