Close
Faqja 14 prej 19 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 188
    Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga IslamInfo Lexo Postimin
    Une te thash se muslimanet kane kontribuar shume ne vendosjen e bazave, apo ne pionerizem ne shkence, pastaj kush e ka shfrytezuar ka vazhduar perpara.
    Bazat e ciles shkence na paskan vene myslimat, hoxhe efendi??!
    Na e sill pakez listen me zero rreshta...!!
    Jarigas

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Pergjigja eshte: Mendja trupi dhe qenja ime jane cilesi te nje qenjeje, kurse ATI, BIRI dhe SHPIRTI i shenjte jane tre qenje.
    Pergjigja jote eshte s'hyn ne pune se vetem per nje islamik "qenia" eshte cilesi e qenies!
    Andaj i thash edhe Jari Mata Harit: Pyetja duhet te jete Ti dhe Biri yt, jo ti dhe mendja jote.
    Nje tjeter perle islamike e hoxhe efendise kjo: ai nga i cili kerkohet pergjigje vendos nese pyetja eshte e drejte apo jo, madje e ndryshon pyetjen sipas qejfit e pastaj i pergjigjet!!
    Meqe nuk ia paske arritur akoma kuptimit te pyetjes(une kujtova se kishe frike dhe jo se s'e kishe kuptuar),po ta shpjegoj me qarte: ti hoxhe, kur flet per veten, flet per trupin, mendjen apo shpirtin tend??!!
    Ne baze te kesaj konkluze racionale te them: Une dhe biri im jemi DY VETA.
    Racionale sipas pyetjes qe i bere vetes, hoxhe??!!...ahahahahahaha....eshte racionale te thuash "biri im", kur s'e ke bere ti vete??!!...ahahahahah....hajde fillo e logjiko pakez hoxhe, se e paske humbur fare!! Po "shpirti i shenjte" hoxhe, eshte qenie me vehte apo cilesi e Zotit, sipas "logjikes" kuranore??!!
    Jarigas

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Ja ku e ke Jari, lexoje:

Lista e shkencëtarëve musliman

Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Meqe nuk ia paske arritur akoma kuptimit te pyetjes(une kujtova se kishe frike dhe jo se s'e kishe kuptuar),po ta shpjegoj me qarte: ti hoxhe, kur flet per veten, flet per trupin, mendjen apo shpirtin tend??!!
    Jari Mata Hari: Trupi, mendja dhe shpirti im jane CILESI te nje qenjeje.

Kurse Ati, Biri dhe Shpirti i Shenjte (Gabrieli) jane 3 qenje.

Andaj une te them: Une kur flas per MUA, BIRIN TIM dhe GABRIELIN, flas per 3 qenje.

Me thjesht nuk di qysh me ta sqaruar. Mos u shtir budall se kupton mire ti!

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Ne mjeksi kan dhene kontribut me te madhe..

Psh kan disa tutoriale si te behet prerja e gjymtyrve
    Praises due to the most high, Allah

Praises due to the most fly, Prada

Baby, I'm magic, ta-dah

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    O injorant, as orientalistat me te spikatur se kane mohuar kete fakte, kjo shkruhet neper librat e historise,
    Ne te vertet,vellau yt Ibn Masud per orijentalistet e thote te kunderten "Sa i perket Orijentalisteve ,diturija per kulturat dhe religjionet e lindjes aspak nuk ishin objektive dhe e drejte.Sepse,ne fillim qellimi i tyre ishte qe te dijne sa me shume per kulturen / religjionin e vendeve qe i kolinizuan qe me mire te ushtrojne pushtetin mbi ta.Ky qendrim solli spjegime te gabuara,perceptim te rreme,shtremberim te fakteve.Eh,atehere Orijentalistet e vonshem filluan ta marrin kete disipline seriozisht.Por,disa veti mbeten ne kujtesen e tyre...."

Sa i perket Islamit , Ibn Masud thote " Mund te themi gjer me 1948,perpara qellimi kryesor i Orijentalisteve ishte qe Muhamedin ta paraqesin si profet te rreme ,Kuranin si liber amatoresk,liber i falsifikuar.Hadithet si tregime te trilluara qe jane fabrikuar mbas disa dekadeve pas vdekjes se Muhamedit...."

Kush genjen !!! Ibn Masud apo genjeshtari i forumit Ibn Islaminfo
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar më parë nga qeveriablu Lexo Postimin
    Ne te vertet,vellau yt Ibn Masud per orijentalistet e thote te kunderten "Sa i perket Orijentalisteve ,diturija per kulturat dhe religjionet e lindjes aspak nuk ishin objektive dhe e drejte.Sepse,ne fillim qellimi i tyre ishte qe te dijne sa me shume per kulturen / religjionin e vendeve qe i kolinizuan qe me mire te ushtrojne pushtetin mbi ta.Ky qendrim solli spjegime te gabuara,perceptim te rreme,shtremberim te fakteve.Eh,atehere Orijentalistet e vonshem filluan ta marrin kete disipline seriozisht.Por,disa veti mbeten ne kujtesen e tyre...."

Sa i perket Islamit , Ibn Masud thote " Mund te themi gjer me 1948,perpara qellimi kryesor i Orijentalisteve ishte qe Muhamedin ta paraqesin si profet te rreme ,Kuranin si liber amatoresk,liber i falsifikuar.Hadithet si tregime te trilluara qe jane fabrikuar mbas disa dekadeve pas vdekjes se Muhamedit...."

Kush genjen !!! Ibn Masud apo genjeshtari i forumit Ibn Islaminfo
    Nga e nxore kete Ibn Masud ore Ibn Blue?

Po flasim per Kuranin jo Hadithet... Nuk tha se per Kuranin kane thene se eshte shkruar me vone...

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Jari Mata Hari: Trupi, mendja dhe shpirti im jane CILESI te nje qenjeje.

Kurse Ati, Biri dhe Shpirti i Shenjte (Gabrieli) jane 3 qenje.

Andaj une te them: Une kur flas per MUA, BIRIN TIM dhe GABRIELIN, flas per 3 qenje.

Me thjesht nuk di qysh me ta sqaruar. Mos u shtir budall se kupton mire ti!
    Shpirti i Shenjt nuk është "Gabrieli", Gabrieli eshte krijesë dhe nuk banon brenda madheshtise se Zotit as nuk buron nga Zoti. Gabrieli eshte Engjell - krijesa e Zotit. Shpirti eshte dicka tjeter. Nuk eshte i njejte si shpirti yt qe eshte brenda teje si eshte dicka qe ti ke krijuar dhe te sherben ty, dallojne keto.

Ati i Biri dhe Shpirti i Shenjt kan nje natyre, jan tre por eshte veteem NJË.

Psh, Kurani eshte një por edhe unë e kam nje edhe ti e ke nje edhe tjeteri e ka nje, gjithsesi ka vetem nje kuran dhe ngado qe ta shikosh, eshte vetem nje = NJË NATYRË dhe NJË FUNKSION dhe NJË QELLIM dhe GJITHËKA NJË dhe VETEM NJË. Nuk e keuptoni ju TRINI-në, nuk u fajsoj pse nuk e kuptoni, por faji ne ju mbetet pasi qe nuk e merrni mundin per ta provuar qe ta kuptoni. Edhe ma keq, akuzoni pse Zoti është kështu. Çka kena me bo na, Zoti ashtu ka vendosur dhe ashtu është Ai. Nuk mund ta ndryshojmë per arsye pse dikush nuk mund ta kuptoj Atë.
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Nga e nxore kete Ibn Masud ore Ibn Blue?
    Eshte forumist i njohur,jo sa ti !!!
    Orijentalistet e spikatur ? Kush eshte ibn Masud ? nga e nxorre ibn Masud ?
    Orijentalistet e levdronin Kuranin dhe Muhamedin ??!!!

Po flasim per Kuranin jo Hadithet... Nuk tha se per Kuranin kane thene se eshte shkruar me vone...
    Si gjithnje nuk kupton gje ! Problemi me ty eshte qe nuk i kupton citimet e te tjereve dhe nentekstin qe mbajne.Mandej ec e bisedo.
    Je dru fare,shkoze.... ibn O.Z.T-ja .
    Ndryshuar për herë të fundit nga qeveriablu : 07-01-2012 më 17:32
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar më parë nga Islaminfo Lexo Postimin
    Habitem me njerezit te cilet e dijn se hebrejt e konsiderojn cdokend jashte tyre si jonjerezor dhe si kafshe dhe si sherbetor i tyre se si me vetedeshire u thone atyre: "Po ne jemi gomaret tuaj, me te vertet ashtu eshte."
    Athua zoteri.Kush ta meson kete,profesoret ne Medina apo i nxjerr nga Talmudi qe e falsifikoni.

Hebrejt jane si parazitet, kontribojn ne kurriz te tjeterkujt...
    Hebrejet jane popull i zgjedhur dhe per cudi bota muslimane mbi 1 milijard nuk jep gati asnje Nobelist.Hebrejet kane dhene kontribut me te madh per njerezimin nga cdo popull ne bote,aq sa krahasimi me cilin do popull eshte qesharak.Edhe ate duke filluar prej fillimit te historise njerezore,edhe monoteizmi yt (besimi ne nje zot) eshte shpikje Hebreje.
    Ja si qendrojn relatat midis Hebrejeve dhe te tjereve ne ditet e sotme.Pare sipas dhenies se cmimit Nobel per shkenca te ndryshme-

Kimi -32 laureat, 20 % world total
    Ekonomi -28 , 41 % wt
    Literature-13 ,12 % wt
    Fizike - 49 ,26% wt
    Medicine -54 ,27 % wt
    Paqe - 9 , 9 % wt

Plus ,te dhenat jane te vjeteruara sepse fondi pasurohet cdo vit me emra te rinj.Zbulime te pafundme shkencore nga ana e tyre ! Nuk e di kush eshte parazit ketu NE qe shfrytezojme zbulimet e tyre apo ATA.
    Trego Nobelistet e botes Muslimane apo zbulime shkencore te tyre ...nese i gjen me lajmero edhe mua te defrehem pak....nje Pakistanez qe bota e nderoi me cmimin Nobel si Abdus Salam e ekskomunikuan dhe sot ia kan prishur edhe varrin,sepse nuk i shkonte per qejfi Mullave Musliman...

Citim Postuar më parë nga Islaminfo Lexo Postimin
    Kurse thenja se luajn me arabet eshte metafore apo? hahahahah

Pa hudhja nje sy hartes ta shohesh se sa shtetin e vogel e kane!
    Aspak metafore por realitet i dhimbshem i botes Harape.Izraeli ne ate rejon ushtron dhunen si mase pedagogjike per ti disiplinuar fiset e egra Harape.

Me mire ti hedhja syrin hartes te shohish realitetin e rripit te Gazes,bregun perendimore dhe rrafshnalten e Golanit.Jo vetem qe ju kan mundur 4/5 here ne luftra por edhe ju kane okupuar teritorin Harapeve.
    E mjera SHBA ju mbron nga Izraeli se per ndryshe per 10 dite do te marshonin Hebrejet ne Kairo .Aq nga intelegjenca dhe fuqia Harape.

SHALOM !
    Ndryshuar për herë të fundit nga qeveriablu : 07-01-2012 më 18:53

Faqja 14 prej 19 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •