Close
Faqja 33 prej 50 FillimFillim ... 23313233343543 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 321 deri 330 prej 499
    Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Islaminfo,duhesh tė kuptosh qė eshtė patetike veprimi yt qė hap ēdo ditė tema qė kanė pėr qėllim qė tė pėrqeshin Krishtėrimin dhe Biblėn.Ndėrsa nė anėn tjetėr hap tema qė na "tregojnė" bukuritė e rralla tė Islamit.....duke shpresuar qė dikush do tė Islamizohet.

Hajde ,unė tė tė shkruaj ty diēka njerėzore......si Unė e shoh theksimin tėnd kėmbėngulės qė ti paraqitėsh "jologjikshmėritė,budallallėkun" krishter....TI mendo dhe mė pėrmirėso !
    Unė mendoj qė nėqoftėse njeriu ėshtė i mbushur me dashuri dhe respekt ndaj krijesave tjera, qė janė tė ndryshme nga Ti,atėherė nuk duhet potencuar dallimet si diē negative....dallimet e botėkuptimėve janė pasuri.
    Nėqoftėse ne do tė duhemi duhet ditur ato dallime ti respektojmė dhe mos ti potencojmė nė atė mėnyrė siē bėn Ti...ku e din ndoshta disa dallime te tjetri mė mundėsojnė ti mbuloj dhe pėrmirėsoj disa mungesa nga ana ime.

Hajde,tė marrim njė shembull hipotetik-Ti Islaminfo me siguri jeton nė ndonjė qytet Shqiptar,nė trojet Shqiptare.Ashtu si jeton ! Unė,Qeberijablu jetoj nė Haidelberg ashtu siē jetoj ! A do tė doje Ti tė tė vizitoja nė atė qytet,tė njohtohem me ty,ti shoh ėngjėjt e tu (fėmijėt) ??? Ma,me siguri do tė vie mirė dhe do tė pranoje.!!!

Vazhdojmė me rastin hipotetik.

Dhe tani Unė vie nga larg nė shtėpinė tėnde dhe tė them "Ku i ke Islaminfo shėrbėtorėt qė tė shtrojnė darkėn ? Si mund tė jetosh pa shėrbėtorė nė shtėpi ,unė kam tre njerėz qė punojnė nė shtėpinė time - mė hapin derėn,mė pastrojnė veturėn,e kosisin barin ".
    Mandej mė shtron darkė dhe Unė tė them "Nuk mė pėlqen si e keni pėrgaditur kėtė darkė.Kėshtu ėshtė kur nuk keni kuzhinier nga Tajlanda"
    Mandej dalim nė qytet nė ndonjė kafene dhe Unė tė them " Si kėshtu Islaminfo pa rezervime.Kur shkojė Unė nė "afternoon tea" e rezervoj njė javė me parė dhe paguaj nga 300 euro pėr person.Unė pėr vehte atje i ēoj miqtė e mi kur mė vizitojnė".
    Nė rregull,dalim nga lokali dhe ētė shoh vetura yte ėshtė njė Golf i vjetėr dhe unė tė them " I mjeri unė duhet tė vozitem me kėtė qelbėsirė ndėrsa nė shtėpi e kam Bently-n ndėrsa nė ndėrkohė pres tė ma dėrgojnė veturėn e porositur Maybach".
    Mė thėrret qė tė kalojė natėn si mysafirė nė shtėpinė tėnde,dhe Unė tė them " He Islaminfo shtėpija yte qenka e madhe sa dhoma ime e fjetjes ,shkova unė tė fle nė njė Hotel me 5 yje ".

Dhe kėshtu Unė mbaroj tė ashtuquajtur vizitė te Ti.Nė mėngjes vie nė oborrin tėn dhe tė them " Miku im do tė kem kėnaqėsinė qė tė vini te UNĖ ,tė mė vizitoni dhe tė shihni se si Jetohet"-Mendoj qė mbas kėtyre fjalėve tė paktėn do tė mė ēoni nė tė s`ėmės nėqoftėse nuk do tė mė rrafni.

Paramendo,nėqoftėse unė do tė sillem kėshtu dhe nė tė njėjtėn kohė tė tė them qė tė kam mik ! vetėm se egzistojnė disa dallime mes nesh !!! Dallime nė pasuri apo dallime fetare .

