Postuar më parë nga
Alti Elezi
Ateher Gjermania 80% te eksporteve i ka patur kryesisht me vendet Arabe dhe afrikane,
Gjermania ka fituar me shume sepse ka investuar me shume.
Per Italine dhe Spanjen nuk i permenda fare(ehh sa e veshtire kjo shqipja per tu kuptuar),por mqn i do me emra po te them qe vende,qe VEGJETOJNE ka shume,Greqi,Portugali,Ruman,Bullg,Island,Irland,Sh qipri,Serbi,Spanja deri diku,e disa shtet satelite te vegjel pa harruar ndonje tjeter.
Ndersa per sa i perket se cfare do te hane dhe konsumojne,ideja nuk eshte se do hane grure apo jo,KONSUM+Prodhim do te thote gjithcka,Teknologji,Banka,Fabrika,.........ect..., ketu eshte ideja e konsumit,se nqs nuk do hane GRURE,do hane MOKER,sic kane ngrene per 50 vjet dhe ketu,nuk vdiq njeri apo jo!?
Ndersa thua qe asnjeri nuk ak interes te falimentoje Euro...?????besoj se eshte shaka nga ana jote apo jo??Pse kujt i plasi po Falimentoi Dollari,Yenn-i apo Euro??
Nje Italiani do ti interesonte me shume LIRETA,apo PESETA,sesa EURO,kjo nuk ka pike dyshimi me,dhe asgje nuk ka per te ndodhur,po falimentoi EURO,vetem po ben gjullurdi vete.
Se kush ka Shkuar ne KINE dhe cfare ka bere,dhe me vone se cdo te behet,une se di?
Por mendoj,kur nje pjese e industrise Gjermane,Franceze,Italiane.....eshte zhvendosur prej vitesh ne KINE,nuk besoj se kane Shkuar ne kine per ti thene na jep ca pare borxh ose ku di une se cfare.
Megjithate,Jo cdo molle e KUQE nga jashte eshte e EMBEL brenda,pra nuk mund ti shohim gjerat aq qarte se mund te na duket ne,por nje per mua eshte e sigurte,e RITHEKSOJ,ZGJIDHJA do te vije nga ata qe BENE kete krize,pa shume teori konspirative,se mbase dikujt nuk i pelqejne keto teori,por ne fund te fundit nuk i intereson askujt,besohen ose jo keto teori.
Po te pyesesh shume njerez se kur filloi kjo krize,do te thone shkurt 2008-2009,nderkohe qe ka filluar per ata qe ndjekin zhvillimet ekonomike,qe ne 2003-2004,kur lendet e para filluan te kene luhatje te vogla,dhe pastaj filloi ngritje pas gnritje deri sa aktualisht LENDET e PARA jane rritur deri ne 105%-125 %,sepse mendoj qe nuk kane rene INVESTIMET,por kane rene KONSUMI.
Krijoni Kontakt