Postuar më parë nga
Alti Elezi
Pagat qe paguajne Bisneset shqiptare jane me te Lartat dhe se ne Rumani e Bullgari.
Po cfare ndodh....?
Pasi u shkaterua BAZA e shkollave Profesionale,se ishte metode"enveriste",dhe u ngriten Universitete alla "saliste".
-Per te marre nje License Hidro,le te themi,Genci i Rulajve donte 100.000 euro in Cash per firmen,dhe allishverishe te tjera= Kosto
-korrupsion ne Dogane,=kosto
-tatime,=kosto
-Bashki,=kosto
-antikrim ekonomik,=kosto
-Leje ndertimi,dhe zbatimi,=kosto
-polici te rendit,=kosto
-....-....kosto kosto kosto,e cfare duhet Biznesi te paguaje me teper??
Ja nje kosto per nje Bisnesmen te thjeshte shqiptar,dhe jane shpenzime EXTRA,pervec atyre te ligjeruarave
Import..............
Vjen Kamioni ne Dogane.....\ te gjitha pagesat jane ne te ZEEEEEEEEEEZZZZZZZZZZZZZEEEEEEEEEEEEEEEE !!!!
-30 euro Tranziti
-30 euro A.Doganor
-20-50 euro Antikodrabanda
-40 euro,Kontrolli fizik
-60euro VINCI,nqs e ke kontainer,vetem per ta levizur nga vendi ne Kamion.
-30 Euro skaneri
-10 euro kafe,ose uje.
-15-30 euro nafte,nqs do te shkosh ne Dogane(varet pike ku eshte)
-Dita iken kot
-30-40 euro grupi i doganiereve.
-200 deri ne 1.200 euro nqs do te kete nderhyrje ne REFERENCA!
Nqs se nje Kamion del me te KUQE qe i thone albanzet e Kacos,shumat shtohen sepse kamioni duhet te shkarkohet,kontrollohet,ngarkohet i teri ne toke,dhe ka nje kosto minimale prej 150-230 eurosh.
Pra keto jane kostot vetem te importit per nje Bisnes,here 3-4 here ne muaj qe ai mund te beje nje import shuma = X,pa futur ketu shpenzime te tjera po EXTRA te tjera,te tatimeve,KONTROLL PERIODIK,ose RIVLERESIM te cmimeve ne fundt te vitit.
dhe e Fundit,a ja vlen qe te pagush nje roje per INXHINIER dale nga Univeristetet e Henryyyyyyyyyyyyyyyyyyy CILIT,kur ai vete eshte nje cope idioti ?????
Krijoni Kontakt