A nuk do tė ishte mė njerėzore qė pa marr parasysh qė tė gjitha kėto i kam (hipotetikisht) krejt atė qė shoh te Ti tė gjej fjalė tė mira falemenderuese.Tė tregoj gėzimin tim me krejt atė qe ke Ti ,atė qė ke dhe tė ofron kėnaqėsi nė jetė.Kur tė shkojmė nė lokal .... tė shoh qė tė gjithė njerėzit tė duan dhe tė respektojnė sepse i ke ndihmuar dhe nuk ke kėrkuar asgjė pėr kėtė ndihmė...tė shoh kėtė unitet tė juajin dhe bukurinė e bashkėjetesės...kur tė shoh shtėpinė tėnde,tė shoh nė ty krenarinė qė kjo shtėpi tė vlen mė shumė se dikujt tėrė kontinenti....kur tė shtrosh darkė tė shoh atė si mund i punės tėnde tė ndershme ..... kur tė hy nė veturėn tėnde Golf tė shoh qė tė ėshtė dashur pėrpjekje dhe vullnet ta mbash dhe pėrmirėsosh qė tė tė cojė mė shumė kilometra....

E Islaminfo,unė do tė doja kėshtu tė sillet Shqiptari musliman nė raport me vėllaun e tij Krishter,Agnostik apo Ateist.Shqiptar qė e don dhe e ēmon vėllaun.Duhet tė duhet njeriu,me tė mirat dhe tė keqėn qė pėrmban nė vete sepse ajo ėshtė tėrėsija e njeriut,dhe mu pėr kėtė duhet dashur njeriun si tėrėsi....TI je mu AI qė je pėrshkak tė gjėrave qė ke dhe tė rrethojnė.

Nuk ka vend pėr tė dėnuar me ferr dhe pėrqeshur vėllaun Shqiptar....TI kėtė e bėn....

Ēdokujt e vetja ( atė qė ka ) ju duket mė e mira,mė e vlefshme...sikur ty e ytja ... e ti mendo ,cila sjellje ėshtė mė e denjė dhe njerėzore.Ajo e para e cila thekson dhe pėrqesh dallimet nė bindje mes Shqiptarėve apo rasti i dytė kur nė dallimet sheh njeriun qė e don.

Asnjė lypės nė rrugė nuk do ta ndiej dashurinė dhe afėrsinė njerėzore nėqoftėse ēdokush qė kalon pranė tij i thotė "Ufff, sa tė vie era dhe pse je kėshtu i leckosur "....

Nėqoftėse i flasim tė gjitha gjuhėt e kėsaj bote dhe ato tė ėngjėjve nėqoftėse nuk kemi dashuri ,jemi si kėmbana qė anjėherė nuk ndėgjohen-jemi tė shurrdhėrr.Nėqoftėse i kam tė gjitha dituritė e kėsaj bote dhe i di tė gjitha fshehtėsitė dhe kam besimin e patundur -mirėpo mė mungon dashurija dhe mirėsija atėherė ASKUSHI SJAM....(kėshtu fliste njė mistik i krishter nė mesjetė).

Post scriptum- Nuk e kam tė qartė do kuptosh kėtė qė kam shkruar !

Qeveriablu: Une e kuptoj ate qe ke shkruar mirepo ti nuk e kupton ate qe shkruaj une.

Diku atje me larte kishe thene se NUK KA VEND PER TA FUTUR SHQIPTARI VLLAUN NE FERR, kurse TI E BEN KETE???

Me falni??? Une e futi dikend ne ferR???

Vazhdojm me poshte: Me sjell shembull hipotetik? E ke per qellim se nuk sillem mire me dikend tjeter?? Edhe ketu je gabim...

Vendi eshte vend debati, kjo nuk e mohon miresjelljen, secili prej nesh i sjell argumentet e veta dhe mundohet ta mbroj ideologjine e vet. Vetem ne kete forme arrihet deri tek e verteta, apo se paku ndertohen urrat mes ideologjive se secili informohet me ate te tjeterit.

Ti je ai i cili hap tema te tipit "What Google thinks about religions and God", pastaj tallesh ne to me religjionet dhe me Zotin vet!

Ju ateistet jeni ata qe me se shumti i kundershtoni keto fjale qe i ke shkruar.

Standardet e dyfishta nuk jane te drejta, une e kuptoj se ti Jezusin e ke xhan, po dije se une poashtu e dua ate, dhe sipas fese sime ai eshte nje nder profetet me te nderuar dhe me te respektuar.

Islami e respekton Zotin dhe i respekton te gjithe profetet!!!

Une nuk tallem madje as me ateistet, nese e sheh kjo teme startin e kishte shume te sinqerte dhe mjaftonte te pergjigjeshin njerezit ne pyetje pa devijuar nga tema, une as qe do te inkuadrohesha me ne kete teme. Mirepo problemi qendron tjeterkund, tek tallja me Zotin dhe me cdo vlere te religjionit.

Sidoqofte, te falenderoj per keto keshilla.

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Ja po ti rikujtoj temat e hapura nga ti:

1. Google dhe religjionet

2. Anti-religion ring,te hudhim poshte kreacionizmin

3. Tradita Shqiptare versus asaj arabe

4. Pse ateistėt janė mė tė moralshėm se besimtarėt

...

Gjeja me e keqe eshte se ju nje islamik nuk e konsideroni "vella shqiptar" po "turk ose harap".

Pranoj keto dhe kerko falje, kurse une kerkoj falje HAPTAZI nese kam ofenduar ndjenjat e dikujt, njerez jemi dhe gabojm, qellimi eshte t'i shfaqim argumentet tona.

Tash ti e ke rradhen...

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin
    ...

Gjeja me e keqe eshte se ju nje islamik nuk e konsideroni "vella shqiptar" po "turk ose harap".
    Nje "islamik" nuk mund te konsiderohet "vella shqiptar" pasi eshte kunderthenje ne vetvete!! Islamiku ka Muhamed harapin per babe, ndersa vellai shqiptar ka Gjergj Kastriot Skenderbene; islamiku i ndan njerezit ne baze te fese, ndersa vellai shqiptar ne baze te gjakut; islamiku ngre ne qiell gjuhen harape, ndersa vellai shqiptar gjuhen e Memes Shqiperi;Islamiku i mban syte kah shkretetira harape e kah ujqit e Anadollit, ndersa vellai shqiptar i mban syte kah vendlindja e vet, Evropa!!
    Nuk jane vellezerit Shqiptare qe iu quajne "turq" e "harape", por eshte sjellja juaj qe iu defton te tille!!
    Jarigas

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Nje "islamik" nuk mund te konsiderohet "vella shqiptar" pasi eshte kunderthenje ne vetvete!! Islamiku ka Muhamed harapin per babe, ndersa vellai shqiptar ka Gjergj Kastriot Skenderbene; islamiku i ndan njerezit ne baze te fese, ndersa vellai shqiptar ne baze te gjakut; islamiku ngre ne qiell gjuhen harape, ndersa vellai shqiptar gjuhen e Memes Shqiperi;Islamiku i mban syte kah shkretetira harape e kah ujqit e Anadollit, ndersa vellai shqiptar i mban syte kah vendlindja e vet, Evropa!!
    Nuk jane vellezerit Shqiptare qe iu quajne "turq" e "harape", por eshte sjellja juaj qe iu defton te tille!!
    Jari: Je duke folur per mbi 80% te shqiptareve, sepse ata jane "islamika" apo "musliman".

Nese keta si quan ti shqiptar, ateher lirisht shko hudhu ne detin e "Italise" ore "zhabar".

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816

Pranoj keto dhe kerko falje, kurse une kerkoj falje HAPTAZI nese kam ofenduar ndjenjat e dikujt, njerez jemi dhe gabojm, qellimi eshte t'i shfaqim argumentet tona.

Tash ti e ke rradhen...
    Tani unė e kam rradhėn,nė rregull....Islaminfo-dylber me ngjyrė jeshile.
    Mirė thua ,qė njė "Islamik" nuk e konsiderojmė vėlla dhe nuk mundė tė jetė i tillė.Dhe kėtu nuk mundė ti japish gjuhės dhe tė akuzosh qė kėtė qėndrim e mbajmė me tė gjithė ato Shqiptarė qė kanė pėrkatėsinė fetare Islame.Islamikėt e tėrbuar janė vetėm njė pjesė e vogėl e muslimanėve Shqiptarė. Pjesa tjetėr apsolute e Shqiptarėve janė lojal ndaj interesave tė kombit tonė.
    Obligimi dhe misioni i njė Shqiptari nacionalist duhet tė jetė qė tė mbrojė veēantinė dhe dinjitetin e pėrbuzur tė kėtij kombi tė vuajtur,nga influenca tė huaja Anadollake & Harape.
    Konfliktet me ju lindin nga kėto qėndrime,mendime,shtrembėrime,pėrqeshje dhe teza tjera.Ja disa prej tyre qė ti i mbėshtet dhe tė gjithė Islamikėt ekstremist tjerė,marrė nga frontmeni juaj degjeneriku Olsi Jazexhi .....

Qėndrime pėrēarėse tė Islamikėve shqiptarė qė rrezikojnė unitetin e kombit Shqiptar

*" Skėnderbeu dhe prejarrdhja Ilire janė mite tė krijuara nga Austrohungarezėt tė pėrqafuar mė vonė nga nacionalizmi shqiptar..."
    * " Flamuri i tanishėm i Shqiptarėve me atė sorrėn nė mes ėshtė flamur kauri qė rrjedh nga kaurėt Bizantin....."
    * " Majka (ofendim me qėllim me fjalėn sllave Majka-nėnė) Tereza nuk ėshtė personalitet qė i pėrket kulturės shqiptare...."
    * " Skėnderbeu ka prejarrdhje Malazezo-Sėrbe ...."
    * " Shqiptarėt gjer mė vitet `60 nuk e njihnin fare Skėnderbeun dhe talleshin me tė...."
    * " Prejarrdhja qė pretendojnė Shqiptarėt se rrjedhin nga Iliro-Thrakasit ėshtė vetėm pėrrallė qė e ėndėrrojnė...."
    *" Gjergj Fishta ėshtė eksponent i fashizmit Italian dhe kokė e kėmbė fashist.."
    * " Pjetėr Bogdani ėshtė prosėrb dhe ofendues...."
    * " Nuk nak interesojnė tė dhėnat burimore nga periudha e Skėndėrbeut,ato tė dhėna janė gėnjeshtra...."
    * Identiteti i sotėm i Shqiptarėve ėshtė i cekėt dhe i mbushur me huazime nga mitet e krijuara nė kohėn e Enverit..."
    * Nostalgji pėr pushtuesit Osman...
    * Mos dėnimi i krimėve tė pushtuesit Osman....
    * Pushtimi 500 vjeēar Osmanli nuk cilėsohet si pushtim...
    * Nuk ėshtė e vėrtet qė Osmanllinjėt e ndaluan shkollėn Shqipe....
    * Pėrrdhosja e identitetit Shqiptarė ....
    * Zgjerimi dhe influenca sa mė e madhe e kulturės orientale te Shqiptarėt...
    * Predikimi i njė religjioni tė dhunshėm si ....
    * Rrezikimi i vlerave sekulare dhe demokratike tė kombit Shqiptar me Islamin radikal .....
    * etj.etj.etj.

Me kėto qėndrime do ju kemi gjithmon armiq edhe atė kurr nuk do ju kėrkojmė falje....por do ju mundim pėrgjithmon ! Pėrshėndetje me foton e mėposhtme !
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 19-12-2011 mė 23:50
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Jari: Je duke folur per mbi 80% te shqiptareve, sepse ata jane "islamika" apo "musliman".
    Kėto pėrralla tregoja xhematit tėnd.Shqiptarėt janė vetėm 20 % tė krishter ,20% musliman ndėrsa 60 % tjetėr deklarohen tė tillė pėr tė mos patur problem dhe keqkutime nga rrethi....pjesa mė e arsimuar dhe mė e vetėdijėsuar e kombit Shqiptar deklarohen Agnostik apo Ateist.Kjo ėshtė edhe e kuptueshme sepse " Ku ke parė ti qė njė tė themi: Automekanik, tė deklarohet Agnostiko / ateist ".

Nese keta si quan ti shqiptar, ateher lirisht shko hudhu ne detin e "Italise" ore "zhabar".
    Kur shpreh dėshirėn tė hudhėsh Shqiptarin nė detin e Italisė atėherė pse revoltohesh dhe ku tė mbetet pretendimi i rremė qė thua se unė jam me Shqiptarėt.Zhabar i thua njė Shqiptari e pse hidhėrohesh kur tė cilėsojnė tė tjerėt si "njė shqiptaro-harap i ndyrė i qorruar nga pluhuri harap i shkretėtirės dhe i dalldisur nga tregimet mesjetare tė nje Harapi analfabet ".

Kur di tė ofendosh, tė tjerėt dinė edhe mė mirė tė tė ofendojnė....kėshtu pra, hoxhė me kėmbore....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 19-12-2011 mė 23:58
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    Me intereson dicka prej ateisteve dhe atyre qe e mohojne Diten e Gjykimit, Parajsen dhe Ferrin, a u shkon ndonjeher ndermend t'ia bejn pyetjen vetes: Cka nese me te vertete pasi te vdesin do te shkojn ne ferr ose parajs, pasiqe vdekja ndodhe sigurt, askush s'mund t'i ike, ateher a nuk u flet ndonjeher ndergjegja duke ju thene: Hej, po parajsa shume vend i mire, ferri shume denim i rende, cka nese me te vertete eshte ashtu, kurse une sjam pergaditur per keto gjera dhe per kete moment??

Pyetja eshte shume e sinqerte, pres pergjigje te shkurte dhe te sinqerte, s'ka nevoje per tallje dhe mohime, sepse ne e dijm se ata i mohojne keto gjera, mirepo me intereson se a i bren ndonjeher ndergjegja dhe a ia bejne kete pyetje vetvetes dhe si rehatohen pas kesaj, si i ze gjumi naten, kur vdekja i pret, kurse ata jane ne pikpyetje te madhe rreth ketyre gjerave???

Me respekte te gjithe ateisteve dhe atyre qe i mohojne keto tre gjera, thjesht me intereson kjo pyetje. Mjaft me vetem ju na pyetni neve fetareve, thash t'iu bejm edhe na juve nje pyetje Peace.
    po ti a e di ku do shkosh pas vdekjes ?

a je i sigurt ?

100%?

i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anėtarėsuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667
    Islaminfo,

me duket se te njoh, jo nga afer, as ne forum, por nga menyra e ngjashme e te llogjikuarit me persona qe kam pasur te bej ne te kaluaren.

Ne bisede e siper me dike,(ish-ushtar ne Irak) ai me thote: Une(drejtuar vetes se tij) nuk jam aq "i afte" sa me veprimet e mia te shkaktoj "dėme" te pallogaritshme ne kete bote. Dmth ti, une, tjetri jemi kaq te paperfillshem ne caktimin e "fateve" te kesaj bote, sa ajo ideja jote e nje "shpetimi" apo "shporrje" te sigurt, nuk eshte vecse nje spekulim i rendomte.

Nese deshiron te ndjekesh nje fe, ajo eshte e drejta jote, s'te ndal kush! Por kur ti mendon se duke perhapur mesazhet e fese do mundesh te shpetosh, ndryshosh mendjet njerezimit, atehere ti nuk e ben kete se te dhimbsen ata, por vetja jote. Ti nuk e njeh Ferrin apo Parajsen, thjesht aludon mbi to, bazuar ne gojedhena me petk fetar.

Rritu, piqu...meso te kundershtosh nenshtrimin!!

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Kur di tė ofendosh, tė tjerėt dinė edhe mė mirė tė tė ofendojnė....kėshtu pra, hoxhė me kėmbore....
    Qe kshu ke lala, zemra mal u bahet Shqiptareve kur lexojne shkrimet e tua e plasja u vjen atyre qe kane helmin anadollak ne gjak!! Te lumte dora e tu rrit'te ndera!
    Jarigas

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Hahaha... Kjo teme u nis per lesh e doli qethur. 176% e shqiptarve jane islamike. Lol...mos u beni qesharake.

Faqja 33 prej 50 FillimFillim ... 23313233343543 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •