Close
Faqja 5 prej 9 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 88
    i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Tolerance fetare per mua eshte ta vleresosh njeriun per vlerat qe ka dhe jo thjesht per besimin fetar.
    Ushtron besimin tend dhe nuk nderhyn ne besimin e tjetrit.
    Feelings change - memories don't.

2. Anetarët më poshtë kanë falenderuar mia@ për postimin:

martini1984 (31-01-2016)

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    25-09-2011
    Postime
    329
    Shqiptaret nuk kane " tolerance'', ato kane rrespekt per njani tjeterin! Te tolerosh do te thote te nenshtrohesh, pra ti hapesh rruge dickaje ndryshe nga q'mendon, apo beson ti!

Te humbur ne perkthim dhe ne permbajtje flalesh: poshtuesi nuk tolerohet, veprimi i tille quhet nenshtrim!

i/e regjistruar Maska e buki19
    Anëtarësuar
    20-09-2005
    Postime
    313
    Tolerance fetare nder shqiptaret eshte : te jene shumica musliman
    "Kur debatoni për ndonjë gjë mundohuni të fitoj e vërteta, e jo vetvetja"

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Për: "Toleranca fetare" - çfare është dhe çfarë nuk është

Himni i tolerancës ndërfetare !

… ///

i/e regjistruar Maska e -Zana-
    Anëtarësuar
    10-09-2014
    Postime
    165

Tolerance fetare , do te thote te lejosh dike /te tjeret te flasin/ japin opinionin e tyre .. Ne lidhje me (zotat- fene/ besime te ndryshme ) qe besojne , per gjerat qe mendojne qe nuk jane te verteta .

Ps.. Qe mos te keqkuptohemi, ato qe nuk jane te verteta . Jo brockulla mbare

i/e regjistruar Maska e user010
    Anëtarësuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219

Sigurisht besimin musliman e solli pushtuesi, por nuk duhet te harrojm se nuk u bem te gjith musliman. Dua te them se tek ata njerez qe u konvertuan ne musliman ekzistonte brenda tyre dicka qe i beri te konvertohen. Kjo tregon se nuk jemi te gjith njesoj, pikerisht per kete arsye duhet te jemi me tolerant.

i/e regjistruar Maska e lace
    Anëtarësuar
    18-09-2014
    Postime
    240

Toleranca fetare Une personalisht jam kristian dhe e kam krijuar besimin time ne nje studim te thelluar kritik,analitik ne baze te nje logjike ne baze faktesh dhe argumentash ,dhe mendoj se askush nuk duhet te Ece i verber por te beje te njejten gje qe kam bere une,pa pasur ndikime tradite kulture,feje apo edhe ideologjie krahinore fisnore etj, Per sa i perket tolerances Fetare eshte e drejte qe ne te keshillojme njeri-tjetrin me dashuri pa ironi dhe jo ne baze besimesh e feshe po jape nje shembull ku thueht tek APOKALIPSI ,Kush eshte i drejte le te qendroje ne drejtesine e vete,dhe kush eshte i ndyre le te qendroje ne ndyresine e vete,
    Toleranca duhet te kete kuptim te mirefillte njerezore dhe jo ne baze te nje kategorizimi si Tolerance Fetare ,nese perdorim kete term-Toleranca fetare Atehere perseri vazhdojme te greme nen grupe 2,3,4,apo me shume fe te dryshme ,keshtu qe ne perdorim te Tolerances Fetare Fjala Tolerance humbet sensin duke i vene nje prapa shtese Fetare duke krijuar keshtu nje mjergull midis Popullit por dhe duke imponuar keshtu nje zgjedhje Kategorie fetare duke i thene vetes se une kam fe,Keshtu qe c'fare duhet te bejm ,Une si besimtar Kristian Mendoj qe cdo njeri eshte i lire te besoj ate qe do ,dhe ne si besimtar mund te japim sugjerime me dashuri dhe jo me presjone ose tradita kulturore ose trashegmni ,pra sugjerimet duhet te kene vlere shpirterore Njerezore dhe jo te ndara keto ne grupime duke i then FE .Dhe e fundit per te gjithe ata qe mendojne per kete lloje kategorizimi kam nje pyetje shume e thjeshte dhe qe te gjithe e dine ,Mos valle Zoti Krijoi ne fillim 2,3,4,5,6, ose me shume Cifte njerezish ? Apo krijoi vetem nje cifte Even dhe adamin ose Havaja edhe Ademi? keshtu qe duhet te kuptojme se eshte i njejti zot ,por kujdesi qe ne duhet te kemi eshte se Profecite e thena do te realizohen sezbene duam apo nuk duam ne praaaa ne nuk e ndalojme dote planin e Zotit Pasi eshte thene Qielli dhe toka mund te shkojne ,por fjalet e mia jo.pra kemi shume profeci jane jane realizuar dhe shume te parealizuara dhe askush mbi dhe nuk mund te marr rolin per anulimin e realizimit te profetesive,Prandaj te nderuar Vellezer Mbajini Besimin per veten tuaj dhe familjen tuaj ,Duajeni edhe Armikun tuaj,Faleni Armikun tuaj, pra mbi keto baza merr Kuptim TOLERANCA ,
    Mos u Beni te gjithe Mesuesa se per kete do te gjukoheni ashper !!!

i/e regjistruar Maska e Aferim
    Anëtarësuar
    11-02-2015
    Vendndodhja
    Suedi
    Postime
    497

Toleranca fetare as ka ekzistuar, as tani ekziston as ka per te ekzistuar kurre ndonjehere - thjesht eshte i trillim qe kane shpikur njerezit. Hidhni nje sy temave ne kete seksion qe te bindeni dhe vete ju. Sa e sa tema nuk nxisin perçarjen ne mes anetareve dhe sa e sa te tjera nuk permbajne tituj te pandergjegjshem? Kot me kot mundoheni; shtireni e hiqeni dhe mbani qendrime prej servili - tolerance fetare nuk ka. Doktrine qe ajo qe na e mesuane - shqiptaret e duan njeri-tjetrin vetem si pasoje e zorit te shkrete, psh; ne luftera, ne varferi/skamje dhe ne rast semundjeje (shqiptari troket deren edhe te hasmit te tij). Ju feleminderit per mirekuptim, po i jap fund se theni uroj te jem gabim.

i/e regjistruar Maska e lace
    Anëtarësuar
    18-09-2014
    Postime
    240

Cdo gjer nis Pasi Kemi Pare Veten Ne Pasqyre,,dhe Shohim qe jemi Njeres,,krijese e njejte...Trajtoheni Tjetrin si qenie njerezore,,ashtu sikurse do te deshironit ju qe tju trajtonin te tjeret,,,dhe keshtu behet diferenca njeriu ,,nga Egersirat e Pyllit,,,Kjo eshte tolerance
    Mos u Beni te gjithe Mesuesa se per kete do te gjukoheni ashper !!!

i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Njerzit jane si puna e mineraleve kur vihen ne zjarr duket se kush eshte i lyer me flori e kush eshte origjinal.Sprovat jane ato qe e dallojne tolerancen dhe mirekuptimin e kundershtimeve me njeri tjetrin.Ne na bashkojne shume gjera sikur na ndajne shume gjera.E rendesishme eshte se cfare njeriu gjen tek vetja gjerat qe e bashkojne me te tjeret apo gjerat qe e ndajne me te tjeret.
    Nje fjale e urte thote
    Kush deshiron gjen motivin, kush nuk deshiron gjen arsyen.
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

Faqja 5 prej 9 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •