Close
Faqja 15 prej 49 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 487

Deklarata e Rashad Khalifes se ai ishte Jezusi qe njerzit po pritnin te vinte

DEKLARATË E RASHAD KHALIFËS , NË SHTATOR 1989 NË REVISTËN :
    "Submission Perspective" , TUCSON , ARIZONA , 1989 USA

Nëpërmjet Ëngjëllit Gabriel, kam qënë i urdhëruar për të bërë këtë njoftim:

PAS QË UNË TË VDES, MILIONA BESİMTARË do të dinë që :

Unë përfaqësoj Mesian që çifutët kanë qenë duke pritur.
    Krishtin, që të krishterët po prisnin të vinte,
    Mehdiun, që muslimanët janë lutur që të vinte ...
    Unë jami dërguari i Zotit i Besëlidhjes [Bibël-Malakia 3:1-8, dhe Ku'ran 3:81].

Through Gabriel; I was commanded to make this announcement:

AFTER I DIE MILLIONS OF BELIEVERS WILL KNOW

that I represent the Messiah the Jews have been waiting for, the Christ Christians have been expecting, the Mehdi the Muslims have been praying for…
    I am God’s Messenger of the Covenant [Malachi 3:1-8, Qoran 3:81].

KLIKO KETU PER TE PARE ORIGJINALIN:http://www.masjidtucson.org/publicat...sep/page2.html
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 21-10-2011 më 04:08
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    DEKLARATË E RASHAD KHALIFËS , NË SHTATOR 1989 NË REVISTËN :
    "Submission Perspective" , TUCSON , ARIZONA , 1989 USA

Nëpërmjet Ëngjëllit Gabriel, kam qënë i urdhëruar për të bërë këtë njoftim:

PAS QË UNË TË VDES, MILIONA BESİMTARË do të dinë që :

Unë përfaqësoj Mesian që çifutët kanë qenë duke pritur.
    Krishtin, që të krishterët po prisnin të vinte,
    Mehdiun, që muslimanët janë lutur që të vinte ...
    Unë jami dërguari i Zotit i Besëlidhjes [Bibël-Malakia 3:1-8, dhe Ku'ran 3:81].
    Leri keto budallalleqe O Bano se ta thashe dy here edhe tek tema tjeter , gjej ndonje pune tjeter per te fituar buken e gojes. Po e pate te veshtire te ndihmoj une qe te gjesh nje pune me te hajrit se kjo qe ben ketu.
    Rashed Khalifa e hengri plumbin pas qafe ti akoma vazhdon me gomarlleqe, se kupton qe ke vite ketu dhe ske bere njeri per vete me pallavrat qe thua?
    Edhe njehere ta perseris te premtoj qe do te te gjej une nje pune shume me te mire se kjo ketu, vec hiq dore nga te berurit LOLO e disave prej armiqve te Islamit.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Leri keto budallalleqe O Bano se ta thashe dy here edhe tek tema tjeter , gjej ndonje pune tjeter per te fituar buken e gojes. Po e pate te veshtire te ndihmoj une qe te gjesh nje pune me te hajrit se kjo qe ben ketu.
    Rashed Khalifa e hengri plumbin pas qafe ti akoma vazhdon me gomarlleqe, se kupton qe ke vite ketu dhe ske bere njeri per vete me pallavrat qe thua?
    Edhe njehere ta perseris te premtoj qe do te te gjej une nje pune shume me te mire se kjo ketu, vec hiq dore nga te berurit LOLO e disave prej armiqve te Islamit.
    nga nje teme tjeter me ke borxh nje pergjigje , pasi as ti e as islminfo e asnje mysliman tjeter i forumit mundi t'i pergjigjet se ;
    kush resul profetitzohet ne 3:81 , perderisa mesojme ne 33:7 se Muhamedi nuk profetizohej si "resuli" qe thuhet se do vije ne 3:81

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Problemi me i madh i yti fillon tek identiteti yt fetar , ti i thua vetes musliman dhe tema te tilla si mrekullia matematikore ne kuran ti e shkruan tek toleranca fetare.

Pergjigja e atyre me siper eshte si me poshte :

Argumentet i ke te gjitha prej Kuranit.

Dhe lexoji , e mos bej robotin vetem duke shkruajtur ate per te cilen je programuar.
    Sigurisht nese do te debatosh.

1. Argumenti i pare.

2:127. Edhe kur Ibrahimi dhe Ismaili, duke i ngritur themelet e shtëpisë (Qabes - luteshin): “Zoti ynë, pranoje prej nesh, se me të vërtetë Ti je që dëgjon dhe di”!
    2:128. Zoti ynë, bëna neve dyve besimtarë të sinqertë ndaj Teje dhe nga pasardhësit tanë, njerëz të bindur ndaj Teje, na i mëso rregullat e ibadetit (adhurimit) tanë dhe falna neve, vërtet Ti je që falë shumë, je mëshirues”!
    2:129. Zoti ynë, dërgo ndër ta, nga gjiu i tyre të dërguar që t'u lexojë atyre ajetet Tua, t'u mësojë atyre librin dhe urtësinë, e t'i pastrojë (prej ndytësisë së idhujtarisë) ata. S'ka dyshim se Ti je ngadhënjyesi, i dijshmi.
    2:130. E kush largohet prej fesë së Ibrahimit përveç atij që e poshtron vetveten. Ne atë e bëmë të zgjedhur në këtë botë, kurse në botën tjetër ai është njëri prej të lartëve

Argumenti i dyte

61:6. Dhe, kur Isai, biri i Merjemes tha: “O beni israilë, unë jam i dërguar i All-llahut te ju, jam vërtetues i Tevratit që ishte para meje dhe jam përgëzues për një të dërguar që do të vijë pas meje, emri i të cilit është Ahmed!” E kur ai u erdhi atyre me argumente të qarta, ata thanë: “Kjo është magji e hapët”.

Argumenti i trete

7:157. Që pranojnë të dërguarin (Muhammedin), Pejgamberin arab, (që nuk shkruan as nuk lexon), të cilin e gjejnë të cilësuar (të përshkruar me virtytet e tij), te ata në Tevrat dhe në Inxhil, e që i urdhëron ata për çdo të mirë dhe i ndalon nga çdo e keqe, u lejon ushqimet e këndshme dhe u ndalon ato të pakëndshmet, dhe heq nga ata barrën e rëndë të tyre dhe prangat që ishin mbi ta. Pra, ata të cilët e besojnë atë, e nderojnë dhe e ndihmojnë, veprojnë me dritën që iu zbrit me të, të tillët janë të shpëtuarit.

Argumenti i katert

33:45.O ti Pejgamber, Ne të dërguam ty dëshmues, lajmëtar përgëzues e qortues.

Lexoji me vemendje keto ajete dhe do kuptosh pergjigjen e pyetjes tende.
    Nese je i paqarte me thuaj se do te ta shpjegoj une.
    Ndryshuar për herë të fundit nga angmokio : 21-10-2011 më 05:21

Problemi me i madh i yti fillon tek identiteti yt fetar , ti i thua vetes musliman dhe tema te tilla si mrekullia matematikore ne kuran ti e shkruan tek toleranca fetare.

Pergjigja e atyre me siper eshte si me poshte :

Argumentet i ke te gjitha prej Kuranit.

Dhe lexoji , e mos bej robotin vetem duke shkruajtur ate per te cilen je programuar.
    Sigurisht nese do te debatosh.

1. Argumenti i pare.

2:127. Edhe kur Ibrahimi dhe Ismaili, duke i ngritur themelet e shtëpisë (Qabes - luteshin): “Zoti ynë, pranoje prej nesh, se me të vërtetë Ti je që dëgjon dhe di”!
    2:128. Zoti ynë, bëna neve dyve besimtarë të sinqertë ndaj Teje dhe nga pasardhësit tanë, njerëz të bindur ndaj Teje, na i mëso rregullat e ibadetit (adhurimit) tanë dhe falna neve, vërtet Ti je që falë shumë, je mëshirues”!
    2:129. Zoti ynë, dërgo ndër ta, nga gjiu i tyre të dërguar që t'u lexojë atyre ajetet Tua, t'u mësojë atyre librin dhe urtësinë, e t'i pastrojë (prej ndytësisë së idhujtarisë) ata. S'ka dyshim se Ti je ngadhënjyesi, i dijshmi.
    2:130. E kush largohet prej fesë së Ibrahimit përveç atij që e poshtron vetveten. Ne atë e bëmë të zgjedhur në këtë botë, kurse në botën tjetër ai është njëri prej të lartëve

Argumenti i dyte

61:6. Dhe, kur Isai, biri i Merjemes tha: “O beni israilë, unë jam i dërguar i All-llahut te ju, jam vërtetues i Tevratit që ishte para meje dhe jam përgëzues për një të dërguar që do të vijë pas meje, emri i të cilit është Ahmed!” E kur ai u erdhi atyre me argumente të qarta, ata thanë: “Kjo është magji e hapët”.

Argumenti i trete

7:157. Që pranojnë të dërguarin (Muhammedin), Pejgamberin arab, (që nuk shkruan as nuk lexon), të cilin e gjejnë të cilësuar (të përshkruar me virtytet e tij), te ata në Tevrat dhe në Inxhil, e që i urdhëron ata për çdo të mirë dhe i ndalon nga çdo e keqe, u lejon ushqimet e këndshme dhe u ndalon ato të pakëndshmet, dhe heq nga ata barrën e rëndë të tyre dhe prangat që ishin mbi ta. Pra, ata të cilët e besojnë atë, e nderojnë dhe e ndihmojnë, veprojnë me dritën që iu zbrit me të, të tillët janë të shpëtuarit.

Argumenti i katert

33:45.O ti Pejgamber, Ne të dërguam ty dëshmues, lajmëtar përgëzues e qortues.

Lexoji me vemendje keto ajete dhe do kuptosh pergjigjen e pyetjes tende.
    Nese je i paqarte me thuaj se do te ta shpjegoj une.
    '

ti ke sjellur disa ajete dhe nuk ke shpjeguar lidhjen qe kane ato me pergjigjen qe te kerkova une , une nuk kam kuptuar se cfare doje te thoje,
    te lutem shpjegohu qarte per ato qe thua sepse t'i solle disa ajete pa shpjeguar se si i lidh me pyetjen time dhe pa sqaruar se per cfare qellimi i ke sjellur ,

te lutem edhe nje here tjeter me shpjego se kush resul profetitzohet ne 3:81 , perderisa mesojme nga ajeti 33:7 se Muhamedi nuk profetizohej si "resuli" qe thuhet se do vije ne 3:81
    flit dy fjale, paster dhe qarte , nuk eshte e nevojshme te zgjatesh shume ,
    cili ishte resuli qe profetizohet ne 3:81 dhe pse
    po pres pergjigje...
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 21-10-2011 më 06:11

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Allahu xh.sh nuk ka nevoje te beje gjeagjeza o Shabon.
    Ajeti 3:81 eshte shume i qarte qe flitet per profetit Muhamed sepse po te shikosh me siper flitet per ehli kitabin( te krishteret dhe hebrenjte).
    Ti kerkon ti besh bashkedialoguesit te ecin ne qellimin tend si robot. Kurani nuk eshte nje ajet apo nje fraze , per ta kuptuar qarte ate duhet te lexosh qarte ajetet me larte dhe vijimin e tij.
    Nese do pranosh kete kusht une jam gati te debatoj me ty , nese jo , shko e debato me ateistet. Ato do te ta mbajne ison.

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga bani Lexo Postimin
    '

ti ke sjellur disa ajete dhe nuk ke shpjeguar lidhjen qe kane ato me pergjigjen qe te kerkova une , une nuk kam kuptuar se cfare doje te thoje,
    te lutem shpjegohu qarte per ato qe thua sepse t'i solle disa ajete pa shpjeguar se si i lidh me pyetjen time dhe pa sqaruar se per cfare qellimi i ke sjellur ,

te lutem edhe nje here tjeter me shpjego se kush resul profetitzohet ne 3:81 , perderisa mesojme nga ajeti 33:7 se Muhamedi nuk profetizohej si "resuli" qe thuhet se do vije ne 3:81
    flit dy fjale, paster dhe qarte , nuk eshte e nevojshme te zgjatesh shume ,
    cili ishte resuli qe profetizohet ne 3:81 dhe pse
    po pres pergjigje...
    Ajetet Kuranore me siper flasin qarte se profetet qe kane bere betimin para Allahut per njohjen e profetit Muhamed , por e shikoj qe eshte mese e qarte qe ti je Robot, i programuar .
    Ty te kane futur vetem nje CD , ti din play, pause dhe rewind para e mbrapa.
    Pertej kesaj CD ti je nje magneton bosh.

Ajetet Kuranore me siper flasin qarte se profetet qe kane bere betimin para Allahut per njohjen e profetit Muhamed , por e shikoj qe eshte mese e qarte qe ti je Robot, i programuar .
    Ty te kane futur vetem nje CD , ti din play, pause dhe rewind para e mbrapa.
    Pertej kesaj CD ti je nje magneton bosh.
    profetet bene beslidhjen per njohjen e Muhamedit????????

kur vete Muhamedi ishte pjesetar i asaj beslidhje mes profeteve qe do ndihmonin te derguarin qe do vije me pas???
    sipas teje Muhamedi dha besen se do te ndihmonte veten e vet???????????????????????????????????????
    shiko:
    [3:81] Perëndia lidhi besën me profetët(nebij), duke thënë, "Unë do t‟ju jap shkrimin dhe
    mençuri. Pastaj, një lajmëtar(resul) do të vijë t‟i konfirmojë të gjitha shkrimet ekzistuese. Të
    besoni në atë dhe ta përkrahni." Tha, "A pajtoheni me këtë, dhe betoheni ta përmbushni
    këtë besëlidhje?" Ata thanë, "Pajtohemi." Tha, "Keni qenë pra dëshmitarë, dhe jam
    dëshmitar bashkë me ju."
    dhe perseri shiko;
    [33:7] Kujtohu që e lidhëm besën me profetët, përfshirë edhe ty (O Muhamed), Noeun, Abrahamin, Moisiun, dhe Jezusin të birin e Marisë. Morëm prej tyre zotim solemn.*

te lutem ose sqarohu, ose prano qe ti nuk e din kush eshte resuli qe thuhet se do vije ne ajetin 3:81
    ne 33:7 thuhet qe edhe muhamedi ishte pjesetar i kesaj beslidhje qe profetizonte ardhjen e nje te derguari(3:81), si ka mundesi qe Muhamedi te ishte i derguari ? kur ai vete ishte pjesmarres ne beslidhjen e profeteve qe edhe Zoti e deshmoi !?

angmokio , mos iu shmang te vertetes, thuaj te sakten edhe sikur te jete kunder teje.

pres shpjegimin e ketyre rrjeshtave qe te citova, je i mirpritur me cilindo arsyetim qe te sjellesh ,mjafton qe te bazohesh ne Kur'an.
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 21-10-2011 më 06:36

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    O Shaban ta kam bere te qarte qe me keto argumente kane dashur te manipulojne edhe Bahaullahi edhe Ahmediya ashtu sikurse dhe ndjekesit e Khalifas.

Une ta kam dhene pergjigjen por fatkeqsisht ti o nuk kupton ose ben sikur nuk kupton.
    Atehere po te ndihmoj duke te bere nje analogji.

Jemi 10 veta , dhe kerkojme qe te perkrahim dike . Duhet patjeter qe ky dikushi te mos jete prezent aty kur te tjeret shprehin gadishmerine per ta perkrahur?
    Argumenti eshte shume i qarte , lexoje me vemendje ajetin kuranor 33:7.
    [33:7] Kujtohu që e lidhëm besën me profetët, përfshirë edhe ty (O Muhamed), Noeun, Abrahamin, Moisiun, dhe Jezusin të birin e Marisë. Morëm prej tyre zotim solemn.

Nese ke bere dy vjet mesim gjuhe e kupton qe zoti shprehet prej tyre dhe jo prej jush

Allahu xh.sh i drejtohet Muhamedit a.s , ma shpjego pak si mund ti drejtohet Allahu xh.sh Muhamedit a.s dhe me pas i thote morem premtimin prej tyre? Dhe jo prej jush?

O Shaban ta kam bere te qarte qe me keto argumente kane dashur te manipulojne edhe Bahaullahi edhe Ahmediya ashtu sikurse dhe ndjekesit e Khalifas.

Une ta kam dhene pergjigjen por fatkeqsisht ti o nuk kupton ose ben sikur nuk kupton.
    Atehere po te ndihmoj duke te bere nje analogji.

Jemi 10 veta , dhe kerkojme qe te perkrahim dike . Duhet patjeter qe ky dikushi te mos jete prezent aty kur te tjeret shprehin gadishmerine per ta perkrahur?
    Argumenti eshte shume i qarte , lexoje me vemendje ajetin kuranor 33:7.
    [33:7] Kujtohu që e lidhëm besën me profetët, përfshirë edhe ty (O Muhamed), Noeun, Abrahamin, Moisiun, dhe Jezusin të birin e Marisë. Morëm prej tyre zotim solemn.

Nese ke bere dy vjet mesim gjuhe e kupton qe zoti shprehet prej tyre dhe jo prej jush

Allahu xh.sh i drejtohet Muhamedit a.s , ma shpjego pak si mund ti drejtohet Allahu xh.sh Muhamedit a.s dhe me pas i thote morem premtimin prej tyre? Dhe jo prej jush?
    pergjigjen e ke brenda ajetit, shiko;
    33:7...përfshirë edhe ty (O Muhamed)...

pra ti thua qe Muhamedi ishte pjesetar i asaj beslidhje qe premtonte se do ndihmonte Muhamedin??
    dmth Muhamedi , premtoi se do te ndihmonte Muhamedin???

te lutem mos i devijo temes qe po diskutojme ,
    Muhamedi qe perfshihet ne beslidhjen e profeteve , nuk ka se si te kete dhene fjalen qe do te ndihmonte te derguarin(reszulin) qe vjen pas, shiko mire 3:81 dhe 33:7 si edhe,... tjeter resul(i derguar) dhe tjeter nebij(profet) , pasi vete Zoti e ka bere kete dallim,
    shiko;
    33:40. Muhammedi nuk ka qenë babai i asnjërit prej burrave tuaj por ai
    ishte i dërguari i All-llahut dhe vulë e të gjithë pejgamberëve, e Allllahu
    është i dijshëm për çdo send.

kurse shiko mire ne;
    [3:81] Perëndia lidhi besën me profetët(nebij), duke thënë, "Unë do t‟ju jap shkrimin dhe
    mençuri. Pastaj, një lajmëtar(resul) do të vijë t‟i konfirmojë të gjitha shkrimet ekzistuese. Të
    besoni në atë dhe ta përkrahni." Tha, "A pajtoheni me këtë, dhe betoheni ta përmbushni
    këtë besëlidhje?" Ata thanë, "Pajtohemi." Tha, "Keni qenë pra dëshmitarë, dhe jam
    dëshmitar bashkë me ju."
    [33:7] Kujtohu që e lidhëm besën me profetët, përfshirë edhe ty (O Muhamed), Noeun,
    Abrahamin, Moisiun, dhe Jezusin të birin e Marisë. Morëm prej tyre zotim solemn.*

lexoji ajetet dhe te lutem mos i devijo temes ,
    a ka mundesi qe Muhamedi te jepte fjalen ne nje beslidhje se do te ndihmonte veten me vone???? (kete nuk ka logjike t'a pranoje)

te lutem ji i sinqerte...
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 21-10-2011 më 07:49

Faqja 15 prej 49 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •