Close
Faqja 25 prej 30 FillimFillim ... 152324252627 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 241 deri 250 prej 295
    i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Ai paragrafi ''me pelqimin e burrit kuptohet '' dhe '' une kam shume nevoje per ta ne lidhje me femijet'' , le per te kuptuar shume sesa ''unconditional love'' per ta eshte.

Mashkulli nuk i mban se ka nevoje apo se keshtu apo ashtu.
    Its a given jetesa me ta dhe perkudesja ndaj tyre.

Ska te beje fare me tradita. Ka te bej me natyren e mashkullit i cili ka natyre mbrojtese ,perkujdesje ndaj gjerave qe i ka te aferta.
    Edhe ne animal kingdom verejme po te njejtat veprime.
    Eshte dicka stuck in our DNA , edhe ketu nuk po debatohet kush eshte me i mire apo me i dashur , femra apo mashkulli.
    Boll u kapet tek kjo beteja mashkull-femer qe eshte bere teper boring lately.

Ju ne vend qe ta admironi kete instict qe mashkulli
    Tek e fundit , neser do plakeni vete , e sbesoj se do ju vije te pleqve .inkurajoheni kete gje , e mos e perqeshni , se do ju ze e njejta gje edhe juve neser.
    . E di ku eshte e keqja jote qe nenvlereson rolin e femres. Jam e sigurt qe ty te duhet patjeter nje grua qe te jete e afte jo vetem per ty por dhe qe te dije te kujdeset per prinderite tu, ndryshe do te te duhet te punesodh nje njeri qe te kujdeset per ta kur te kene nevoje. C'te admiroj une aman qe ju krrekosen me meritat e femres, lol. Ju rrofte " dashuria" juve kur e lini mamane nen kujdesin e gruas se vet s'jeni te zot. Ju kujdeseni vetem per egon tuaj.
    Feelings change - memories don't.

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Sikur jeta te ishte e tille , pinkushe , njeriu sot do ishte zhduk se ekzistuari.
    Grupimet,shoqerite,qytetet e shtetet nuk do ishin ndertuar nqs njerezit do endeshin me familjet e tyre vetem si sorrat.

Por ty aq ta pret e aq mund te thuash vetem.

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    . E di ku eshte e keqja jote qe nenvlereson rolin e femres. Jam e sigurt qe ty te duhet patjeter nje grua qe te jete e afte jo vetem per ty por dhe qe te dije te kujdeset per prinderite tu, ndryshe do te te duhet te punesodh nje njeri qe te kujdeset per ta kur te kene nevoje. C'te admiroj une aman qe ju krrekosen me meritat e femres, lol. Ju rrofte " dashuria" juve kur e lini mamane nen kujdesin e gruas se vet s'jeni te zot. Ju kujdeseni vetem per egon tuaj.
    Kush po ja ul rolin femres ketu sesa perkujdeset ajo per gjerat qe ka perreth?
    Tema ska te beje fare me kete gje.
    Nqs do hapni nje teme te tille , do jem i pari qe do votoj ''yes'' , bile me shkronja kapital.
    Asnjeri se mohon rolin e femres ne ate aspekt , e ne ate pike mashkulli eshte me mijera milje larg .

Por tema po perqendrohet tek nje fenomen i cili ishte aq i rendesishem e efikas per te ndertuar shoqerite , e ju tani mundoheni ta perqeshni pse ky model akoma ekziston ne kulturen tone shqiptare, per hir te nazeve te so-called femrave te modernizuara.

Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    . Une shkruajta qe po marr prinderit te jetojne me mua si po i perqeshkam ?! Ama mund te them qe; Ata qe jetojne me prinderit vetem per hater te "tradites" e ketej mallkojne e shajne prapa kraheve se nuk arrijne te gjejne gjuhen e perbashket nuk i perqesh por me dhimbsen...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin

Mashkulli nuk i mban se ka nevoje apo se keshtu apo ashtu.
    Its a given jetesa me ta dhe perkudesja ndaj tyre.

.
    Fjale fjale fjale ,mi gjej vetem tre meshkuj qe kane prinderit ne shtepi por qe vet kujdesen per ta e jo gruaja e tyre (i lajne rrobat,i pergadisin ushqimin,ju sherbejne mysafiret qe vijne ti vizitojne etj) dhe do pranoj teorine tende te adn-se suaj mbrojtese e bamirese!!!

Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Fjale fjale fjale ,mi gjej vetem tre meshkuj qe kane prinderit ne shtepi por qe vet kujdesen per ta e jo gruaja e tyre (i lajne rrobat,i pergadisin ushqimin,ju sherbejne mysafiret qe vijne ti vizitojne etj) dhe do pranoj teorine tende te adn-se suaj mbrojtese e bamirese!!!
    I mban mashkulli thote smthg kur dhe per vet mashkullin ne Shqiperi kujdeset gruaja.. Ne Shqiperi jo pak femra kane ngel beqare se duhesh te kujdeseshin per prindin e semure. Jo ne pak raste kane qene vellezerit qe i kane penguar te martoheshin. Kur prindi vdiste pas nje lengate te gjate vajza kishte vajt mbi 30 apo 40 dhe veshtire te gjente burre ne ate moshe. Nje rast te tille kam pat ne pallat. Ndersa meshkujt e kane pat me kollaj se e sillnin nusen ne shtepi qe te kujdsesh per nenen e tyre. Bamirese eshte femra se ajo kujdeset jo vetem per prinderit e saj por dhe per te burrit. Asnje burre nuk do e bente nje gje te tille per vjehrren,te mos themi qe jane te pakte meshkujt qe kujdesen per prinderit e tyre. Ti afrosh prindit thjesht nje strehe nuk eshte e mjaftueshme se aq ua aftojne dhe azilet. Kujdesi eshte ajo qe ka me shume rendesi.Ju meshkujt e shumta nje strehe i ofroni prindit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 17-12-2011 më 11:35

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    Pershendetje all edhe Gezuar Festat e Fund Vitit se base eshte hera e fundit qe futem per kete vit ne forum
    Tani te Flasim pak Per temen
    Kjo eshte nje teme qe cdo njeri ka mendimin e ti edhe cdo njeri ka exsperiencen e ti
    Un u rrita ne shtepi me gjyshrit edhe tju them te verteten ishin njesha :P
    por si cdo shtepi kishte pak a shum mos marveshje por ishte Babi ai qe Mbante ekulibrin ne shtepi me zgjuarsin e ti qe cdo gje ishte nice
    por me lart edhe un do agree per here te pare me brari ka then nje fjal me vend

por mos te harojm
    marr shembullin e mia qe shum bukur ka nevoj per prindrit e saj sepse jetojm ne amerike po sja mbajti njeri femin do ngeli pa pun ose ose nje pjese e mire e rroges qe ajo vet mer do vej per kopshtin dmth edhe nevoja eshte e madhe kjo per te gjtihe ne
    do desha ata qe sjan te martuar edhe skan krijuar Familje pls stop talking b.sht

Tjetra vet jam i martuar me Femi edhe jetoj me prindrit edhe pse i kam shum te rinje
    por kushtet qe kam qe eshte shpi e madhe edhe menyra qe edhe mamii edhe nusja shkojn shum deri tani ska zenka serizoe [por kshu mosmarveshje ehehehhe ]
    por ndihma ama eshte e madhe mengjes drek dark femija etc kush i ben
    kur iki un pushime fundjave prap prindrit i mbajn
    mbase jemi ne ata qe ja kemi nevojen atyre
    por varet si e kuptojn

Pastaj kjo varet edhe nga njeriu se po ta sollen mbrapa koke ska Nuse ose dhender te mbaj vjerren edhe vjerrin

rrespekte all
    Partizoni

i/e regjistruar Maska e Mbinjeriu
    Anëtarësuar
    10-09-2009
    Postime
    397
    Drejtuar nofkes:"Nuse e kohes"

-Mënyra se si e ke prezentuar temën,dhe menyra se si e ke "elaboruar"më shtyn të mendojë se kemi të bëjmë me një "nuse"që akoma është në fazën e adoloshences,por që prindërit e kanë martuar ose i japë vetes luksin të mendojë se "qika"paska gjetë "dashurinë"e jetes dhe tani do që gjatë gjithë kohes të jetë me të,dhe prindërit e burrit i shehë sikur të ishin "alienë",madje kulmi është se na paske sjellë një fakt me rëndësi se afrimiteti me prindër të lë "mbrapa"dhe se bashkëjetesa me prindërit e tij qenka sikur dënim për ju!
    -Të mos e personalizojë temen,ju për mendimin tim nuk meritoni të jeni bashkëshorte,se nuk e keni idenë se çfarë do thotë të duash dikënd,ju jeni aq egoiste sa nuk kurseni as personin e juaj të dashur,pasi nuk mund të pretendosh të keni një raport të afërtë me të,nëse prindërit dhe familjen e tij nuk e vlerësoni,se tek e fundit mos harro një gjë se edhe ai është i gatuar nga i njejti "brum"!
    -Shumë replikues të kishin dhënë argumente bindëse mbi çeshtjen që ke nxjerrë për diskutim,por në bazë të kokëfortësisë tende me krijon përshtypjen se kemi të bëjmë me një person kokëfortë,që ka braktisur arsyen,dhe nuk mendon në mënyrë racionale!
    -E ke degjuar sigurisht një shprehje që thotë:"Mos ja bëjë dikujtë,atë që nuk do doje të ta beje ty dikush"nëse se kupton këtë atëherë kemi të bëjmë me një person të retarduar,pasi thellë në zemer nuk mendoje se do ndieje një ndjenje kenaqesie nese do shihje prinderit tu duke u maltretuar apo duke u anashkaluar si dy qenie të pavlera!
    -Nëse ka ndonjë vlerë me të cilen mund te mburremi ne Shqiptarët si komb atëherë padyshim është familja e shëndoshë,ku nuk të vret vetmia,gjera prinderit qe aq shume bene per ty i le dikund duke jetuar ne meshire te fatit!
    -Për dallim nga shumë vende të civilizuara,tek ne kjo kategori njerëzish,pra pleqtë kanë një jetë më të mbushur,më dinamike,nuk e ndiejnë aq shumë vetminë sikurse në shumë vende të tjera,dhe ashtu është se nëse kemi për ndonjë gjë që mundemi të mburremi është fakti se të moshuarit tek ne hasin në mirëkutpim dhe jetojnë deri ditën që vdesë me njerëzit më të afërtë,gjë që mund të them lirisht se kjo është një vlerë e jashtëzakonshme,e them e jashtëzakonshme,pasi në përëndim dhe në shumë kultura të tjera të moshuarit kur arrijnë në një moshë të thyer familjarët i dërgojnë nëpër azile të pleqve,që do thotë u duken ngarkesë dhe nuk i durojnë të u sillen gjithë kohen nëpër shtëpi,që tek ne azili i pleqve akoma konsiderohet sikur temë tabu,pasi u duket absurde të mendohet e lëre më të vendoset prindi,apo gjyshi në një azil të pleqve.
    -Për të moshuarit përkujdesi për ta nuk është kurrë i tepërt.Duke i cilësuar si një pasuri për shoqërinë tonë tek ata të gjithë ne identifikojmë jo vetëm kujtesën kulturore dhe historike të një populli,por dhe një burim aktiv energjish bartëse të përvojave, të cilat vetë shoqëria duhet të nxjerrë ndonjë dobi nga kjo.
    -Reflekto,dhe mendo positivisht!
    Kjo goje nuk eshte per keta veshe

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Sa e forte. Sapo Lexova ate temen nga romanca- a ka dashuri te perjetshme, e ku thuhet, nga shumica Jo, ky me lart e fillon me - Cfare do te Thote te duash dike?! Ca paradoksi! Duhet te kisha Lexu 1 here nga Korea e Veriut, ngjarjet e fundit qe po zhvillohen atje. S'lexohen 2 tema per dashurine e perjetshme dhe vjerrat njera pas tjetres. . lol
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Shqiptare dhe krenare. Maska e Xhenet.M.S.
    Anëtarësuar
    23-08-2009
    Vendndodhja
    Ne mesin e te dashurve te mi...
    Postime
    10,781
    Citim Postuar më parë nga *~Rexhina~* Lexo Postimin
    kjo me duket me normale sesa te jetosh me prinderit , te dy cifte jan, kan me shume te perbashketa por sic thash dhe ne postimet e tjera, ska me mire sesa te jesht vetem ne privacin tende dhe te burrit
    Rexhina shpresoj qe e thua per shaka kete.
    Une kam pa ne famijle ku jetojn se bashku edhe vjerit edhe nga dy nuse ne te njeten shtepi,dhe te drejten edhe pse vjera mundohej te ben nje ekilibre ndermjet nuseve prap se prap ndjehej xhelozia e nuseve per njera tjetren ,e vjerra e shkret rinte vetem duke u munduar te mbulonte te metat e tyre duke i levdruar,jkurse nuset rinin vetem duke u ankuar per vjerren e tyre.Kam pa edhe qe jetojn jo vetem vjerra vjeri me nuse por edhe vjerrit i vjeres te gjithe se bashku dhe ne ate shtepi kishte rregull kenaqesi ti shohesh te gjithe se bashku.Per ate mendoj se nuset nga vjerrat kan vetem dobi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Xhenet.M.S. : 19-12-2011 më 16:11
    - - Shumë shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askë!
    Agim Metbala"

Faqja 25 prej 30 FillimFillim ... 152324252627 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Prindërit dhe Fëmijët
    Nga Gimi3 në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 13-05-2007, 08:50
  2. "Familiaris Consortio" Papa Gjon Pali II
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 16-05-2006, 01:51
  3. Analize e nje muslimani
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 18:48
  4. Debaton me prinderit per notat ,dhe veteflijohet 17-vjecarja.
    Nga kolombi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 22-02-2004, 03:28
  5. Të konvertuar a ka ndonjë në forum?
    Nga drita në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 203
    Postimi i Fundit: 08-01-2004, 09:39

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •