Close
Faqja 25 prej 84 FillimFillim ... 1523242526273575 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 241 deri 250 prej 840
    Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Thenie humaniste te Muhamedit , hmmm edhe ka ! mua me pelqen qe i lufton mendjemedhenjet,arrogantet.Por, per mua eshte e papranueshme qe nje "i derguar i zotit" te kete "Jete te embel" !!!....
    Cka te mendojm per njeriun te cilen e ka luftuar me gjith shpirt edhe i afermi i familjes se tij Ebu Leheb.Une mendoj qe ky Ebu Lehebi ka qene gjeni (perdryshe heroi im ne kete mesele me Muhamedin ) sepse e ka pasur te qarte qe mision i tij eshte i shpifur mirepo me vone ndryshuan rrethanat.Ne luften civile midis fiseve Arabe fitoi Muhamedi me perkrahesit e tij dhe tjetra eshte histori ne vehte.Vlen ajo rregulla e perjetshme "Fitimtaret e shkruajn historine" dhe Ebu Lehebin e demonizuan !
    ( E di cka do te pergjigjesh per Ebu Lehebin....vetem mos kalo ne extase !)
    Roli, prap sillesh si hedonist i vogel !!!

Me sqaro kete:

Ish Abu Lahab per varrimin e vajzave te gjalla ???

tungi

PS: akoma se ke kuptuar se nuk ke pune me nje "hoxhe" ???, JO, assesi nuk te pergjigjem ashtu si e pret.....une de te pergjigjem ne ate menyre, qe ti te mbetesh pa pergjigje.....qe me ne fund nuk do te kesh rruge, perpos injorances kuptohet, pa mos me perkrah.....
    albanish by nature

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Roli, prap sillesh si hedonist i vogel !!!
    Ah,miku im Wienez ceshte ky hedonizem.Hedonizmin une e kuptoj si kenaqesi qe eshte normale tendenca drejt asaj,"zoti" na ka krijuar qe te kenaqemi ne kete jete e jo te ngrysemi nga frika per "fatin" tone ne te arrdhmen....edhe une pajtohem qe edhe ne kenaqesit nuk duhet tepruar sepse atehere kalon ne varshmeri,e kritika ime Islamit nuk eshte "verberi" por nje kontribut i imi modest qe te shohini me mire....kjo eshte kenaqesia ime personale....mund te jem edhe me shume kritik dhe i drejtperdrejt por e di qe nje"gje" te till nuk jeni te gatshem ta mbani mbi supe....jeni te dobet shpirterisht ....

Me sqaro kete:

Ish Abu Lahab per varrimin e vajzave te gjalla ???
    Ebu Lehebi edhe mund te kete pasur kesi qendrime,ajo nuk me intereson.Me duket shume cinike fati i tij,me sa e di une Muhamedi thirri Mekasit qe te shperdaje pretendimin e tij dhe te marr pergjigje "A besoni qe une jam i derguari i zotit "dhe dialogu me turmen shkon keshtu:
    *Muhamedi - Une ju them qe jeni prane ndeshkimit te aferm.Deshmoni qe nuk ka zot tjeter pervec allahut dhe UNE jam i derguari i tij .
    *Ebu Lehebi-A per kete na ke thirrur o Muhamed,qofsh i mallkuar u shkaterrofsh...( hahah edhe UNE do ju kisha pergjigjur ne ate menyre)

Dhe shikoni tani cka ndodh !!!! per shkak te zenkes personale ku shihet edhe karakteri hakmarres i Muhamedit ,AI sajon nje sure plot mllef ndaj kundershtarit te TIJ "Qofte i shkaterruarr Ebu Lehebi ...AI do te hyje ne zjarr te ndezur flake..." dhe ketu nuk ndalet por mllefi i te "derguarit" kalon edhe te gruaja e Ebu Lehebit ,vazhdon surja kercenuese "Edhe gruaja e tij ... ne qafen e saj do te kete nje litar te perdredhur" !!!!
    Zoti i plotfuqishem nderhyne ne zenkat personale te dy Mekasve ne lufte per pushtet....sajim gjenial i Muhamedit qe nuk e kishte te veshtire te luaj lojra te tilla me njerez primitiv te asaj kohe....Pra,e vertetojm teorine e forumistit Jarigas -qe shpalljet qe pretendon Muhamedi jane te pershtatura nevojave te tij personale dhe luftes per pushtet...
    Edhe UNE kur ti me ofendon mund te them "Me eshte shpallur nga i plotfuqishmi qe NUH MUSA do te shkoj ne xhehnem,Ai eshte i shkaterruar dhe do te hyj ne zjarr..." cka i thone kesaj PALLAVRA....

JO, assesi nuk te pergjigjem ashtu si e pret.....une de te pergjigjem ne ate menyre, qe ti te mbetesh pa pergjigje.....qe me ne fund nuk do te kesh rruge, perpos injorances kuptohet, pa mos me perkrah.....
    Prap pretendime Megalomanie,krekosje pa mbulese
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Ti qeveriablu duhet te jesh pak si aptalle nga vet natyra nga menyra sesi u pergjigjesh replikave.
    Ebu lehebi ishte krer i menyres se jeteses mekase ose gjeresisht e gadishullit arab.
    Muhamedi ishte kundra kesaj menyre jetese.

Pra ata u bene simbole te dy menyrave jetese te ndryshme.

Tani , ti nqs preferon menyren e jeteses para-islame ne gadishullin arab eshte zgjedhja jote.
    Por ama mos na shit vlera morale duke pas simpati per ebu lehebin ne te njejten kohe.
    Ai sdo nguronte te te varroste te gjalle apo duke e bere nanen tende te kercente belly dancing rreth e rrotull qabes lakuriq .

Te mundohesh te mbrosh te pambrojtshmen eshte simptome e nje njeriu me probleme mendore.

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Ah,miku im Wienez ceshte ky hedonizem.Hedonizmin une e kuptoj si kenaqesi qe eshte normale tendenca drejt asaj,"zoti" na ka krijuar qe te kenaqemi ne kete jete e jo te ngrysemi nga frika per "fatin" tone ne te arrdhmen....edhe une pajtohem qe edhe ne kenaqesit nuk duhet tepruar sepse atehere kalon ne varshmeri,e kritika ime Islamit nuk eshte "verberi" por nje kontribut i imi modest qe te shohini me mire....kjo eshte kenaqesia ime personale....mund te jem edhe me shume kritik dhe i drejtperdrejt por e di qe nje"gje" te till nuk jeni te gatshem ta mbani mbi supe....jeni te dobet shpirterisht ....

Ebu Lehebi edhe mund te kete pasur kesi qendrime,ajo nuk me intereson.Me duket shume cinike fati i tij,me sa e di une Muhamedi thirri Mekasit qe te shperdaje pretendimin e tij dhe te marr pergjigje "A besoni qe une jam i derguari i zotit "dhe dialogu me turmen shkon keshtu:
    *Muhamedi - Une ju them qe jeni prane ndeshkimit te aferm.Deshmoni qe nuk ka zot tjeter pervec allahut dhe UNE jam i derguari i tij .
    *Ebu Lehebi-A per kete na ke thirrur o Muhamed,qofsh i mallkuar u shkaterrofsh...( hahah edhe UNE do ju kisha pergjigjur ne ate menyre)

Dhe shikoni tani cka ndodh !!!! per shkak te zenkes personale ku shihet edhe karakteri hakmarres i Muhamedit ,AI sajon nje sure plot mllef ndaj kundershtarit te TIJ "Qofte i shkaterruarr Ebu Lehebi ...AI do te hyje ne zjarr te ndezur flake..." dhe ketu nuk ndalet por mllefi i te "derguarit" kalon edhe te gruaja e Ebu Lehebit ,vazhdon surja kercenuese "Edhe gruaja e tij ... ne qafen e saj do te kete nje litar te perdredhur" !!!!
    Zoti i plotfuqishem nderhyne ne zenkat personale te dy Mekasve ne lufte per pushtet....sajim gjenial i Muhamedit qe nuk e kishte te veshtire te luaj lojra te tilla me njerez primitiv te asaj kohe....Pra,e vertetojm teorine e forumistit Jarigas -qe shpalljet qe pretendon Muhamedi jane te pershtatura nevojave te tij personale dhe luftes per pushtet...
    Edhe UNE kur ti me ofendon mund te them "Me eshte shpallur nga i plotfuqishmi qe NUH MUSA do te shkoj ne xhehnem,Ai eshte i shkaterruar dhe do te hyj ne zjarr..." cka i thone kesaj PALLAVRA....

Prap pretendime Megalomanie,krekosje pa mbulese
    Roli,

Si nuk te intereson thelbi i ceshtjes, gjeneza, arsyeja ???.........kjo mund vetem atehere mos te interesoje, kur ke nje nerv hedonisti.....pra, te te kenaq ajo qe ne moment eshte "in".....te kishe qen femer, do ta kish pat lakmine Paris Hiltoni teje....vallahi.....(mos e mer edhe kete si punen e hases.....eshte nje metafore per te shembulluar ne menyre plastike situaten)

Muhamed Mustafaja qendronte per humanizmin ne shkallen me te larte te mundshme, pra, ngritjen e vlerave morale dhe etike ne piedestalin me te larte.....do ti kthehemi prap nje diskutimi me shokun tim te zemres, jarigasin, ku mbet pa pergjigje ne pyetjen se "a muhamedi shkoj te abu lehebi, apo abu lehebi te muhamedi"....

Une nuk jam mendjemadh, a i dijtur jam, kete nuk mund ta mohoj, se paku karshi teje.....pra, duke u nis nga keto "realitete", duhet te kesh kujdes kur diskuton me mua, se ke me mesu shume gjana.........

Po nje pyetje tjeter, BILALLI, muezini, u be me fame per historine islame nga detyra e skllavit ne kriemuezin dhe shembelltyre historike , nje sahab, nje superstar.....pse nuk u be i tille para ndikimit te mesimeve te pejgamberit te muslimaneve ???

Cka mendon per Abu Sufjanin ???, cka ish Abu Sufjani ndryshe nga Abu Lahabi ???, cka e shtiu Abu Bakrin te jete ndryshe, apo Uthmanin apo Umarin....te gjithe keta ishin biznesmena te sukssesshem dhe kishin aq te humbin sa edhe vet Abu Lahabi.....pra, pse ndodhi kjo "percarje" ???..........Umari e mori shpaten te shkoje tja hjek koken Muhamedit, dhe e impresionuan vargjet e kuranit qe i lexonte motra dhe dhendri i vet, keshtu qe te beje te kunderten.....ti thua se je burr i moralit te larte, i etikes e i arsyes.....cke ti me teper se umeri ???, edhe ai kish pasuri, force, i ri, dhe shpinen e forte.....e kish krah abu lahabin, abu sufjanin....bossat e bossave....c'ke mesuar nga mesimet e Isaut alejhiselam, apo i ke vetem fjale ???

tung
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Ti qeveriablu duhet te jesh pak si aptalle nga vet natyra nga menyra sesi u pergjigjesh replikave.
    Ti kuazimoderator S***h Poetic ,adhurues i ngjyres PINK ku ka me Habdall se TI ne forum,mezi mban ne supe moderaturen e forumit tend duhesh te japesh kontribut qe ti moderosh anetaret tu taliban e jo te kercesh si kercell.vlen sa nje kercell....
    Ebu lehebi ishte krer i menyres se jeteses mekase ose gjeresisht e gadishullit arab.
    Muhamedi ishte kundra kesaj menyre jetese.

Pra ata u bene simbole te dy menyrave jetese te ndryshme.
    Edhe Ebu Lehebi edhe Muhamedi jane te tuajat,asnjeri nuk me intereson....nuk adhuroj aske, as kete Ebu Leheb vetem me interesoi nje detal armiqesie midis ketyre dyve,hajd TI me bind qe ajo sure ka prejarrdhje hyjnore e jo motiv vetjak !!!! natyrisht qe TI do thuash qe ju shpall Muhamedit ,nuk kam asgje kunder -jeto ne enderra....
    Tani , ti nqs preferon menyren e jeteses para-islame ne gadishullin arab eshte zgjedhja jote.
    JO,ju zgjedhni .Menyra e jetes Harabe mbas Muhametit eshte per te levderuar-ne elanin religjioz pushtuan ne fillim vende te ndryshme dhe ecen para pas nje kohe u tkurr ne potencijalin e vet natyror kjo ideologji.Sot bota eshte e mbushur me emigrant arap dhe sulme terroriste...
    Por ama mos na shit vlera morale duke pas simpati per ebu lehebin ne te njejten kohe.
    Per moralin flet nje goje-ndyre,qe vetem ofendon...
    Ai sdo nguronte te te varroste te gjalle apo duke e bere nanen tende te kercente belly dancing rreth e rrotull qabes lakuriq .
    Kush e thot kete burimet e tua Islame....mos permend nenen time kermill Islamik se ajo nuk i perket ketij Kulti -por lakuriq pa brek mund te sillet vetem Nena yte rreth Qabes...ne te vertet krejt Islamiket sillen rreth Qabes pa brek edhe TI e ke per detyre kete rit pa brek...mund ta mohosh ?
    Te mundohesh te mbrosh te pambrojtshmen eshte simptome e nje njeriu me probleme mendore.
    Per simptomet dhe problemet mendore lirisht eja TI te une ne keshillime,do te ndihmoj...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 04-10-2011 mė 14:51
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Habitem me keta ateist te kompleksuar qe shesin mend dhe mbahen "te civilizuar", a haptazi i perkrahin diktatoret dhe pisat me te mdhenj te historise.

Kane simpati per Ebu Lehebin, i cili ishte pro varrimit te vajzave te vogla te gjalla, i cili mendonte se roberit duhet malltretuar dhe s'duhet trajtuar si njerez, i cili adhuronte gurez e drunj, i cili i detyronte ata qe s'jane prej Mekes te bejn adhurimin ne Qabe "lakuriq", sepse "teshat e tyre ishin mekatare", pastaj shikonin "live striptease" te te gjitha femrave jo-mekase, si benin "adhurim".

Po s'eshte habi, sepse keta pasardhesit e majmunave dhe "besimtaret e ligjit te Xhunglles" keshtu jane. Kjo eshte fytyra e tyre e vertete.

I kane Darvinin, Hitlerin, Stalinin, Leninin, Marksin, Cjau Tung Tangin Kinez (just for fun, se s'ia di emrin)

Krejt "mbeturinat dhe psikopatat e dunjas" i kane ata.

S'eshte habi se "jane te dashuruar" me Ebu Lehebin.

Ne New York eshte legalizuar martesa BY THE WAY

Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Roli,

Si nuk te intereson thelbi i ceshtjes, gjeneza, arsyeja ???.
    Hahah te thash qe e di ka do cojsh biseden,koncetrohu dhe trego ligjimitetin e dialogut qe shkruajta perse duhet allahu yt te perkrah njeren pale...ne krah allahu te te dashurit te vet...apo me mire pyetja TREGO perse ate qe thot i dashuri yt qe eshte pervoje personale e tij "xhibrili i tha Mihamedit kercenoju ndaj Ebu Lehebit" ne ta marrim si te vertet ...kur shihet qarte qe eshte motivim vetjak i Muhamedit per nencmimet e perjetuar prej tij...dhe ku eshte dallimi ndermjet varrimit te Muhamedit dhe Ebu Lehebit ,edhe Muhamedi nuk u varros disa dite-gjersa ju fry barku
    e kishe qen femer, do ta kish pat lakmine Paris Hiltoni teje....vallahi.....
    Ja qe jam mashkull dhe do flija me gjith qejf me Paris Hiltonin dhe me tjera femra ,qe me ben te njejte ne nje segment sikur i dashuri i yt ne te vertet hedonist sexual,i varur prej sexit ka qene Muhamed Mustafaja...hahahah
    Muhamed Mustafaja qendronte per humanizmin ne shkallen me te larte te mundshme,
    Ke te drejte per kete do na pergjigjen viktimat e fisit hebre te Medines,vjedhja e karavaneve dhe urrdherrave vrasje per te tjere persona...sex me robinja...apo don ti postoj cilat ,i din edhe TI por i hesht,e ka disa qe nuk heshtin....pa marr parasysh sa ju djeg... Humanizem ne piedestal....
    do ti kthehemi prap nje diskutimi me shokun tim te zemres, jarigasin,
    Don te thuash qe TI dhe Jarigas duheni si vellezer-e une do ju thoja qe kjo dashuri eshte Mazohizem.Nuk me cudit Ti por Jarigas...nejse,pune e juaj...
    Une nuk jam mendjemadh, a i dijtur jam,
    E di qe nuk jam mendjemadh por E DI qe jam I DITUR...kete nuk e thonin as mendjet me te ndritura te njerezimit por cka jane ATA para mendjes se NUHES hihihihi
    kete nuk mund ta mohoj, se paku karshi teje....
    Megalomania for NUHA ,me lejo lartemadheri NUHESKE te qendroj prane TEJE vetem do te ndegjoj,te premtoj nuk do jem i merzitshem ...hahahah.
    pra, duke u nis nga keto "realitete", duhet te kesh kujdes kur diskuton me mua, se ke me mesu shume gjana.........
    Deri tani prej TEJE ndegjova vetem apologji Harapeske,Islamiste ,asgje tjeter i vetdashuruar narcist...ke kujdes kur shikon ne pasqyre se pe puth vehten...hihihiihi

Po nje pyetje tjeter, BILALLI, muezini, u be me fame per historine islame nga detyra e skllavit ne kriemuezin dhe shembelltyre historike , nje sahab, nje superstar.....pse nuk u be i tille para ndikimit te mesimeve te pejgamberit te muslimaneve ???
    Billali beri karrierr por cti bejme Skllaverise qe jetoi ne vendet Islame gati deri ne ditet tona,bile ne nje forme suptile edhe sot eshte e pranishme...lexo Nuh poziten e punetoreve te themi Palistinez ne shtetin tend te dashur Saudit dhe do te shohish forma moderne te Skllaverise..ne mes te shtetit dinjitoz Islam....

Cka mendon per Abu Sufjanin ???, cka ish Abu Sufjani ndryshe nga Abu Lahabi ???, cka e shtiu Abu Bakrin te jete ndryshe, apo Uthmanin apo Umarin....te gjithe keta ishin biznesmena te sukssesshem dhe kishin aq te humbin sa edhe vet Abu Lahabi.....pra, pse ndodhi kjo "percarje" ???..........Umari e mori shpaten te shkoje tja hjek koken Muhamedit, dhe e impresionuan vargjet e kuranit qe i lexonte motra dhe dhendri i vet, keshtu qe te beje te kunderten.....ti thua se je burr i moralit te larte, i etikes e i arsyes.....cke ti me teper se umeri ???, edhe ai kish pasuri, force, i ri, dhe shpinen e forte.....e kish krah abu lahabin, abu sufjanin....bossat e bossave....c'ke mesuar nga mesimet e Isaut alejhiselam, apo i ke vetem fjale ???
    Sa bukur e di historin e Harapit mor Jahu e ate Shqiptare i jep konotacione NUHESKE.Ndegjo cfar emra Abu Sufjan,Abu Lahab,Abu Bakri,Umari ja ndien Qeveriseblu per idhujt tuaj Harap....e Jezu krishtin mos e prek se je i ulet te komentosh TI ate...Jezusi im nuk eshte as i Bibles e aq me pak i Kuranit tend....

Bay bay medioker....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 04-10-2011 mė 16:09

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    qeveriapink dhe CO% jane si siameze binjake.
    E cuditshme eshte se kur anetaresohet dikush i ''ri'' zakonisht prezantohet si i ''squte'' e liberal ne forum, por me kalimin e kohes e nxjerrin koken , si ai miti kucedra me shume koke .
    Veshtire eshte te fshiheni mbas perdes se ''intelektit'' ju aptalla

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Veshtire eshte te fshiheni mbas perdes se ''intelektit'' ju aptalla
    Po ty qe s'ke as perden e "intelektit", si i behet halle qe vazhdon akoma pellitjen prej avdalli??!!
    Jarigas

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Don te thuash qe TI dhe Jarigas duheni si vellezer-e une do ju thoja qe kjo dashuri eshte Mazohizem.Nuk me cudit Ti por Jarigas...nejse,pune e juaj...
    ....
    ...ahahahhahah...e ke parasysh punen e pacientit dhe doktorrit, apo nxenesit dhe mesuesit??!! Sa me shume ia thyej hundet Tunxhit, e aq me fort me don ai.......vuan nga simptoma e Stokholmit...i ka ngel qe nga koha e turqve brez pas brezi te shkretit!!
    Jarigas

Faqja 25 prej 84 FillimFillim ... 1523242526273575 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •