Pergjigja jote eshte s'hyn ne pune se vetem per nje islamik "qenia" eshte cilesi e qenies!
Nje tjeter perle islamike e hoxhe efendise kjo: ai nga i cili kerkohet pergjigje vendos nese pyetja eshte e drejte apo jo, madje e ndryshon pyetjen sipas qejfit e pastaj i pergjigjet!!Andaj i thash edhe Jari Mata Harit: Pyetja duhet te jete Ti dhe Biri yt, jo ti dhe mendja jote.
Meqe nuk ia paske arritur akoma kuptimit te pyetjes(une kujtova se kishe frike dhe jo se s'e kishe kuptuar),po ta shpjegoj me qarte: ti hoxhe, kur flet per veten, flet per trupin, mendjen apo shpirtin tend??!!
Racionale sipas pyetjes qe i bere vetes, hoxhe??!!...ahahahahahaha....eshte racionale te thuash "biri im", kur s'e ke bere ti vete??!!...ahahahahah....hajde fillo e logjiko pakez hoxhe, se e paske humbur fare!! Po "shpirti i shenjte" hoxhe, eshte qenie me vehte apo cilesi e Zotit, sipas "logjikes" kuranore??!!Ne baze te kesaj konkluze racionale te them: Une dhe biri im jemi DY VETA.
Jarigas
Ja ku e ke Jari, lexoje:
Lista e shkencëtarëve musliman
Jari Mata Hari: Trupi, mendja dhe shpirti im jane CILESI te nje qenjeje.
Kurse Ati, Biri dhe Shpirti i Shenjte (Gabrieli) jane 3 qenje.
Andaj une te them: Une kur flas per MUA, BIRIN TIM dhe GABRIELIN, flas per 3 qenje.
Me thjesht nuk di qysh me ta sqaruar. Mos u shtir budall se kupton mire ti!
Ne te vertet,vellau yt Ibn Masud per orijentalistet e thote te kunderten "Sa i perket Orijentalisteve ,diturija per kulturat dhe religjionet e lindjes aspak nuk ishin objektive dhe e drejte.Sepse,ne fillim qellimi i tyre ishte qe te dijne sa me shume per kulturen / religjionin e vendeve qe i kolinizuan qe me mire te ushtrojne pushtetin mbi ta.Ky qendrim solli spjegime te gabuara,perceptim te rreme,shtremberim te fakteve.Eh,atehere Orijentalistet e vonshem filluan ta marrin kete disipline seriozisht.Por,disa veti mbeten ne kujtesen e tyre...."
Sa i perket Islamit , Ibn Masud thote " Mund te themi gjer me 1948,perpara qellimi kryesor i Orijentalisteve ishte qe Muhamedin ta paraqesin si profet te rreme ,Kuranin si liber amatoresk,liber i falsifikuar.Hadithet si tregime te trilluara qe jane fabrikuar mbas disa dekadeve pas vdekjes se Muhamedit...."
Kush genjen !!! Ibn Masud apo genjeshtari i forumit Ibn Islaminfo![]()
Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !
Shpirti i Shenjt nuk është "Gabrieli", Gabrieli eshte krijesë dhe nuk banon brenda madheshtise se Zotit as nuk buron nga Zoti. Gabrieli eshte Engjell - krijesa e Zotit. Shpirti eshte dicka tjeter. Nuk eshte i njejte si shpirti yt qe eshte brenda teje si eshte dicka qe ti ke krijuar dhe te sherben ty, dallojne keto.
Ati i Biri dhe Shpirti i Shenjt kan nje natyre, jan tre por eshte veteem NJË.
Psh, Kurani eshte një por edhe unë e kam nje edhe ti e ke nje edhe tjeteri e ka nje, gjithsesi ka vetem nje kuran dhe ngado qe ta shikosh, eshte vetem nje = NJË NATYRË dhe NJË FUNKSION dhe NJË QELLIM dhe GJITHËKA NJË dhe VETEM NJË. Nuk e keuptoni ju TRINI-në, nuk u fajsoj pse nuk e kuptoni, por faji ne ju mbetet pasi qe nuk e merrni mundin per ta provuar qe ta kuptoni. Edhe ma keq, akuzoni pse Zoti është kështu. Çka kena me bo na, Zoti ashtu ka vendosur dhe ashtu është Ai. Nuk mund ta ndryshojmë per arsye pse dikush nuk mund ta kuptoj Atë.
Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.
Eshte forumist i njohur,jo sa ti !!!![]()
![]()
![]()
Orijentalistet e spikatur ? Kush eshte ibn Masud ? nga e nxorre ibn Masud ?
Orijentalistet e levdronin Kuranin dhe Muhamedin ??!!!
Si gjithnje nuk kupton gje ! Problemi me ty eshte qe nuk i kupton citimet e te tjereve dhe nentekstin qe mbajne.Mandej ec e bisedo.Po flasim per Kuranin jo Hadithet... Nuk tha se per Kuranin kane thene se eshte shkruar me vone...
Je dru fare,shkoze.... ibn O.Z.T-ja .
Ndryshuar për herë të fundit nga qeveriablu : 07-01-2012 më 17:32
Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !
Athua zoteri.Kush ta meson kete,profesoret ne Medina apo i nxjerr nga Talmudi qe e falsifikoni.
Hebrejet jane popull i zgjedhur dhe per cudi bota muslimane mbi 1 milijard nuk jep gati asnje Nobelist.Hebrejet kane dhene kontribut me te madh per njerezimin nga cdo popull ne bote,aq sa krahasimi me cilin do popull eshte qesharak.Edhe ate duke filluar prej fillimit te historise njerezore,edhe monoteizmi yt (besimi ne nje zot) eshte shpikje Hebreje.
Ja si qendrojn relatat midis Hebrejeve dhe te tjereve ne ditet e sotme.Pare sipas dhenies se cmimit Nobel per shkenca te ndryshme-
Kimi -32 laureat, 20 % world total
Ekonomi -28 , 41 % wt
Literature-13 ,12 % wt
Fizike - 49 ,26% wt
Medicine -54 ,27 % wt
Paqe - 9 , 9 % wt
Plus ,te dhenat jane te vjeteruara sepse fondi pasurohet cdo vit me emra te rinj.Zbulime te pafundme shkencore nga ana e tyre ! Nuk e di kush eshte parazit ketu NE qe shfrytezojme zbulimet e tyre apo ATA.
Trego Nobelistet e botes Muslimane apo zbulime shkencore te tyre ...nese i gjen me lajmero edhe mua te defrehem pak....nje Pakistanez qe bota e nderoi me cmimin Nobel si Abdus Salam e ekskomunikuan dhe sot ia kan prishur edhe varrin,sepse nuk i shkonte per qejfi Mullave Musliman...
Aspak metafore por realitet i dhimbshem i botes Harape.Izraeli ne ate rejon ushtron dhunen si mase pedagogjike per ti disiplinuar fiset e egra Harape.
Me mire ti hedhja syrin hartes te shohish realitetin e rripit te Gazes,bregun perendimore dhe rrafshnalten e Golanit.Jo vetem qe ju kan mundur 4/5 here ne luftra por edhe ju kane okupuar teritorin Harapeve.
E mjera SHBA ju mbron nga Izraeli se per ndryshe per 10 dite do te marshonin Hebrejet ne Kairo .Aq nga intelegjenca dhe fuqia Harape.
SHALOM !
Ndryshuar për herë të fundit nga qeveriablu : 07-01-2012 më 18:53
Krijoni Kontakt