Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 34
    Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar më parë nga Mexhid Yvejsi Lexo Postimin
    A ËSHTË JEZUSI ZOT ?
    BIBLA THOTË “JO”
    Bibla e thote edhe kete:

Gjoni,10:30 " UNE dhe ATI jemi nje."
    Gjoni,8:58 "Pernjemend,pernjemend po ju them -perpara se te ishte Abrahami,UNE JAM !"

Ka edhe shume vargje te tilla por per fillim jane te mjaftueshme.C`ka te bejme me keto vargje.( vetem mos thuaj qe jane shtuar ).
    Të krishterët nga ana tjetër e quajnë Jezusin Zot ose bir i Zotit, dhe e adhurojnë si të tillë, një koncept ky që muslimanët nuk mund ta pranojnë.
    Bibla, edhe pse me shtesa e ndryshime të shumta e tregon qartë se Jezusi nuk është Zot por njeri dhe i dërguar i Zotit xh.sh.
    Ate c`ka thone Myslymanet per natyren e Jezu Krishtit ,per te krishteret eshte vrima e fundit e kavallit.
    Ndoshta e thene vrazhde por keshtu eshte
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    Zoti i gjithpushtetshem ka te drejte ne c'do gje! Mos bej pyetje te tilla se ....
    Frigoiu atij, se ndryshe te pret zjarri
    Scion, pse ju nuk besoni, nuk mendoj se duhet edhe ta fyeni Zotin. Zoti ka te drejten sepse është Ati ynë, por Zoti edhe jep te dreejte, aq i drejt eshte Zoti sa ty ta jep lirinë qe te sjellesh keshtu ndaj Tij, pra ky eshte Zoti i mirë dhe i DREJT, Ai qe respekton shume lirine e njeriut, bile edhe te atij qe fyen atë, dhe Ai i DREJT dhe i SHNJT heshtet ndaj Tij, e shikon me dhimbje...!
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    “Askush s'e pa Perëndinë kurrë…”. (Gjoni 1:18)
    .

Ehe, Mexhid Yvejsi he trim Malsie, prite pak ket far ton "takalikun" sic thuhet ne Gjakove, se, pa u zgjatur fare, sepse vertetë nuk ja vlenë te merret njeriu me pollavra, por kjo sa per te treguar ty dhe atyre qe mohojnë te verteten e Ungjillit, te verteten e Hyjnisë së Jezusit dhe natyres se Tij Hyjnore, dua te shpejegoj keteu para të tjerve por edhe frymes tende qe, ju te nderuar, jeni shumë te ultë dhe nuk keni turp qe të mohonin dhe te ndryshoni Shkrimin e Shenjt.

Ja p.sh ky rresht; pa u zgjatur ma shumë, ti apo ekipa e juaj keni shkruar nga Ungjilli, kapitulli i 1 dhe rreshti 18, keni shkurtuar rreshtin per qellime te juaja, te lexojme rreshtin tend qe solle:
    citim;
    “Askush s'e pa Perëndinë kurrë…”. (Gjoni 1:18)

Ja tash rreshti origjinal, bile ky rresht deshmon HYJINË e Krishtit por ju e shkurtuat. lexoje:

18 Hyjin kurrë askush nuk e pa: Biri i vetëm ‑ që është Hyj, një natyre me Atin, Ai bëri të njihet. (Gjoni 1;18)

poashtu tha: “Do ta njihni të vërtetën dhe e vërteta do t’ju bëjë njerëz të lirë”. (Gjoni 8:32)
    Ec tash baju se pikerisht kjo po u mungon - e VERTETA keshtu qe keni mbetur duke u sjellur ne roberine e te keqit dhe i sherbeni deri edhe ne shtrembimin e fjales së Zotit dhe te VERTETES së Tij.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Mexhid, nuk kam deshire te diskutoj me ty ne lidhje me kete ceshtje, pasi interepretimi yt i citateve nga Bibla me lart eshte komplet i gabuar. Dua thjeshte te mesoj nga ty si besimtar musliman:

- Si e ben Kurani (jo Bibla) te qarte qe Jisui ishte nje profet si gjithe te tjeret, kur citati me lart flet per nje Jisu qe ka "...linduar nga nje virgjereshe...dhe pa baba"?

Albo

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Mexhid, nuk kam deshire te diskutoj me ty ne lidhje me kete ceshtje, pasi interepretimi yt i citateve nga Bibla me lart eshte komplet i gabuar. Dua thjeshte te mesoj nga ty si besimtar musliman:

- Si e ben Kurani (jo Bibla) te qarte qe Jisui ishte nje profet si gjithe te tjeret, kur citati me lart flet per nje Jisu qe ka "...linduar nga nje virgjereshe...dhe pa baba"?

Albo
    30. Ai (Isai) tha: "Unë jam rob i All-llahut, mua më ka dhënë (ka caktuar të më japë) librin dhe më ka bërë Pejgamber.
    31. Më ka bërë dobiprurës kudo që të jem dhe më ka porositur me namaz (falje) e zeqatë për sa të jemë gjallë!
    32. Më ka bërë të mirësjellshëm ndaj nënës sime, e nuk më ka bërë kryelartë as të padëgjueshëm!
    33. Selami (shpëtim prej All-llahut) është me mua ditën kur u linda, ditën kur të vdes dhe ditën kur të dal (prej varrit) i gjallë!"
    34. Kjo është (fjalë) e vërtetë, rreth Isait, birit të Merjemes në të cilin ata shkaktojnë dyshime.
    35. Nuk i takoi (nuk ka nevojë) All-llahu të ketë ndonjë fëmijë, i pastër është Ai, kur dëshiron një send Ai vetëm i thotë atij: Bëhu!". Ai menjëherë bëhet.
    36. (Isai i tha popullit të vet) Dhe se All-llahu është Zoti im dhe Zoti juaj, pra adhuronie Atë, kjo është rrugë (fe) e drejtë.

7. (përkujto) Kur Ne e morëm (me betim) prej pejgamberëve premtimin e tyre; edhe prej teje, prej Nuhut, Ibrahimit, Musait, Isait birit të Merjemes, pra morëm prej tyre besë të fortë.

110. All-llahu (atë ditë) i thotë: "O Isa, bir i Merjemes, përkujtoj të mirat e Mia ndaj teje dhe ndaj nënës sate, kur të fuqizova me shpirtin e shenjtë (Xhibrilin), e ti u fole njerëzve (kur ishe) në djep dhe (kur ishe) i pjekur (si burrë), kur ta mësova ty librih e urtësinë Tevratin e Inxhilin, kur me lejen Time formove nga balta si formë shpeze e i fryve asaj dhe me urdhërin Tim u bë shpezë, kur e shërove të verbërin dhe të sëmurin nga sëmundja e lëkurës me dëshirën Time, kur me urdhërin Tim i nxore (të gjallë) të vdekurit, kur i zbrapa beni israilët prej teje (që deshën të të mbysin) atëherë kur erdhe me argumente, e disa prej tyre që nuk besuan than: "Kjo (mrekullia e Isait) nuk është tjetër vetëm se magji e qartë!"

84. Thuaj: "Ne i kemi besuar All-llahut, edhe asaj që na u zbrit neve, edhe asaj që i është zbritur Ibrahimit, Ismailit, Is-hakut, Jakubit dhe pasardhësve. Edhe asaj që i është dhënë Musait dhe Isait, edhe asaj që i është zbritur të gjithë pejgamberëve nga Zoti i tyre. Ne nuk bëjmë kurrfarë dallimi në mes tyre dhe ne vetëm Atij i jemi dorzuar.
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Ademi e kish nje baba, e krijoi Zoti nga balta, i dha edhe Fryme nga Fryma e Tij. Pra babai i Ademit, ishte vete Zoti. Nuk e ve ne dyshim qe Perendia nuk ka asgje te pamundur, por ajo qe me intereson te mesoj nga ju si musliman eshte:
    Ti ke nje ngaterrese serioze ne mes te "Krijuesit" dhe "Babait", pos nese e perdor termin baba ne menyre metaforike, ne kete rast nuk ke se si ta vecosh Isaun nga kjo. Krijimtaria e Zotit eshte e shumte, Ademi e krijoi pa baba dhe pa nene. Isaun E KRIJOI pa baba dhe me nene. Nese i thua se Zoti eshte baba realisht i Isaut, ateher duhet te thuash se Zoti pati kontakt me Merjemin, kurse cdo mendje e shendosh e di se sa e shemtuar eshte kjo gje.

- Nese ne Kuran thuhet qe Jisui "lindi pa baba", a nuk nenkupton kjo qe Ai eshte Biri i Perendise? A nuk eshte Babai i Tij Vete Perendia?
    Ju keni problem sepse nuk ia jepni Perendise madherine qe i takon! Pse sipas juve nese lindi pa baba patjeter te jete bir i Zotit i realt, jo ne aspektin metaforik, e jo krijese e Tij, e cila thjesht ishte mrekulli dhe tregonte fuqine e Zotit??

Nuk nenkupton se babai i tij eshte Perendia, sepse ateher do te nenkuptonte se Perendia pati kontakt seksual me Merjemen, po nenkupton se KRIJUESI i tij eshte Zoti.

Per mua ky citat i Kuranit provon qe Jisu Krishti eshte Biri i Perendise, edhe per vete muslimanet. Nuk ke se si ta kuptosh ndryshe ate citat, vecse:

a. Jisui lindi nga nje Virgjereshe.
    b. Ai nuk kish nje baba njerezor si gjithe ne te tjeret.
    Po, po per ty, sepse ti i mer gjerat si te konvenojn, kurse citatet e shumta Kuranore qe thuan se Isau nuk eshte bir i Zotit ne menyre decide, ato cka argumentojn per ty.

a. Po lindi nga nje virgjeresh.
    b. Nuk kishte baba.
    c. Zoti nuk eshte babai i tij, po Krijuesi i tij.
    d. Nese thua se eshte babai i tij, kjo nenkupton se pati maredhenie seksuale me Merjemin.
    e. Nese maredhenie seksuale nuk pati, ateher s'mund ta quash bir te tij, po Krijes te Tij.

f. ZGJIDH E MERR!

Dhe nga keto te dyja, nuk ngelet rruge tjeter vecse te besosh nje nga keto te dyja:

a. Perendia e krijoi Jisuin ashtu sic krijoi Adamin, nga balta sipas shembelltyres dhe ngjashmerise se Perendise, duke i dhene Fryme nga Fryma e Tij. (Jisui nuk eshte Bir por krijese e Perendise si gjithe ne te tjeret.)
    Perendia e krijoi Jezusin nga gjaku i Merjemes, duke ia dhene shpirtin e Tij, i cili eshte krijese e Tij. Ska asgje konfuze ketu!

b. Jisui lindi nga nje virgjereshe ne menyre te mistershme ne menyre qe Biri i Perendise, te mund te hynte ne historine e njerezimit dhe te shpetonte gjithe krijesen nga mekati. (Jisui eshte Biri i Perendise qe mori mish nga virgjeresha Mari e u be Perendi-Njeri).
    Jo, kete ti na e solle nga xhepi yt i thelle.

Kurani e ben te qarte qe asnje profet tjeter ne historine e njerezimit, nuk ka hyre ne kete bote si Jisu Krishti. Adami nuk lindi nga nje virgjereshe por u krijua. Ka nje dallim te madh mes lindjes dhe krijimit.
    Mashallah! Paska dallim mes lindjes dhe krijimit. Po per te lindur, o AJNSHTAJN, se pari duhet te krijohet ne mitren e nenes.

Ademi e pat MITER dheun, kurse ISAU mitren e Merjemes.

Nese Ademin e krijoi nga dheu, Isaun nga gjaku i Merjmes.

Ose te thash perndryshe duhet te thuash se ka pas kontakt seksual me Merjemen, sepse ne kete forme behet BIRI!

Cfare shkruhet ne Kuran qe ju shtyn ju muslimanet te besoni se Jisui ishte "profet si gjithe te tjeret" dhe jo Biri i Perendise, sic besojne te krishteret?

Albo
    Per kete te jane pergjigjur me heret!

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga IslamInfo Lexo Postimin
    Po, po per ty, sepse ti i mer gjerat si te konvenojn, kurse citatet e shumta Kuranore qe thuan se Isau nuk eshte bir i Zotit ne menyre decide, ato cka argumentojn per ty.

a. Po lindi nga nje virgjeresh.
    b. Nuk kishte baba.
    c. Zoti nuk eshte babai i tij, po Krijuesi i tij.
    d. Nese thua se eshte babai i tij, kjo nenkupton se pati maredhenie seksuale me Merjemin.
    e. Nese maredhenie seksuale nuk pati, ateher s'mund ta quash bir te tij, po Krijes te Tij.

f. ZGJIDH E MERR!
    "kjo nenkupton se pati maredhenie seksuale"!!

Nuk ke faj ti pse thua kështu, as nuk buron nga ti, as nuk je i vetmi, por kjo qe thua e ka burimin ma largë; kjo buron nga paganet arab sepse: paganet ne arabi besonin në lidhje me perënditë e tyre ishte ideja që këto perëndi kishin mardhënie me njëri-tjetrin (pra meshkujt me femrat), dhe që si rezultat ata kishin fëmijë.

Kështu qe, nga kjo perrallë pagane, mori Kurani dhe lindi ky ajet:

6.Suretu El-En'ame
    101. Ai (All-llahu) është që krijo (pa kurrfarë shembulli) qiejt dhe tokën (e duke qenë i tillë), e si do të ketë Ai fëmijë kur nuk pati bashkëshorte? çdo send e krijoi Ai, dhe është më i dijshmi për të gjitha sendet e krijuara.

Problemi nuk mbetet vetem tek ju qe sot thuani ashtu, por problemi mbetet te autori i ketij ajeti.Krejt diçka tjeter tregojnë ata rreshta; pra siç u tha më parë, shumë prej banorëve të Arabisë ishin paganë dhe që ata besonin në shumë perëndi të ndryshme. Andaj, autoret e kuranit cituan duke iu referuar Bibles me diçka qe nuk e ka te shenuar dhe asnjëher te krishterët nuk besojnë ne ketë mënyrë, a, realisht autori I kuranit gaboj dhe ishte duke iu referuar paganeve.

- Të krishterët nuk besojnë që Jezusi është i krijuar por që Ai erdhi në formën e një krijese. Në fillim ishte Fjala e Fjala ishte në Hyjin e Fjala ishte Hyj. Kjo ishte në fillim në Hyjin. Prej Saj u bë çdo gjë e pa Të nuk u bë asgjë. E çdo gjë që u bë, e pati në Të jetën. / E Fjala u bë njeri e banoi ndër ne. Ne e pamë lavdinë e tij, atë lavdi prej Atit i përket Birit të vetëm plot hir e të vërtetë. (Gjn 1)

DMTH Fjala nuk krijohet por LIND. Fjala është Misheruar duke u bë njeri.

Ne anën tjeter, Jezusi thotë;
    "E tani, o Atë, më lavdëro para teje me atë lavdi që e kisha te ti para se të fillonte të ishte bota." (Gjn 17; 5)

- Bibla sikurse as te krishteret nuk thonë se Zoti kishte bashkshorte as se lindja e Jezusit erdhi nëpërmjet mardhënieve fizike. Kjo ne ansjë shkrim biblik as doktrinore nuk gjindet ne krishterim.

- Bibla na mëson në shumë pasazhe në lidhje me paraekzistencën e Krishtit. Biri, me relacionin (raportin) e bijerisë, të cilin Hyji - At e lind prej shekujve në bashkim me Shpirtin Shenjt. "Por, kur erdhi koha e caktuar, Hyji dergoi Birin e vet, tė lindur prej gruaje, të nënshtruar Ligjit, qe t'i shpërblente të nënshtruarit e Ligjit, që ne ta fitonim bijesinë në shpirt" (Gal 4, 4-5).
    Hyji Ati i gjithpushtetshëm e i amshuar e dergoi Birin e vet, Vetjen e dytë hyjnore që ta përshkojë popullin e vet dhe tė permbush premtimin tė cilin i'a dha Abrahamit dhe pasardhësve tė tij" (Krs. KKK 422).

D.M.TH, është krejt diçka tjetër si ju akuzoni apo shtjelloni, dhe, është krejt diçka tjeter realiteti mbi Jezusin Bir i Perendisë.
    Jezusi ka lindur prej Atit - ne Fryme Jezusi ishte Biri i Perendise, mirpor i bindur plotesiht vullnetit te Atit. dhe Shpirti i Shenjt buron prej Atit - të dy në veprimin pa kohë dhe të përjetshëm të vetë qenies së Atit.

Kur Jezusi Bir i Atit qiellor, u mishërua, Ai i shtoi natyrës së Tij hyjnore natyrën njerëzore. Pra, Ai ka dy natyra: hyjnore dhe njerzore – I nenshtruar vullnetit te Atit (ketë nuk e kupton Islami).
    Krishti nuk është i krijuar por i LINDUR para gjithë shekujve, Krishti i lindur qe në AMSHIM prej Atit, i misheruar dhe i lindur në kohë perj njeriut - virgjëreshës Mari.

HYji prej Hyjit - sepse cka lindë prej Zotit - Ai Zot është dhe ka te njeten natyrë = HYJNORE. dhe;
    I lindur nga njeriu në kohë sepse cka lind nga njeriu njeri është = natyrë njerzore, kështu qe, Jezusi ka dy natyra- hyjnore/njerzore - ZOT/NJERI.

Hyjin kurrë askush nuk e pa: Biri i vetëm ‑ që është Hyj, një natyre me Atin, Ai bëri të njihet. (Gjoni 1;18)

Per ndryshe, doktrina katolike dhe ortodokse Marinë e quan Eva e re, dmth jo vetm një person qe ndodhi diçka por "mbi te gjitha gratë" Maria është Nënë e Zotit tonë Krisht, Maria është Nënë e Kishes, Maria është ajo nepermes te ciles erdhi FALJA - Shelebimi i botes - Jezusi i cili u misherua nepermes PO-hes dhe degjeses së sajë. . ,

Po sjelli dy rreshta nga Etërit e Kishes se si besonin per Marinë;

2) Tertuliani (160-240 A.D)
    "Perendia e risolli ne jete Imazhin edhe Ngjasimin e Tij, te cilin e kish zene djalli, me ane te nje nderhyrje rivale. Pasi Eva, ende nje Virgjereshe, e kish pranuar fjalen qe u be kornize e vdekjes, po ashtu nje Virgjereshe do te ti sillej Fjala e Perendise, qe u be edhe ndertuesja e Jetes. Keshtu pra ajo qe kish shkuar drejt humbjes nepermjet atij seksi, nepermjet te te njejtit seks te mund te vinte serish Shpetimi.
    Eva i pat besuar djallit, Maria i besoi Grabrielit. Faji qe njera kreu me ane te mosbesimit, tjetra me ane te besimit e cbeu". (Mbi Misherimin e Krishtit, 17)

3) Shen Irineu i Lionit (120-200 A.D).
    "Me ane te nenshtrimit, Maria Virgjeresha u gjet e bindeshme, duke thene: 'Ja o Zot, le te behet ne mua sipas fjales Tende'. Por Eva ishte e pabindeshme, pasi ajo nuk u bind, nderkohe qe ish ende virgjereshe. Sepse ajo edhe pse ishte e shoqja e Adamit, megjithese ende virgjereshe.....duke u bere e pabindeshme u be shkaku i vdekjes se vetes se vete edhe te te gjithe races njerezore, ashtu sikunder Maria, duke sjelle te parathenin, ndonese Virgjereshe, me ane te bindjes, u be shkak shpetimi per vete edhe per te gjithe racen njerezore.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 25-01-2012 më 10:22

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    33. Selami (shpëtim prej All-llahut) është me mua ditën kur u linda, ditën kur të vdes dhe ditën kur të dal (prej varrit) i gjallë!"
    Interesant. Pra edhe ne Kuran shkruhet qe Jisui do te ringjallej prej vdekjes. A ka ndonje shembull tjeter ne Kuran per profete qe jane ngjallur prej vdekjes?

Ti ke nje ngaterrese serioze ne mes te "Krijuesit" dhe "Babait", pos nese e perdor termin baba ne menyre metaforike, ne kete rast nuk ke se si ta vecosh Isaun nga kjo. Krijimtaria e Zotit eshte e shumte, Ademi e krijoi pa baba dhe pa nene. Isaun E KRIJOI pa baba dhe me nene. Nese i thua se Zoti eshte baba realisht i Isaut, ateher duhet te thuash se Zoti pati kontakt me Merjemin, kurse cdo mendje e shendosh e di se sa e shemtuar eshte kjo gje.
    Perendia krijoi njeriun nga balta sipas shembelltyres dhe ngjasesise se Tij. I dha edhe Fryme Jetedhenese nga Fryma e Tij. Njeriu eshte krijesa, Zoti eshte Krijuesi. Por me Adamin e Even Perendia nuk krijoi vetem nje njeri, por nje natyre njerezore. Pas renies ne mekat, Eva dhe Adami do te LINDNIN femije. Femijet e Eves dhe Adamit, dhe femijet tane sot, trashegojne te njejten NATYRE NJEREZORE nga Eva dhe Adami. Ashtu si dhe gjithe kafshet e gjallesat e tjera kur lindin e shumohen, lindin e trashegojne po te njejten natyre njerezore nga dy prinderit e tyre qe i perkasin te njejtes natyre.

Kur lexon ne Kuran qe "Jisui lindi nga nje virgjereshe dhe pa baba" do te thote qe Jisui nuk lindi si gjithe ne te tjeret. Asnjeri prej nesh nuk ka lindur prej nje virgjereshe, ne te gjithe kemi lindur nga prishja e virgjerise. Dhe ndryshe nga Jisui qe nuk kish nje "njeri per baba", te gjithe ne te tjeret kemi nje baba dhe nje mama qe na sollen ne kete bote. Te dy prinderit tane ndajne te njejten natyre njerezore, por jo Jisui.

Se si Zoti i solli shatzanine Virgjereshes Mari, kjo eshte dicka e mistershme. Ajo qe eshte akoma me e mistershme eshte lindja e Krishtit, pasi edhe pas lindjes Virgjeresha Mari nuk e humbi virgjerine e saj. Por ajo qe ti vete e the me lart eshte qe Zoti me Frymen e Tij te Shenjte, la shtatzene virgjereshen Mari. Pra babai i Jisu Krishtit eshte Fryma e Shenjte e Perendise pasi kjo Fryme e Shenjte e la Virgjereshen shtatzene me djale. Qe do te thote, se ndryshe nga ne, Jisu Krishti nuk gezon vetem nje natyre ekskluzive njerezore, por je natyre hyjnore-njerezore. Brenda Tij jeton edhe hyjnorja edhe njerezorja: hyjnoren e trashegon nga Fryma e Shenjte e Perendise dhe njerezoren nga Nena e Tij, Virgjeresha Mari. Pra Jisu Krishti nuk eshte vetem hyjni, apo vetem njeri, Ai eshte Perendi-Njeri. Ne personin e Jisu Krishtit gjejme te bashkuar natyren njerezore me ate hyjnore, token me qiellin, krijesen me Krijuesin.

Albo

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    - Të krishterët nuk besojnë që Jezusi është i krijuar por që Ai erdhi në formën e një krijese.
    . Pra Jisu Krishti nuk eshte vetem hyjni, apo vetem njeri, Ai eshte Perendi-Njeri. Ne personin e Jisu Krishtit gjejme te bashkuar natyren njerezore me ate hyjnore, token me qiellin, krijesen me Krijuesin.
    Albo
    Ja pra logjika krishtere ne nivelin me te persosur, besojn ne dy gjera te kunderta ne te njejten kohe. Sidoqofte, juve feja juaj, neve feja jone.

i/e regjistruar Maska e Diella1
    Anëtarësuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162
    Jashte teme, por per kuriozitet, a e dini qe ne Efes te Turqise ndodhet shtepia ku Mema e Zotit kaloi ditet e fundit te jetes se saj. Ajo u gjet ne saje te pershkrimeve te dhena nga vizionet e stigmatistes Anne Catherine Emmerich, dhe sot eshte nje pike e perbashket adhurimi per myslymanet dhe te krishteret.....

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •