Close
Faqja 20 prej 50 FillimFillim ... 10181920212230 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 191 deri 200 prej 499
    Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar mė parė nga gilberto Lexo Postimin
    pse une duhet te shkoj ne kish apo xhami,per tu falur apo per te nderuar krijusin ,,,,pse duhet ti falemi patjetr duhet ti perulemi,,,pse ta falenderoj,pse ta kem frik ,,, pse duhet te festoj festa te vecanta fetare ,,, pse ai kerkon nderime nga une,,,,,

une nuk i kerkova zotit tme krijonte,,, ai me krijoj pa me pyetur ,,,dhe une dua te jetoj pa e pyetur ate ,,,,, ai me ka shitur dicka qe une nuk kam dashur ta blej,,,,

kto pytje,,,duhet tja bej vetes nji besimtar,,,,,, sepse une skam pse ti mendoj se nuk besoj ne ezistencen e tij,,,,,,,,

Keto pyetje jane te qarta per cdo besimtar. Ti qe nuk beson ne ekzistencen e tij, je shume larg logjikes se shendoshe.

Ti veten nuk e krijove, as te tjeret nuk i krijove, as te tjeret se krijuan vetveten, mirepo te gjithe erdhet ketu, nese mendoni se erdhet rastesisht, keni probleme ne koke

Sidoqofte, sipas Kuranit, Allahu e ka nderuar njeriun si krijese te vecante, qe ka mendje dhe e ka bere qe ta sundoje kete bote, cdo gje tjeter e ka nenshtruar per t'i sherbyer atij, kurse per shkak se atij i ka dhene liri te zgjedhjes, do ta merr ne pergjegjesi, sepse ai qe ka vetdije eshte pergjegjes per veprat e veta.

Lutja drejtuar Zotit dhe respekti i fjales se Tij, eshte shenje falenderimi ndaj Tij per te gjitha keto miresi qe na i ka dhane, na ka nderuar dhe per ne ka pergaditur Parajsen, ku do te kenaqemi ne maksimum, po edhe ne kete bote te shkurter nuk mungojn kenaqesit e shumta me te cilat na ka begatuar.

Andaj, njeriu i mencur e falenderon Ate per keto gjera.

i/e regjistruar Maska e gilberto
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Vendndodhja
    Durres Albania
    Postime
    128
    cfar me siguron mua se me ka krijuar ai,,,,, kurani? ....pse duhet te besoj une nji liber,,, pastaj pse zoti duhet tna i shkruante ne nji liber kto,,, apo mos vall eshte memec,,,,apo perton te mbaj nji fjalim per gjith boten,,, pse nuk na i thot me ze ato qe ka shkruar ,,

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    cfar me siguron mua se me ka krijuar ai,,,,, kurani? ....pse duhet te besoj une nji liber,,, pastaj pse zoti duhet tna i shkruante ne nji liber kto,,, apo mos vall eshte memec,,,,apo perton te mbaj nji fjalim per gjith boten,,, pse nuk na i thot me ze ato qe ka shkruar ,,

1. Te siguron se te ka krijuar Ai: Kurani, i cili eshte liber qe permban mrekulli te shumta, poashtu edhe logjika e shendoshe, sepse s'ka gjasa te jete ndryshe logjikisht.

2. Zoti na dergoj nje liber, sepse Ai do te vlej per vite e vite me rradhe, perndryshe do te duhej Zoti qe cdoher ta perseriste librin, sepse ne cdo moment lind nga nje foshnje dhe pjeket nga nje femije, perndryshe do te ishte padrejtesi qe dikujt t'i drejtohet e dikujt jo. Per t'u larguar nga kjo gje, dergoi liber te qarte, te mbushur me shenja dhe argumente per ata qe kane mend.

Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Vendndodhja
    Durres Albania
    Postime
    128
    po ky zoti eshte i gjith fuqishem i gjith dishem ,,,i madherishem ,,,,krijoj gjith kte univers ,,, tani na pertoka ta perserisi nji liber fare te vogel ,,,te pakten nji her ne 100 vjet per cdo brez,,,,

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    po ky zoti eshte i gjith fuqishem i gjith dishem ,,,i madherishem ,,,,krijoj gjith kte univers ,,, tani na pertoka ta perserisi nji liber fare te vogel ,,,te pakten nji her ne 100 vjet per cdo brez,,,,
    Edhe sikur ta thonte ashtu, permbajtja do te ishte e njejte, edhe sikur ta thonte ashtu, njerezit mohues do te thonin: Ky eshte ndonje ALIEN, e kane bere me magji e keshtu me rradhe.

Ai qe sinqerisht e kerkon te verteten, edhe kjo i mjafton, ai qe deshiron te mohoj edhe sikur Zoti ti shfaqej, do te thoshte: Une kam halucinacione.

"Thuaj: E verteta eshte nga Zoti juaj, kush te doje le te besoje, kush te doje le te mohoje..."

Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Vendndodhja
    Durres Albania
    Postime
    128
    Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin

"Thuaj: E verteta eshte nga Zoti juaj, kush te doje le te besoje, kush te doje le te mohoje..."
    ok ti beso ,,,por sje duke besuar ne nji te vertet reale te mbrojtur me fakte por ne dicka qe supozohet se eshte e vertet,,,shkurt nji besim i verber,,,

ndersa une nuk po besoj ,,por po vazhdoj te jetoj me rregull pa i ren askujt ne qaf duke u kujdesur per familjen time,pa genjyer pa ber tradhti bashkshortore ,,pa vrar njeri ,, besoj se jam ne rregulll ,,, ndergjegja ime me thot se jam ne rregulll....

Hierark i lartė Maska e Uriel
    Anėtarėsuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Ok, Sumeret e kane ditur, me siguri edhe ata ne baze te diturive nga ndonje profet, po edhe nese e kane ditur ndryshe, ajo qe eshte me rendesi:

1. Arabet s'e dinin kete fakt, dhe s'kishin arritje shkencore per ta mesuar.

2. Muhammedi a.s. jetoi ne ambient ku keto gjera nuk diheshin, andaj skishte mundesi qe t'i mesonte nga dikush pos Zotit, shtoja kesaj edhe faktin se ishte analfabet, nuk dinte shkrim-lexim.

Perfundimi i vetem logjik dhe i sinqerte - te cilin e kane pranuar shume shkencetare - eshte se: Keto gjera ia mesoi Zoti i Gjithesise, sepse s'kishte gjasa qe ai t'i dinte ato ne ate kohe, sic e potencon kete Keith Moore, e shume shkencetare te tjere.
    Gjatė ekspansionit islam, civilizimi arab ra nė kontakt me shumė dije tė civilizimeve pararendėse, siē ishte ai pers, babilonas, egjiptian, grek. Dijetarėt arabė patėn mirėsinė tė pėrkthenin dhe ruanin shumė vepra tė Greqisė antike qė kisha synonte ti zhdukte, ranė nė kontakt me anatominė e lashtė egjiptiane dhe e perfeksionuan mė tej, nė njė kohė kur europianėt nuk kishin spitale dhe shkatėrronin njėri-tjetrin nė luftrat fetare qė kishin kapluar Europėn. Tė gjitha kėto dije, nėn prizėm fetar, interpretohen si mrekulli qė vinin nga qielli, ku nė tė vėrtetė kanė ekzistuar edhe pėrpara lindjes sė vetė fesė islame. Siē ėshtė cekur dhe mė sipėr, egjiptianėt dhe babilonasit e lashtė kishin njohuri rreth astronomisė, madje mė shumė sesa europianėt nė shek XVI. Ndaj, mos pretendo pėr logjikė, kur nuk shpjegon dot faktorė tė veēantė si pasojė e mosdijes sė historisė para islame, dhe pėr tė plotėsuar boshllėkun ia atribuon meritėn forcave tė mbinatyrshme. Mėsohu mė faktin, se nėn studimin historik, nuk ka asgjė tė veēantė dhe mbinatyrshme nė kėtė mes. E kam fjalėn pėr perceptimin e vėrtetė tė termit ''fakt'', jo pas ēorbės qė gatuhet nėn keqinterpretimet rreth tij.
    relata refero

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    ok ti beso ,,,por sje duke besuar ne nji te vertet reale te mbrojtur me fakte por ne dicka qe supozohet se eshte e vertet,,,shkurt nji besim i verber,,,
    Kush te tha ty se supozohet se eshte e vertete?? Kjo eshte injorance e madhe, shihet qarte se ti s'din asgje per Muhamedin a.s., per Kuranin, per faktet e shumta dhe per te vertetat shkencore qe gjinden ne te, gjera qe s'ka pasur gjasa ti dij ne ate kohe.

Ai qe thellohet ne dituri rreth kesaj, do t'i behet e qarte si drita e diellit se kjo eshte e vertete.

Nese dikush ka besim te verber, ai je ti!

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar mė parė nga Uriel Lexo Postimin
    Gjatė ekspansionit islam, civilizimi arab ra nė kontakt me shumė dije tė civilizimeve pararendėse, siē ishte ai pers, babilonas, egjiptian, grek. Dijetarėt arabė patėn mirėsinė tė pėrkthenin dhe ruanin shumė vepra tė Greqisė antike qė kisha synonte ti zhdukte, ranė nė kontakt me anatominė e lashtė egjiptiane dhe e perfeksionuan mė tej, nė njė kohė kur europianėt nuk kishin spitale dhe shkatėrronin njėri-tjetrin nė luftrat fetare qė kishin kapluar Europėn. Tė gjitha kėto dije, nėn prizėm fetar, interpretohen si mrekulli qė vinin nga qielli, ku nė tė vėrtetė kanė ekzistuar edhe pėrpara lindjes sė vetė fesė islame. Siē ėshtė cekur dhe mė sipėr, egjiptianėt dhe babilonasit e lashtė kishin njohuri rreth astronomisė, madje mė shumė sesa europianėt nė shek XVI. Ndaj, mos pretendo pėr logjikė, kur nuk shpjegon dot faktorė tė veēantė si pasojė e mosdijes sė historisė para islame, dhe pėr tė plotėsuar boshllėkun ia atribuon meritėn forcave tė mbinatyrshme. Mėsohu mė faktin, se nėn studimin historik, nuk ka asgjė tė veēantė dhe mbinatyrshme nė kėtė mes. E kam fjalėn pėr perceptimin e vėrtetė tė termit ''fakt'', jo pas ēorbės qė gatuhet nėn keqinterpretimet rreth tij.
    Ke haruar nje "detaj te rendesishem", se arabet rane ne kontakt me keto dije PAS MUHAMEDIT A.S. Kjo e para.

Dhe e dyta: Muhamedi a.s. permendi gjera qe s'ishin ne keto dije. Si p.sh: Zgjerimi i Universit. I cili u zbulua shume vone nga shkenca moderne dhe me mjete te sofistikuara.

Ketu eshte qellimi im. Se Muhamedi a.s. nuk kishte gjasa keto ti dinte nga vetja, po jane informata qe i jane dhene nga Zoti, si argument per vertetesine e tij.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    01-05-2011
    Postime
    60
    Gabim eshte kjo, monoteizmi ka ekzistuar tek njerezit po aq sa ekzistojn ata, kemi te dhena arkeologjike qe tregojn per popujt e shkaterruar para profeteve.
    D.m.th ti po pranon se ka prova arkeologjike prej 35.000-30.000 vjetėsh mė parė kur njeriu modern u shfaq? WOW...po ēa kėrkon akoma kėtu atėherė? Ik mo nė njė konferencė shkencore e trego zbulimin tėnd se mund tė marrėsh ē'mimin NOBEL...

Mos na trego pėrralla pėr arkeologjinė tani se ėshtė shkence ekzakte o shoku dhe gjithēka thua vėrtetohet lehtė dhe genjeshtrat duken qė prej Ferrit...

Ta themi se historia e regjistruar e ka nje fillim te caktuar.

Para atij fillimi mund te thuash: Ka pas monoteizem, ose ska pas te tille.

Nese thua ska pas, ateher ske asnjefar argumenti.

