Close
Faqja 18 prej 19 FillimFillim ... 816171819 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 181
    AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    Te nderuar forumist,
    te nderuar koleg,

ketu me kape mat , you wish
    po çfare lidhje ka, fakti qe ka idiote ne shqiperi nuk bie ne kundershtim me faktin qe edhe jashte shtetit ka me bollek.
    Nuk them qe jemi me te keq se te tjeret, po dhe me te mire fare si mundohemi te hiqemi nuk jemi. Mundohem te jem sa me realist ne kete pike.

Mua me behet qefi kur thote ky rudolfi qe shqiptaret jane superiore, se dhe ne mos i perkitsha asaj lloj kafke fundja them prap se jam shqiptar pak a shume si nje kamerunas apo algjerian behet francez, nuk eshte problem.
    Une besoj se mes rracave ka ndryshime thelbesore gjenetike qe ndikojne ne karakterin e nje populli po aq sa ndikojne dhe rrethanat historike.

Por problemi nuk eshte te bindim veten per kete, a kemi mundesi te bindim te tjeret?
    Besoj se ka shume menyra te tjera per ti treguar te huajve superioritetin tone perveç kafkave, si psh te zgjidhim problemet e brendshme qe kemi njehere, te mbajme paster ambientin, te ulim nivelin e krimit etj etj, pastaj nuk do na duhen teorite me kafka per te dale kokelarte para te huajve.

Ideja eshte te enderrojme me pak e te punojme me shume konkretisht.
    Mire do ishte te ishim pak me shume kritik me veten dhe jo me nje krenari te semure.
    Kjo nuk do te thote sic do mund ta kuptosh ti se duhet te ndihemi inferior, aspak, te ndihesh inferior dhe te jesh kritik me veten jane dy gjera shume te ndryshme.

Ju faleminderit.
    Pershendetje,

Ne pergjithesi jame dakort me kete qe ke shkruajtur me lart.

Edhe mua me behet gjejfi kur digjoj gjera te tilla per rracen tone. Por gjerat duhen par pak me objektivisht. Per mendimin time, nuk ka shume rendesi te BINDIM te tjeret per ndo nje "superioritet" qe mund te kemi. Me e rendesishmja eshte pak a shume ajo qe shkruajte me lart. Une do ti shtoj dicka me teper. "Te enderrojm shume dhe te punojm akoma me shume". Qe njeriu te perparoj ne jete duhet te ket besim ne Vetvete ne rradhe te pare. Dhe duke ndjekur kete rruge gradualisht Puna ose Mundi gjithmone shperlblehet ne nje menyre apo tjeter. Bota te pranon si nje fuqi e vertet apo Potenciale vetem kur ti punon me vepra.

Postimet e mija ne kete teme ne pergjithesi perkrahin Lashtesine e rraces shqiptare. Mendoj se kjo ka qene edhe arsyeja e shkrimit te artikullit nga Autori, me teper se cdo gje tjeter. Megjithate konstatimet e Rudollfit nuk duhet te hidhen poshte perfundimisht thjesht me pikpamje personale. Ai ka qene nje personalitet dhe shkenctare Gjenial.

Une personalisht nuk mendoj se jemi rrace superiore "per say" por qe ne kemi treguar aftesi te jasht zakonshme gjate gjithe historise sone kjo nuk mund te mohohet. Fatkeqesia me e madhe qe ne kemi pas si nje komb, mbas sundimit Osman, ka qene instalimi i komunzmit i cili shfrenoi shqiptarin plotesisht. Madje e beri nje parazit te mirefillt. Sepse nuk kishte asnje prespektive konkrete.

Ne fakt ku do qe shqiptaret kane shkuar neper bote kan pasur rrelativisht sukses, me shume sesa Etnicitetet e tjera. Ne te gjitha koherat, perfshire ketu edhe kohen moderne. Me trego nje epok, duke filluar qe nga koha e Konkretizimit te Rromes e deri me sote qte ket patur "shqiptare" qe nuk arriten te ngrihen ne fame boterore ne te gjitha sferat e jetes. Ja pra kjo nuk eshte pak per nje popullsi rrelativisht i vogel dhe i shtypur pothuajse per 2000 vjet rresht. Nje disavantazhe tjeter qe kemi pas dhe akoma vazhdojm ta kemi, eshte qe per nje arsye apo tjetren gjithmone kemi kontribuar per te tjeret me shume se vendin tone.

Mendoj se ka ardhur koha qe te menjanojm pak me shume nga "superioriteti" se sa "inferioriteti". Sigurisht cdo gje duhet bere brenda "kufijeve"

Te gjithe te mirat
    Ndryshuar për herë të fundit nga Maqellarjot : 27-09-2011 më 23:18
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar më parë nga Skorpioni Lexo Postimin
    ...
    Pershendetje,

me beri pershtypje, kur shkuajte S(k)llavet, sepse ne te vertet Sllavet e kane marrre ate emer nga fjala Slave, qe ne Anglishte do te thote Skllave. Por nuk mbaron ketu edhe Serbet me perpara njiheshin si Serve. d.m.th ata qe Servirin=sherbetoret.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Uriel : 01-10-2011 më 22:36 Arsyeja: editim citimi
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

i/e regjistruar Maska e Skorpioni
    Anëtarësuar
    18-12-2010
    Postime
    206
    Citim Postuar më parë nga Maqellarjot Lexo Postimin
    Pershendetje,

me beri pershtypje, kur shkuajte S(k)llavet, sepse ne te vertet Sllavet e kane marrre ate emer nga fjala Slave, qe ne Anglishte do te thote Skllave. Por nuk mbaron ketu edhe Serbet me perpara njiheshin si Serve. d.m.th ata qe Servirin=sherbetoret.
    Pershendetje

I nderuar Maqellarjot, une nuk po tallen kur them qe Zhivoradoviç do te thot Viçi i Zhivoradit (pjella e Zhivoradit).

Kjo prapashtesa –viç, iu ka mbetur nga ne Shqiptaret, ne kohen kur ata ishin Sherbetoret/Skllavet tone. Dhe siç e dijme te gjith sherbetoret apo skllavet jan trajtuar gjithkund si bageti/kafshe, per ate arsye ju kemi thene Viçi i Shkavit e jo femiu/biri i Shkavit.

Prapashtesa –viç te mbiemrat e sllaveve jugore e sidomos te servet, eshte gati e njejta sikur te gjermaniket prapashtesa –son (p.sh. Olofs-son … i biri i Olofit), vetem se ne rastin e sllaveve jugore ka domethenje kafsherore si raje, skllav, sherbetore e asgjehiq qe ishin.

Ne fakt nese hyne ne bisede me ta dhe i njeh me mire, e kupton shum shpejt qe ata te gjore ende jan asgjehiqa qe vuajn shum (sidomos ne prezencen e ndonje Shqiptari, ata e ndjejne veten shum te pavlere), ani çka pse jua kan dhene nje te shtyre popujt e tjere e jan munduar t'i ngritin pak nga niveli absolutisht asgjehiq ne nivelin asgjehiq (si p.sh osmanlinjet), ata prap se prap kann mbetur absolutisht asgjehiqa, pikerisht ashtu siç e dijne dhe e ndjejne veten.
    Religion Is Curable

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Me pelqen kjo puna e viçave, me siguri kjo duhet te jete rrenja e fjales, eshte llogjike se ska mundesi tjeter perderisa i shtojne te gjithe emrave nga nje viç nga prapa, perderisa egziston edhe ibrahim-o-viç, biri-ibrahimit.

Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar më parë nga Skorpioni Lexo Postimin
    Pershendetje

I nderuar Maqellarjot, une nuk po tallen kur them qe Zhivoradoviç do te thot Viçi i Zhivoradit (pjella e Zhivoradit).

Kjo prapashtesa –viç, iu ka mbetur nga ne Shqiptaret, ne kohen kur ata ishin Sherbetoret/Skllavet tone. Dhe siç e dijme te gjith sherbetoret apo skllavet jan trajtuar gjithkund si bageti/kafshe, per ate arsye ju kemi thene Viçi i Shkavit e jo femiu/biri i Shkavit.

Prapashtesa –viç te mbiemrat e sllaveve jugore e sidomos te servet, eshte gati e njejta sikur te gjermaniket prapashtesa –son (p.sh. Olofs-son … i biri i Olofit), vetem se ne rastin e sllaveve jugore ka domethenje kafsherore si raje, skllav, sherbetore e asgjehiq qe ishin.

Ne fakt nese hyne ne bisede me ta dhe i njeh me mire, e kupton shum shpejt qe ata te gjore ende jan asgjehiqa qe vuajn shum (sidomos ne prezencen e ndonje Shqiptari, ata e ndjejne veten shum te pavlere), ani çka pse jua kan dhene nje te shtyre popujt e tjere e jan munduar t'i ngritin pak nga niveli absolutisht asgjehiq ne nivelin asgjehiq (si p.sh osmanlinjet), ata prap se prap kann mbetur absolutisht asgjehiqa, pikerisht ashtu siç e dijne dhe e ndjejne veten.

Kete nuk e kam dite!

Jo vetem qe e pranoj por edhe po me pelqen. Sepse ne fakt i pershtatet shume ketyre Muzhikeve te Jugut.

JUDO Maska e Gogi
    Anëtarësuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,669
    Tani linde pyetja;

A jemi ne rac superiore a jo?

Me cka e deshmojme qe jemi rac superiore?
    “Kush është prej jush pa mëkat, le ta gjuajë i pari gurin në të!”

i/e regjistruar Maska e Kanina
    Anëtarësuar
    14-10-2010
    Postime
    542
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Me fal se nuk te kuptova fare.
    Cfare nenkupton ti me superioritet?
    Te jesh i zgjuar vetem?
    po me duket sikur po i flas murit!!!! punen e zgjuaresis e mora vetem si shembull per te te bere ty te kuptosh. por shembuj te tille mund te mare sa te duash edhe per aspekte te tejra. mora zgjuaresin pasi ajo eshte perfaqesuasja me e mire per te traguar superioritetin.
    te shembulli kam folur per indivde por ne kete raste nenkuptoja edhe popuj. nese i qendrojme teoris se ketij gjermanit i bie qe ka popuj me superior me te zgjuar dhe disa me pak. kjo nuk vlen per te gjithe individet e ketyre popujve por flitet pergjithesisht. psh nese do ti benim nje mesatare te gjihte popullsive te botes dhe per sejcilen te nxirnim nje koeficient qofte inteligjence apo te cfaredo tjeter dhe ti klasifikojme sipas ketyre rezultateve sipas ketij gjermanit ka mundesi qe keto te dhena nuk do te dalin njelloj per te gjithe popujt. por kjo nuk do te thote se ne ata popuj te cilet sipas disave konsiderohen superior nuk ka individ me po themi jo ne nivelin e pergjithshem te popullsis ne te cilen ata bejne pjes pasi ne cdo popull ka te zgjuar budallenj antikapat etj.

bie llafi psh: nese nje popullsi x ka mesatarisht ne 100 individ ka 20 me koeficient inteligjence te larte, 60 individ me inteligjenc mesatare dhe 20 me inteligjenc te ulet. ndersa ne nje popullsi y ka 10 individ me inteligjenc te larte 60 individ me inteligjenc mesatare dhe 30 me inteligjenc te ulet. ne kete raste mund te themi se popullsia x eshte pergjithesisht me superiore(duke mare per baze inteligjencen pasi superioritet mund te kete ne shume aspekte)
    ky eshte nje shembull banal per te te bere ty te kuptosh se si mund te jete nje popuusi me e zgjuar se tjetra rrjedhimish edhe me superiore. ne te dyja popullsit ka shume te zgjuar ka te zgjuar ne nivel mesatar dhe te individ me nivel te ulet zgjuaresie. por ajo qe krijon diferenca eshte niveli me i larte ne numer i inivideve me zgjuaresi te larte ne popullsin x.
    ky eshte nej shembull banal i krijuar nga une per te te bere te kuptosh se si mund te jete nje popullsi me inteligjente se tjetra. sigurisht qe statistika te tilla nuk ka mbi popullsite. ata qe kane arritur rezultate te tilla ne lidhje me superioritetin( jo vetem nga aspekti i inteligjences) e kane bere ne menyra te tejra ne kete raste neper asaj shkence qe quhet antropologji. se qendrojne keto rezultate shkencore mudn te diskutohen dite e nate por nje gje eshte e sigurte se ato smund ti hedhesh poshte vetem me deklarata te krijuara nga politka dhe unesco ku thone se njerezit dhe rracat jane te barabarte jane njelloj etj etj. keto jane deklarata te krijuara nga politika dhe jo nga shkenca. keto politika kane si qellim me teper te bejne te mundur barazin e individeve perpara ligjit dhe shtetit dhe arsyeja me kryesore eshte qe te frenohet fenomeni i rracizmit pasi sjell luftra dhune dhe shume diskriminim. por shkencerisht keto sna thone asgje. pasi keto deklarata dhe politika nuk jane te mbeshtatura aspak ne ndonje rezultat shkencor i cili te na thoje ne perfundimisht se rracat dhe popujt jane te gjithe te barabarte fizikisht dhe nga te gjitha aspektet psikologjike, krative dhe intelektive.

Anëtarësuar
    14-10-2010
    Postime
    542
    Citim Postuar më parë nga Gogi Lexo Postimin
    Tani linde pyetja;

A jemi ne rac superiore a jo?

Me cka e deshmojme qe jemi rac superiore?

ai zoteria gjerman qe ka bere kete studimin te jep nje pergjigje ne lidhje me pyetjen tende. ti deshiron qe superioritetin ta shikosh me sy te shikosh shtet te forte zhvillim ekonomik teknologjik te larte etj etj. por sic e kam thene dhe ne nje postim te meparshem keto nuk varen vetem nga aftesit e nje populli por dhe nga aspekte te tejra qe lidhen pergjithesisht te permbledhura me nje fjale gjeopolitika ne kohen e sotme por edhe gjate historis. luftrat dhe pushtimet jane dy nga elementet kryesor te gjeopoltikes historike te nje populli. psh kur anglia me franc e shoke zhvilonin ate qe sote quhet qyteterim i tyre ne ishim duke luftuar me pushtues si turkue shoke. ne ishim muri i atyre qe sote quhen te civilizuar e te zhvilluar. jemi muri qe mbajti gjithe furin dhe dhunen e pushtimeve osmane. kjo eshte vetem nje pjes per te te treguar pse ndodhemi ketu ku ndodhemi por sigurisht qe smund tia veshim te gjithen osmaneve sepse edhe pas pushtimit osman u ndodhem ne goje te ujkut qe na hengri e copetoi dhe shteti qe mbeti u manovrua e u manipulua nga brenda e nga jashte ne menyre qe te mos ngrinim koke. proces i cli vazhdon ende dhe sote.

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga Kanina Lexo Postimin
    po me duket sikur po i flas murit!!!! punen e zgjuaresis e mora vetem si shembull per te te bere ty te kuptosh. por shembuj te tille mund te mare sa te duash edhe per aspekte te tejra. mora zgjuaresin pasi ajo eshte perfaqesuasja me e mire per te traguar superioritetin.
    te shembulli kam folur per indivde por ne kete raste nenkuptoja edhe popuj. nese i qendrojme teoris se ketij gjermanit i bie qe ka popuj me superior me te zgjuar dhe disa me pak. kjo nuk vlen per te gjithe individet e ketyre popujve por flitet pergjithesisht. psh nese do ti benim nje mesatare te gjihte popullsive te botes dhe per sejcilen te nxirnim nje koeficient qofte inteligjence apo te cfaredo tjeter dhe ti klasifikojme sipas ketyre rezultateve sipas ketij gjermanit ka mundesi qe keto te dhena nuk do te dalin njelloj per te gjithe popujt. por kjo nuk do te thote se ne ata popuj te cilet sipas disave konsiderohen superior nuk ka individ me po themi jo ne nivelin e pergjithshem te popullsis ne te cilen ata bejne pjes pasi ne cdo popull ka te zgjuar budallenj antikapat etj.

bie llafi psh: nese nje popullsi x ka mesatarisht ne 100 individ ka 20 me koeficient inteligjence te larte, 60 individ me inteligjenc mesatare dhe 20 me inteligjenc te ulet. ndersa ne nje popullsi y ka 10 individ me inteligjenc te larte 60 individ me inteligjenc mesatare dhe 30 me inteligjenc te ulet. ne kete raste mund te themi se popullsia x eshte pergjithesisht me superiore(duke mare per baze inteligjencen pasi superioritet mund te kete ne shume aspekte)
    ky eshte nje shembull banal per te te bere ty te kuptosh se si mund te jete nje popuusi me e zgjuar se tjetra rrjedhimish edhe me superiore. ne te dyja popullsit ka shume te zgjuar ka te zgjuar ne nivel mesatar dhe te individ me nivel te ulet zgjuaresie. por ajo qe krijon diferenca eshte niveli me i larte ne numer i inivideve me zgjuaresi te larte ne popullsin x.
    ky eshte nej shembull banal i krijuar nga une per te te bere te kuptosh se si mund te jete nje popullsi me inteligjente se tjetra. sigurisht qe statistika te tilla nuk ka mbi popullsite. ata qe kane arritur rezultate te tilla ne lidhje me superioritetin( jo vetem nga aspekti i inteligjences) e kane bere ne menyra te tejra ne kete raste neper asaj shkence qe quhet antropologji. se qendrojne keto rezultate shkencore mudn te diskutohen dite e nate por nje gje eshte e sigurte se ato smund ti hedhesh poshte vetem me deklarata te krijuara nga politka dhe unesco ku thone se njerezit dhe rracat jane te barabarte jane njelloj etj etj. keto jane deklarata te krijuara nga politika dhe jo nga shkenca. keto politika kane si qellim me teper te bejne te mundur barazin e individeve perpara ligjit dhe shtetit dhe arsyeja me kryesore eshte qe te frenohet fenomeni i rracizmit pasi sjell luftra dhune dhe shume diskriminim. por shkencerisht keto sna thone asgje. pasi keto deklarata dhe politika nuk jane te mbeshtatura aspak ne ndonje rezultat shkencor i cili te na thoje ne perfundimisht se rracat dhe popujt jane te gjithe te barabarte fizikisht dhe nga te gjitha aspektet psikologjike, krative dhe intelektive.
    E kupton se pretendime te tilla jane nje pershesh me budalliqe.
    Si do e masesh nivelin e zgjuarsise ti nder popuj anyway?
    Me IQ-test?
    lol

Para 3 mije vjetesh do e fitonin kete sfide popujt e afrikes veriore , pastaj 500 vjet me mbas do e fitonin ca popuj ne azi e vetem nje popull ne europe (greqia), duke kaluar me vone 'superioriteti'' yt prape ne azi e pastaj ne europe e perfundimisht ne kohet e sotme do e fitonte prape azia kete sfide idioteske.

Rrota rrotullohet e gjithmone kemi per te pasur a power-shift ne civilizime .
    Atehere si do e masesh ti kete nivel intelektual nder popujsh?
    Si do e dallosh ti supremacine me time-scale?
    lol

Anëtarësuar
    14-10-2010
    Postime
    542
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    E kupton se pretendime te tilla jane nje pershesh me budalliqe.
    Si do e masesh nivelin e zgjuarsise ti nder popuj anyway?
    Me IQ-test?
    lol

Para 3 mije vjetesh do e fitonin kete sfide popujt e afrikes veriore , pastaj 500 vjet me mbas do e fitonin ca popuj ne azi e vetem nje popull ne europe (greqia), duke kaluar me vone 'superioriteti'' yt prape ne azi e pastaj ne europe e perfundimisht ne kohet e sotme do e fitonte prape azia kete sfide idioteske.

Rrota rrotullohet e gjithmone kemi per te pasur a power-shift ne civilizime .
    Atehere si do e masesh ti kete nivel intelektual nder popujsh?
    Si do e dallosh ti supremacine me time-scale?
    lol
    akoma spo kupton o shqiptar. une po i mare shembuj kote ato per koeficient inteligjence pasi duke mos qene antropolog nuk di te mare shembuj nga antropologjia. mos ndiq shembullin por llogjiken. psh antropologjia per te matur "superioritetin" mere ne konsiderat masen e trurit vellimin e kafkes formen e saj dhe shume e shume tipare te tjera fizike dhe antropologjike. tani ne vend te IQ vendos keto element qe te thash une dhe llogjika mbetet e njejte. pastaj se sa te vlefshem jane keta element per te matur "sueprioritetin" une personalisht nuk e di sespe mbi te gjitha nuk jame aspak i njohur me fushen. ajo qe kam dashur te them une deri me tani dhe qe ju personalisht nuk po me kuptoni eshte se per ta kundershtuar apo aprovuar kete teze apo shkenc duhet ta kundershtosh me nje teze apo shkenc apo teori tjeter. gje te cilen askush nuk e ka bere deri tani. por thjesht flasin per barazira rracizma etj etj. dhe kjo eshte menyra se si e hedhin poshte kete teori gje e cila mua me duket e padrejte.

Faqja 18 prej 19 FillimFillim ... 816171819 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •