mosha : 13 vjet
gjatesia : 1,81 cm
pesha : 70 kg
sic e shihni ehde vete jomm shumm i gjat per moshen time
unn duaa qe te mos rritem me shumm dhe te mbesh kaq i gjate
A mund te me ndihmoni duke me dhene ndonje keshille ?
mosha : 13 vjet
gjatesia : 1,81 cm
pesha : 70 kg
sic e shihni ehde vete jomm shumm i gjat per moshen time
unn duaa qe te mos rritem me shumm dhe te mbesh kaq i gjate
A mund te me ndihmoni duke me dhene ndonje keshille ?
strervite peshngritje![]()
Hmmm,kjo gje qe po te ndodh ty sigurisht eshte fiziologjike per ty.Une do thoja qe lere trupin tend te bej punen si do ai,e mos e shtyp ate.Ndoshta ke patur nje rritje rapide ne kete periudhe,ndoshta nuk do kesh te tilla tutje dhe nuk do shkosh shum gjat.Per mua deri 1.95 do thoja nuk eshte keq,mund te jesh ndonje atlet,ama nuk do thot qe ti do mrrish aq.Nese vertet do qe te te jap ndonje mendim per ate se cka kerkon,shkruaj perseri,edhe pse ske nevoj.
![]()
je shume normal, mos e vrit mendjen.
aq kam qene edhe une ne ate moshe, 60-65 kg dhe aty tek 180 cm.
deri ne gjimnaz do rritesh edhe disa cm te tjera do shkosh maksimumi 190, ku qendron problemi?
Djali im kur ishte nė atė moshė i kishte 1.85 cm,kurse tani i ka 2.07 cm dhe tani i ka 20 vjet.Ka shanca qė edhe pak tė rritet.Pasion e ka basketin.
Po ti mos u brengos sepse ka shum meshkuj ėndėrrojnė dhe dėshirojnė tė jenė nė atė gjatėsi.
Po un tė kėshilloj pasi jamė edhe vetė trajner qė ti tė mirresh me sportė me not,basket pėrshkak qė ta evitoshė deformimet trupore,sidomos tė kesh kujdes deformimet e shtyllės kurrizore nga rritja e hovshme.Ke kujdes tė ushqehesh mirė dhe shėndetshėm.Konsulltoju me ndonji fizioterapeut sa ma parė.Sepse nėse rritesh me trup tė drejtė dhe elegant atėher faliminderoju Allahut pėr kėtė dhunti qė shumica e ėndėrrojnė...pėrshėndetje.
Fitorja e vėrtetė i takon Allahut dhe besimtarėve por qafirat kėtė nuk e kuptojnė.
un e kam bere nje kontroll para nje viti
atehere kam qene 173
doktori me kka thene qe trupin e ke ne gjendje te mir edhe shtyllen kurrizore te drejte
ai me ka thene se do te rritesha normalisht ama e shihni per nje vit sa jam zgjatur
Edmir kjo qe te ndodhi ty eshte rritje NORMALE. Kjo zgjatesia kaq e shpejte i ndodh te gjithve. Disa i ndodh me heret te zgjaten sic ty, disa adoleshente te tjere i ndodh me vone. Vitin tjeter dhe me pas mos prit te zgjatesh kaq shume sa zgjatesia qe te ndodhi nga mosha 12-13vjecare.
Nese mjeku te tha je rritje normale, atehere je ne rritje normale dhe do te zgjatesh aq sa ke prinderit.
Krijoni Kontakt