Close
Faqja 32 prej 84 FillimFillim ... 2230313233344282 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 311 deri 320 prej 840
    Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Juve ju eshte bere mendja vetem shifra matematikore. Kurani ka zbritur per te hulumtuar ne te dhe per te kuptuar thelbin dhe domethenien e tij .
    Nese mendon se Allahu e zbritur Kuranin per tu marre njerezimi me matematike dhe zgjidhjen e sekreteve te numrit 19 dije se je shume gabim.
    Jam kurioz te di , pervec se te beje shumezime , te mohoje hadithet, dhe te shaje shoket e profetit, c'gje tjeter interesante na solli Khalifa?
    t'a kam thene edhe here tjeter , nuk eshte feja matematike , por matematika ne rastin konkret eshte mrekullia nga Zoti , dhe perderisa ti nuk je i bindur qe eshte mrekulli , ateher une detyrohem qa t'a perseris shpesh kete gje, mrekullite kane nje arsye qe shfaqen , nuk shfaqen kot;
    ne rastin e Rashadit matematika ishte mrekullia,
    ne rastin e salihut , Deveja ishte mrekullia,
    ne rastin e moisiut , Shkopi ishte mrekullia ,
    ne rastin e Jezusit , shpendi ishte mrekullia,

tani a shkon te themi se ;

Rashadi ishte matematicien?,
    Salihu ishte Coban?
    Moisiu ishte zdrukthtar?
    Jezusi ishte skulptor?

JO!! , sepse thjeshte ato ishin mrekullite me te cilat ishin paisur ata ,

po a shkon te themi se feja eshte matematike, Bageti, Punim druri , apo punim artistik??? , kurrsesi JO!! , sepse matematika ishte thjesht mjeti per t'u bindur se lajmi ishte nga Zoti,, po keshtu bagetia ,shkopi i Moisiut apo shpendi i Jezusit.

Cdo gje eshte shume e qarte , une nuk kuptoj arsyen se pse mbjell huti dhe c'perqendrim , kur shume thejsht mund te analizosh se a eshte mrekulli matematikore ajo qe solli Rashad khalifa apo jo , pasi une vete jam marre me ate dhe kam arritur ne konkluzionin qe eshte mrekulli nga Zoti dhe se rrjedhimisht edhe Rashad Khalifa ishte i derguar i Zotit, qe do te thote se edhe lajmi qe ai solli ishte nga Zoti, dhe te mos harrojme se Khalifa eshte shprehur se islami i sotshem eshte jashte rruges se Zotit dhe se eshte shendruar ne nje kult te djallit(kjo eshte gjeja interesante qe solli Khalifa).

c'eshte e verteta , qe islami eshte jashte rruges se Zotit e kam kuptuar para se te njihesha me lajmin e Rashad khalifes, biles as qe pata degjuar per personin Rashad Khalifa kur une vete i kam pasur te njejtat mendime , si per hadithet dhe si per linjen qe ndiqet ne pergjithesi ne fene Islame.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 12-10-2011 mė 11:28
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    .

c'eshte e verteta , qe islami eshte jashte rruges se Zotit e kam kuptuar para se te njihesha me lajmin e Rashad khalifes, biles as qe pata degjuar per personin Rashad Khalifa kur une vete i kam pasur te njejtat mendime , si per hadithet dhe si per linjen qe ndiqet ne pergjithesi ne fene Islame.
    Me nje llaf edhe ti na del i derguar i zotit ?
    Sure 5 :3.
    Sot pėrsosa pėr ju fenė tuaj, plotėsova ndaj jush dhuntinė Time, zgjodha pėr ju islamin fe.

Periderisa Allahu xh.sh e thote qarte ne Kuran qe une e persosa fene tuaj , kush eshte ky Khalifa qe pretendon se po ripersos fene tone?

62:2. Ai ėshtė qė arabėve tė pashkolluar u dėrgoi Pejgamberin nga mesi i tyre qė t'ua lexojė ajetet e Tij, t'i pastrojė ata, t'ua mėsojė librin dhe sheriatin, edhe pse mė parė ata ishin nė njė humbje tė dukshme.
    Cfare duhet ti mesonte profeti tjeter njerezve pervec Kuranit?

Meqe ti po e deklaron Khalifan te derguar me thuaj pak c'ndryshim ka sipas teje profeti me te derguarin?
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    dhe te mos harrojme se Khalifa eshte shprehur se islami i sotshem eshte jashte rruges se Zotit dhe se eshte shendruar ne nje kult te djallit(kjo eshte gjeja interesante qe solli Khalifa).
    Shume qarte Khalifa renditet ne nje pozite me mosbesimtaret, te krishteret , hebrenj, budiste, hindu, tawiste etj.
    Te gjithe keto fe te lartpermendura shprehen ne menyre te njejte per Islamin.
    Kjo ishte ajo qe e ben te interesant Khalifan?

Nga : Ibrahim Mustafa

Hadithet e Buhariut fyejne profetin Muhamed
    Perėndia nė Kuran ėshtė shumė i qartė duke i'u thėnė besimtarėve te vėrtetė se libri i tij ėshtė i plotė, i pėrsosur dhe i plotė deri ne detaj. Perėndia e quajti librin e tij Hadithin me te mire (39:23) dhe na ka urdhėruar tė mos kėrkojmė asnjė hadith tjeter, pos Tij (7:185, 45:6, 77:50). Edhe nė zgjedhjen e fjales hadith pėr tė pėrshkruar librin e Zotit, Kur'anin, ne dėshmojmė se si Perėndia e dinte se dikush (armikun e profetit dhe armiku i Perėndisė dhe armik i Islamit te vertete) do tė sajojnte gėnjeshtra pėr Muhamedin, Perėndine, besimtarėt, dhe Islamin dhe e quajti atė hadith, Shiko 6:112. Kjo ėshtė arsyeja pse ne po gjejme tė gjitha kėto vargje duke folur pėr Kur'anin si i vetmi hadith i pranueshem. Mė pare ne kemi diskutuar se si librat e hadithit janė shkruar kundėr dėshirės se Profetit Muhamed. Ai u tha besimtarėve tė vėrtetė tė mos shkruajne dic tjeter, pos Kur'anit. Tė katėr Khalifat qė pasuan profetin refuzuan tė lejojnė shkrimin e haditheve dhe librave tė haditheve, transmetohet vetė nag historia e Ebu Bekrit dhe Omerit per shkatėrrimin e haditheve tė shkruara. Ebu Hurejra i cili ka transmetuar hadithe mė shumė se kushdo tjetėr dhe mė shumė genjeshtra se kushdo tjetėr permend se profeti Muhamed i kishte mbledhur ato qė muslimanėt atėherė shkruan prej haditheve tė tij dhe i kishte djegur ato. Muslimanet e udhėzuar (te nenshtruarit) nuk do tė kenė nevojė tė shkojne aq larg (tek librat e haditheve) pėr tė gjetur tė vėrtetėn nė lidhje me dėnimin e Hadithit te pretenduar profetit. ėshtė e shkruar nė tė gjithė Kuranin. VETEM nje hadith sahih qe ne e dimė qe ėshtė "Kur'ani". Tė gjithė ata qė kanė pretenduar hadithe Sahih janė vetėm jobesimtarėt tė fjalės se Zotit, Kuranit, pavarėsisht pretendimit te tyre pėr tė kundėrtėn.

Librat Sahih te Buhariut dhe Muslimit pėr shembull, janė plot me hadithe te turpshme qė fyejnė Zotin, Pejgamberin Muhamed, te nenshtruarit (muslimanėt nė arabisht), Nenshtrimin (Islami nė arabisht) dhe inteligjencėn e ēdo qenie normale njerėzore.

Nė disa shkrime tė mėparshėme kam vėnė nė dukje disa fyerje ne lidhje me Zotin e Plotfuqishėm qė mund tė gjenden nė librat Sahih te Buhariut dhe Muslimit. Nė kėtė shkrim, ne do tė shikojme disa nga fyerjet pėr profetin Muhamed nga tė njėjtit njerėz qė pretendojnė tė jenė duke u pėrpjekur pėr tė ruajtur hadithet e tij. Gėnjeshtrat e tyre dhe fabrikimet janė tė dukshme, por ata ende i thirrėn ata sahih.

(1) librat Sahih kanė rregulla tė shumta qė bien nė kundėrshtim me Kur'anin, p.sh. ndėshkimin e shkelėsit te kurorės ,deklaruar nė Kuran nė 24:2, ata pretendojnė se ajetin e gurėzimit te kurorėshkelesve me vdekje u eshte ngrėnė nga njė dhi dhe kėshtu eshte hequr nga Kur'ani. Ēfarė fyerje?!

(2) Nė Sahihun e Buhariut tek, seksioni i "Gusullit" (Pastrimit pas raportit seksual), Hadithi tregon se Profeti Muhamed kishte marrėdhėnie me 11 prej grave te tij, brenda njė ore, ditėn dhe natėn. Dhe se atij i ishte dhėnė fuqia seksuale e 30 njerėzve.

vazhdon...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 12-10-2011 mė 13:27

Shume qarte Khalifa renditet ne nje pozite me mosbesimtaret, te krishteret , hebrenj, budiste, hindu, tawiste etj.
    Te gjithe keto fe te lartpermendura shprehen ne menyre te njejte per Islamin.
    Kjo ishte ajo qe e ben te interesant Khalifan?
    ti ke deshire qe t'a shikosh edhe keshtu , mundesh t'a shikosh edhe keshtu, me kushtin qe te shikosh edhe cfare thote khalifa per Budizmin, krishterimin , Hebraizmin etj , pasi ai thote te njejten gje edhe per ato, dmth se edhe ato jane jashte rruges se Zotit.

Me nje llaf edhe ti na del i derguar i zotit ?
    Sure 5 :3.
    Sot pėrsosa pėr ju fenė tuaj, plotėsova ndaj jush dhuntinė Time, zgjodha pėr ju islamin fe.

Periderisa Allahu xh.sh e thote qarte ne Kuran qe une e persosa fene tuaj , kush eshte ky Khalifa qe pretendon se po ripersos fene tone?

62:2. Ai ėshtė qė arabėve tė pashkolluar u dėrgoi Pejgamberin nga mesi i tyre qė t'ua lexojė ajetet e Tij, t'i pastrojė ata, t'ua mėsojė librin dhe sheriatin, edhe pse mė parė ata ishin nė njė humbje tė dukshme.

Meqe ti po e deklaron Khalifan te derguar me thuaj pak c'ndryshim ka sipas teje profeti me te derguarin?
    Khalifa sjell pikerisht ate fe qe thuhet ne ajetet qe solle , pasi Islami i sotem eshte devijuar nga feja qe solli profeti Muhamed,
    nuk diskutohet qe jam pro ajeteve qe solle me lart.

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Khalifa sjell pikerisht ate fe qe thuhet ne ajetet qe solle , pasi Islami i sotem eshte devijuar nga feja qe solli profeti Muhamed,
    Mos lexo si robot por lexo gjithcka qe te kam shkruajtur .
    1. Edhe njehere c'ndryshim ka mes te derguarit dhe profetit sipas teje?
    2. Sipas ketij ajeti kuranor 62:2. Ai ėshtė qė arabėve tė pashkolluar u dėrgoi Pejgamberin nga mesi i tyre qė t'ua lexojė ajetet e Tij, t'i pastrojė ata, t'ua mėsojė librin dhe sheriatin, edhe pse mė parė ata ishin nė njė humbje tė dukshme.

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    ti ke deshire qe t'a shikosh edhe keshtu , mundesh t'a shikosh edhe keshtu, me kushtin qe te shikosh edhe cfare thote khalifa per Budizmin, krishterimin , Hebraizmin etj , pasi ai thote te njejten gje edhe per ato, dmth se edhe ato jane jashte rruges se Zotit.
    Une dua ta shikoj me realizem, por ti i devijon pyetjeve te mia.
    Khalifa kerkoi qe me ane te mbledhjeve dhe zbritjeve te bente epoke , por askush nuk ja vari sepse e terhoqi djalli pas vetes kur tha se eshte i derguar, hoqi ajete kuranore dhe gjeti diten e kijametit. Keto fakte e bene njeriun me te urryer te muslimaneve . Ai kerkoi madheshti,ne vend qe te kerkonte thjeshtesi.
    Lexo ne Kuran suren Kasas rreth Karunit dhe do kuptosh qe ka shume ngjashmeri me Khalifan tend.

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Ajo quhet Islam , une une qe i besoj quhem musliman. Ate fe e zbriti Allahu xh.sh me ane te Xhibrilit profetit dhe te derguarit te fundit Muhamedit a.s.
    Shume qarte thuhet 'Sot une jua persova fene tuaj.. nuk kishte nevoj per ripersosje se feja nuk eshte Windows apo Iphone.

Mos lexo si robot por lexo gjithcka qe te kam shkruajtur .
    1. Edhe njehere c'ndryshim ka mes te derguarit dhe profetit sipas teje?
    2. Sipas ketij ajeti kuranor 62:2. Ai ėshtė qė arabėve tė pashkolluar u dėrgoi Pejgamberin nga mesi i tyre qė t'ua lexojė ajetet e Tij, t'i pastrojė ata, t'ua mėsojė librin dhe sheriatin, edhe pse mė parė ata ishin nė njė humbje tė dukshme.

[62:2] Ai ėshtė Ai qė dėrgoi te ata tė pa shkrim njė lajmėtar nga mesi i tyre, pėr t‟ua recituar atyre shpalljet e Tij, pėr t‟i pastruar ata, dhe mėsuar atyre shkrimin dhe menēuri. Para kėsaj, ata kishin shkuar shumė larg nė humbje.
    [62:3] Dhe shumė gjeneratave pasuese tė tyre. Ai ėshtė i Plotfuqishmi, Mė i Menēuri. (Shih cfare u transmetohet gjeneratave pasuese ne Kur'an 6:19)
    Mencurija dhe ligjet jane brenda kuranit,
    psh;

mencuri;
    [17:39] Kjo ėshtė ca nga menēuria qė tė ėshtė frymėzuar ty nga Zoti yt. Tė mos ngritėsh perėndi tjetėr pėrkrah Perėndisė, se mos pėrfundon nė Xhehenem, i fajėsuar dhe i mposhtur.
    Ligj;
    [24:1] Sure qė e kemi zbritur, dhe e kemi shpallur ligj. Kemi shpallur nė tė shpallje tė qarta, qė tė mund tė merrni vesh.
    ose;
    [2:230] Nėse shkurorėzohet nga ajo (pėr herė tė tretė), ėshtė e paligjshme pėr atė qė tė rimartohet me tė, nė mos u martoftė ajo me njė tjetėr, e pastaj ai tė shkurorėzohet nga ajo. Burri i parė pastaj mund tė rimartohet me tė, pėrderisa i zbatojnė ligjet e Perėndisė. Kėto janė ligjet e Perėndisė; Ai i shpjegon ato pėr njerėzit qė dinė.
    Kush jane gjeneratat pasuese dhe cfare u duhet predikur(Kurani apo hadithet)
    [6:19] Thuaj, “Dėshmia e kujt ėshtė mė e madhja?” Thuaj, “E Perėndisė. Ai ėshtė
    dėshmitar mes meje e teje se ky Kuran* mė ėshtė frymėzuar mua, qė t‟jua predikoj juven dhe kujtdo qė i arrin. Vėrtetė, ju dėshmoni se ka perėndi tjerė pėrkrah Perėndisė.” Thuaj, “Unė nuk dėshmoj si ju; ėshtė vetėm njė perėndi, dhe unė mohoj idhujtarinė tuaj.”

nqs do kishim ligj tjeter fetar , nuk do i kishim ligjet e shkruara ne Kuran per ndalesat , psh;

6:140. S'ka dyshim se kanė dėshtuar keq ata qė mbytėn fėmijėt e tyre nga
    mendjelehtėsia e pa kurrfarė dije dhe ata qė duke i shpifur Zotit,
    shpallėn tė ndaluar atė qė Zoti u kishte dhuruar. Ata kanė humbur
    rrugėn e drejtė
    dhe prej fillimit nuk ishin nė udhėzim.
    10:59. Thuaj: "Mė thuani, atė qė All-llahu ju dha si ushqim (tė lejuar), e
    ju nga ai diēka bėtė tė ndaluar e diēka tė lejuar?" Thuaj: "A ju lejoi
    All-llahu ju, ose ju i shpifni All-llahut?"

shembull nga ligjet e Kuranit se cfare lejohet dhe cfare jo
    [6:145] Thuaj, “Unė nuk gjejė nė shpalljet qė mė janė dhėnė asnjė ushqim tė ndaluar pėr
    ndonjė ngrėnės pėrveē:
    (1) cofėtinės, (2) gjakut qė rrjedh, (3) mishit* tė derrit, se ėshtė i
    ndyrė, dhe (4) mishit tė kafshėve qė i janė kushtuar tjetėr pos Perėndisė.” Nėse dikush
    detyrohet (t‟i hajė), pa qenė me qėllim apo keqdashje, atėherė Zoti yt ėshtė Falės, Mė i
    Mėshirshmi.
    [6:146] Pėr ata qė janė Jahudi ndaluam kafshėt me thundra jo tė ndara; dhe nga lopėt dhe
    delet ndaluam dhjamin, pėrveē atij qė gjendet nė kurrizet e tyre, ose nė rropulli, ose i
    pėrzier me eshtra. Ishte ndėshkim pėr shkeljet e tyre, dhe ne jemi tė sinqertė.

nqs do te kishim nje sheriat me te gjere nga Perendia se ligjet dhe sheriati qe gjendet ne Kuran, atehere Perendia do te bente nje Kuran me te gjate me ligje , ose me te shkurter,sipas deshires se Perendise asgje nuk mund t'a ndalonte Perendine per t'a bere kete,
    fakti qe Perendia thote ne 6:114 se Kurani eshte i plote dhe krejtesisht i hollesishem nuk te le shteg per t'i shtuar dicka tjeter , por edhe nga ana logjike , Zoti nuk do te linte shpalljen e tij jo te plote, sepse Zoti nuk i le gjerat mangut.Gjithashtu shih edhe 6:19(vetem Kurani eshte shpallja per ate brez qe jetoi profeti Muhamed si edhe brezave te ardhshem pas profetit Muhamed)

nqs do mund te flasim me gjate neser per Resul dhe Nebij dashte Zoti , sepse nuk kam kohe tani, paqe !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 12-10-2011 mė 14:40

Faqja 32 prej 84 FillimFillim ... 2230313233344282 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •