ROE, pa dashur te debatoj ne kete teme, me habit logjika tende sipas te ciles del qe askush vec Kadarese dhe teje nuk ka kuptuar goditjen e sistemit permes figurave te tij artistike. Nuk di sa ke jetuar kohen e atij regjimi, di vetem kaq te te them, qe une nje nga adhuruesit e talentit kadareian, fale ketij talenti (qe vazhdoj ta adhuroj e tani qe po shkruaj ketu) dikur kam adhuruar dhe Partine e Punes mjafton te lexoja poezine, "Ku t'i kerkoj rrenjet e tua Parti". Nese ti mik, me njohjen tende me sjell ketu ndonje figure artistike ku Kadareja ka dashur te godase Partine ne kjo poezi, une do pranoj qe kam qene e mbetem nxenesi me i dobet i cdo klase shkolle qe kam kryer dhe do me vije keq per nivelin e njohjeve te mia. Kadareja ka goditur vertet te metat e sistemit(por jo sistemin) dhe kete e ka bere vertet me mjeshteri letrare e artistike. Nuk behet keshtu biografia e njerezve, kushdo qofte ai. Talenti i Kadarese do mbetet veprave e sic jemi krenuar, do krenohemi ne e brezat ne vazhdim per shkrimtarin Kadare, biografia do ju tregoje brezave kompleksitetin e njeriut Kadare, gje qe eshte normale per boten e koklavitur njerezore. Te pershendes.
Krijoni Kontakt