Unë jam njeri i thjeshtë.
Kënaqem me pak.
Më mjafton më e mira.
Po te ishte per te futur hundet ne politike, do qe bere president. Atehere kur ka futur hundet ai, dhe citoj krimet monstruozed he perkatesia Europiane e Kosoves, ka qene futja me kritike dhe me me vend qe ka bere ndonjehere ndonje Shqiptar.
Pikerisht me kete:po deshmon ate qe them une, se ky njeri nuk ka dashur te behet politikan duke e njohur veten e tij me mire se secili nga ne. A nuk je ti qe po na tregon sebashku me ca ulerites ketu mangesite e karakterit te Kadarese, dhe nga ana tjeter e gjykon pse ai nuk deshiron poste qe ushqejne dobesite njerezore?...cdo shqiptar mund ti tregoje vendin, atij qe per kete vend nuk e cau by.then kurre
Ne se po ben fjale per qendrimin e Kadarese ndaj aleancave PS/PD, une shikoj vetem pafuqine e elektoratit dmth- qe nuk ka se cfare t'i beje gomarit dhe i bie samarit.
C'do te thuash me kete shprehje idiote? Ke mbetur pa dreke?javan.. kavir te pret nga lagjia tjeter.
Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 13-11-2011 më 12:29
Paskam hyre gabim une? Per cfare eshte tema? Per thashetheme dhe per te zgjedh personin me karakter me te mire ne regjim?
Po hajde na gjej nje artist te shquar me karakter te forte per t'i pas ziline. Vete natyra kontraversale e karakterit te tyre ndikon per te pare ane te realitetit te cilat karakteret e forta as i konsiderojne. Kujto Makiavelin.
Eshte tjeter gje ne se po thua qe ne njerezit jemi hajvane ne ate se kend zgjedhim t'u japim perjetesine. Kam deshire te shoh si do elaborosh ne nje debat te tille, ti apo cilido. Po ky nuk do ishte thashethem i peshtire, por nje teme filozofike.
Kush jam une apo ti te gjykojme te tjeret (Kadarene ne kete rast)? E shumta qe mund te beje cdo njeri, eshte te mos u ngjase atyre me te cilet nuk pajtohet. Por te gjykoje?
PS. Une Kadarene si person mund ta dua me pak si ju, pasi nuk me duhet gje si e zgjidh jeten e vet, a do shkoje ne ferr, me kend ka martuar femijet, a e duan dhe e besojne shoket. Por si kujdestar i ceshtjes Shqiptare ne France, si atdhetar dhe si autor, i heq kapelen.
Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 13-11-2011 më 12:43
Nuk e di si e mat atdhedashurine ti. Enveri shkaterroi palcen kurrizore te kombit, dhe nga ana tjeter e shtyu atdhedashurine ne absurd, qe eshte menyra me e mire per te bere cdokend te mos doje te shohe me sy ndonjehere ndonje ceshtje kombetare.
Prandaj nuk me habit aspak dashuria e madhe e shqiptareve te Shqiperise per kulture Serbe, Greke e Turke. Kultura dhe muzika shqiptare u imponuan te mbeten arkaike, te dala boje, te cungoheshin dhe te shkeputeshin nga tabani i tradites- kanuni dhe ligji moral natyror.
Ne vend te tij, hyri Lepa Brena, Electric blue, Shamikuqja, Marinella, Detashmenti i Kuq i Grave!
Shqiptaret e viseve jashte Shqiperise u lane ne duar te Sllaveve dhe jane mesuar ta shohin veten si qytetare te dores se dyte, gje qe i con ne shperthime te papara mburrjeje qe vijne nga kompleksi i inferioritetit, dhe te tere Shqiptaret adhurojne pa dallim te kulturat e huaja, grate e burrat e huaj te cilet gjykohen si me me vlere se sa produkti nativ.
Apoteoza e Mjerimit, zbehet ne krahasim me kete tragjedi qe i eshte servirur kombit tone nga "atdhetaret" komuniste.
Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 13-11-2011 më 13:20
Ndryshuar për herë të fundit nga ROE : 13-11-2011 më 13:37
Jo, sepse gjenive nuk ju hyjne gjemba, dinte shume bukur te godiste sistemin me figura artistike. Debilet e sistemit(perfshire poetucin e kengeve te festivaleve gimce docin) ishin te paafte te kuptonin metaforat.
Ca te te them drague, shumica e librave te tij jane nje forme mjaft e dukshme e rezistences kunder sistemit(per ata qe dine te lexojne, une e kuptoja qe atehere Kadarene).
Pallati i endrrave ishte nje alegori e drejtperdrejte kunder sistemit, u ndalua menjehere sa doli....
nejse Kadarene zakonisht e sulmojne keta shkrimtarucet-poetucet medioker ziliqare tip gim doci, pjerdh Kadare per keta aman, ka fame nderkombetare.
Ndryshuar për herë të fundit nga ROE : 13-11-2011 më 15:27
Krijoni Kontakt