Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 03-11-2011 mė 14:53
Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT
1. Nuk eshte e njejta gje, mos ja fut kot. Allahu po na sqaron se jemi te lire te bejm maredhenie intime me gruan ashtu si te deshirojm, sepse jehudijt me heret u kishin thene muslimaneve se duhet te kryhen vetem ne nje pozite te caktuar, poashtu edhe arabet i kishin disa pozita qe mendonin se nuk lejohen.
Mirepo: Zoti i Lartesuar e qartesoi ne menyre shume indirekte dhe pa asnjefar banaliteti kete ceshtje. Ta krahasosh kete me kamasutren eshte banalitet.
2. Poligamia LEJOHET, ne rast nevoje, me pelqimin e anetareve, mirepo kjo nuk d.t.th: sic mund ta paramendosh ti se burri pastaj do te kryej marredhenie intime me te gjitha grate se bashku, ashtu sic mund tet shkoj ndermend. Sepse gruaja nuk e ka te lejuar te shikoj gjenitalet e nje gruaje tjeter sipas fese sone.
Pra, rahatohu se s'bejn seks te gjithe se bashku.
Duhet se pari ta kuptosh nje koncept, e pastaj ta kundershtosh!
Pastaj, Zoti thote vet ne Kuran se nese kemi frike se sjemi te drejte si duhet, a frika e tille ekziston, ateher thote ma mire per ju eshte vetem nje grua te merni!
99% te muslimaneve te sodit nuk e praktikojn poligamine, andaj mos ben GJUETI SHTRIGASH palidhje.
3. Lufta do te ekzistoj gjithesahere, dhe ajetet qe i nxitin luftetaret musliman do te ekzistojn, mirepo jo per masakrim po per KPUTJEN E KOKAVE TE ARMIQEVE.
Keshtu eshte e nderuara ana ne cdo ushtri. Shko te ushtria amerikane do ta shohesh se edhe ata kur duan ta ngritin moralin e ushtareve flasin fjale te ashpera: KILL EM, BURN EM, TERMINATE THEM etc. etc. etc.
Lufte eshte ane jo darsem, Lufta keto i ka! Edhe na muslimanet sjena burreca, po luftetare edhe kur e do nevoja ua kepusim kokat armiqeve tane.
Mirepo, edhe perskaj kesaj, rregullat tona te luftes jane shume shume te pasterta. Perderisa te tjeret i dhunojn grate, edhe ate dhunim te shumefisht, muslimanet asnjeher se kane bere nje gje te tille.
Ta ceka edhe me heret se nuk lejohet qe muslimani te vrase GRUA, FEMIJ, PLEQ, DHE ADHURUES NEPER FALTORE!!!!
Shume e qarte eshte puna, po ju i mbyllni syt me zorr.
Per kamasutren, mendoj se mjaft biseduam, ta ndrojm temen pak.
me duket se nuk ke te drejte islaminfo , sepse ne suren dy thuhet;
2:222. Tė pyesin ty pėr menstruacionin (hajdin). Thuaj: "Ajo ėshtė
gjendje e neveritur, andaj largohuni prej grave gjatė menstruacionit
dhe mos iu afroni atyre (pėr marėdhėnie) derisa tė pastrohen. E kur tė
pastrohen, atėherė afrohuni atyre ashtu siē u ka lejuar All-llahu. Allllahu
i do ata qė pendohen, dhe ata qė ruhen prej punėve tė ndyta e tė
neveritshme.
kurse ne nje perkthim tjeter tek po i njejti ajet,shikoj;
[2:222] Tė pyesin pėr menstruacionin: thuaj, "Dėmton; t‟ju shmangeni marrėdhėnieve
seksuale me gratė gjatė menstruacionit; mos ju qasni atyre deri sa tu hiqet qafe. Kur tu
hiqet qafe, mund tė keni marrėdhėnie me to nė mėnyrėn e dizajnuar nga Perėndia.
Perėndia i do ata qė pendohen, dhe Ai i do ata qė janė tė pastėr."
shtrohet pyetja se ;cila eshte menyra e dizanjuar nga Zoti?
une nuk e njoh arabishten qe te kuptoj drejtperdrejte kete ajet , por kam mendimin se vihet nje "kufi logjik" per sa i perket menyres se berjes seks ...
islaminfo kam mendimin si arabishfoles te n'a e shpjegosh me mire se si e kupton ti kete ajet, pra 2:222
Sahih Muslimi
Libri 7, Numėr 2803
...
(Pejgamberi Muhamed thotė) : Unė kam lėnė ndėr ju Librin e Allahut, dhe nėse ju i pėrmbaheni atij(Kur'anit), ju kurrė nuk do tė devijoni. Dhe ju do tė pyeteni pėr mua (nė Ditėn e Ringjalljes), (tani mė tregoni) ēfarė do tė thoni? Ata (audienca-tė pranishmit) thanė: Ne do tė dėshmojmė se ju e keni pėrcjellur (shpalljen), shkarkohet (barra e profecisė) dhe dhatė menēuri (tė sinqertė) dhe kėshillim. Ai (transmetuesi) ka thėnė: Ai (Profeti i Shenjtė), pastaj e ngriti gishtin e tij tregues drejt qiellit dhe duke e treguar atė mė pas nga njerėzit (tha): "O Allah, ti je dėshmitar , 0 Allah ti je dėshmitar,. dhe e ka thėnė kėtė tri herė. (Bilali atėherė) thirri Ezanin dhe mė vonė edhe ikametin dhe ai (Profeti i Shenjtė), ka udhėhequr namazin e drekės...
Sahih Buhariu
Vellimi 1, Libri 8, Numėr 394:
Transmeton Abdullah:
......Profeti tha;unė jam njė qėnie njerėzore si ju dhe pergjėgjės pėr tė harruar si ju. Pra, nėse harroj, kujtomani mua dhe nėse dikush nga ju ėshtė i dyshimtė nė lidhje me lutjen e tij, ai duhet tė ndjekė atė qė ai mendon se mund tė jetė e saktė dhe i plotė namazi i tij nė pėrputhje me rrethanat dhe tė perfundojė atė dhe tė bėjė dy sexhde.
dhe si mundet qe hadithet e tij te jene te sakta(Sahih) kur vete Profeti deshmon qe nuk eshte i sakte.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 04-11-2011 mė 07:43
Shume e sakt bani, me e kthjellet se loti, por kujt ti thuash? Keta nuk dojn me besu edhe pse me sy e shohin.
p.s. tash si pergjigje te tyre, priti fyerjet. Kjo eshte pergjigja e zakonshme nga ata![]()
e di , por megjithate jam i kenaqur qe them te verteten , edhe pse atyre u kushton shume e verteta,
sikur hadithet qe kam sjellur te mos ishin "SAHIH" do te hidheshin duke thene qe une po shpif kunder tyre ,
tashme qe hadithet jane SAHIH dhe kam sjellur edhe numerat e tye , ne menyre qe te kene mundesine t'i verifikojne , jam i kenaqur , pasi tani ata nuk kane asnje shpjegim dhe asnje justifikim per faktin e thjeshte qe po bazohen ne fjale, shprehje, thashetheme njerezore dhe jo ne shpallje hyjnore, .
Bani, Allahu thote: "Nisaukum harthun lekum, fe'tu harthekum enna shi'tum."
Apo ne shqip: "Grate tuaja jane vendmbjellje juaj, andaj afrohuni vendmbjelljes suaj si te deshironi."
Kurse ajeti tjeter qe thote: "Ne menyren qe ju ka urdheruar Allahu." Nuk eshte per qellim pozita seksuale, po eshte per qellim mosberja e maredhenjeve ne vrimen anale, kete e sqaron hadithi i Muhamedit a.s. i cili thote se nuk lejohet nje gje e tille.
Pra, edhe ajeti i pare kur thote Allahu: "vendmbjellje" aludon se duhet t'i afrohesh ne ate vend ne te cilin mund te mbjellesh faren tende, e jo aty ku nuk mund te mbjellesh faren dhe nuk eshte i dizajnuar per kontakt seksual.
Keshtu eshte, nuk eshte per ndonje pozite te caktuar, keshtu e sqaron kete ajet hadithi profetik!
Bani, Muhamedi a.s. eshte qenje njerezore dhe mund te haroje ne ceshtje qe skane te bejn me fene, po jane te kesaj bote. Kurse ne ceshtjet fetare, Allahu nuk e len te gaboj, sepse ai eshte pergjgjes per transmetimin e fese dhe per shpjegimin e saj.
Sic thote Allahu ne Kuran: "Li tubejjine lin-nasi ma nuzzile ilejhim" (Qe t'ua sqarosh njerezve ate qe iu eshte zbritur)
Pejgamberi a.s. e sqaron Kuranin, i cili eshte permbledhes dhe konciz, me fjalet dhe veprat e tij. Sepse sikur Kurani te permende cdogje detajisht, do te zgjatej shume dhe do t'i humbte qellimi i mbrojtjes dhe mbajtjes permendesh nga njerezit.
Cdogje qe ka nevoje per to muslimani Kurani ka aluduar ne to, Kurse Muhamedi a.s. e ka sqaruar ne menyre detaje me fjalet dhe veprat e tij. Injorimi i fjaleve dhe veprave te Profetit eshte budallallek ne veti!
islaminfo une kam arsye te forta te mendoj se edhe i derguari i Zotit , Muhamedi ka ndjekur vetem Kuranin ,
biles edhe shum hadithe bejne fjale qe Muhamedi ka urdheruar te ndiqet vetem Kurani .
shiko ;
EBU Davudi tek seksioni me numer 30;Gjykimet dhe betejat (Kitab Al-Fitan Ua Al-Malahim
Libri 30, Numėr 4234:
...Ai(profeti) u pėrgjigj: do tė ketė shume (fitne) dhe tė keqe. Unė e pyeta: O i dėrguari i All-llahut, do tė ketė tė mirė pas kėsaj tė keqje? Ai u pėrgjigj: Mėso Librin e All-llahut(Kur'anin), Hudhejfe, dhe t'i pėrmbahesh pėrmbajtjes sė tij. Ai e tha kėtė tri herė...
Krijoni Kontakt