Postuar më parë nga
toni77_toni
Mexhid, te pyes lidhur me keto qe keni shkruar dhe keni hapur temen qe flitet per Shën Marinë.
1. Ne Kuran dhe sipa citatit tuaj shkruan "të pastroj" pos pas kësaj është fjala tjeter e rrethuar ne kllapa qe i shenova me ngjyre te kuqe, kur thuhet ("nga shpifjet"). Kete fjalen e fundit qe thuhet "nga shpifjet" nga kush u tha? Pse kjo rrethohet ne kllapa? A ishte kjo ashtu apo e shtoj perkthyesi apo komentuesi?
2. Poashtu, ne kuran dhe ne citatin tuaj thuhet se Zoti te ketë thënë neprmjet engjëjve Marisë se Zoti; "të lartësoi mbi gratë e botës", sa është e respektuar kjo deshmi - premtim kuranore nga Allahi per Marinë - ajo "mbi gratë e botës", thjeshtë, a respektohet Maria si gruaja mbi të gjitha gratë në Islam, apo, ka ndonjë grua tjeter qe ka zënë vendin e sajë ne respektim dhe nderim?
a është Maria e lartësuar "mbi gratë e botës" sipas Islamit?
Mos cito nga Kurani sepse une po shoh cka po shkruan, por ne jeten Islame, ne praktike dhe doktrinë a eshte kjo keshtu
Në Kishen katolike si dhe ortodokse, Maria zë vendin e njeriut ma te rendesishem në Historinë e Shelbimit. Per ne, nderimi ma i madhi i bëhet Marisë - si në Nënë e Kishes dhe Nënë e Zotit tonë Jezusit, Nuk mendoj se ka ndonjë nderim ma te madh qe i bëhet ndonjë njeriut ne bote sa keto Kisha qe ja bëjnë shën Marisë, nderimin ja bëri Zoti fillimisht dhe ne degjuam Zotin, keshtu qe ajo qe thua bie poshtë si e pa vlerë.
e dyta.
Bibla jep kete nder shën Marisë;
"Hirplote! Zoti me ty" (Lk 1; 28)
Hirpolote d.m.th njeriu me të gjitha Hiret e Zotit, pa asnjë te metë. Njeriu (Adami dhe Eva) e humben Hirin e Zotit duke u barsue me mekat, njeriu u perjashtua nga prania e Zoti dhe jetoj largë Zotit. Kjo është e trashiguar ne natyren e njeriut. Hiri humbi dhe kjo nga vet njeriu në liri të plotë. Maria mori emrin mbi te gjithë njerezit e botes; ne Bibel - nga Engjelli i Zotit; "Hirplote! Zoti me ty". DMTH, "Hirplote" me të GJITHA HIRET, plot Hire, por edhe diçka; "Zoti me ty" dmth, jo sic ishte Eva (gratë) e perjashtuar nga prania e Zotit, por Maria "Zoti me ty" Mari në prani te Zotit.
Bibla ja jep ketë nder Marisë:
"Je më e bekuar se të gjitha gratë" (Lk 1; 42)
Më e bekuar se të gjitha, nuk mendoj se ka nderim ma te madh mbi tokë. Te gjitha gratë trashigojnë Even dhe mallkimin qe ia sjelli vetit duke degjuar djallin, keshtu qe Maria eshte "mbi te gjitha gratë e bekuar, i bekuar është fryti i kraharorit tënd". DMTH, Maria është Eva qe ishte ne planin e Zotit në zanafillë - eshte Eva e re qe nga krahrori i sajë lind SHNJTI i shumpritur MESIA; "i bekuar është fryti i kraharorit tënd".
Bibla jep ketë nder Marisë;
"Dhe, nga e pata fatin të vijë tek unë Nëna e Zotit tim?!" (Lk 1; 43)
Kjo veq nuk don koment lidhur me nderimin dhe ngritjen e Marisë - Maria Nënë e Zotit qe misherohet ne krahrorin e sajë, ajo do të bëhet Nënë e SHEJTIT MESI të shum pritur, Nënë e SHPETIMIT TE NJERIUT.
etj etje por, ne asnjë mënyrë mos të mendoj dikush qe e nderon Marinë ma shumë dhe ma me dashuri se sa Kisha katolike-ortodokse.
e pres pergjigjen qe ta kam bë.
Krijoni Kontakt