Close
Faqja 13 prej 51 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 507
    Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Hmmmm....!! Kush do te kete te drejte, hoxha me qitap apo "inxhenieri" me "kulture" gjermano-harape??!!
    Shume te qarta keto simbolizmat pagane ne Islam, eh........
    .....joooj jari....cka nuk te bejn psikozat....se paku per te na hap barkun neve ketu mund lirisht edhe me tej ti ushqesh.....

...une foli per gjysemhanen qe gjindet ne shume flamuj te shteteve muslimane......kurse si duket per teje paska qene i panjohur fakti, se muslimanet sherbehen me kalendarin hanore ???..............nese mendon se me kete dembellek te rradhes mund te denuncosh islamin me elemente pagane, atehere dije, se gjysemhana si simbol ne flamuj apo ne maje te minareve eshte risi osmane......muslimanet e mehershem kane patur ose shehadetin, ose shehadetin me shpaten e harkuar, ose ngjyra te ndryshme ne flamujt e luftes....

tungi

PS: shkou jari, a nuk deshmon ketu prap fundamentalizmin kishtare qe e ke te mbjellur ne shpirt, perndryshe cka te shtyn te turperosh vetveten ne tema ku nuk e ke haberin ???...perpos te derdellitish mantren kishtare, qe ta kam sjelle me sprova....te kame dhane librin ku tamam qendrimet e tua pershkruhen detalisht....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Nuh Musa : 08-10-2011 mė 11:12
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    As Ebu Lehebin as Muhamedin -njeri ishte pagan tjetri i vetmashtruar ....e qarte !!!

Uji i detit perzihet por ti i ngaterron me valet e detit te cilet per shkak te temperatures nuk perzihen,por keto dy shtresa jane ne nje det dhe thellesi te ndryshme dhe nuk kane lidhje me ate qe deti perzihet,KUPTON ....nuk kupton ate qe lexon ??!!! Ruajtja e vetive nuk ka lidhje me perzierjen e ujit te detrave....DETI PERZIHET....

Ja edhe fotografime satelitore te ngushtices se Gibraltarit ku takohen deti Egje dhe Oqeani Atlantik...(ti duhet me ta vizatu per me kuptu )
    ....oooo, kete mrekulli e paskam mbilexuar...

Roli, shoku jem,

Ti je me profesion "Mjek" apo ???...dmth. dituria jote profesionale ka te beje me mjekesi !!!; nga e mer pra guximin te flasesh ketu mbi nje shkence larg asaj sates (ceshtjen e detnave, e ujit qe perzihet, e blablajave tjera) ne nje shkalle qe e supozon me larte se diskutuesit tjere ???....o jahu, ate dituri te kufizuar qe e shfaq ketu eshte ne gjendje brenda 10 minutave cdo forumist ketu ta hulumtoje vete dhe ta pervetesoje e te beje teje nje replike poashtu amatereske sic e ben ti. Hajt pash zotin na le rrehat me keto frute te kalbura.....

Nese don te jesh diskutues i respektuar, atehere meru me MENDIMET e tua, mbi gjera qe i diskutojm ketu, e jo me copy paste, riprodhime e perseritje qe i hulumton ne rrjet....te njejten gje mund te beje sic thash me larte secili forumist qe eshte para kompjuterit.....une shume mire te sqarova dallimin e ajeteve kuranore me hulumtimet shkencore.....muslimani e ka besuar nje gje te tille....e shkenca moderne e ka vertetuar ne detaj se per cka behet fjale, mund ta interpretosh tash si "mrekulli" kuranore (kujt, muslimanit qe ashtu keshtu beson ???), mund ta interpretosh si nje mesele qe nuk ka te beje me permendjen ne kuran...........

A ke ardhe ketu te shesesh mend, apo te diskutosh ne menyre te civilizuar ???

Me kujton gjuetarin dhe arushen ti Roli.....

Na kish kane nje gjuetare nje here i cili doli per gjah ne bjeshke. Gjuetari takoj nje arushe dhe kur ja drejtoj pushken ajo nuk i kapi, keshtu arusha qe mos ta haje i dha nje shanc gjuetarit te zgjedh mes vdekjes ose mes nje shk..... gjuetari pa nuk pa, i rrezoj pantollonat per te shpetuar jeten....

I hidheruar nga kjo ndodhi dhe i nevrikosur, te nesermen perseri e mer pushken te shkoje te vras arushen, dhe si e don fati, i ndodhi perseri e njejta mesele.....

Por gjuetari kokeforte, perseri i ngjet malit te shkoje te vras arushen....dhe perseri si e don fati, pushka nuk i kapi.....dhe arusha e nevrikosur e mori ne pyetje e i tha: mire bre burre, a vjen ti ketu ne gjueti, a e vjen me u shk... ???, tregom qe mos lodhemi....

tungi
    albanish by nature

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ...une foli per gjysemhanen qe gjindet ne shume flamuj te shteteve muslimane......kurse si duket per teje(thuhet "ty",inxhenier) paska qene i panjohur fakti, se muslimanet sherbehen me kalendarin hanore ???
    Flas, Tunxh, flas dhe jo "foli"!! "flas" eshte veta e pare,njejes, koha e tashme, ndersa "foli" eshte veta e trete njejes e kohes se kryer!!
    Tashi, meqe ti fliska per gjysemhenen ne flamur dhe jo per ate ne maje te minares, i bie qe te jene dy gjysma te ndryshme??!!Une kujtoja se myslimanet kane vetem nje simbol hene....!
    ..............nese mendon se me kete dembellek te rradhes mund te denuncosh islamin me elemente pagane, atehere dije, se gjysemhana si simbol ne flamuj apo ne maje te minareve eshte risi osmane......muslimanet e mehershem kane patur ose shehadetin, ose shehadetin me shpaten e harkuar, ose ngjyra te ndryshme ne flamujt e luftes....
    Pra nuk paska lidhje me kalendarin henor qe perdorej qe nga koha e Muhamedit??!!
    Inxhenier efendi, e pra, Islaminfo fisniku tha se eshte per arsye te kalendarit......kush ka te drejte??!!
    PS: shkou jari, a nuk deshmon ketu prap fundamentalizmin kishtare qe e ke te mbjellur ne shpirt, perndryshe cka te shtyn te turperosh vetveten ne tema ku nuk e ke haberin ???...perpos te derdellitish mantren kishtare, qe ta kam sjelle me sprova....te kame dhane librin ku tamam qendrimet e tua pershkruhen detalisht....
    ....ahahahah....ato "sprovat" qe ke sjelle ti, thone , njehere se "hena eshte simboli i shpates", njehere se "hena eshte risi osmane", njehere se "Muhamedi eshte gjakatar", njehere se "shqiptaret kane kulture islame", njehere se "islami eshte kulture harape", e njehere.......s'ka te mbaruar!! Tashi sipas teje e gjithe kjo, deshmon per "fundamentalizmin" tim te krishtere??!!!....ahahahahahahah...."kultura" juaj eshte e pafund, inxhenier efendi!!!
    Jarigas

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Flas, Tunxh, flas dhe jo "foli"!! "flas" eshte veta e pare,njejes, koha e tashme, ndersa "foli" eshte veta e trete njejes e kohes se kryer!!
    Tashi, meqe ti fliska per gjysemhenen ne flamur dhe jo per ate ne maje te minares, i bie qe te jene dy gjysma te ndryshme??!!Une kujtoja se myslimanet kane vetem nje simbol hene....!
    Pra nuk paska lidhje me kalendarin henor qe perdorej qe nga koha e Muhamedit??!!
    Inxhenier efendi, e pra, Islaminfo fisniku tha se eshte per arsye te kalendarit......kush ka te drejte??!!
    ....ahahahah....ato "sprovat" qe ke sjelle ti, thone , njehere se "hena eshte simboli i shpates", njehere se "hena eshte risi osmane", njehere se "Muhamedi eshte gjakatar", njehere se "shqiptaret kane kulture islame", njehere se "islami eshte kulture harape", e njehere.......s'ka te mbaruar!! Tashi sipas teje e gjithe kjo, deshmon per "fundamentalizmin" tim te krishtere??!!!....ahahahahahahah...."kultura" juaj eshte e pafund, inxhenier efendi!!!
    ....jooooj, na kenaqe.....

O te kam kap bre si rryma, por problemi eshte, se une jam me i keq se rryma.....ajo e shkreta te dridh pak dhe te perplas diku.....a une, une jam i pameshirshem, une te kapi dhe te plasi panderprere....pra, dije, une per ty jam me i keq se rryma elektrike...

BRAVO, mi paske korrigjuar gabimet drejtshkrimore, per kete detyre edhe te kam.

DHe e dyta, mos lodhemi shume me inkompetencen tende ne lidhje me temen dhe motivet kishtare qe i ke:

Gjysemhana ne flamujt e shteteve sovrane muslmane qe ne kohen aktuale i sheh, si psh. ne ate te turqise, te pakistanit, malaysise, etj...dhe gjysemhana ne maje te minareve......jane "pjelle" osmane........gjeneza nuk u njihet, por shumica jane te mendimit, se ka te beje me flamurin luftarak te muslimaneve, ne te cilin ilustrohej shehadeti bashk me shpaten tipike muslimane, qe eshte harkore........se kjo eshte e me afer te vertetes te deshmon praktika e pravosllaveve (orthodokseve lindore) te cilet ne krye te kishes e kane kryqin qe e shpon gjysemhanen....nje simbol luftarak....

As ne fantazine me te larget gjysemhana nuk ka te beje me islamin burimore....kurse se muslimanet punojn me kalendarin hanore, dhe se aty ketu ne literature mund te kete ndonje ilustrim me trupin kozmik qe nderlidhet me arsye teknike, mund te jete, une nuk kam njohuri per nje gje te tille.....

Tash, prap ne vryme dhe kujdes kur do dalish.....te kapi prap....

tungi
    albanish by nature

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    ....jooooj, na kenaqe.....
    O te kam kap bre si rryma, por problemi eshte, se une jam me i keq se rryma.....ajo e shkreta te dridh pak dhe te perplas diku.....a une, une jam i pameshirshem, une te kapi dhe te plasi panderprere....pra, dije, une per ty jam me i keq se rryma elektrike...
    Kur e kapi gjigandi Qerosin dhe e shtrengoi aq fort saqe po i dilnin syte prej zgavrave, e pyeti se pse po i dilnin syte!! Qerosi iu pergjigj se po mendohej nga ta hidhte gjigandin, perpjete ne qiell apo ta perplaste per toke!!!
    Edhe puna jote, nga njera ane po te dalin syte nga shtrengimi, nga ana tjeter kercet si pushke jevgu.....
    BRAVO, mi paske korrigjuar gabimet drejtshkrimore, per kete detyre edhe te kam.
    Nuk e bej sepse me peshtirosesh ti, por sepse Gjuha Shqipe eshte e shenjte per mua dhe nuk mund te lejoj qe ta perdhose lloj-lloj "inxhenieri"....!
    DHe e dyta, mos lodhemi shume me inkompetencen tende ne lidhje me temen dhe motivet kishtare qe i ke:

Gjysemhana ne flamujt e shteteve sovrane muslmane qe ne kohen aktuale i sheh, si psh. ne ate te turqise, te pakistanit, malaysise, etj...dhe gjysemhana ne maje te minareve......jane "pjelle" osmane........
    ......e si rrjedhoje dohet te ishte edhe ne flamurin e Shqiptareve, apo jo Nuh efendi??!!
    Po Malajzia qe s'i pa me sy ndonjehere osmanet, pse e ka vene ne flamur xhanem??!!
    As ne fantazine me te larget gjysemhana nuk ka te beje me islamin burimore....
    Jo ne fantazi jo, por ne realitetin e hyjnive pagane harape paraislame!! Perendia e henes, ishte Allahu...!
    kurse se muslimanet punojn me kalendarin hanore, dhe se aty ketu ne literature mund te kete ndonje ilustrim me trupin kozmik qe nderlidhet me arsye teknike, mund te jete, une nuk kam njohuri per nje gje te tille.....
    Qysh, nuk ke njohuri per ndarjen "teknike" te henes prej profetit tend te dashur, Tunxh efendi??!!....po ti shko e merr pak "kulture" prej fisnikut Islaminfo bre......
    Jarigas

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    ......cifutizmi eshte shfaqur per njerezine, cifutet kane qene popull i zgjedhur qe te perhapin fene, e jo qe feja te mbetet ekskluzive e tyre si nje qafore ari.....pikerisht edhe dendja e cifuteve neper bote (cifut ke kamos) e deshmon kete, e deshmojn definimet shkollare qe e quajn fe BOTERORE.....cka te thot teje gjysemdija nuk eshte relevante per miletin...
    Judaizmi,Nuh rrumpalla mire thua qe eshte shfaqur per tere njerezin...pra edhe per Ju Islamiket,e ku mbeti ne kete thenie tende origjinaliteti i Islamit....TI indirekt tregon qe keni marr kete religjion tuajin nga populli Hebre....

Dijaspora Hebreje egziston prej kohes se mbretit Babilonas Nabukadnezor kur shpernguli tere popullaten Judejo /Izraelite dhe e dergoi si rober ne Babiloni....pra jane rrethanat historike e me vone edhe ekonomike qe populli Hebre formoi dijaspore (prej ketu rrjedh ky term edhe ne gjuhet e huaja -per te shperngulurit ) e nuk u shperngulen neper bote si detyrim per te shperndare besimin ne nje zot....KUPTON inxhinier Wienez
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Kur e kapi gjigandi Qerosin dhe e shtrengoi aq fort saqe po i dilnin syte prej zgavrave, e pyeti se pse po i dilnin syte!! Qerosi iu pergjigj se po mendohej nga ta hidhte gjigandin, perpjete ne qiell apo ta perplaste per toke!!!
    Edhe puna jote, nga njera ane po te dalin syte nga shtrengimi, nga ana tjeter kercet si pushke jevgu.....
    Nuk e bej sepse me peshtirosesh ti, por sepse Gjuha Shqipe eshte e shenjte per mua dhe nuk mund te lejoj qe ta perdhose lloj-lloj "inxhenieri"....!
    ......e si rrjedhoje dohet te ishte edhe ne flamurin e Shqiptareve, apo jo Nuh efendi??!!
    Po Malajzia qe s'i pa me sy ndonjehere osmanet, pse e ka vene ne flamur xhanem??!!
    Jo ne fantazi jo, por ne realitetin e hyjnive pagane harape paraislame!! Perendia e henes, ishte Allahu...!
    Qysh, nuk ke njohuri per ndarjen "teknike" te henes prej profetit tend te dashur, Tunxh efendi??!!....po ti shko e merr pak "kulture" prej fisnikut Islaminfo bre......
    ...prap, shkrim i permbushur me sugjescione dhe intuicione.....katastrofe...

Nje, gjysemhena eshte simbol me rrjedhoje nga flamujt ushtarak (inspirim per shume flamuj shtetnore ne shek. e 20, edhe per malajsine) ngase perandoria osmane ishte per 500 vjet superfuqi.......

Dy, islami burimore nuk ka te beje aspak me henen, ne asnje forme, perpos kalendarit......ndoshta lundruesit arab kane patur ndonje forme simbolike te tille....keto jane detaje per ata qe ju intersojn kuriozitetet, perpos kishes, ASKUSH nuk e akuzon islamin per ndonje forme paganizmi ne lidhje me henen....tash, mendoj se mjaft ta plasa.....hajt trim i lales, mjaft me, nuk te dhemb ???.....si nuk dhemb ajo fajksh budallakia.....jarigasit edhe gjith sasia e morfines ne bote nuk do tja shuante dhimbjen....

tungi
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Judaizmi,Nuh rrumpalla mire thua qe eshte shfaqur per tere njerezin...pra edhe per Ju Islamiket,e ku mbeti ne kete thenie tende origjinaliteti i Islamit....TI indirekt tregon qe keni marr kete religjion tuajin nga populli Hebre....

Dijaspora Hebreje egziston prej kohes se mbretit Babilonas Nabukadnezor kur shpernguli tere popullaten Judejo /Izraelite dhe e dergoi si rober ne Babiloni....pra jane rrethanat historike e me vone edhe ekonomike qe populli Hebre formoi dijaspore (prej ketu rrjedh ky term edhe ne gjuhet e huaja -per te shperngulurit ) e nuk u shperngulen neper bote si detyrim per te shperndare besimin ne nje zot....KUPTON inxhinier Wienez
    hajde roli hajde.....u shpall per gjithe njerezine (natyrisht, edhe krishterimi e ka misonarizmin ne doktrine, ashtu si islami), e ne te njejten fryme thua qe diaspora cifute eshte rrezulltat i debimeve dhe presekutimeve.....

Jane shkollarete ata qe e cilesojn natyren e nje feje, judaizmi njihet unanisht si fee boterore dhe monoteiste.....mos u lodh me shume....natyrisht qe cifutet sot e kuptojn fene e tyre ashtu sic e kuptojn, ata qe e kuptuan ndryshe jane ose musliman, ose te krishtere, ose ateist e keshtu me rradhe.....

hajt tung
    albanish by nature

Po ne minaret Arabe, ne Meke ,Aksa , Medine etj a kan te vendosur gjysem hene ? Nese po, c,ne atje gjesem hena. Ne nje faltore nuk ka pse te kete simbole lufte mendoj, si forma e shpates apo gjysem hena etj.

Pershendetje

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    .....une nuk e di kush te ka ndale te ndjekish mesimet e rahmetli Jakup Hasipit, por te kishe ndegjuar me vemendje dhe pa paragjykime NJE LIGJERATE te vetme, do te kishe patur sote bazat e feve monoteiste ne njohuri !!!
    Feja paraislame e popullit arab nuk ka qene "pagane" ne kuptimin e fjales, por ka qene feja e devijuar e Ibrahimit alejhiselam.

....interesant, kumanovaret jane fetaret me te perpiket ne iliride......njeh ne rrethin ku je rrit dhe ku jeton nje "veper" te tille, qe e praktikojn muslimanet ???....apo ligjeronte Mullah Jakupi ndonje islam tjeter, se ate te arabeve ???
    Meqenese tema eshte dic tjeter por TI si nje bashkebisedues nen nivel edhe ate intelektual edhe sipas bontonit forumesk qe hyne ne ujra private te bashkebiseduesit atehere do te pergjigjem shkurt Nuh Wienezi -
    Une nuk kam ndjekur kurr ligjeratat e Jakup Hasipit ,nuk kam qene kurre Taleb (nxenes) i ndonje fetari bisedat tona kane qene private dhe une vetem shkollen fillore kam kryer ne gjuhen Shqipe dhe takimet me te kane qene sporadike....por TI nuk ke cka permend Hoxhen e nderuar sepse TI NUH nuk ke as thermin e diturise dhe humanizmit te Hoxhes se dashur...TI per fat te keq je fetar i indoktrinuar me gjysme dije...

....Kumanovaret le te bejne cte duan,UNE perfaqesoj veten time dhe familjen time...nuk flas ne emer te Kumanovareve....Hoxha Jakup (meqenese pyet) ka spjeguar Islamin konform te gjitha rregullave Kuranore dhe te Haditheve ai aspak nuk ka devijuar nga ky mesim POR nga dallimi yt ka qene edhe PATRIOT SHQIPTAR (ka marr pjese me arme ne lufte me 2001) e perkete e dua e TI NUH nuk je PATRIOT e as SHQIPTAR.....

*Me cudit edhe nje gje tere energjia/mundi yt ne forum eshte e drejtuar ne tema qe prekin Islamin...nuk te mbeti kohe per Inginjerine tende
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Faqja 13 prej 51 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •