Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!
Bamatat ne parim je ne rregull ti per punen e prodhimit.
Psh uzina a ferrokromit ne burrel i pruni te ardhuna buxhetit te shtetit 800 milion dollar ne vitin 1983. Kurse puntoret qe prodhun ket pare nuk ngopeshin me buk.
Pra cka me duhet ai prodhim kur un nuk e gzoj? Kur nuk dal dot ne dyqan me ble cka te du. Kur per ni televizor lura me duhen 20 vertetime. Ti thu agrume se di per ty ka labria po ne vec per vit te ri e shifshim portokallin me sy. Arnoshim ni pal pantallona 100 her.
Edhe te kam than dhe nu her tjeter mos na neverit me spiunlliqe serbe greke e kuislinge cdo teme se thon ai qe i sulmon ma shum u don ma shum
JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE
Derjanso, po llokmen me te madhe e kishte Partia mor burre. Kur hante Partia, ishte i ngopur edhe populli.
Pastaj hante sigurimi shtetit. Pastaj oficeret dhe kapterret e ushtrise. Te parafundit ishin puntoret e fabrikave. Ndersa fshataret, si te fundit qe ishin, hanin krundet qe mbteteshin.
Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!
O Derjanso ,
po cfare jane keto muhabete ! Mos shiko se shifrat permenden per kohen e monizmit kur genjehet dhe mohohen prodhimet e Shqiperise ne ate kohe !
E do troç fare o njeri ! Une nuk dua t'ia di fare se sa prodhohej ne ate kohe ! Por se sa prodhohet sot kam pershtypjen se duhet te na interesoje te gjitheve !
Kur permendim kohen e pare , e permendim vetem per faktin se minierat jane po aty , njerezit qe dine te punojne jane po aty ! Nxjerrin 800 milione dollare ne vit ? Hallall le t'i marrin 30% ata , 30% buxheti i shtetit dhe 40% investimet e reja !
Kush ka problem ketu ? une jo ! Neve jo ! Ku ta gjeme qe ato vise te behen me ekonomi te zhvilluar dhe mireqenie sa me te larte ! eshte pjese e Shqiperise dhe na behet qejfi ! Mbase ka problem qeveria se ato 800 milione i do vetem per xhepat e vete private ....? E po per kete po bejme gam-gam !
Fakti qe ne kohen e pare mbeten te varfer , ishte , se shteti ishte ortaku i vetem i ndermarrjes ...! Po Shqiperia ishte totalisht e shkaterruar ! Po industria donte investime ! Investime donte arsimi dhe shendetesia etj etj po edhe vete bujqesia ...... etj.etj.
Sot ka ndryshuar forma e administrimit dhe e prones ? OK ! Le te ndryshoje dhe shperndarja , por ama si aset kombetar nuk duhej zhdukur , madje duhej zhvilluar !
E kupton cfare po themi , apo ju ka mbetur ora ne 1939-1944 ?
Kjo eshte cmenduri per juve , te mendosh qe meqenese ne kohen e ekonomise se centralizuar ato 800 milione dollare i merrte ekonomia e vendit , neve nuk i duam sot ato 800 milione dollare ...!!!!!!!!
Jeni ne vehte cfare flisni ?
Ndryshuar për herë të fundit nga bamatat : 09-12-2011 më 14:11
Eh pike e zeze! Gjithmone i njejti muhabet... "ju qe keni mbaruar shkollen jashte vs ne qe kemi mbaruar shkollen ne shqiperi"
Pse e merr kaq personale (u be e dyta here qe me thua mua :kur te vini ju me tru nga jashte shteti)? C'ka ketu per te shprehur xhelozi apo zili karshi neve qe kemi mbaruar shkollen jashte? Ke lexuar ndonje koment timin ti ku une te kem thene qe po te kthehemi ne do behet gjithçka mire???
Hajt se ty te kemi edhe me shkolle, nuk te lejohen te tilla batuta.
Gjendja e Shqiperise eshte e tille sepse ne (ose me sakte ju qe jetoni atje) e doni. Jeni ju qe thoni: urrej korrupsionin, por nese mua me jepet rasti pse mos t'a bej... se mos do rritet apo ulet korrupsioni vetem nga une? Ja... ky eshte vetem nje shembull banal pse shume kane vendosur te ikin jashte shteti, pse shume kane vendosur te ikin per disa muaj pune ne te zeze jashte shteti.
Ashtu siç e ka permendur dhe bamatat, njoh njerez nga jugu qe ikin ne greqi per te mblehdur ullinj apo mandarina/portokalle. Njoh njerez qe ne shqiperi kane qene me shkolle te larte e tani jashte shteti pastrojne shpi e mbajne plaka... E mendon ndonjehere pse-ne? Sepse te ne nuk ka pune, edhe nese arrin te gjesh nje pune, nuk ke sigurine qe do qendrosh ne ate pune, nuk ke asnje shanc te rritesh ne karriere sespe po e pa drejtori jot nje gje te tille, iken fishek...
Me termend jetoj ne itali, por di aq shume raste te tilla ne shqiperi sa te mbush nje faqe te tere. Edhe jane raste te njerezve te afert apo te shoqerise sime, e jo raste thjesht te degjuara!
Duke iu rikthyer temes: ne kemi mundesi per shume prodhim, kemi mundesi te ulim % e importit e te rrisim % e eksportit. Por prape nuk e bejme, sepse kemi shtet e njerez shume te afte!
Ndryshuar për herë të fundit nga kleadoni : 09-12-2011 më 15:29
La vita non si spiega, si VIVE!
Derjansi solli shembullin e 800 mln USD te ferrokromit, qe personalisht me duket pak e ekzagjeruar. Do te isha kurioz, sa USD shitej nje ton ferrokrom.
Sikur te shitej per 100 USD duhet te prodhoheshin 8 mln tone ferrokrom gjate nje viti. Gjate nje dite duhet te prodhoheshin 21.917,81 ton ferrokrom. Me duken shume per nje dite pune. Tmerresisht shume. Mgjs llogarisimi shifren sikur punonin 10.000 puntore, i bie qe nje puntore te prodhoje 2,19 ton ferrokrom gjate nje turni. Prap eshte shume e ekzagjeruar.
Pse fshataret nuk mbledhin ullinjte dhe agrumet e tyre, por shkojne ne Greqi ???
Une nuk jam nga jugu dhe nuk e di fort mire se si mblidhen ullinjte, nje person per familje apo e gjithe familja shkon e mbledh ullinjte.
Nqs eshte vetem nje person qe eshte i specializuar ne mbledhjen e ullinjve atehere i ka bere mjaft mire llogarite qe fiton me shume duke mbledhur ullinjt e grekut se te vetat.
Nqs eshte e gjithe familja qe mbledh ullinjte dhe nje shkeputet nga familja dhe shkon ne Greqi, jam shume i sigurte qe shkon se fiton me shume se sa po te rrije ne Shqiperi.
Por per te nje gje jam shume i sigurte. Askush nuk preferon te luaj me buken e familjes ne kete vjelje ullinjsh. Pra, leverdia eshte me e madhe andej, se sa kendej.
Ato njerez qe njoh une Baron, shkojne ne Greqi sepse ne Shqiperi nuk kane pune. Te njejten pune do e benin me kenaqesi edhe ne Shqiperi, ndoshta do paguhen me pak por gjithsesi do paguheshin.... ama, nuk ka pune!
La vita non si spiega, si VIVE!
Bluje ,
Per sasine e kromit dhe llogarite qe ke bere , nuk jam ne gjendje tani te te jap te drejte ose jo . Di qe ne statistikat nderkombetare Shqiperia zinte vendin e trete ne bote si eksportuesi me i madh dhe vendin e pare ose te dyte si mbajtes i rezervave .
Por ne thelb diskutimet tona jane te ndryshme ne drejtim !
Nuk diskutohet qe fshataret "nuk jane budallenj" dhe zgjedhjet i kane bere me mencuri , pavaresisht se me sakrifica te medha , duke preferuar te punojne si raja tek greku etj. ! Per kete nuk ka nevoje te jesh nga jugu apo nga veriu !
Ne shtrojme pyetjen : PSE ? Pse duhet nje shqiptar te ndjeje me shume leverdi duke punuar si raja tek greku per vjeljen e ullinjve dhe te mos ndjeje leverdi tek ullinjte e tij ku eshte dhe pronar ????
E kupton diferencen e diskutimeve ? Ky eshte , me sa kuptoj une , dhe problemi qe shtron hapesi i temes ! Dhe ky eshte problem imediat perpara shqiptareve ! Jo ullinjte vetem , por prodhimi vendes ne pergjithesi !
Ketu behet nje gafe shume e trashe ! Prodhimi ngaterrohet si fenomen enverist ! Eshte e vertete se Enveri i shtroi te gjithe shqiptaret ne pune dhe donte te prodhonte edhe tanke , por ky fenomen , nuk eshte e drejte te krijoje idene per tu percmuar prodhimi shqiptar dhe akoma me keq se "Shqiperise nuk ka cfare i duhet te prodhoje ..."
Une nuk gjej asnje logjike ne keto TEZA , pervecse logjike injorantesh ose akoma me keq antishqiptare !
E mo' popull mire, dihet qe ekonomikisht shqiptaret Jane me mire sot, por na bete kurioze vertet, cfare prodhohet sot? Se mbase jam e interesuar te punoj ne ndonje front Pune, te kontriboj dhe une atje.. lol
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
Krijoni Kontakt