Po, ferri dhe parajsa egzistojnė, kėtu nė tokė.Po sikur ferri dhe parajsa te ekzistojne vertet?![]()
Po, ferri dhe parajsa egzistojnė, kėtu nė tokė.Po sikur ferri dhe parajsa te ekzistojne vertet?![]()
Love has no limits
A? Jam duke folur per renjen e fjales arabe, ne gjuhen arabe, sipas gramatikes se gjuhes arabe. Ti asnjeren nga keto si din, keshtuqe: Shut up!
O Jari ti hanksha trut! Mrekullia eshte ne ate se Allahu na ka informuar 1400 vite para se ne ta zbulojm nje gje te tille ne librin e Tij. Ketu qendron poenta. Pastaj pse??? Kjo eshte ceshtje e tij Jari. Ashtu ka desht Ai!Po pse po e zgjeron Allahu Universin??!! A nuk i krijon gjerat te persosura Allahu, apo ka nevoje pastaj ti ndreqe??!!
Per ē'arsye e zgjeron Universin???!!
Ndoshta per te treguar se kesaj bote nje dite do t'i vije fundi. Allahu e di me se miri.
Thjesht, kėshtu kot desha tė thoja qė Majat e dinin kėtė gjė, qė universi zgjerohet mbi 2000-2500 vjet mė parė qė do tė thotė qė nqs popujt arabė nėpėrmjet astronomisė e kanė zbuluar kėtė fakt s'ėshtė asgjė pėr tu ēuditur e habitur. Po kėshtu ėshtė kur s'di asgjė dhe ē'do gjė qė lexon pėr herė tė parė ja bė 'UUUU', sikur ē'a ėshtė.
Leni kisha ene xhamijaFeja e Shqiptarit asht Shqiptaria
E Panjohura nuk pajtohem me ty ne ket pike! Nese zoti po e dika gjuhen shqipe .Pse hoxhollaret po falen dhe luten ne gjuhet e Arabo-magjupistanit Zoti nuk e njef gjuhen shqipe sepse neper gjamia te shqiprise dhe te Kosoves as te Ilirides nuk po luten ne gjuhen shqipe po ne at Arabo-magjupēe
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Pa_doreza2 : 10-12-2011 mė 19:54
Sēarmatosem sa tjetė jeta!
Po ti ja ke bere pyetjen vetes "Po sikur te mos ekzistonin"? Sigurisht, aq sa je i bindur ti pozitivish, ka ca te tjere qe jane po aq te bindur ne kahje te kundert.
Ne rrafshin material, pare ne kendveshtrimin legal: faktet objektive per nje parrajse dhe bote tjeter pas vdekjes jane "NULL", e ketu sigurisht me vjen keq por debatin e ke te humbur pa e filluar ate akoma. E sikur te ekzistonte nje menyre per te provuar ekzistencen e "Wonderlandit" sigurisht kjo do ishte nje vizite 1 ditore me "bilete kthyese". Per fatin tend te keq, agjencia turistike "Highway to Hell" shet vetem bileta te tipit "One way", te pakten ata qe e kane ndermarre kete lloj udhetimi nuk jane kethyer te na bindin ne te tjereve ndryshe.
Kjo sa i perket llogjikes se si trajtohen keto tema. Gjithsesi, Islam-info kur e lexova ne fillim titullin e temes, te them te drejten sa s'me ra te fiket, sepse nuk e prisja nga nje fetar i dogmatisur si ty te beje pyetje me natyre skeptike. Nje pyetje te tille, e ben vetem nje qe eshte "as kendej as andej" dhe jo nje si ty, por gjithsesi nese je nisur "kendej", miresevjen
Peace CX
What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence
Scion, tema nuk eshte debative aq shume, po eshte vetdijesuese, qe njerezve si ju te ju shtohet vetdija e pergjegjesise para Zotit te Boterave, i cili nepermjet profeteve gjate gjithe historise njerezore, argumentet e sinqeritetit te cileve jane te shumta dhe te njohura, na ka treguar se KETO DYJA EKZISTOJN.
Nese mendon se menyra e vetme per ta vertetuar EKZISTIMIN E NJE VENDI eshte qe te shkosh atje e ta shohesh me syte e tu, ateher ti je shume i dobet ne logjike dhe ne cdogje, PO EDHE KETE E KANE BERE PROFETET, e kane pare me syte e vete ate vend dhe na kane treguar dhe e kane pershkruar ne detaje se si duket.
Ta mohosh nje ceshtje per te cilen te gjithe profetet kane folur, kjo eshte kryeneqesi dhe mendjemadhesi, sepse FERRI dhe PARAJSA ekzistojn tek njerezit po aq sa ekzistojn vet ata. Ato jane te ngulitura thelle ne cdo aspekt te jetes nejrezore.
Argumentet per ta pohuar EKZISTIMIN e tyre jane te shumta, me qindra e mijera, po argumentet per ta mohuar jane "ZERO".
Ne kemi profetet tane te dashur, te cilet i kane marre tiketat "TWO WAY" deri tek Parajsa dhe na kane treguar se cfar vendi i bukur eshte ai.
Une nuk jam skeptik, po u bej pyetje SKEPTIKEVE, "ashtu sic ata e kuptojne me se miri."
Kurse une ne cdo dite jam shume me larg prej tipave si ju.
Keshtuqe MOS U GEZO SHUME, se LARG PREJ JUSH JAM UNE.
I'm in whole another level!hahahahah
No way really? Hahahaha.
O cuni. Arabet para ardhjes se Islamit kane qene ZERO ne aspektin shkencor, politik, shoqeror dhe ne cdo aspekt tjeter. Anarkia mbreteronte tek ata dhe secili fis ishte Mbret i vetvetes.
Pastaj erdh islami, i bashkoi, dhe e filluan ekspediten e perhapjes se tij.
Pastaj me clirimin e vendeve si Egjipti, Iraku, Shami, Persia, ata u njohen me vepra shkencore dhe u ben pioner te disa shkencave, sidomos me clirimin e SPANJES, apo Andalusit, ne ate vend shkenca arabe mori hov te madh!
Kurse, Muhamedi a.s., i cili jetonte ne mes te shkretetires, ne nje kohe kur arabet s'kishin lidhje as ME SHKENCEN e as ME MAJAT, s'ka pasur gjasa te kete ditur nje informacion te tille pos nga Zoti i Boterave, shtoja kesaj edhe faktin se ai s'dinte as shkrim e as lexim.
Keshtuqe mos u beni kryeneq palidhje, po pranoje mrekulline dhe pergadituni per Parajs, sepse ne Ferr nuk ja vlen me shku. Tregoj edhe Scionit![]()
Vėrtet, me lumenj vere qė nuk tė dehin
Cilėt profetė?! Ata qė ekzistojnė vetėm nė libra si Torah, Bibla, Kurani e me rradhė?! Ku pėrmenden tjetėr kėta 'profetė', cili historian ka shkruar pėr ta? Ndonjė referencė pėrveē atyre llojit 'Ibu Ibn Akif Mahmut Sevlut' ?Ne kemi profetet tane te dashur, te cilet i kane marre tiketat "TWO WAY" deri tek Parajsa dhe na kane treguar se cfar vendi i bukur eshte ai.
E qė tė mos dal nga tema:
Po sikur Santa tė ekzistojė vėrtet? Awwww s'kam qėnė gocė e mirė kėtė vit...tė gjithė do marrim dhurata se kanė qėnė tė mirė, kurse unė do mbetem thatė![]()
Elegance is an attitude.
Po pse? A nuk te pelqejn keto???
Oh, ignorant is talking with me! Si oj cilet historian kane shkruar?? A ke lexuar ndonjeher per Muhamedin a.s.?? Historian te vjeter te te rinj, musliman e jomusliman, kane shkruar per te dhe per te gjitha aspektet e tij, dhe e kane quajtuar personalitetin me me ndikim ne bote.Cilėt profetė?! Ata qė ekzistojnė vetėm nė libra si Torah, Bibla, Kurani e me rradhė?! Ku pėrmenden tjetėr kėta 'profetė', cili historian ka shkruar pėr ta? Ndonjė referencė pėrveē atyre llojit 'Ibu Ibn Akif Mahmut Sevlut' ?
Mos haro se edhe Avicena juaj e ka emrin Ibn Sina, dhe Averoasi e ka emrin Ibn Rushd.
Ne ate kohe njerezit e ditur keshtu i kishin emrat
Eshte per t'u trishtuar, e per te mos fjetur naten, nese vdekja te transferon ne FERR.E qė tė mos dal nga tema:
Po sikur Santa tė ekzistojė vėrtet? Awwww s'kam qėnė gocė e mirė kėtė vit...tė gjithė do marrim dhurata se kanė qėnė tė mirė, kurse unė do mbetem thatė![]()
Une e dij se cdo ateist eshte edhe skeptik, andaj tema eshte "skeptike" per ju!
Sepse besimtaret i kane shume te qarta gjerat.
Krijoni Kontakt