Nese thua ka pas, ateher bazohesh ne nje liber te Zotit, qe ia ka zbritur profetit dhe i cili eshte perplot mrekulli (Kurani).

Pra, cili e ka argumentin me te forte.
    Nė fillimet e njerėzimit s'ka pasur fe fare or zotėri, as mono e as poli. Fetė e para u shfaqėn kur u krijua shkrimi, dmth rreth 5000 vjet mė parė dhe ishte Shamanizmi dhe adhurimi i paraardhėsve. Kjo gjė vėrehet edhe sot nė fiset prehistorike qė jetojnė ende sot nė pyjet e Amazonės.Pas kėsaj kaluam nė Poli e mė pas nė Mono. Prandaj mos mė bė gau gau me argumente historike se s'ėshtė fusha juaj.

Po deshe tė dish mė shumė rreth shkencės e jo pėrrallave...

Apo do te ma tregosh perrallen e majmunit qe u be njeri??? hahahah
    Mos tė dėgjoj njeri tjetėr se le nam. Si e shpjegon feja jote faktin qė ti je 99.9% i ngjashėm me shimpazetė gjenetikisht? Edhe qimet e tua e vėrtetojnė qė dikur ke qėnė njė gjitar me qime aka majmun

1. Fete ekzistonin, Zoti dergoi profet tek ata njerez qe devijuan, per t'ua terhjekur verejtjen dhe ata qe i mohuan profetet i ndeshkoi.

2. Zoti jone ekziston, zotat tjere jane pallavra dhe legjenda qe skane asnje fakt dhe argument. Ata s'jane Zota.

3. Njerezit e pare s'besonin ne Zot, po mendonin se eshte dukuri e natyres? KUsha ta tha ty kete? Darvini?? A ke ndonje argument??

4. Cdo kohe ka pasur profetin e vet dhe librin e vet, mirepo ajo qe ka arritur tek ne ne menyre origjinale eshte vetem Kurani.

Sipas nesh toka eshte e lashte. Muslimanet nuk thone se toka ka 7000-8000 vite.
    1) Prova...ku i ke?
    2) Prova...ku i ke?
    3) Pse pak i ke 1000 vjet histori greke e romake pėr kėtė gjė? Se aq vjet kanė fetė politesite...
    4)Librat ku i ke (?)...silli. Kėto janė prova. Mungesa e librave do tė thotė qė ti gėnjen dhe do vazhdosh tė gėnjesh derisa ti sjellėsh kėtu librat. Kjo ėshtė shkenca. Jo me kanė qėnė e duhet tė kė qėnė ose ka pasur po me ka dhe ja ku i ke...

Ok, Big Bangu ose te ishte shkaktuar nga dikush, kjo eshte me e kapshme dhe me e logjikshme, ose jo, ateher s'do te ishte ky rregull, sepse rastesia nuk sjell regullesi.
    Big-Bang ēa? Fol Shqip mor burr'.

Pergjigja gjendet ne librin e Zotit, i cili poashtu na ka treguar se UNIVERSI ZGJEROHET, informate te cilen s'ka gjasa ta kishte marre Muhamedi a.s. nga dikush tjeter pos Zotit, kush thote ndryshe, problem ka ne mendje.
    Kjo ėshtė pėrgjigje interesante sepse vėrteton tėrė atė qė unė kam thėnė pėr zotin dhe qė ėshtė pjellė e njeriut. Njeriu i lashtė, edhe ju s'dini pėrgjigjet pėr shumė pyetje dhe pėr t'u pėrgjigjur i fusni njė 'E ka bėrė Zoti' sepse se shpjegoni dot.

Ja ku qėndron ideologjia e zotit, ose krijimi i tij. Fli i qetė tani se s'ka Ferr mqs s'ka zot

He, cka u be, s'pate aftesi mendore per ta kundershtuar ate qe shkruajta e tash u ktheve tek talljet??? Aq e keni kapacitetin ju!
    2 Ofendime nė njė postim qė ėshtė kundėr ofendimeve. Shumė interesante!
    Leni kisha ene xhamija
    Feja e Shqiptarit asht Shqiptaria

Faqja 20 prej 50 FillimFillim ... 10181920212230 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •