Ja dhe Land45 me statistikat AWWWWW
Thuaje nje llafe te mire lol, se te ben mire per shpirtin , te siguroj qe do ndihesh shume me mire lol
Ja dhe Land45 me statistikat AWWWWW
Thuaje nje llafe te mire lol, se te ben mire per shpirtin , te siguroj qe do ndihesh shume me mire lol
Jeto sot se neser nuk i dihet
Sa kollaj e ben ti pink!Normal qe familja luan rol kyc ne edukimin e femijes. Nuk them se do nuk do jem e zonja ta edukoj femijen tim, por nuk duhet te neglizhojme ndikimin e faktoreve te jashtem mbi femijen. Mos harro se kjo moshe influencohet shume nga shoqeria, moshataret. Perkrahja e tyre vlen shume per ta aq sa ne disa raste e vene mbi familjen. Mire eshte te mos e injorosh rolin qe luan dhe shoqeria, ambjenti rrethues ku rritet, ne formimin e femijes.
Nese do nisem nga jeta ime personale prinderit asnjehere s'na kane bere moral. Mbase se fituam besimin e tyre qe te vegjel.. Kemi qene tipa te urte, te ndrojtur dhe s'u lame shkak per te na treguar se kush ben ligjin ne shtepi. Secili ne heshtje dinte se ku ishte kufiri i nderhyrjes apo i lirise.
Gjithashtu varet nga femija them une. Jo te gjithe femijet kane nevoje per llogari te teperta se mund ti kthesh ne te kundert pastaj.
Ndonjehere prindi gabon pa vetdije me mendimin se po ben gjen me te mire per femijen. Fatkeqesisht nuk ka receta te gatshme. Cfare metode funksionon per ty nuk funksionon per nje tjeter.
Kam marr me deshire parenting classes meqe femija im eshte cik tip i ndjeshem nga natyra dhe te them te drejten edhe pse me pelqyen nuk me hyn shume ne pune. Pse? Ato metoda qe ata japin jane te pergjithshme dhe jo bazuar ne nje individ apo moshe te vecante.
Nje rast konkret:
Perdor kete shprehje me femijet, ''so sad!''- me zgjatim te -a dhe merr nje pamje te dhimbsur kur femija ben gabim, e vjen te tregon rreth saj. Ja thashe femijes tim kete shprehje per dicka qe beri. Reagimi? Uleriti sa kishte ne koke. "Mos u tall me mua! "
-Ose thoshin,'' bebja vertet nuk flet por meson nga gabimet dhe nuk i perserit me'', gje qe ja keputin kot per mendimin tim. Se ka femije qe edhe pse vriten e bejne perseri ate veprim mundesisht direkt pas te parit.
Per mendimin tim edukimi i femijes fillon qe foshnje bazuar ne nevojat e perputhje me personalitetin e femijes, se kot nuk thone qe personaliteti i femijes vendoset qe dy vjec. Po si edukove qe te vegjel tregoje sa te duash autoritetin kur te jene adoloshent se nuk pine uje.
P.s Populli ka te drejte o Pink se flet nga pervoja. Ne fund te fundit dhe ne pjese e popullit jemi apo jo?![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 20-11-2011 më 12:19
Feelings change - memories don't.
me vjen keq nga njerez qe skuptojne,,,
se une nuk po shaje shqipetaret po them nje problem qe ekziston,,,
dhe po na nxin emrin neper evrope,,,
dhe qe kish lidhje me temen,,,
po nje popull qe lavderon veten,,,,
dhe ka frike te diskutoje problemet,,,
dhe e nxjerre dhe gjysmen e afrikes me origjine shqipetare po te jene te famshem,,,
ketu kemi njerez qe na nxjerrin cdo njeri te famshem me origjine shqipetare,,,
nje popull qe ben kete ka frike te pranoje se kush eshte,,,
ne jemi keta qe jemi me te mirat dhe te keqijat tona,,,
jam krenare qe jam shqipetare,,,
po dua te flase per problemet qe kemi,,
jo si ju,,,,si e si me i bo qejfin vetes,,, i mbyllni syte ,,,ne motivin nuk shahet vetevetja,,,
kur fbi,,,interpoli,,,,metropoplitan police
i klasifikojne shqipetaret e shqipetaret si lider ne fushen e kontrollit prostitucionit,,,,
po sipas jush namin u nxjerr landi45
se te gjitha gazetat ,,,agjencite e rendit ne evrope usa canada
dhe tv dhe emisionet e lajmeve,,,
madje dhe filmat mbi prostuticionin,,,
dhe librat
ku flitet per prostitucionin i ka shkruajt landi 45 simbas jushh,,,
hapni syte e bejuni njerez,,,
njeriu qe sheh dhe riparon problemet e tij eshte njeri,,,
se ata qe shohin vetem te tjereve jane kafshe,,,
une shoh nje problem qe po njollos emrin e shqipetareve kudo ne bote,,,
thashe te flase per te,,,
ju doni ti bini gjoksit dhe te thoni nuk ekziston,,,,
se ndoshta keni ndonje
kusherir
komshije
apo shok a shoqe
qe ka dale neper evrope me siguri si prostitute,,,
po per ju nuk ekziston problemi,,,
jo nja 60 mije prostituta me origjine shqipetare dhe tutoret e tyre,,,,
hajde llogjike hajde qe me keni,,,
Ndryshuar për herë të fundit nga landi45 : 20-11-2011 më 13:59
https://www.behance.net/robberysk1100
Do te thote qe, te rinjte, ne te mire dhe ne te keqe kane koncepte te tjera jetese.
Po, fakti eshte qe realiteti ka ndryshuar..e ecur para e kuptuar me kohe jo ne emancipim..
Nuk e kuptove kete pike, nese them pse ju duket kaq jashte norme eshte sepse nuk ka ndryshim moshe ne te berit sex.
Edhe nuk mendoj se eshte gje normale te besh sex 13 vjeç, ta sqaroj se me duket nuk u kuptuam..![]()
ok. me te vertete qe te keqkuptova atehere...
nuk me takon mua te bej si moralist. aq me teper ne tema te tilla. thjeshte mendoj se seksi ne kete moshe nuk sjelle asgje pozitive.
ne moshen 13 vjec nuk mund te keshe kurre njohurite e duhura. je akoma femije.
do mbushej shqiperia me femije prinder, si neper karaibe.
Vasudhaiva Kutumbakam
Hey Pink..
interesant mendimi i nje mami..:P
Me fenomen shoqeror ne kete rast nenkuptoj traditat familiare dhe e meta e prinderve shqiptar (kete e them kokeulur dhe pa gjykim apo mendjemadhesi) eshte se femijet i edukojne si te duken, jo si te jene. Zor se e ndalon per mendimin tim kete gje sepse i ka rrenjet shume te thella, duhet te ndryshoj nje mentalitet i tere (po flas per ne Shqiperi).
Kur flet me nje mama shqiptare dhe ka fejuar vajzen 16 vjeçe thote :" E sistemova dhe ate, e fejuar, e rregulluar çun i mire e dreq e bir", a thua se e ka teper..mamit ne kete rast i intereson t'i tregoj shoqeve se sa mire e ka rregullu gocen. Dua te them qe kur fejohen, shpesh jane prinderit qe i shtyjne drejt ketij hapi, sepse ne Shqiperi pikesynimi me i larte eshte te fejohen dhe te martohen..Te pakten ky eshte mendimi im..
Jam edhe e mendimit qe çdo gje eshte me karakter, sepse mund ta lidhesh edhe e zinxhira, po ia tha truri e gjen menyren..
A e gjeti Dorontinen te virgjer Kostantini?
ma va tem leshi.hajt se po themi dicka.
Krijoni Kontakt