Close
Faqja 117 prej 141 FillimFillim ... 1767107115116117118119127 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,161 deri 1,170 prej 1406
    i/e regjistruar Maska e salihaj
    Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

Ma pėrkujtove Migjenin dhe kamxhikėt e tij...

Citim Postuar mė parė nga skender76 Lexo Postimin
    Mirmbrema sofra!

Desha me tregu ktu n'forum nje histori timen, dhe zgjodha Oden Drenicake.

Behet fjale per familjen time, dhe fillimin e ka nga vitet 80.
    Ne jemi 7 femij. Ne ato koh ushqimi nuk ishte me bollek, kishte shum gjera qe i provonim vetem ne dasma, apo festat e fundvitit.
    Zakonisht portokallet, mollet apo mandarinat bliheshin disa dit para, por konsumoheshin vetem naten e vitit te ri.
    Gjate kohes qe frutat qendronin ne kredenc, secili nga ne vinte nje shenje mbi frut, duke e be t'veten....Ndersa baba me nanen na thonin: "Te demtuaren, e dua un, mos e prekni, se heeee!"
    Dhe ne gjithmon kshu benim, zgjidhnim me te mirat, ndersa te demtuarat ja linim babes e nanes. Per shum vite u be keshtu....
    Nga viti 89-90 nuk e mbaj mend saktsisht, e pys baben: "Po si ka munci qe t'pelqen kaq shum fruti i vrare ose i prishur?"
    Baba m'pergjigjet: "Eshte teper e mir, por ti je akoma i femi, dhe nuk ja ndjen tamam shijen qe ka. Kur t'rritesh do t'pelqej edhe ty."

Me mjaftoi fjala e tij, nuk e ēova mendimin me tej ne ato koh....

Vitet ecen, dhe un u rrita..... por frutat e demtume asnjeher s'me pelqyn.......

Do t'doja t'kthehem prapa ne koh, ne momentin kur i bera pytjen tim eti, dhe ti them: "Te zura, ti po genjen!! Ku me genjyer tjeter?"

Dhe pastaj ta perqafoj fooooort.

Nė psikologji mėsohet, se tre faktor janė armiqtė mė tė rrezikshėm pėr qenien njerėzore. Ata faktor janė: Urrejtja, frika dhe emocioni! Besomėni, Urrejtje nuk kam fare, frikė as qe di ēfarė ėshtė, por emocionet sa vijnė e shtohen me shumė gjatė ditėlindjeve tė reja si faktor i moshės sė shtyre.
    Unė me bashkėshorten time jemi duke shkuar asaj rruge qe tė bėhemi stėrgjysh. Pemėt dhe perimet me cilėsi me tė dobėt i konsumojmė ne ndėrsa fėmija (tani burra e gra) me nipa dhe mbesa i konsumonin ato me cilėsi mė tė mirė. Kjo ėshtė shenjė tipike e ēdo prindi sepse prindi dėshiron qe fėmijės sė vet tė ja falė zemrėn, shpirtin gjakun e ēfarė nuk falė prindi pėr fėmijėn e vet, gjė qe ajo veti ėshtė me pakė e reflektuar te fėmija.
    E vėrtetė ėshtė se ēdo frutė i prekur nga sėmundja dhe insekti ėshtė mė i shijshėm sepse at e hetojnė dėmtueset dhe e sulmojnė, por pemė tė dėmtuara mekanikisht ato nuk janė tė cilėsisė mė tė mirė.
    Pėr tė pėrfunduar. Sot kisha me qenė i dakortit qe sikur tė ishte babai im i gjallė, kisha pranuar qe tri herė tė mė vras, pėr tri gabime qe i kam bėrė ndaj Ti. Ato janė: nė atė skamje tė viteve tė gjashtėdhjeta, nė vend qe tė ja japi rrogėn e parė babait unė bleva biēikletė, ēmimi i sė cilės ishte rrafsh njė rrogė atėherė. Dy: po atė biēikletė e detyrova me shkuar nė Pejė me ble dhe me shty pesėdhjetė km, pėr shkak se nuk ka ditė me nga. Dhe tre: kur e kam gėnjyer pėr nota tė dobėta nė shkollė tė mesme, unė i kisha shtatė dysha, e babit i thash i kam vetėm tre dysha.
    Ndėrsa nėna ishte dashtė tė mė vras dy herė: nėn njė, kur isha teknik i ri, nėna kishte dėshirė qe ditėn e shtunė dhe diel te qėndroi me te, e unė iksha me shokė. Dhe dy, kur banoja nė katin e pestė tė pallatit dhe bėja shaka me te duke i thėnė ēdo pushimore do e vendosi njė karrige dhe kur ngjitesh ne katin e pestė duhet pushuar nė dhjetė pushimore. Ajo atėherė ka qenė shtatėdhjetepesė vjeē, ndėrsa unė tani gjashtėdhjeteshtatė vjeē jam larguar nga ajo banesė pėr shkak tė lartėsisė.
    Kėtė nuk e shkrova si histori timen, por dėshiroi tė terheku vėrejtjen ēdo fėmija, sa ka peshė prindi ndaj fėmijės tė vet. Njėkohėsisht vlerėsimi kurrė edhe nė asnjė mėnyrė nuk mund tė bėhet nė ditėt rinore sa qe behėt kur njeriu kalon rreth tė gjashtėdhjetave.

Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

Ditėlindja e 56 e Adem Gashit

Sot po dridhet ēiftelia,
    Njėqind vite lumė zotėria,
    Adem Gashi me shokė tė vet,
    Do i mbushė rrafsh njėqind vjet.
    Pėr rreth bjeshkės sė ēiēavicės,
    Tė uron Oda e Drenicės

Citim Postuar mė parė nga salihaj Lexo Postimin
    Sot po dridhet ēiftelia,
    Tė uron Oda e Drenicės
    Shumė, shumė tė faleminderit, baca Canė. Gjithmonė lumturi e shėndet pac nė familjen tėnde.
    "Projekti 21" nuk i bėn reklamė vetes, afirmon tė tjerėt!

Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

Urime

Citim Postuar mė parė nga ademgashi_dk Lexo Postimin
    Shumė, shumė tė faleminderit, baca Canė. Gjithmonė lumturi e shėndet pac nė familjen tėnde.
    Njė pijatė dardha nga kopshti im, duart e mija, zemra ime dhe shpirti im!

Larguar..
    Anėtarėsuar
    31-08-2009
    Postime
    4,530
    Citim Postuar mė parė nga salihaj Lexo Postimin
    Sot po dridhet ēiftelia,
    Tė uron Oda e Drenicės

Kete e ke dhe nga une. Gjithe te mirat Adem, nuk je plakur jo, kaloja sa me qete ne familje.

Pershendetje sofra e Drenices. Ju uroj fillimin e nje jave sa me te mbare.

Citim Postuar mė parė nga gloreta Lexo Postimin
    Kete e ke dhe nga une. Gjithe te mirat Adem, nuk je plakur jo, kaloja sa me qete ne familje.

Pershendetje sofra e Drenices. Ju uroj fillimin e nje jave sa me te mbare.
    Tė faleminderit Glori pėr urimin.
    Kėta danezėt kanė njė fjalė tė urtė pėr kėtė moshė: "Nuk jam plak, por nuk jam i ri".

Mirė se erdhe nė sofrėn e Drenicės!

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anėtarėsuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Citim Postuar mė parė nga ademgashi_dk Lexo Postimin
    Tė faleminderit Glori pėr urimin.
    Kėta danezėt kanė njė fjalė tė urtė pėr kėtė moshė: "Nuk jam plak, por nuk jam i ri".

Mirė se erdhe nė sofrėn e Drenicės!
    Desha te tregoj thenjen e Plakes por vetem nese me lejon Ademi dhe salihaj ????????
    S’ēarmatosem sa t’jetė jeta!

Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

Shkruaj pėr atė plakėn qe ke vendosur...

Citim Postuar mė parė nga Pa_doreza2 Lexo Postimin
    Desha te tregoj thenjen e Plakes por vetem nese me lejon Ademi dhe salihaj ????????
    Unė do shkruaj njė insert nga Mic Sokoli i Sulejman Krasniqit me epitetin "Lokemadhe".

Citim Postuar mė parė nga Pa_doreza2 Lexo Postimin
    Pėrshėndetje Pa_dorėza. Eh tamam ke sjellė atmosferė ode. Mė kujtohet kur dikush donte tė fliste mbahej njė rend nė odė dhe i drejtohej tė zotitit tė shtėpisė a dikujt mė tė vjetėr: " valla nėse mė lejohet, pata me i thanė edhe unė nja dy - tri llafe". Natyrisht, nuk mbaj mend t'i ėshtė ndaluar dikuj rendi i llafit, ama ai qė do fliste do ishjte i kujdesshėm ēfarė do fliste. Ka ngjarė edhe nėse nuk i aka qėlluar dikush "bisedės", nuk i ėshtė thėnė: dil nga oda, qė d.m.th.
    Oda ėshtė e tė gjithėve, prandaj plotėsisht ke tė drejtė tė flasėsh, ndėkaq pėr peshėn e fjalės, pėrgjegjėsinė e merr vet.
    Nėse do tė kishe folur dikund nė njė odė tjetėr, fole edhe kėtu!

respekt pėr gjithė njerėzit e mirė!

Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

E Dash Sokoli...!

...E Dash Sokolit, qė kishte lindur tri javė mbas vdekjes sė tė atit qė ia kishin vėnė emrin Dash, i kishin kallėzuar se kishte qenė mė i fortė se njė div, e kishin mėsuar tė forconte krahun dru duke prerė. Krahu i ti me njė tė qėlluar buallin pėrdhe e shtronte. Syri i ti pėrtej vrancinave diellin e shikonte,. Pushka e tij fijen e kashtės nė njėqind hapa larg e kėpuste. U bė si u bė krejt pėr hasmin atė fuēi e mblodhi.
    “Me shtriga se shtrigat ishin zaptijet e hasmit. Po kush ja mbush mendjen gjindjes se ata ishin festekuq! Gjallė Dashi edhe me shtriga kam pėr tu pėrlarė , nėse ka kėndejza asisoj ezhdėrha!”
    Mic Sokolit i skuqeshin faqet all, jo nga ethet, por nga tregimet e stėrgjyshes.
    Njė mėngjes u ngjitėn nė kreshtėn mė tė lartė tė Maleve tė Gjarprit. Ishte ditė e kthjellėt dhe vogėlushi, tek shikoi poshtė maleve rrafshinėn e paanė tė Kosovės e rrafshit tė Dukagjinit, pyeti:
    - Lokemadhe, ē’ėshtė ai liqen qė vezulloka si dielli ne pellgjet e Valbonės?Lokemadhja nuk pėrtoi t’i tregonte vocėrrakut pėr trungun e familjes sė tyre:
    - Ėshtė Kosova e Rrafshi i Dukagjinit, trualli ynė...
    - Pse e lamė e u ngjitėm nė kėto bjeshkė? – pyeti Mici.
    - Rrushi ishte pjekur, - filloi tė rrėfente Lokemadhja. – Lėngu i ujiste rrėnjėt e hardhisė nėnė. Era e rreshkėt e mushtit ndihej kudo. Atė kohė i pari i Sokolajve, Dashi, i ngjyer jo me musht, po me gjak, kishte hyrė nė katund si veriu. Zėri i tij si murmurimė qielli kishte bubulluar:- “Osmanllinjtė! Osmanllinjtė! Osmanllinjtė!”

Njė ditė, njė kushėrinj qe tani jeton nė Gjermani, me thirri dhe me propozoi ti shėtisim vendet e lindjes, shkollimit dhe ruajtjes se bagėtisė. Unė me plotė kėnaqėsi pranova propozimin e tij.
    Duke gjezdisu ashtu nė kėmbė me tha: “bac ne kėtu kemi jetuar denbabaden, ndėrsa nga dhuna dhe forcat ushtarake tė armikut jemi strehuar nė Bjeshkėt e Malėsisė! Aq sa me turbulloi, po aq me kthjelli. Deri nė atė ditė unė gjenezėn time dhe prejardhjen time e kisha shėnuar dhe mbėshtetur nė fshatin Gash te rrethit tė Tropojės. Kisha shėnime e shėnime pėr kėtė qeshte.
    Duke lexuar romanin e Mic Sokolit, jo qe u kėnaqa, por u kthjella, vėrtetove se tė gjitha ndjenjat e mia, shpirti im, fuēia e trupit tim mė ėshtė forcua dhe fisnikėrua kur pashė se me tė vėrtetė jemi popull i fortė dhe fisnik. Edhe pse kam qenė i bindur, tani e tutje do tė shkoi nė botėn e amshuar me plotė kėnaqėsi dhe i bindur thell se po shkoi si shqiptar.
    Krejt ajo qe me jap kurajė, janė fjalitė e Lokemadhės tė cilat i kam formuar me tė zezė, apo kuqe.
    Vetitė e shqiptarit nuk janė ankesat, por: “, ...i kishin kallėzuar se kishte qenė mė i fortė se njė div, e kishin mėsuar tė forconte krahun dru duke prerė. Krahu i ti me njė tė qėlluar buallin pėrdhe e shtronte. Syri i ti pėrtej vrancinave diellin e shikonte,. Pushka e tij fijen e kashtės nė njėqind hapa larg e kėpuste. U bė si u bė krejt pėr hasmin atė fuēi e mblodhi...
    Trimėria e shqiptarit ėshtė kjo: ...”Gjallė Dashi edhe me shtriga kam pėr tu pėrlarė , nėse ka kėndejza asisoj ezhdėrha...”
    Pasuria shpirtėrore dhe materiale e shqiptarit ėshtė kjo: “...Lėngu i ujiste rrėnjėt e hardhisė nėnė. Era e rreshkėt e mushtit ndihej kudo. Atė kohė i pari i Sokolajve, Dashi, i ngjyer jo me musht, po me gjak, kishte hyrė nė katund si veriu.
    Ēdo veti tjetėr qe nuk i pėrket kėtyre vetive dhe tė ngjashme , ato nuk janė tė Shqiptarit, besa edhe Amerikanit. Pėr atė bota shqiptarin e radhit nė vend tė parė si optimist.
    Ēdo gjė qe bėhet e keqe te shqiptari, ėshtė e huazuar, qė pari nga okupatorėt dhe mė vonė tė importuara nga perėndimi. “Kosin e prishė uji e shqiptarin kajtja!!!”
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga salihaj : 26-12-2011 mė 13:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •