Postuar mė parė nga
qeveriablu
Islaminfo,duhesh tė kuptosh qė eshtė patetike veprimi yt qė hap ēdo ditė tema qė kanė pėr qėllim qė tė pėrqeshin Krishtėrimin dhe Biblėn.Ndėrsa nė anėn tjetėr hap tema qė na "tregojnė" bukuritė e rralla tė Islamit.....duke shpresuar qė dikush do tė Islamizohet.
Hajde ,unė tė tė shkruaj ty diēka njerėzore......si Unė e shoh theksimin tėnd kėmbėngulės qė ti paraqitėsh "jologjikshmėritė,budallallėkun" krishter....TI mendo dhe mė pėrmirėso !
Unė mendoj qė nėqoftėse njeriu ėshtė i mbushur me dashuri dhe respekt ndaj krijesave tjera, qė janė tė ndryshme nga Ti,atėherė nuk duhet potencuar dallimet si diē negative....dallimet e botėkuptimėve janė pasuri.
Nėqoftėse ne do tė duhemi duhet ditur ato dallime ti respektojmė dhe mos ti potencojmė nė atė mėnyrė siē bėn Ti...ku e din ndoshta disa dallime te tjetri mė mundėsojnė ti mbuloj dhe pėrmirėsoj disa mungesa nga ana ime.
Hajde,tė marrim njė shembull hipotetik-Ti Islaminfo me siguri jeton nė ndonjė qytet Shqiptar,nė trojet Shqiptare.Ashtu si jeton ! Unė,Qeberijablu jetoj nė Haidelberg ashtu siē jetoj ! A do tė doje Ti tė tė vizitoja nė atė qytet,tė njohtohem me ty,ti shoh ėngjėjt e tu (fėmijėt) ??? Ma,me siguri do tė vie mirė dhe do tė pranoje.!!!
Vazhdojmė me rastin hipotetik.
Dhe tani Unė vie nga larg nė shtėpinė tėnde dhe tė them "Ku i ke Islaminfo shėrbėtorėt qė tė shtrojnė darkėn ? Si mund tė jetosh pa shėrbėtorė nė shtėpi ,unė kam tre njerėz qė punojnė nė shtėpinė time - mė hapin derėn,mė pastrojnė veturėn,e kosisin barin ".
Mandej mė shtron darkė dhe Unė tė them "Nuk mė pėlqen si e keni pėrgaditur kėtė darkė.Kėshtu ėshtė kur nuk keni kuzhinier nga Tajlanda"
Mandej dalim nė qytet nė ndonjė kafene dhe Unė tė them " Si kėshtu Islaminfo pa rezervime.Kur shkojė Unė nė "afternoon tea" e rezervoj njė javė me parė dhe paguaj nga 300 euro pėr person.Unė pėr vehte atje i ēoj miqtė e mi kur mė vizitojnė".
Nė rregull,dalim nga lokali dhe ētė shoh vetura yte ėshtė njė Golf i vjetėr dhe unė tė them " I mjeri unė duhet tė vozitem me kėtė qelbėsirė ndėrsa nė shtėpi e kam Bently-n ndėrsa nė ndėrkohė pres tė ma dėrgojnė veturėn e porositur Maybach".
Mė thėrret qė tė kalojė natėn si mysafirė nė shtėpinė tėnde,dhe Unė tė them " He Islaminfo shtėpija yte qenka e madhe sa dhoma ime e fjetjes ,shkova unė tė fle nė njė Hotel me 5 yje ".
Dhe kėshtu Unė mbaroj tė ashtuquajtur vizitė te Ti.Nė mėngjes vie nė oborrin tėn dhe tė them " Miku im do tė kem kėnaqėsinė qė tė vini te UNĖ ,tė mė vizitoni dhe tė shihni se si Jetohet"-Mendoj qė mbas kėtyre fjalėve tė paktėn do tė mė ēoni nė tė s`ėmės nėqoftėse nuk do tė mė rrafni.
Paramendo,nėqoftėse unė do tė sillem kėshtu dhe nė tė njėjtėn kohė tė tė them qė tė kam mik ! vetėm se egzistojnė disa dallime mes nesh !!! Dallime nė pasuri apo dallime fetare .
A nuk do tė ishte mė njerėzore qė pa marr parasysh qė tė gjitha kėto i kam (hipotetikisht) krejt atė qė shoh te Ti tė gjej fjalė tė mira falemenderuese.Tė tregoj gėzimin tim me krejt atė qe ke Ti ,atė qė ke dhe tė ofron kėnaqėsi nė jetė.Kur tė shkojmė nė lokal .... tė shoh qė tė gjithė njerėzit tė duan dhe tė respektojnė sepse i ke ndihmuar dhe nuk ke kėrkuar asgjė pėr kėtė ndihmė...tė shoh kėtė unitet tė juajin dhe bukurinė e bashkėjetesės...kur tė shoh shtėpinė tėnde,tė shoh nė ty krenarinė qė kjo shtėpi tė vlen mė shumė se dikujt tėrė kontinenti....kur tė shtrosh darkė tė shoh atė si mund i punės tėnde tė ndershme ..... kur tė hy nė veturėn tėnde Golf tė shoh qė tė ėshtė dashur pėrpjekje dhe vullnet ta mbash dhe pėrmirėsosh qė tė tė cojė mė shumė kilometra....
E Islaminfo,unė do tė doja kėshtu tė sillet Shqiptari musliman nė raport me vėllaun e tij Krishter,Agnostik apo Ateist.Shqiptar qė e don dhe e ēmon vėllaun.Duhet tė duhet njeriu,me tė mirat dhe tė keqėn qė pėrmban nė vete sepse ajo ėshtė tėrėsija e njeriut,dhe mu pėr kėtė duhet dashur njeriun si tėrėsi....TI je mu AI qė je pėrshkak tė gjėrave qė ke dhe tė rrethojnė.
Nuk ka vend pėr tė dėnuar me ferr dhe pėrqeshur vėllaun Shqiptar....TI kėtė e bėn....
Ēdokujt e vetja ( atė qė ka ) ju duket mė e mira,mė e vlefshme...sikur ty e ytja ... e ti mendo ,cila sjellje ėshtė mė e denjė dhe njerėzore.Ajo e para e cila thekson dhe pėrqesh dallimet nė bindje mes Shqiptarėve apo rasti i dytė kur nė dallimet sheh njeriun qė e don.
Asnjė lypės nė rrugė nuk do ta ndiej dashurinė dhe afėrsinė njerėzore nėqoftėse ēdokush qė kalon pranė tij i thotė "Ufff, sa tė vie era dhe pse je kėshtu i leckosur "....
Nėqoftėse i flasim tė gjitha gjuhėt e kėsaj bote dhe ato tė ėngjėjve nėqoftėse nuk kemi dashuri ,jemi si kėmbana qė anjėherė nuk ndėgjohen-jemi tė shurrdhėrr.Nėqoftėse i kam tė gjitha dituritė e kėsaj bote dhe i di tė gjitha fshehtėsitė dhe kam besimin e patundur -mirėpo mė mungon dashurija dhe mirėsija atėherė ASKUSHI SJAM....(kėshtu fliste njė mistik i krishter nė mesjetė).
Post scriptum- Nuk e kam tė qartė do kuptosh kėtė qė kam shkruar !
Krijoni Kontakt