Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 34
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    615
    Citim Postuar më parë nga Diella1 Lexo Postimin
    Jashte teme, por per kuriozitet, a e dini qe ne Efes te Turqise ndodhet shtepia ku Mema e Zotit kaloi ditet e fundit te jetes se saj. Ajo u gjet ne saje te pershkrimeve te dhena nga vizionet e stigmatistes Anne Catherine Emmerich, dhe sot eshte nje pike e perbashket adhurimi per myslymanet dhe te krishteret.....

Përshëndetje, Diella 1, shtëpia, për të cilën shkruani, se është një pikë e përbashkët si vend vizite qëndron, por jo si vend adhurimi, sepse muslimanët adhurojnë vetëm Krijuesin.

i/e regjistruar Maska e Diella1
    Anëtarësuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162
    Mire, une nuk e di adhurim apo jo, por di qe myslymanet ashtu si te krishteret shkojne ne numer te madh krejt perulshmeri, dashuri e shpresa ne ate vend, sic e pershkruajne gjithe vizitoret e atij vendi.....

i larguar Maska e bindi
    Anëtarësuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    aman çfar ethesh te renda kane ca ketu!Vdiq u ringjall,Virgjiresha Mari dhe pas lindjes prap e virgjer ,dhe prralla pa fund!..

i/e regjistruar Maska e dijetari
    Anëtarësuar
    30-03-2009
    Postime
    1,189
    Pse ju duket e pakuptushme kjo....!!?

Te gjthe te derguarite e Allahut ju drejtohen Krijusite,dhe kerkojne ndihme prej Tije,por edhe isaij as,menyra se si ka linde isai as eshte vetem edhe nje menyre me bindese per popujte qe kan qene jashte rrealitetit se egziston Krijusi Allahu xh u,kjo ishte per ti bindur pabesimtaret,ja se pse lindja e isait as ishte shum me ndryshe se lindja e te tjerve.
    [COLOR="Blue"][/COLO

Duart e plakes, jan duar te arta.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Postuar më parë nga toni77_toni
    - Të krishterët nuk besojnë që Jezusi është i krijuar por që Ai erdhi në formën e një krijese.
    Postuar më parë nga Albo
    . Pra Jisu Krishti nuk eshte vetem hyjni, apo vetem njeri, Ai eshte Perendi-Njeri. Ne personin e Jisu Krishtit gjejme te bashkuar natyren njerezore me ate hyjnore, token me qiellin, krijesen me Krijuesin.
    Albo
    Citim Postuar më parë nga IslamInfo Lexo Postimin
    Ja pra logjika krishtere ne nivelin me te persosur, besojn ne dy gjera te kunderta ne te njejten kohe. Sidoqofte, juve feja juaj, neve feja jone.
    Nuk është e vertetë se ka diçka te kundert, ti po ke deshirë ndoshta qe te jetë ashtu kështu qe i shtrembon shkrimet, ama realisht dhe sinqerisht, kjo qe thua nuk është e vertetë. Ja mund te lexohet se si ishte shkrimi por ti e shtrembove dhe kjo nuk tingellon mirë.
    lexoje:

Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin

- Të krishterët nuk besojnë që Jezusi është i krijuar por që Ai erdhi në formën e një krijese.....

Jezusi ka lindur prej Atit - ne Fryme Jezusi ishte Biri i Perendise, mirpor i bindur plotesiht vullnetit te Atit. dhe Shpirti i Shenjt buron prej Atit - të dy në veprimin pa kohë dhe të përjetshëm të vetë qenies së Atit.

Kur Jezusi Bir i Atit qiellor, u mishërua, Ai i shtoi natyrës së Tij hyjnore natyrën njerëzore. Pra, Ai ka dy natyra: hyjnore dhe njerzore – I nenshtruar vullnetit te Atit
    Krishti nuk është i krijuar por i LINDUR para gjithë shekujve, Krishti i lindur qe në AMSHIM prej Atit, i misheruar dhe i lindur në kohë perj njeriut - virgjëreshës Mari.
    [/U].
    apo kliko ketu dhe lexoje edhe njeher ma gjersisht:

http://www.forumishqiptar.com/showpo...5&postcount=17
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Teme shume interesante

EPIROT Maska e EDLIN
    Anëtarësuar
    16-07-2007
    Vendndodhja
    ku bëhen qinglat
    Postime
    1,527
    33. Selami (shpëtim prej All-llahut) është me mua ditën kur u linda, ditën kur të vdes dhe ditën kur të dal (prej varrit) i gjallë!"

Interesant. Pra edhe ne Kuran shkruhet qe Jisui do te ringjallej prej vdekjes. A ka ndonje shembull tjeter ne Kuran per profete qe jane ngjallur prej vdekjes?
    Me sa di une dhe dija ime eshte shume modeste ne kete drejtim, te gjithe do te ringjallemi diten e gjykimit !
    Tema eshte shume interesante po te mbahet ne nivele serioze.
    Epiri është dhe do të mbetet gjithmonë shqiptar ashtu si e krijoi natyra dhe historia - A. Frasheri

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Mexhid Yvejsi Lexo Postimin
    Hz.Merjemja në Kur’an

“Përkujto kur engjëjt i thanë: “Oj Merjeme, Allahu të dalloi ty (me besim e karakter), të pastroi (nga shpifjet ) dhe të lartësoi mbi gratë e botës.” ( Kur’an 3: 42 )
    Mexhid, te pyes lidhur me keto qe keni shkruar dhe keni hapur temen qe flitet per Shën Marinë.

1. Ne Kuran dhe sipa citatit tuaj shkruan "të pastroj" pos pas kësaj është fjala tjeter e rrethuar ne kllapa qe i shenova me ngjyre te kuqe, kur thuhet ("nga shpifjet"). Kete fjalen e fundit qe thuhet "nga shpifjet" nga kush u tha? Pse kjo rrethohet ne kllapa? A ishte kjo ashtu apo e shtoj perkthyesi apo komentuesi?

2. Poashtu, ne kuran dhe ne citatin tuaj thuhet se Zoti te ketë thënë neprmjet engjëjve Marisë se Zoti; "të lartësoi mbi gratë e botës", sa është e respektuar kjo deshmi - premtim kuranore nga Allahi per Marinë - ajo "mbi gratë e botës", thjeshtë, a respektohet Maria si gruaja mbi të gjitha gratë në Islam, apo, ka ndonjë grua tjeter qe ka zënë vendin e sajë ne respektim dhe nderim?

a është Maria e lartësuar "mbi gratë e botës" sipas Islamit?
    Mos cito nga Kurani sepse une po shoh cka po shkruan, por ne jeten Islame, ne praktike dhe doktrinë a eshte kjo keshtu?

Citim Postuar më parë nga Mexhid Yvejsi Lexo Postimin
    Një nder të tillë që i është dhënë Merjemes në Kur’an nuk gjendet, madje, as në Bibël. Ajetet vazhdojnë:
    Në Kishen katolike si dhe ortodokse, Maria zë vendin e njeriut ma te rendesishem në Historinë e Shelbimit. Per ne, nderimi ma i madhi i bëhet Marisë - si në Nënë e Kishes dhe Nënë e Zotit tonë Jezusit, Nuk mendoj se ka ndonjë nderim ma te madh qe i bëhet ndonjë njeriut ne bote sa keto Kisha qe ja bëjnë shën Marisë, nderimin ja bëri Zoti fillimisht dhe ne degjuam Zotin, keshtu qe ajo qe thua bie poshtë si e pa vlerë.

e dyta.

Bibla jep kete nder shën Marisë;

"Hirplote! Zoti me ty" (Lk 1; 28)

Hirpolote d.m.th njeriu me të gjitha Hiret e Zotit, pa asnjë te metë. Njeriu (Adami dhe Eva) e humben Hirin e Zotit duke u barsue me mekat, njeriu u perjashtua nga prania e Zoti dhe jetoj largë Zotit. Kjo është e trashiguar ne natyren e njeriut. Hiri humbi dhe kjo nga vet njeriu në liri të plotë. Maria mori emrin mbi te gjithë njerezit e botes; ne Bibel - nga Engjelli i Zotit; "Hirplote! Zoti me ty". DMTH, "Hirplote" me të GJITHA HIRET, plot Hire, por edhe diçka; "Zoti me ty" dmth, jo sic ishte Eva (gratë) e perjashtuar nga prania e Zotit, por Maria "Zoti me ty" Mari në prani te Zotit.

Bibla ja jep ketë nder Marisë:

"Je më e bekuar se të gjitha gratë" (Lk 1; 42)

Më e bekuar se të gjitha, nuk mendoj se ka nderim ma te madh mbi tokë. Te gjitha gratë trashigojnë Even dhe mallkimin qe ia sjelli vetit duke degjuar djallin, keshtu qe Maria eshte "mbi te gjitha gratë e bekuar, i bekuar është fryti i kraharorit tënd". DMTH, Maria është Eva qe ishte ne planin e Zotit në zanafillë - eshte Eva e re qe nga krahrori i sajë lind SHNJTI i shumpritur MESIA; "i bekuar është fryti i kraharorit tënd".

Bibla jep ketë nder Marisë;

"Dhe, nga e pata fatin të vijë tek unë Nëna e Zotit tim?!" (Lk 1; 43)

Kjo veq nuk don koment lidhur me nderimin dhe ngritjen e Marisë - Maria Nënë e Zotit qe misherohet ne krahrorin e sajë, ajo do të bëhet Nënë e SHEJTIT MESI të shum pritur, Nënë e SHPETIMIT TE NJERIUT.

etj etje por, ne asnjë mënyrë mos të mendoj dikush qe e nderon Marinë ma shumë dhe ma me dashuri se sa Kisha katolike-ortodokse.

e pres pergjigjen qe ta kam bë.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 26-01-2012 më 19:33
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-06-2010
    Postime
    365
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Mexhid, te pyes lidhur me keto qe keni shkruar dhe keni hapur temen qe flitet per Shën Marinë.

1. Ne Kuran dhe sipa citatit tuaj shkruan "të pastroj" pos pas kësaj është fjala tjeter e rrethuar ne kllapa qe i shenova me ngjyre te kuqe, kur thuhet ("nga shpifjet"). Kete fjalen e fundit qe thuhet "nga shpifjet" nga kush u tha? Pse kjo rrethohet ne kllapa? A ishte kjo ashtu apo e shtoj perkthyesi apo komentuesi?

2. Poashtu, ne kuran dhe ne citatin tuaj thuhet se Zoti te ketë thënë neprmjet engjëjve Marisë se Zoti; "të lartësoi mbi gratë e botës", sa është e respektuar kjo deshmi - premtim kuranore nga Allahi per Marinë - ajo "mbi gratë e botës", thjeshtë, a respektohet Maria si gruaja mbi të gjitha gratë në Islam, apo, ka ndonjë grua tjeter qe ka zënë vendin e sajë ne respektim dhe nderim?

a është Maria e lartësuar "mbi gratë e botës" sipas Islamit?
    Mos cito nga Kurani sepse une po shoh cka po shkruan, por ne jeten Islame, ne praktike dhe doktrinë a eshte kjo keshtu

Në Kishen katolike si dhe ortodokse, Maria zë vendin e njeriut ma te rendesishem në Historinë e Shelbimit. Per ne, nderimi ma i madhi i bëhet Marisë - si në Nënë e Kishes dhe Nënë e Zotit tonë Jezusit, Nuk mendoj se ka ndonjë nderim ma te madh qe i bëhet ndonjë njeriut ne bote sa keto Kisha qe ja bëjnë shën Marisë, nderimin ja bëri Zoti fillimisht dhe ne degjuam Zotin, keshtu qe ajo qe thua bie poshtë si e pa vlerë.

e dyta.

Bibla jep kete nder shën Marisë;

"Hirplote! Zoti me ty" (Lk 1; 28)

Hirpolote d.m.th njeriu me të gjitha Hiret e Zotit, pa asnjë te metë. Njeriu (Adami dhe Eva) e humben Hirin e Zotit duke u barsue me mekat, njeriu u perjashtua nga prania e Zoti dhe jetoj largë Zotit. Kjo është e trashiguar ne natyren e njeriut. Hiri humbi dhe kjo nga vet njeriu në liri të plotë. Maria mori emrin mbi te gjithë njerezit e botes; ne Bibel - nga Engjelli i Zotit; "Hirplote! Zoti me ty". DMTH, "Hirplote" me të GJITHA HIRET, plot Hire, por edhe diçka; "Zoti me ty" dmth, jo sic ishte Eva (gratë) e perjashtuar nga prania e Zotit, por Maria "Zoti me ty" Mari në prani te Zotit.

Bibla ja jep ketë nder Marisë:

"Je më e bekuar se të gjitha gratë" (Lk 1; 42)

Më e bekuar se të gjitha, nuk mendoj se ka nderim ma te madh mbi tokë. Te gjitha gratë trashigojnë Even dhe mallkimin qe ia sjelli vetit duke degjuar djallin, keshtu qe Maria eshte "mbi te gjitha gratë e bekuar, i bekuar është fryti i kraharorit tënd". DMTH, Maria është Eva qe ishte ne planin e Zotit në zanafillë - eshte Eva e re qe nga krahrori i sajë lind SHNJTI i shumpritur MESIA; "i bekuar është fryti i kraharorit tënd".

Bibla jep ketë nder Marisë;

"Dhe, nga e pata fatin të vijë tek unë Nëna e Zotit tim?!" (Lk 1; 43)

Kjo veq nuk don koment lidhur me nderimin dhe ngritjen e Marisë - Maria Nënë e Zotit qe misherohet ne krahrorin e sajë, ajo do të bëhet Nënë e SHEJTIT MESI të shum pritur, Nënë e SHPETIMIT TE NJERIUT.

etj etje por, ne asnjë mënyrë mos të mendoj dikush qe e nderon Marinë ma shumë dhe ma me dashuri se sa Kisha katolike-ortodokse.

e pres pergjigjen qe ta kam bë.
    Mexhidi meti tue lyp ne kuran pergjigjen per Tonin po duket nuk po gjen dichka te besueshem

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-05-2008
    Postime
    75
    Mexhid kam shume shok te mi qe kan emrin DELI dhe me thuaj ti mos je vertet DELI e pelqen kete emer hahahaha .Pyet ne Istanbul ( Turqi )cthone.
    Eh pasha kumbullat e kojshise qe rrine ne bark te mexhid efendis qe sillen e peshtillen ........dhe kurr veten nuk e sheh por lakmi te huajit.

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •