Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 59
    i/e regjistruar Maska e mateo
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Vendndodhja
    united kingdom
    Postime
    286
    Citim Postuar më parë nga EXODUS Lexo Postimin
    Titulli me duket tejet i ekzagjeruar, por qe njekohesisht dergon nje tjeter sinjal ate se pikerisht ne BE nuk ka (patur) bashkepunim te gjithanshem mes te anetaresuarve dhe fatkeqesisht ka erdhur momenti kur sejcili shtet per vete, "te paaftit" t'i ngrejne patkonjte nga dielli; nje farë-lloj ideje kapitalizmi me tipare te mprehta supremaciste nga ata "timonieret" (gjermano-frëngët) Por qe (keta te fundit) nuk do i beja me faj, madje më duken si "më te humburit" ne gjithe kete gjullurdi!

Shkurt hesapi ne lidhje me Grecia, Talia, Espanjola, Ortugalia etj: Ç'te mbjellesh do korrësh.
    Titulli nuk eshte aspak i ekzagjeruar, por ne perputhje me vete situaten e rende qe po kalon eurozona dhe Evropa ne pergjithesi. BE-ja ka qene nje nder projektet me interesante, dhe me te avancuara ne keto 50 vitet e fundit dhe eshte fare kollaj qe kur ndodhet ne udhekryq ta kritikosh. Evropa historikisht ka qene,eshte dhe do te ngelet nje nder kontinentet me te avancuara ne Bote (dhe Amerika vete nuk eshte asgje tjeter vecse versioni modern i Perandorise Evropiane), mund qe me te vertete ne vendet anetare te mos kete patur bashkepunim apo mire-besim por nuk eshte e thjeshte te kesh keto gjera kur jane 27 vende anetare me gjuhe e kultura e mentalitete te ndryshme, dhe normalisht interesat kombetare ka qene ne plan te pare.
    Nuk mund te pretendohet qe Grecia, Talia, Espanjola, Ortugalia, Ire, (gjysma e BE-se) do ti kthejne patkojte nga dielli, dhe te ngrohen ne diell, dhe do hane buke, domate, dhe djathe, jo dhe ketu qendron ndryshimi me i madh, ata do te mundohen te mbrojne dhe te mbajne te gjitha standartet qe kane arritur brenda BE-se ne 40 vitet e fundit, ose ne te kundert do te marrin me vete kur te bien edhe gjysmen tjeter te Evropes. Dhe pjesa tjeter e Botes dhe sidomos (ju ne krahun tjeter te Atlantikut) e dine shume mire se Evropianet nuk do te mbledhin plackat te shkojne te mbushin barkun, ne Amerike apo ne Azi, por po ra Evropa pjesa e tjeter e Botes nuk ka imunitet, do te fundoset bashke me kontinentin e vjeter, keshtu qe nuk besoj se eshte koha dhe vendi per komente pa pergjegjesi shkrues i dashur.
    mateo

i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anëtarësuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667
    E shoh, te qenka pezmatuar krenaria "1 lekshe" per Europen. E mo ce do rrugullohen punet...

Sa per papergjegjesi nga ana ime, shko e "mat" ate pergjegjshmerine e atyre vendeve qe po kerkojne lemoshe.

Ne fakt, eshte e kot te nisesh debat me ty kur subjektiviteti jot eshte i shkalles anadollake.

Eshte knaqesi ti degjohesh europjanet qe jane aq shume ne krize,,dhe ketu kur behet fjal per nje shtet te cilit nuk din as vetet se kujte ti ndihmojen ,nje shteti sllav i zili eshte sikures serbija q para ca vitev,,e njejt eshte edhe greqija,,,edhe ku me dite se bilion te ja dhen ndihem greqija eshte ftur ne fyte ..

Po a ja vlen te shpetohet euro jo nuk ja vlen,,, ku do te ja vlen me greqin ne euro,,rumonin,,spanjen e tjera ku te gjithe jane gabel.......

po gjermani dhe francezi duhet qe mos te ju ndihmojen per asnje qaste se nuk e meritojen sikurese serbija te njete jane ata..........

Poplli me tradhtare ne kete ruzull jane Shkiet,greket,rumunet,spanjollet edhe shtume te tjer sikur ta po rusi eshte mbi ta ...dhe i derigjon se ka te ja mbajen ...............

i/e regjistruar Maska e Alti Elezi
    Anëtarësuar
    04-04-2010
    Postime
    794
    E shoh, te qenka pezmatuar krenaria "1 lekshe" per Europen. E mo ce do rrugullohen punet...

Sa per papergjegjesi nga ana ime, shko e "mat" ate pergjegjshmerine e atyre vendeve qe po kerkojne lemoshe.

Ne fakt, eshte e kot te nisesh debat me ty kur subjektiviteti jot eshte i shkalles anadollake.
    Ja pse vajten Europianet ne KINE.........................Kina blerë Dollare me shumice dhe ka rezervat me te medha ne Bote. Kina ka një suficit tregtar me SHBA-ne që prek 167.000.000.000 dollarë. Amerika tani ka një deficit tregtar që prek 720.000.000.000 dollarë.....................Dhe dollaret qe ti mendon se i ke ne Banke,aty ne USa-s,realisht duhet ti kesh ne Shangai-Bank.

Anëtarësuar
    24-06-2002
    Vendndodhja
    united kingdom
    Postime
    286

Sa keq qe mendje ngushtesia dhe mungesa e nje argumenti real sjell nje pergjigje te tille shkrues i dashur. Dhe qe te ngelemi te pergjeshmeria, shkaku i kesaj krize qe po kalon sot Evropa e ka pikerisht zanafillen tek papergjeshmeria, zilia, jo etika, apo "kumari' i punonjesve bankare, te Wall Street, qe i shenderruan bankat, dhe kursimet e njerzeve ne kazino, dhe me vjen me te vertete keq, tju ve ne dukje qe kur vendosni te perdorni shprehje te tilla si 'subjektivitet i shkalles anadollake' keni humbur nje shanc te mire per ta mbajtur gojen mbyllur.

me respekt
    mateo

i/e regjistruar Maska e Elonaa
    Anëtarësuar
    17-09-2005
    Postime
    1,661
    Citim Postuar më parë nga Alti Elezi Lexo Postimin
    Ja pse vajten Europianet ne KINE.........................Kina blerë Dollare me shumice dhe ka rezervat me te medha ne Bote. Kina ka një suficit tregtar me SHBA-ne që prek 167.000.000.000 dollarë. Amerika tani ka një deficit tregtar që prek 720.000.000.000 dollarë.....................Dhe dollaret qe ti mendon se i ke ne Banke,aty ne USa-s,realisht duhet ti kesh ne Shangai-Bank.

PO sikur Amerika mos t'ja kthej borxhin Kines dhe te shkepusi kontratat me ata ca ndoth ??!!
    Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)

i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anëtarësuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667
    Citim Postuar më parë nga mateo Lexo Postimin
    Sa keq qe mendje ngushtesia dhe mungesa e nje argumenti real sjell nje pergjigje te tille shkrues i dashur.Dhe qe te ngelemi te pergjeshmeria, shkaku i kesaj krize qe po kalon sot Evropa e ka pikerisht zanafillen tek papergjeshmeria, zilia, jo etika, apo "kumari' i punonjesve bankare, te Wall Street, qe i shenderruan bankat, dhe kursimet e njerzeve ne kazino, dhe me vjen me te vertete keq, tju ve ne dukje qe kur vendosni te perdorni shprehje te tilla si 'subjektivitet i shkalles anadollake' keni humbur nje shanc te mire per ta mbajtur gojen mbyllur.

me respekt
    Ju, po ju t'i nxirrni llafet me darë. Po mire o xhudan, ç'a hyn Amerika e Wall Street-sat ne kete teme?! I beni xhiro muhabetit dege m'dege, vetem e vetem qe te justifikoni ato idete tuaja antiamerik?! E qe mos te te genjeje mendja, e mora me mend por nuk ma kish qejfi te isha i drejtperdrejte se edhe nuk ma lejon as intelekti i kufizuar Vendbanimi im ty te dha shtytje qe te beje ato lidhjet e atij postimit tim te pare, ne menyre qe ti te kompletoje ato argumentat e tua konspiracioniste (se fundmi) por qe ne brendesi ato "vlonin" per cik "mo m'shaj Juropen!" Tani une jam mendjengushte apo zotrote qafir?!

ate respektin merre fute... e di vete!

i/e regjistruar Maska e Alti Elezi
    Anëtarësuar
    04-04-2010
    Postime
    794
    Citim Postuar më parë nga Elonaa Lexo Postimin
    PO sikur Amerika mos t'ja kthej borxhin Kines dhe te shkepusi kontratat me ata ca ndoth ??!!
    Nje "ide" tjeter,ose mendohet(pa bere teori konspirative)qe pjesa kryesore e Buxhetit te Rezervave Federale Bank(institucion privat),te Investohet nga KINA.
    Pra Amerika sipas kesaj Gjase,nuk ka se cfare ti ktheje Kines,sepse Kina e ka Blere me Kohe.

Anëtarësuar
    24-06-2002
    Vendndodhja
    united kingdom
    Postime
    286
    Ju, po ju t'i nxirrni llafet me darë. Po mire o xhudan, ç'a hyn Amerika e Wall Street-sat ne kete teme?! I beni xhiro muhabetit dege m'dege, vetem e vetem qe te justifikoni ato idete tuaja antiamerik?! E qe mos te te genjeje mendja, e mora me mend por nuk ma kish qejfi te isha i drejtperdrejte se edhe nuk ma lejon as intelekti i kufizuar Vendbanimi im ty te dha shtytje qe te beje ato lidhjet e atij postimit tim te pare, ne menyre qe ti te kompletoje ato argumentat e tua konspiracioniste (se fundmi) por qe ne brendesi ato "vlonin" per cik "mo m'shaj Juropen!" Tani une jam mendjengushte apo zotrote qafir?!

ate respektin merre fute... e di vete!
    Teori konspirative? Cfare teori konspirative ka ne faktin qe kriza e borxheve apo sic e quajten (credit crunch), e ka fillimin ne Wall Street 2008, cfare teorie konspirative ka qe Lehman Brothers ishte banka e 4 per nga madhesia falimentoi dhe perseri ndodhej ne wall street, po qe u perdoren miliarda e miliarda para te taksapaguesve per shpetimin e bankava te tjera, edhe ketu paska teori konspirative, dhe besoj qe zoterote e di shume mire qe pasojate asaj krize po dalin me shume ne pah tani. jo vetem mendje ngushtesi por sic duket intelekti juaj e paska kufirin ne gangsterizm.
    I rest my case.
    mateo

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •