Close
Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 66
    seksi dhe i rrezikshem Maska e qerosi
    Anëtarësuar
    15-03-2004
    Vendndodhja
    dhome e guzhine
    Postime
    232
    Klea nuk di sesa njohuri ke mbi pushtimin e VERTETE OSMAN Te shqiperise, por sic e permenda dhe me siper, kur te lexosh, mundohu dhe te kuptosh se cfare eshte shkruar, thashe se ka dokumentime nga vete burimet osmane qe tregojne akte te tilla.
    Kam shkruajtur me siper dhe nje pjese te nje letre derguar nga Mehmeti i II-te, qe kam dhe kopjen e origjinalit ne turqisht, ku shpjegon se cfare mendonte ky per shqiptaret dhe se cfare aksioni ka marre ndaj tyre.

[B][Turqia ishte pushtuese e Shqiperise, edhe ato njerez qe i vrau, i vrau ne lufte. /B]

Ketu ja ke fut si lopa peles!!!!!

Se ke fajin ti, por edukimi qe jepet ne shqiperi sot, kur historia diktohet nga turqia, greku e serbija.
    Ergo cogito, ergo sum!

Citim Postuar më parë nga qerosi Lexo Postimin
    Klea nuk di sesa njohuri ke mbi pushtimin e VERTETE OSMAN Te shqiperise, por sic e permenda dhe me siper, kur te lexosh, mundohu dhe te kuptosh se cfare eshte shkruar, thashe se ka dokumentime nga vete burimet osmane qe tregojne akte te tilla.
    Kam shkruajtur me siper dhe nje pjese te nje letre derguar nga Mehmeti i II-te, qe kam dhe kopjen e origjinalit ne turqisht, ku shpjegon se cfare mendonte ky per shqiptaret dhe se cfare aksioni ka marre ndaj tyre.

[B][Turqia ishte pushtuese e Shqiperise, edhe ato njerez qe i vrau, i vrau ne lufte. /B]

Ketu ja ke fut si lopa peles!!!!!

Se ke fajin ti, por edukimi qe jepet ne shqiperi sot, kur historia diktohet nga turqia, greku e serbija.
    Qerosi une e kam lexuar edhe letren qe ke shkruar ti, e nuk po them qe turku nuk na ka masakruar, perkundrazi, ne ato vite na ka shkaterruar keq fare. Por nuk me pelqen qe te dalim ne tani pas 500 vitesh, ne te modernizuarit e te themi jo demshperblim, jo kshu e jo ashtu. çdo gje ne kohen e vet... tashme kemi nje raport te mire me turqine, pse duhet t'a prishim sepse para 500 vjetesh otomanet bene kerdine? Vetem kete them... nuk po i mbroj aspak!

La vita non si spiega, si VIVE!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Turqia po u be nervoz te perze hiq me pak se 6 milion arnaut per Serbi..pastaj qfar dermani ti behet asaj popullate.
    Me i sjell ne Ks kufiri mbyllur..me i sjell ne Shqiptri edhe ata mezi po ushqehen per vete..fukarallek.
    Greku nji her i perzeri e po u kthyen tani me mir te bien ne ure te Bosforit.
    Pastaj druaj se per gjenocidin kunder armenve do ua ngarkoj turku shqiptarve,
    Emigrantet e pare e te fundit qe u vendosen ne Turqi krysisht u vendosen ne prona armene..madje shpesh ne bela kure bishin njeri ikte ose u kthente nga ka ardh dhe krysisht ne Shqipri ne moqalet e Myzeqes.
    Ne vetem mund te prishemi edhe më me turkun .,jo qe ai na do tani pore kto mardhenje jon te mbeshtetura ne thenjen armiku i armikut tim esht miku im.
    Nese e humbim Turqin duhet te i shterngojm torbat e ka te na e shofin syte.Shteti esht si mos me keq ,,pa nji rend e ligj ,madje edhe vet shqiptaret nuk ndihen mir ne ket shtet ku shumica trajtohen si te huaj..pa mbrojtje e perkujdesje nga shteti.
    Ne gjendemi ne rrugetim ,rruga na shpie mes veshtersive ..por duhet tia mesym asaj qe esht me e leht.Pra ta ruajm nji far miqsie te rreme te mos perballemi me nji armiqsi qe na rrethon rreth e rrotull nga fqinjet tane.Heshtja kryen shpesh me shume pune se sa zeri me volum te predhave te renda.
    Kerkohet syqeltsi dhe maturi,sepse akoma jemi larg per tu ber nji faktor qe dikush te na e degjoj zerin edhe ateher kure vajtojm e lere me kure kercnojm.

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    duhen ndeshkuar shqiptaret qe i detyruan turqit te behen kriminela.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin
    spastrimi nga shqiptaret e zonave te tera nga ushtria osmane?
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Turqia ka vrare e ka prere shqiptare pa fund.
    AT GJERGJ FISHTA: Në vitin 1478 turqit marrin Shkodrën dhe me te mundet me u thanë se u pushtue e tanë Shqipnia. Por megjithëkëtë, turku ia njohti Shqipnisë nji farë autonomie: na e la gjuhën dhe kanunet tona, - por askund nuk lexohet në histori se ky mbyti qindra mija shqiptarë përnjiherë, sadoqë populli hoqi zi e si asht me zi prej tij......

pyetja eshte: cili ka te drejte? gjergj fishta, edvin83 apo qyfyre???
    Vasudhaiva Kutumbakam

Djalë Drenice Maska e Lexuesi_
    Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014
    Tash mas keti postimi krejt nashta me shajn krejt jo veq gjysma po gjoja qe jam po anoj nga turku. Nese tham mu turqit asgja sme kan ba as mu as babe gjyshit tem Skam pa vujtje ne popullin tim ndaj gjenocidit turq. Ato qka jan kane para 500 vjete se di pse diskutohen , e kaluara te le pas, duhet te shikohet e ardhmja a me e mire eshte nje e ardhme nese kemi miq turqit apo greket He si mendoni ju.

Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    AT GJERGJ FISHTA: Në vitin 1478 turqit marrin Shkodrën dhe me te mundet me u thanë se u pushtue e tanë Shqipnia. Por megjithëkëtë, turku ia njohti Shqipnisë nji farë autonomie: na e la gjuhën dhe kanunet tona, - por askund nuk lexohet në histori se ky mbyti qindra mija shqiptarë përnjiherë, sadoqë populli hoqi zi e si asht me zi prej tij......

pyetja eshte: cili ka te drejte? gjergj fishta, edvin83 apo qyfyre???
    O admiral, çështja është se, si në lëndën e Historisë së Shqipërisë që kemi bërë, shto kësaj edhe libra të tjerë me sfond historik që lexon njeriu për kulturë; theksohet se në ato zona malore turku nuk ka qenë i aftë të depërtojë, dhe jo se nuk hyri në ato zona se u tregu mirëkuptues, siç duan ca zogj gabelësh me na tregu se na duan turqit të mirën dhe nuk erdhën si pushtues.

Ja tjetra nga Gj. Fishta ku del edhe më qartë se në cilat zona u ngeci sharra në gozhdë, si ta themi. Autonomia iu njoh jo për bujari turke, por ngaqë turkut nuk i ngelte zgjidhje tjetër.
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    "Por edhe turk, jo vec se maleve tona nuk ua preku kanunin e doket, mu ma teper ua njofti nji autonomi te vertete, tue i detyrue vetem me i ndihmue nder lufta edhe vjete per vjete me i la nje parez a se harac te vogel. Edhe kete harac qeverija s'do ta xierrte vete drejt per se drejti mbrenda vendit te kanunit, por do ta mbildhte vendi e do t'ia dorezonte qeveris otomane jashta kufive te kanunit.......e vertete pra se turku-mos tjeter-maleve te keshtena u pat njofte autonomine, edhe njiheri vleren juridike te Kanunit.(GJ.Fishta)
    Sa për atë që tha qerosi në lidhje me shpagimet ka plotësisht të drejtë.
    http://www.forumishqiptar.com/showpo...3&postcount=16
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fleur Blanche : 22-01-2012 më 11:17

Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    O admiral, çështja është se, si në lëndën e Historisë së Shqipërisë që kemi bërë, shto kësaj edhe libra të tjerë me sfond historik që lexon njeriu për kulturë; theksohet se në ato zona malore turku nuk ka qenë i aftë të depërtojë, dhe jo se nuk hyri në ato zona se u tregu mirëkuptues, siç duan ca zogj gabelësh me na tregu se na duan turqit të mirën dhe nuk erdhën si pushtues.

Ja tjetra nga Gj. Fishta ku del edhe më qartë se në cilat zona u ngeci sharra në gozhdë, si ta themi. Autonomia iu njoh jo për bujari turke, por ngaqë turkut nuk i ngelte zgjidhje tjetër.

Sa për atë që tha qerosi në lidhje me shpagimet ka plotësisht të drejtë.
    http://www.forumishqiptar.com/showpo...3&postcount=16

Aman qka ju kan dasht zonat malore turkut.. zonat malore nuk te japin ushqime zonat malore kerrshinat nuk jan zona pjellore

Ma mire qe na ka pushtue turku atehere se me na pas pushtu ndokush tjeter h Zoti kur do me mbrojt dikan ja qon sebepin Edhe amerika po te na pushtonte ate kohe na qfar populli jemi ne prap do ta akuzonim.

Ja, sapo fola për zogj gabelësh dhe tru-tharë, e ja ku erdhi ky sipër meje dhe ngriti dorën!

Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014
    E he de mos u ban nervoz ele une kam drejt me qpre mendimin tem.

Se di a ju kujtohen trazirat e 97-tes a jo paten pas llaf me hy ne shypni atehere greku me marr me do jarana te vet. A ju kujtohet Turku qe jav qoj 1 selam ju tha... Aty sguxo me hy kerkush hy per hy , hy une se kam sunu 500 vjet. I kjofshim fal ati nalt e Turkut posht haaaahaha Digju. Se ofendimet e juve sme bajn pershtypje.

Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •