Close
Faqja 7 prej 10 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 100
    i/e regjistruar Maska e saura
    Anëtarësuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    Citim Postuar më parë nga maratonomak Lexo Postimin
    clirohu nga paragjykimet dhe shiko realitetin pa emocione;

ja disa faktore qe ne na bejne faktore destabilizues ne ballkan;

percarja fetare
    pakicat etnike shqiptare ne mal te zi maqedoni dhe greqi [qe realisht jane vatra zjari per lufte ballkanike ]
    varferia
    shteti koruptiv dhe manipulues ku investojne dhe bashkepunojne ne krimin e organizuar .
    decentralizimi fetar dhe kombetar [ prirja kah perendimit dhe kah lindjes ]
    traumat kombetare e nje diktature 50 vjecare e lene nje popull larg vetedijes dhe ndergjegjes kombetare dhe qytetare .

me eshte dhene rasti te bisedoj ne lidhje per ceshtjen shqiptare me ;
    greke
    turq
    serbe
    italiane
    angleze
    gjermane
    amerikan
    e te tjere

dhe perfundimi dhe mesazhi qe mora nga ato biseda ishte ;

ju duhet te gjeni nje fe , nje komb dhe nje ndergjegje te perbashket kombetare si fillim , e me pas te filloni te gjykoni dhe kritikoni popujt dhe faktore te tjere per problemet tuaja ;

problemi juaj eshte se ju gjithmoni keni nje percarje dhe mosmareveshje kombetare duke e pare kete gje ne cdo aspekt te jetes , ne politike , ne art , ne ekonomi ne shoqeri , ne sport e ne arsim , dhe se nga vijne keto faktore mosmareveshje jane pak te njohura por dime qe kjo ndodh dhe ndodh per renimin tuaj.

keto ishin pershtypjet e te huajve dhe pergjigja e tyre kur une mundohesha tu tregoja qe fajtore per padrejtesite dhe problemet tona jane te huajt dhe jo ne .

nje maqedonas kishte thene;
    mire ketu ne maqedoni i pengojme ne shqiptaret , po ne shqiperi kusj i pengon te arijne fitore politike ekonomike dhe shoqerore ne rend nderkombetar ?

Nuk po diskutoj aspak me emocione por me fakte
    mos be lojra fjalesh ,çfare lidhje ka shteti me krimin ordiner ...
    dhe po te them dhe nje here krim fatkeqsisht ka dhe ne vendet me demokratike ...
    Pse ne greqi ,itali ,maqedoni,serbi dhe nga i keni miqt ju nuk ka krim ?
    degjo im shoq ka nje jete qe punon ne antikrim ...
    L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.

Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anëtarësuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763
    Citim Postuar më parë nga HEN-RI Lexo Postimin
    Dhespinis!
    Po ashtu eshte qe' budallalleku nuk ka brire ashtu sikurse mamaja e budallejve eshte gjithmone me barre.
    Problemi tek ty eshte se ti moj vajze ke tendence fyese dhe pergjithesuese ndaj shqiptareve.
    Se kam fajin une qe ju percellojne fjalet e mia .Fatkeqesisht e verteta dhemb dhe sot sinqeriteti nuk vleresohet .Ju qe te jeni te lumtur duhet te them bravo shqiptaret qe vrasin per nderin.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-04-2010
    Vendndodhja
    unided states of europe
    Postime
    682
    Citim Postuar më parë nga Ksanthi Lexo Postimin
    Se kam fajin une qe ju percellojne fjalet e mia .Fatkeqesisht e verteta dhemb dhe sot sinqeriteti nuk vleresohet .Ju qe te jeni te lumtur duhet te them bravo shqiptaret qe vrasin per nderin.
    Ja nuk e shikon na preve oreksin.
    Debatet me argetojne.
    Te kam thene gjithemone qe i rritur dhe i mencur behesh vetem atehere kur nuk e vret mendjen fare per ate cka te tjeret mendojne per ty dhe fillon te preokupohesh per ate cka ti mendon per te tjeret.
    Perseri ti ngaterron dollarin.....
    O vajze e mbare mojjjjjjjjjjjjj!
    Nuk po mbroj njeri,por nuk me pelqejne te deformohen ngjarjet dhe te motivohen si barbare.....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    Citim Postuar më parë nga 2043 Lexo Postimin
    citimi me bold tregon se ata me te cilet ke biseduar jane te paperfillshem ne llogjiken e tyre. Nuk i ndryshohet feja nje populli per tu bere i pelqyeshem per popujt e tjere, bashkjetesa paqesore midis feve ne Shqiperi, shte nje vlere me shume qe na jep pike ne syte e te tjereve . nuk ka percarje kombetare mes shqiptaresh, por ti nuk ke qene i zoti tu mbushesh mendjen per kete se aq kulture ke, keto teori i ngrene fqinjet tane dashakeqes dhe ti fatkeqsisht je pre e kesaj propagande idiote.
    Me dhimsesh
    reagim emocional tipik shqiptar ;

keto vertet jane teori , por jane teori qe te huajt i kane ngritur por qe ne i veme ne praktike ;

kjo eshte vertet nje propagande idiote por fatkeqesisht ne faktorin shqiptar eshte dukur me shume se kurre ;
    nuk ka percarje kombetare mes shqiptaresh ?

nuk dua te shkruaj te tjera gjera ;

ndihem i persekutuar prej vete bashkeatdhatareve te mi si ty kur mundohen te me perkufizojne kulturen dhe ndergjegjen kombetare pa me njohur fare , nderkohe qe nuk je as e para e as e fundit , pasi ketu e 20 vjet jetoj si emigrant dhe perhere kam perkrahur dhe ndihmuar faktorin shqiptar me cdo menyre dhe pergjigja e tyre ka qene mosmirenjohje , tallje dhe percmim .

me se fundmi kete e pashe kohet e fundit kur personalish dhe familjarisht u mundova te mobilizoj dhe krijoj nje dege te shoqates patriotike Aleanca Kuq e Zi , ne qytetin ku banoj , edhe me ndihmen e disa shqiptareve intelektuale dhe patriote dhe , rezultati ishte zero ;

nuk kam kohe
    eshte nje nisme e kote
    a ka para perfitime ne leke kjo shoqate
    madje shume prej tyre nuk donin ti dergonin femijet e tyre ne shkollat qe do mund te hapnim ne gjuhen shqipe pasi thoshin qe shkollat shqipe duhet te jene pa leke se duhet te hapen prej shtetit , nderkohe qe e dine qe kjo perpjekje nuk eshte as prej shtetit grek e as atij shqiptar por eshte vullnetare dhe se do izshte e nevojshme te paguanin nje sasi fare te vogel lekesh , qwe femijet e tyre te arsimoheshin ne gjiuhen shqipe , por duke ditur te gjitha keto ata na refuzuan .

dhe behet fjale per nje komunitet shqiptar prej 10 mije a me shume emigranteve shqiptare ketu .

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-04-2010
    Vendndodhja
    unided states of europe
    Postime
    682
    Citim Postuar më parë nga 2043 Lexo Postimin
    te bera nje ftese per ngritje niveli te bisedes, por mesa duket je ne maksimumin tend e cmund te te kerkoj me teper, ndryshimin e dollarit me ty nuk e gjej dot fare, ti zgjatesh sa here qe shikon nje femer, ndersa dollari rritet sa here ka skandale sexuale
    Pikerisht pra...Sepse e theksoj qe;La mama dei cretini e sempre in cinta....
    Shyqyr qe e kemi mbaruar shkollen ne kohen e monizmit thuaj......

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-04-2010
    Vendndodhja
    unided states of europe
    Postime
    682

keto vertet jane teori , por jane teori qe te huajt i kane ngritur por qe ne i veme ne praktike ;

kjo eshte vertet nje propagande idiote por fatkeqesisht ne faktorin shqiptar eshte dukur me shume se kurre ;

ndihem i persekutuar prej vete bashkeatdhatareve te mi si ty kur mundohen te me perkufizojne kulturen dhe ndergjegjen kombetare pa me njohur fare , nderkohe qe nuk je as e para e as e fundit , pasi ketu e 20 vjet jetoj si emigrant dhe perhere kam perkrahur dhe ndihmuar faktorin shqiptar me cdo menyre dhe pergjigja e tyre ka qene mosmirenjohje , tallje dhe percmim .

me se fundmi kete e pashe kohet e fundit kur personalish dhe familjarisht u mundova te mobilizoj dhe krijoj nje dege te shoqates patriotike Aleanca Kuq e Zi , ne qytetin ku banoj , edhe me ndihmen e disa shqiptareve intelektuale dhe patriote dhe , rezultati ishte zero ;

nuk kam kohe
    eshte nje nisme e kote
    madje shume prej tyre nuk donin ti dergonin femijet e tyre ne shkollat qe do mund te hapnim ne gjuhen shqipe pasi thoshin qe shkollat shqipe duhet te jene pa leke se duhet te hapen prej shtetit , nderkohe qe e dine qe kjo perpjekje nuk eshte as prej shtetit grek e as atij shqiptar por eshte vullnetare dhe se do izshte e nevojshme te paguanin nje sasi fare te vogel lekesh , qwe femijet e tyre te arsimoheshin ne gjiuhen shqipe , por duke ditur te gjitha keto ata na refuzuan .

dhe behet fjale per nje komunitet shqiptar prej 10 mije a me shume emigranteve shqiptare ketu .
    BRAVO !
    I bashkohem mendimit tend.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398

nuk kam kohe
    eshte nje nisme e kote

Per fat te keq, me rezulton se ALEANCA KUQ E ZI, nuk eshte nje shoqate patriotike , por nje embrion i nje partie politike dhe si e tille po perballet me bojkot jo vetem aty ku jetoni ju, por edhe ketu ne Tirane ku une jetoj.
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    Citim Postuar më parë nga saura Lexo Postimin
    Nuk po diskutoj aspak me emocione por me fakte
    mos be lojra fjalesh ,çfare lidhje ka shteti me krimin ordiner ...
    dhe po te them dhe nje here krim fatkeqsisht ka dhe ne vendet me demokratike ...
    Pse ne greqi ,itali ,maqedoni,serbi dhe nga i keni miqt ju nuk ka krim ?
    degjo im shoq ka nje jete qe punon ne antikrim ...
    kaq e veshtire qenka per ne shqiptaret te pranojme gabimet tona ?

si popull si komunitet si familjare si individ .

nuk na serviren vetem nga shqiperia lajme te kroniokes se zeze [ per krimin] , por edhe lajme per greket e serbet e tjere , por ndryshon puna kur degjojme per atdheun tone se na vret , dhe nuk e di po mua me duket cudi qe ne nje shqiperi te vogel ptrej 3 milionesh te ndodhin kaq shume krime , kaq aksidente automobilistike , kaq deshtime politike , kaq sistem shendetesor te ulet , kaq prostitucion, kaq ikone te mbrapshte ne arenen nderkombetare , kaq nivel jetese te ulet , kaq korupsion ne shtet , ne institucione ligjore , lighvenese, shendetesore , arsimore , madhe edhe ato fetare .

do doja te behej nje statistike mbi krimin ne shqiperi , ne krahasim me vendet fqinje te shohim ku jemi .

krime ordinere ndodhin kudo , por ne shqiperi mendoj se eshte kaluar masa dhe dikush duhet te beje dicka per kete femomen negativ ne shqiperi .

une nuk jam antishqiptar e as pro grek apo turk apo serb , une thjesht dua ti pranoj gabimet e mia si individ dhe pse te mos bej te njejten gje edhe populli im .

i/e regjistruar Maska e saura
    Anëtarësuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    kriminaliteti ne dy vende demokratike.....
    dhe si e perdor media lajmin...

L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-04-2010
    Vendndodhja
    unided states of europe
    Postime
    682
    Citim Postuar më parë nga saura Lexo Postimin
    kriminaliteti ne dy vende demokratike.....
    dhe si e perdor media lajmin...

http://www.youtube.com/watch?v=gb152kReEKI

http://www.youtube.com/watch?v=Fo2urg4NCkk&feature=fvsr
    Quhet terrorizem psikollogjik saura.
    E njejta gje qe po ndodh sot me krizen globale.

Faqja 7 prej 10 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •