Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 31
    i/e regjistruar Maska e Endless
    Anëtarësuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    Citim Postuar më parë nga Enii Lexo Postimin
    dicka me te mire se aq ... dhe shume fun ... po nuk e them ktu se me vjedhin idene

po ti dipllomen tende si e ke, me lek apo pa lek?
    Without deviation from the norm, progress is not possible

Nuk eshte çeshtja thjeshte tek diploma, por te personi qe mban ne xhep nje çertifikate, nje deshmi, nje deftese apo nje diplome.

Sa eshte ai i afte qe te hyje ne tregun e punes dhe ti pershtatet atij?

Sa eshte ne gjendje qeverisja shqiptare e çdo niveli qe ti krijoje atij mundesite qe te rrise shanset ne tregun e punes?

Sa eshte e lidhur shkolla shqiptare me bizneset dhe tregun e punes?

Sensual
    Anëtarësuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    jo une e kam diplom te huaj ... ne shqiperi blej sa diplloma te dua haha

por njerezit qe punojn per mua i dua ta ken fituar me djerse....lol

i/e regjistruar Maska e Alti Elezi
    Anëtarësuar
    04-04-2010
    Postime
    794
    Citim Postuar më parë nga DYDRINAS Lexo Postimin
    Nuk eshte çeshtja thjeshte tek diploma, por te personi qe mban ne xhep nje çertifikate, nje deshmi, nje deftese apo nje diplome.

Sa eshte ai i afte qe te hyje ne tregun e punes dhe ti pershtatet atij?

Sa eshte ne gjendje qeverisja shqiptare e çdo niveli qe ti krijoje atij mundesite qe te rrise shanset ne tregun e punes?
    Dhe per 10 vjetet e ardheshme,nuk ka shanc,sepse nuk eshte investuar per te ardhemen.

Njerezit qe mund te punojne per ty, nuk eshte e thene qe te kene nje diplome, qofte edhe me djerse, por ata duhet te zoterojne me shume se nje cope leter!

Mund te jene dhe pa diplome, por pervoja u ka mesuar me shume se studimet universitare!

Citim Postuar më parë nga Alti Elezi Lexo Postimin
    Dhe per 10 vjetet e ardheshme,nuk ka shanc,sepse nuk eshte investuar per te ardhemen.
    Fatkeqesi!

Ne Shqiperi duhet te krijohet nje kulture e re e punes dhe kjo nis permes nje bashkepunimi institucional nga shkollat, nga administrata shteterore, nga sindikatet (qe thuajse nuk ekzistojne fare), nga bizneset dhe nga OJQ-te.

Gjithmone e mendoj se ne gjithe keto vite, pse nuk u mor nje sistem i gatshem te njerit nga vendet e BE dhe te zbatohej ne kushtet shqiptare!
    Ndryshuar për herë të fundit nga DYDRINAS : 05-01-2012 më 17:54

Para disa viteve erdhi per vizite ketu ne vendin ku jetoj, nje mesues i nje shkolle profesionale te Shqiperise.

Ra biseda per shkollen profesionale shqiptare dhe nder te tjera i thashe: "Ju u jepni hidraulikeve gjithe ato ore e gjithe ato vite mesim dhe ata kur dalin ne pune nuk kane idene"

"Po" - m'u pergjegj "shkolla jone eshte shume teorike, sepse na mungon baza materiale"!

E mora dhe e çova ne nje shkolle profesionale (me mire nje kurs profesional per te gjitha profesionet e ndertimit) dhe mbeti i mahnitur nga kushtet, nga literatura e thjeshte dhe e kohes, nga baza materiale etj.

Aty mori pergjigjen se keto kurse hapen mbi bazen e kerkeses se tregut d.m.th. te bizneseve dhe jane po keto biznese qe paguajne çdo vit me milona €, ne bashkepunim me shtetin, per te pergatitur persona te afte per t'ju pergjigj tregut.

Gjate kryerje se kursit aty trajnoheshin dhe per te kerkuar pune, per gjuhe, per njohuri informatike etj dhe ne shumice atyre u afroheshin pune ende pa perfunduar kursi.

Ndersa gjate punes, trajnimi i tyre ishte i perhershem, duke ndjekur keshtu zhvillimin e teknologjise se materialeve, te veglave te punes etj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga DYDRINAS : 05-01-2012 më 18:04

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Ne cilat fusha profesionale ndihet mungesa e kualifikimit?
    Une di qe ka njerez shume te zote ne shqiperi te kualifikuar,
    mos valle bizneset nuk dine te perzgjedhin me metodat e duhura njerezit vertete te kualifikuar?

i/e regjistruar Maska e Endless
    Anëtarësuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119

po ti kompani telefonike po hap, qe thua 'njerezit qe do punojme per mua' ? :P

kaq e vogel dhe..
    Without deviation from the norm, progress is not possible

EPIROT Maska e EDLIN
    Anëtarësuar
    16-07-2007
    Vendndodhja
    ku bëhen qinglat
    Postime
    1,527
    Citim Postuar më parë nga DYDRINAS Lexo Postimin
    Para disa viteve erdhi per vizite ketu ne vendin ku jetoj, nje mesues i nje shkolle profesionale te Shqiperise.

Ra biseda per shkollen profesionale shqiptare dhe nder te tjera i thashe: "Ju u jepni hidraulikeve gjithe ato ore e gjithe ato vite mesim dhe ata kur dalin ne pune nuk kane idene"

"Po" - m'u pergjegj "shkolla jone eshte shume teorike, sepse na mungon baza materiale"!

E mora dhe e çova ne nje shkolle profesionale (me mire nje kurs profesional per te gjitha profesionet e ndertimit) dhe mbeti i mahnitur nga kushtet, nga literatura e thjeshte dhe e kohes, nga baza materiale etj.

Aty mori pergjigjen se keto kurse hapen mbi bazen e kerkeses se tregut d.m.th. te bizneseve dhe jane po keto biznese qe paguajne çdo vit me milona €, ne bashkepunim me shtetin, per te pergatitur persona te afte per t'ju pergjigj tregut.

Gjate kryerje se kursit aty trajnoheshin dhe per te kerkuar pune, per gjuhe, per njohuri informatike etj dhe ne shumice atyre u afroheshin pune ende pa perfunduar kursi.

Ndersa gjate punes, trajnimi i tyre ishte i perhershem, duke ndjekur keshtu zhvillimin e teknologjise se materialeve, te veglave te punes etj.
    Kjo eshte e vertete, personalisht para disa vitesh kam ndjekur edhe vete nje kurs ku mbas praktikes ne nje ndermarrje u punesova po aty.
    Mendoj se "bumi" i shkollave te larta te ishte drejtuar mbi ato profesionale do te ishte me frutdhenes.
    Epiri është dhe do të mbetet gjithmonë shqiptar ashtu si e krijoi natyra dhe historia - A. Frasheri

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •