Close
Faqja 24 prej 30 FillimFillim ... 142223242526 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 231 deri 240 prej 295
    bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Jo mi Rexhi. Eshte tradita ashtu. Duan djalin se ndryshe I qesh bota. Pavarsisht se femijet Jane njelloj. Tradita I Ben te bejne dallime ndaj femijeve. Femren shoqeria patriarkale shqiptare gjithmone femren e ka percmuar. Ja duket qarte ne rastin qe te dha ai. Eshte ai mentaliteti I rrenjosur- me djalin. Rendesi ka qe bota mos flasi keq per to si psh - se mbajti djali po goca . Sa turp. Djali sqenka burre! Ose komente te tipit - s'ishte burre enough, ja kish mbledhur gruaja. Nje gje me Ben pershtypje; dem ba ba dem eshte vertetuar ne traditat shqiptare qe keto lloj jetesash nuk funksionojne- ato qe dikur ishin Nuse , vuanin nga vjerrat, sot ato nuse pasojne tradition duke bere te njejten gje. E cuditshme ! lol
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga HELEN OF TROY Lexo Postimin
    Dakort jam me ty por duhet te dish se nena ne djali ka nje force shume te madhe pa folur hic ai ben po thuaj cfare te doje nena ,nese ty mamaja ngul kembe te jetoj me ty e te qahet jo kshu po ashtu ti si do veproje?
    e kam te veshtire te te pergjigjem, pasi nuk e konceptoj nje gje te tille ngaqe kam dale nga shtepia e prinderve qe ne moshen 18 vjec...

sdq duke u kthyer tek veprimet qe behen vetem per arsyen se jane "tradite", them se jane marrezira...
    njeriu duhet te veproje ne baze te mendimeve te tij, jo ne baze te mendimeve te paraardhesve.
    paraardhesit tane (iliret) flitet si kishin tradite sakrifikimet njerezore. tani, o burra, le te vazhdojme traditen edhe ne. lol.
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    smth ja po te jap une pervojen time meqe kam jetuar me gjyshe. Gjyshja ka pat 3 djem e dy vajza por te asnje prej tyre nuk ndihej si ne shtepine e saj . Edhe pse nuset e tjera e mbanin ne pellembe te dores e ndersa mami ishte nusja me e "keqe" per te. Sa per pse motra jote se fton mamane tende e kane shpjeguar shume mire Pink dhe ane. Sa per dijeni une po i marr prinderit e mi te jetojne me mua me pelqimin e burrit kuptohet. Le te rrine sa te duan. Une kam dhe vella. Edhe ai jeton jashte Shqiperise. Une kam me shume nevoje per ta ne lidhje me femijet , une po i marr. Njerezit e burrit nuk duan te vijne se kane femije te tjere ne shtepi qe nuk duan ti lene vetem.Ja keshtu. Ska jo cuni, jo cupa.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 16-12-2011 më 13:48
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Nga te gjitha postimet qe lexova ,kam vene re qe pro jeteses me vjeherri jane vetem te pamartuarat ,nuk thote kot nje fjale e urte -i liri flet pahiri.
    Ketyre te pamartuarave ju kisha keshillu mos te na mbajne moral koti tani ,kur te jetoni dhe perjetoni pervojen e jetese me vjeherri ejani e tregoni pastaj dhe nese ende keni per ti pas keto mendime ,meritoni respektin me te madhe!!

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Dikur ka qene nje tradit e tille por nuk eshte si me pare njoh shume qe jane djem te vetem edhe prinderit jetojne vetem. Mendimi im eshte qe secili te jetoj ne shtepin e vet por ka raste psh kur prinderit nuk kujdesen dot vet ose kur 1 partner vdes sigurisht qe prinderit do jetojne me femijen. Te lesh prinderit e tu ose te burrit rruges ose ne azile eshte kulmi me keq nuk ka. Sado te keq te jen perseri jane prinderit e burrit. Per mendimin tim nje njeri qe braktis prinderit eshte e pamundur te doj njerez te tjere.
    I LOVE GOD

j&g

i/e regjistruar Maska e cool_shqype
    Anëtarësuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    jetoj me lemoshat e nanes natyre
    Postime
    1,024
    Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    ..............

p.s. smu pergjigje?
    Te te pergjigjem per dicka qe njeriu/individi, cifti/familja e kane per detyre ta parcaktojne vete dhe BESOJ SE EDHE JU NUK JENI KONFUZE PER KETE por tema eshte pikerisht "Kur djali dhe nusja nuk duan të jetojnë me prindërit"
    Te jetoje cifti me vete nuk ka ndonje te keqe te madhe por mund te krijoje shum te keqia te vogla rrjedhur prej mos pasjes se nje experience te duhur e te mjaftueshme jetesore e sociale.
    Pasja e nje harmonie dhe nje nderthurje te brendeshme e brezave ne nje familje jovetem cimenton jidhjet e ketyre brezave por edhe nga ana psikologjike e morale e ben ciklin lindje/jete/vdekje nje ciket me human ku egoizmi dhe mevehtesia shtazarake menjanohen dhe vendin ia lene harmonise dhe perpjekjes per nje jete sa me normale dhe te nderthurur........
    KETO TRADITA TE TRASHEGUARA E TE SKALITURA NDER SHEKUJ DHE KALUAR E SPROVUAR NEPER LABORATORIN E MADH TE PERPJEKJEVE E GJETJEVE TE NJE FORMULE SA ME TE PERSHTATSHME SOCIALE NUK MUND TI PERGOJOJE ASNJE DHE ASNJE PA ASHTU NUK KA DETYRIM TI NDJEKE ATO PER HIRIN E ATIJ AOP LLAKA-LLAKAT E KATINAVE TE LAGJES.

ME ATE COPE FLETE MUZIKE E ME CA RRESHTA PENTAGRAMI ME NOTA TE TRISHTUARA (qe kishit bashkangjitur), FARE MIRE ME PERSHKRUAJTET SE EDHE IDEJA JUAJ ISHTE NJE FRAGMENT KONTEMPORAN I NJE REALITETI QE SI TE TJERAT DO TE VENITET RISHTAZI, DHE JU, PERSERI DO TI KTHEHENI ME MALLENGJIM E KERSHRI ASAJ VEPRE TE VJETER QE ME SHUM SHPIRT E PROBLEMATIKE I MBIJETOI MELODIVE QE RRODHEN SI REZULTAT I PROPABILITETIT TE KEQ NDRTHURUR TE 7 NOTAVE.
    Ndryshuar për herë të fundit nga cool_shqype : 16-12-2011 më 15:25
    each second is eternity as eternity is now,
    and now, now is forever

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar më parë nga **** Lexo Postimin
    Dikur ka qene nje tradit e tille por nuk eshte si me pare njoh shume qe jane djem te vetem edhe prinderit jetojne vetem. Mendimi im eshte qe secili te jetoj ne shtepin e vet por ka raste psh kur prinderit nuk kujdesen dot vet ose kur 1 partner vdes sigurisht qe prinderit do jetojne me femijen. Te lesh prinderit e tu ose te burrit rruges ose ne azile eshte kulmi me keq nuk ka. Sado te keq te jen perseri jane prinderit e burrit. Per mendimin tim nje njeri qe braktis prinderit eshte e pamundur te doj njerez te tjere.
    Pajtohem plotesisht me mendimin tend!
    Te mos te doje apo respektoj reja apo dhenderi nuk eshte gje e padegjuar por sikur kete ta bej femiut yt nuk ka gje me te trishtuar!!
    Me ka rastetise te degjoj disa individ te flasin keq per prinderit e vet ,beso, nuk kish gje me te shemtuar!!!

i/e regjistruar Maska e saura
    Anëtarësuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    Nuk lexova çfare kani shkruajtur ...
    Mendimi im eshte ky me mire gjith se kush ne shtepine e vet ...
    deri sa prinderit te jene te zot te jetojne vete.... po te semuren dhe te keni nevoj per femijet atehere femijet nuk duhen ti braktisin.... por kur jane shendoshe dhe mire çfare e duan njeri -tjetrin neper kembe çdo dite ...me mire me raste ...
    gjithsekush ka rehatin e vet ...
    une per vete nuk du me jetu me kalamojt ...
    L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    smth ja po te jap une pervojen time meqe kam jetuar me gjyshe. Gjyshja ka pat 3 djem e dy vajza por te asnje prej tyre nuk ndihej si ne shtepine e saj . Edhe pse nuset e tjera e mbanin ne pellembe te dores e ndersa mami ishte nusja me e "keqe" per te. Sa per pse motra jote se fton mamane tende e kane shpjeguar shume mire Pink dhe ane. Sa per dijeni une po i marr prinderit e mi te jetojne me mua me pelqimin e burrit kuptohet. Le te rrine sa te duan. Une kam dhe vella. Edhe ai jeton jashte Shqiperise. Une kam me shume nevoje per ta ne lidhje me femijet , une po i marr. Njerezit e burrit nuk duan te vijne se kane femije te tjere ne shtepi qe nuk duan ti lene vetem.Ja keshtu. Ska jo cuni, jo cupa.
    Ai paragrafi ''me pelqimin e burrit kuptohet '' dhe '' une kam shume nevoje per ta ne lidhje me femijet'' , le per te kuptuar shume sesa ''unconditional love'' per ta eshte.

Mashkulli nuk i mban se ka nevoje apo se keshtu apo ashtu.
    Its a given jetesa me ta dhe perkudesja ndaj tyre.

Ska te beje fare me tradita. Ka te bej me natyren e mashkullit i cili ka natyre mbrojtese ,perkujdesje ndaj gjerave qe i ka te aferta.
    Edhe ne animal kingdom verejme po te njejtat veprime.
    Eshte dicka stuck in our DNA , edhe ketu nuk po debatohet kush eshte me i mire apo me i dashur , femra apo mashkulli.
    Boll u kapet tek kjo beteja mashkull-femer qe eshte bere teper boring lately.

Ju ne vend qe ta admironi kete instict qe mashkulli ka , por ne te vertete e ridikulni si komentet e pinkut ''oh pse duhet te jetosh me mamane ti'' , moto tipike e western-it , nga edhe ne qurranashet e marrim.
    Tek e fundit , neser do plakeni vete , e sbesoj se do ju vije mire te perfundoni azileve te pleqve . Gjithashtu jam shume i sigurte se sdo deshironi te jetoni tek shtepive e vajzave te juaja.Keshtuqe inkurajoheni kete gje , e mos e perqeshni , se do ju ze e njejta gje edhe juve neser.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    O Smthg Poetic. Ti se ke idene fare se cfare po flet. Si mund ta kesh idene, kur ti ske krijuar familjen tende, te jesh martuar e te kesh krijuar jeten tende? Ti me ate naivitetin tend nisesh me 2 fjale qe paske mesuar - its a given and unconditional love. Po me duket sikur po flas me cunin tim 5 vjecar qe ne kete moshe, jam si perendia vete per ate, me thote ma- te dua shume. Sepse une jam jeta e tij (ne ate boten e tij te vogel) dhe ai eshte jeta ime UNCONDITIONAL . E njejta gje me ty bebush. lol

Dashuria e prindit per femijen eshte pa kushte.. E njejta gje ndodh dhe me femijen ndaj prindit.Por, jeta e tille eshte- njeriu martohet dhe krijon familjen e tij/saj. Pa dallim gjinie per prindin. Si mashkull apo femer femija ka jeten e tij/saj. Jane ca gjera te ndara. Dhe in order cdo gje te shkoj sic eshte krijuar per te qene, secili ne shtepi te vet dhe me te drejtat e privacy qe i takon kujtdo individi.
    Edhe ta mbyll me ty, se nuk lodhem me te kuptosh, se eshte pune mentaliteti , u know ka te bej shume dhe eshte e kote ta vazhdoj, po e theksoj - Te jetosh me vete, te krijosh familjen tende NUK DO TE THOTE, QE TE BRAKTISESH PRINDERIT E TU ( qe disa ketu na friksohen olelelele). Perkundrazi.

p.s. Cool Shqype, ti je ne bote tjeter i dashtun, nuk te kuptoj dot. Notat e pentagramit tim, ti si degjon dot, kshuqe ske si u jep nuanca trishtimi apo gezimi apo whatever. Po nice try . lol
    Ndryshuar për herë të fundit nga PINK : 16-12-2011 më 20:01
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Faqja 24 prej 30 FillimFillim ... 142223242526 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Prindërit dhe Fëmijët
    Nga Gimi3 në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 13-05-2007, 08:50
  2. "Familiaris Consortio" Papa Gjon Pali II
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 16-05-2006, 01:51
  3. Analize e nje muslimani
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 18:48
  4. Debaton me prinderit per notat ,dhe veteflijohet 17-vjecarja.
    Nga kolombi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 22-02-2004, 03:28
  5. Të konvertuar a ka ndonjë në forum?
    Nga drita në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 203
    Postimi i Fundit: 08-01-2004, 09:39

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •