Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 52
    Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Kjo eshte puna referi se ti je vetem nje papagall qe sdin asgje tjeter pos te besh copy-paste fetfat qe i ke perkthy nga boshnjakishtja.

Dijetaret kur flasin per "darul-islam" dhe "darul-kufr" thone:

1. Darul-islam: eshte ai vend ne te cilin mbisundojn ligjet e sheriatit dhe teuhidi po edhe nese 90% e popullates jane qafira.

2. Darul-kufer: eshte ai vend ne te cilin mbisundojn ligjet jo-islame edhe nese 90% e popullates jane musliman.

Pra, ata tregojn se ceshtja e shtetit eshte ceshtje e pushtetit e jo popullit.

Populli nuk e mer dispoziten e shtetit vetem se nese eshte i kenaqur me shtetin dhe eshte i pajtuar me te.

Ti i bjen fetfat qe flasin per shtetin e pastaj thua krejt populli jane cashtu.

Muslimanet ben hixhret ne Etiopi tek Nexhashiu, shteti ishte qafir, sepse sundonte krishterizmi ne te, mirepo muslimanet mbeten muslimane, e nuk u ben automatikisht qafira pse banonin atje.

Prandaj une nuk debatoj me xhahila si ti, se duhet me ja sqaru gjera te thjeshta, te cilet ti nuk i gjen ne boshnjakisht per ti perkthyer.

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Nuk mund te thuash se ne nuk e dijm se sa musilman ka ne Evrop prandaj i konsiderojm te gjithe qafira sepse ka statistika, ka xhamia, ka organizata islamike, dihet tash sa musliman ka atje.

Citim Postuar më parë nga IslamInfo Lexo Postimin
    Kjo eshte puna referi se ti je vetem nje papagall qe sdin asgje tjeter pos te besh copy-paste fetfat qe i ke perkthy nga boshnjakishtja.

Dijetaret kur flasin per "darul-islam" dhe "darul-kufr" thone:

1. Darul-islam: eshte ai vend ne te cilin mbisundojn ligjet e sheriatit dhe teuhidi po edhe nese 90% e popullates jane qafira.

2. Darul-kufer: eshte ai vend ne te cilin mbisundojn ligjet jo-islame edhe nese 90% e popullates jane musliman.

Populli nuk e mer dispoziten e shtetit vetem se nese eshte i kenaqur me shtetin dhe eshte i pajtuar me te.

Ti i bjen fetfat qe flasin per shtetin e pastaj thua krejt populli jane cashtu.

Muslimanet ben hixhret ne Etiopi tek Nexhashiu, shteti ishte qafir, sepse sundonte krishterizmi ne te, mirepo muslimanet mbeten muslimane, e nuk u ben automatikisht qafira pse banonin atje.

Prandaj une nuk debatoj me xhahila si ti, se duhet me ja sqaru gjera te thjeshta, te cilet ti nuk i gjen ne boshnjakisht per ti perkthyer.
    Fetvat që kam sjellë nuk jan në boshnjakishtë,mjaft më me këto akuzime...
    Unë nuk jam dietar si puna e juaj por ai i cili ndjek argumentin,dhesecili që vjen me argument un i bindem,kushdoqoft ai edhe Ebu Muhammedin që ju e kani aq i nat sa nuk i keni inat edhe kafirat dhe mushrikët.Por për fat të keq për ju nuk keni kaçik asnji të përballet me të ose të shkruan diçak kundra tij vetëm se keni akuzime dhe shpifje të pabaza ashtu sikur ishte el mufteri el eshteri el kedhdhabi ebu Idrisi i gjorë i cili nuk e dinte domethënjen e FA -së në arabisht dhe u bë horë dhe cirkus i dunjasë dhe prej atëherë kurr nuk ka dalë në debat.Janë kërkaur edhe hoxhalalrët e njohur të këtyre trevave që të dalin haptazi kundra tij në duel por për çudi kur përmendin emrin e tij dridhen sikur iblisi dhe i ze paniku,dhe nga pamundësia fillojnë dhe shpifin.
    Ne ju themi : Ejani me burhanin dhe jo me shpifjet.
    Ibn Tejmijje memzi ka pritur që ti përgjigjet ndonji devijanti por ka pasur edeb (sjellje) prai ka lexuar dhe i ka analizuar mirë thënjet e tyre e pastaj ka debatuar me to.Kurse këta të gjorë flasin se çka po thotë stambolli.
    Kaluan ato kohëra të injorancës të babahoxhës.
    Këto fjalë të ulemave un i sjell edhe për të tjerët.Dhe këto fetva të ulemave nuk i gjen në asnji forum tjetër shqiptar,prandaj më pëlqen transparenca e këti forum.Sepse kam bërë debat edhe në forumet e tjera por iblisave nuk ju pëlqejnë argumentet dhe pastaj kur nuk din nga inati të banojnë (të çkyçin).
    Sa për tekfirin e shtetit me të vërtetë jeni kryetrashë dhe nuk kuptoni sepse nuk tekfirosen kafshët,shpezët,drurët dhe gurët e shtetit por shteti në përgjithësi ,kurse shtetin e përbëjnë njerëzit dhe sistemin që ata e përmabjnë.Sepse potë ishte ndryshe ulematë do të thonin që na e bëjmë tekfir shtetin por jo popullin.Por kjo do ishte apsurde dhe pa kurfar kuptimi dhe do të talleshin me ta.
    Përkundrati ulematë thuajnë se ma së pari duhet tekfiri i njerëzve dhe pastaj i sistemeve të tyre dhe kjo është metodë Kur'anore (për këtë kam fetvat e ulemave të daves),kjo sepse kur ti ke tekfiruar mushrikët atëher automatikish ti ke tekfiruar edhe sistemin e tyre.
    Kurse këtë më poshtë që ke thënë ti nuk di ndonji nga selefi që ka thëlnë nji gjë të tillë :
    Ju lutemi sinqerisht po të kesh mundësi se cili e mban këtë mendim që ke thënë ti?
    Pastaj ore injorantë në tevhid ku keni ju kokërr mend,sepse flisni dokrra.
    Kur ulematë shpallin ndonji shtet (popull,fis) kjafir kjo don të thotë se krejt gjaku dhe pasuria e tyre është hallall dhe ndahet midis muslimanëve, përveç nëse ata kan ndopnji njohuri për ndonjërin ose për ndonji grup të veçantë.Dhe kështi ndodhi edhe në luftën e bedrit ku aty u kapën edhe musliman (si axha i profetit) dhe ata u trajtuan si qafira.NJisoj edhe lufta e Ebu Bekrit me murtedët,luftërat e e Halid bin velidit dhe ke shum shembuj të tjerë nga historia.
    Pamarparasysh ata sahabët kush nuk i ka njohur i ka konsideruar kafira,sepse kjo është rregull për darul kufrin,sepse në darul kufër krejt llogariten kafira (përveç atyre personave ose grupeve që na kemi njohuri për ta).Kurse në DARUL ISLAM TËRË BANORËT LLOGARITEN MUSLIMAN,MUVEHIDË (edhe pse aty ka kafira,dhimij dhe mushrikë tjerë që na nuk i njohim edhe nëse i shohim në rrugë).
    Kurse teorija jote na qenka :
    D.m.th se francezët nuk jan qafira por pushteti i tyre,ose turqit nuk jan qafira por pushteti i tyre,shteti i saudisë është qafir por populli jo..dhe kështu... përalla sa të duash.
    Aha ju jeni kasta (shtresa ) e lartë e injorantëve dhe ju vjen mërzi këtu të folim për gjëra ma elementare ,kurse vallahi po të diskutonim për muzikën të gjith na do të dakordoheshim dhe do të binin me 100 fetva dhe argumente se ajo është haram,poashtu edh për mevludin do të thonim se ai ësht ëbidat kurse interesant nuk dakordohemi për këto probleme bazike të fesë.
    KJo i bjen se kur muslimanët do të nisen në luftë që në fillim do të ndahen dhe do të përçahen se nuk dinë hukmin e atij populli...
    Saka dyshim dhe ju do të bënit çrregullime të mëdha në njerëz.
    Kurse shiqo edhe këtë budalallakun tjetër :
    Nuk mund te thuash se ne nuk e dijm se sa musilman ka ne Evrop prandaj i konsiderojm te gjithe qafira sepse ka statistika, ka xhamia, ka organizata islamike, dihet tash sa musliman ka atje.
    Ajo është hukmi juridik,kurse sa janë musliman kjo vërehet nga veprat e tyre të shirkut se çka bëjnë si shembull : Sa nga këto muslimanë nuk falen hiç (p.sh në shkup falet vetëm nji 000 dhe ndoshta edhe nji xero dhe pastaj 1.Kjo tregon se ata janë akfira vetëm në kët bazë e leje mo që ata nuk din se çështë tevhidi bile e kundërshtojnë atë me llojlloj mënyra.)
    Pra sot nuk maten muslimanët me numra dhe kjo nuk është argument por se në të vërtetë se sa janë msulimn ose nuk janë aspak.
    Unë për shmebull e di se sa musliman janë vendi im sepse unë injoh ata dhe e di se sa lloje të shirkut dhe kufrit bëjnë ata...
    Sot për fat të mir por dihet edhe në tërë botën se sa msulimanë janë filan dhe filan popull sepse kemi info të shumta për ta.
    Mua personalisht më intereson se bashkësia joislame e maqedonisë a janë në të vërtetë musliman si deklarohen ose këtë e kanë vetëm për maskë?Pra mua më intereson imani ose kufri i tyre dhe jo se sa janë në numër dhe çfarë pasurie kanë..etj.
    Dhe kjo mania e juaj me numra u bë qesharake këtu,gati thuaj se vetëm me këto gjëra po mirreni.:Ska dyshim se qafirat gjithmon do jenë tepër në numër por kjo nuk luan rol te na sepse na shohim kualitetin dhe majfton nji grup i vogël për të mposhtur grupet e mëdha.Nëse do të dishë sot krishterët janë ma shum në numër sesa çdo popull tjetër dhe kurrë në histori nuk kan qenë ma shumë dhe ma të fuqishëm,ata shtrihen në tërë kontinentet e mëdha : Amerikë latine dhe të veriut,gjysma e azisë (Rusia) tërë ballkani dhe evropa,kinë,indi,Australi,ma shum se gjysma e afrikës...a po don ma numra?Pra nëse janë për tu mburrur ata e kan me të drejt ëtë mburren me numra e pastaj vinë mushrikët hindus dhe pastaj ne.Kurse ju ata te ne i llogaritni edxhe rrafidat që tani janë në ekspanzion ma të madh në historin islame dhe janë rekord në numër ndoshta disa 100 milionë sipas statistikave të tyre?Plus këtu le të ndahen edh muatilat,murtedët,dhe mushrikët me gjith kafirat e këti ummeti atëher numri po del qesharak...
    Dhe faliminderimi dhe krenaria i takon vetëm Allahut dhe besimtarëve..
    Fitorja e vërtetë i takon Allahut dhe besimtarëve por qafirat këtë nuk e kuptojnë.

Më herët referi_1 :
    Turqia pas nji ekonomie të revitalizuar po e përdor atë për ndikime politike ose për futjen e ideologjive nurxhie në vendet ku ajo është prezent siç po vepron së fundi në shqipëri,kosovë, maqedoni,azerbexhan vendet e kaukazit dhe në azin turkomene ku ajo bashkësive të kufrit u ka premtuar se nëse ata i merr përsipër turqia do tu cakton rroga të majme por këta të bashkësirave të kufrit nuk po pajtohen pasi duajnë që kulaçin duan që ta ndajnë vetëm ata pa ju përzier kërkush.
    Turqia rinovon xhaminë më të madhe në Somali

Fondacioni turk për çështje fetare (TDV) do të rinovoj xhaminë më të madhe në Somali
    Ekipet e punëtorëve turq do të punojnë në rinovimin e xhamisë qendrore, e cila ishte dëmtuar gjatë luftës civile në kryeqytetin Mogadish.
    "Afro 200 xhami nevojiten të restaurohen", tha drejtori për marrëdhënie ndërkombëtare të TDV-së, Mustfa Tutkun.
    Ai shtoi se vetë Somalia i ka kërkuar Turqisë të marrë pjesë në rinovimin e xhamisë, dhurimin e mushafeve dhe librave tjerë fetarë, rinovimin e institucioneve teologjike dhe arsimimin e fëmijëve somalezë.
    "Do ta rinovojmë xhaminë qendrore në Mogadish, dhe do ta kthejmë në formën e saj origjinale", tha Tutkun.
    Tutkun gjithashtu shtoi se Fondacioni do t’ju ndaj 100 bursa studentëve të cilët do ta vazhdojnë arsimimin e tyre në Turqi.
    "Në fillim nxënësit do të vijojnë orët e Kur'anit dhe do ta mësojnë gjuhën, e pastaj do të dërgohen në shkolla fetare, ku do të vazhdojnë arsimimin e tyre", tha ai.
    Tutkun deklaroi se numri i nxënësve somalezë që do të dërgohen në Turqi do të rritet në 250 deri në fund të këtij viti./islamgjakova/
    Ska dyshim se turqia dhe taguti Tajjip Erdogan sot në bashkëpunim me dexhallin kan marrë përsipër situatën mbi arabët duke u bërë gjoja si model për të tjerët,duke tentuar që ta shkatërrojnë islamin nga brenda ashtu siç kan vepruar ma herët nën emrin e ehli sunnetit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga referi_1 : 23-09-2011 më 15:38
    Fitorja e vërtetë i takon Allahut dhe besimtarëve por qafirat këtë nuk e kuptojnë.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-04-2010
    Postime
    50
    Ka thenë një xhahil:

A te thash se une di ma shume se ti per ate dhe i di krejt teprimet e tija, sepse ai eshte ne dalalet te madh.

Eshte nje tregim: Kane qene dy TEKFIRCA, dhe i kane bere qafira krejt njerezit saqe ne fund kane mbet vetem keta dy.

Edhe njani i thote ketij: Hej mos e teprum bre pak, krejt muslimanet i bonem qafira. Ai tjeteri i thote: Cka? Edhe ti po dyshon ne kufrin e tyre a? Hec hup se edhe ti je qafir.

Ne fund ka mbet vec ky musliman. hahahahahah
    MashAll-llah, a me keto llojë propaganda deshrion ti frikësosh njerzit nga Teuhidi,?! Djalo, une lexova shpejt se qka ke shenuar, por nuk me doket se e paske nuhat eren e Librave të Ulemave të Teuhidit!!

Ti po thuash së nuk "deshiron" debat me Vellaun Referi_1, por realiteti është së keni frikë me dal e me fol me argumente. Djalo, ne menhexhin e juaj të prisht moti e kemi rrefuzuar, dhe ky davet me Lejen e Allahut po ec perpara, karahs shpifjeve dhe mashtrimeve që i ke permend.

Per shkak te kohes nuk muj tani të pergjigjna në të gjitha shkrimet që i ke permend, por shumicen e ketyre meseleve i kemi spjeguar ne librat tona, biFadliLLAH.

http://thirrja-ne-teuhid.com/index.php/shqip-albanian

Edhe ketu ne forum, kemi fol për keto qeshtje.

Kush deshiron, le të kthehet librave, e mos ti besoj ketyre genjeshtarve që pas nikave e luajn rollin e "Dijetarit".

Ti "IslamInfo", pikë se pari nuk ke Uslu të shendosha, për ketë aryse nuk e kupton meselen e hukmu dar we dijjar. Keto mesele per ju janë gharib, sepse as "hoxhallaret" e juaj nuk i din keto mesele qysh duhet, as që flasin për to, saqe gjykon mbi popullaten e shteveve ne balkan se janë të gjithë muvehida, ndersa realiteti është se kur nuk kanë qenë musliman.

Une nuk dyshojë, që juve edhe Ebu Xhehli dhe Musejleme Al-Kedhab ju kishin berë tekfir më ketë akideh të prisht që e keni.

Dije, së Allahu i Madhëruar e mbron ketë Din dhe i forcon muslimanet, edhe krahas genjeshtrave që i permend, sepse ju me pas argument kunder nesh, para shumë vitesh i kishit postuar.

Ju duhet se pari të mesoni, se shirku i madh nuk falet dhe vepreusi i shirkut të madh nuk ka hise ne dinin e Allahut, e pastaj ne mund te flasim. Por ju të shkret, as ketë se keni mesuar, ndersa vetë juve në keto pika ju kanë rrefuzur "dijetaret" e juaj. Allahu ju permisoftë gjendjen, dhe ju udhëzoftë nese jeni të sinqert.
    "...Thuaj: “A janë ata që dijnë, njësoj me ata që nuk dijnë?”..." (Ez Zumer:9)

Ja edhe nji koment kundra tagutit Erdogan nga vizita e tij e fundit në egjipt :
    http://<a href="http://www.youtube.c...embedded#!</a>

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Citim Postuar më parë nga referi_1 Lexo Postimin
    Interesant te na pleqt i thone nji fjale :
    '' MOS MBEÇ TË TË QAJË STAMBOLLI''
    Historikisht turqit janë popull me shumë fytyra dhe të vetmit në botë që :
    - për nji ditë ndërruan fenë e të parëve dhe u bënë musliman..
    -për nji ditë ndërruan fenë dhe u bënë kafira (ataturku)
    -për nji ditë ndërruan gjuhën dhe morën gjuhën arabe
    - për nji ditë ndërrruan gjuhën arabe dhe morën gjuhën latine (krishtere)
    -për nji ditë ndërruan kësulat morrën fesin
    -për nji ditë nëdrruan fesin dhe zavendësuan me shapkat e kaurrit.
    Për atë mosu lidh me turkun sepse është i pabesë...
    Ti vellai im ose i ke thene trurit ik e mbushu ose e ke marre historine me veze pule.

Kush te tha se turqit e nderruan fene per nje nate?Ke lexuar ti rreth kesaj? Cdo te thote fe e te pareve per ty? Me kete shprehje me ngjan me nje histerik komunist.

Kush te tha ty se Turqit u bene te pafe si Ataturku? Kush je ti qe ben gjyqe kolektive ?
    Kush te ka mesuar ty se turqit moren gjuhen arabe? E di zoteria jote se Osmallishtja ishte e ndryshme nga gjuha Arabe, por kishte te njenjta vetem shkronjat? Kush te tha se u nderrua gjuha arabe serish per nje dite e u mor gjyha latine? U ndryshuan vetem shkronjat Zoteri, pra thjeshte shkruhesh me shkronja latine e jo arabe por gjuha ishte po ajo.

Jo po do te lidhemi me ca pranverista prapanike, a fshatare talebane ,thashethemexhinj qe nuk lene pa trazuar e akuzuar as femijen ne bark te nenes.
    Injoranca nuk zhduket me top

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Citim Postuar më parë nga Abdur-Rahman70 Lexo Postimin
    Ka thenë një xhahil:

MashAll-llah, a me keto llojë propaganda deshrion ti frikësosh njerzit nga Teuhidi,?! Djalo, une lexova shpejt se qka ke shenuar, por nuk me doket se e paske nuhat eren e Librave të Ulemave të Teuhidit!!

Ti po thuash së nuk "deshiron" debat me Vellaun Referi_1, por realiteti është së keni frikë me dal e me fol me argumente. Djalo, ne menhexhin e juaj të prisht moti e kemi rrefuzuar, dhe ky davet me Lejen e Allahut po ec perpara, karahs shpifjeve dhe mashtrimeve që i ke permend.

Per shkak te kohes nuk muj tani të pergjigjna në të gjitha shkrimet që i ke permend, por shumicen e ketyre meseleve i kemi spjeguar ne librat tona, biFadliLLAH.

http://thirrja-ne-teuhid.com/index.php/shqip-albanian

Edhe ketu ne forum, kemi fol për keto qeshtje.

Kush deshiron, le të kthehet librave, e mos ti besoj ketyre genjeshtarve që pas nikave e luajn rollin e "Dijetarit".

Ti "IslamInfo", pikë se pari nuk ke Uslu të shendosha, për ketë aryse nuk e kupton meselen e hukmu dar we dijjar. Keto mesele per ju janë gharib, sepse as "hoxhallaret" e juaj nuk i din keto mesele qysh duhet, as që flasin për to, saqe gjykon mbi popullaten e shteveve ne balkan se janë të gjithë muvehida, ndersa realiteti është se kur nuk kanë qenë musliman.

Une nuk dyshojë, që juve edhe Ebu Xhehli dhe Musejleme Al-Kedhab ju kishin berë tekfir më ketë akideh të prisht që e keni.

Dije, së Allahu i Madhëruar e mbron ketë Din dhe i forcon muslimanet, edhe krahas genjeshtrave që i permend, sepse ju me pas argument kunder nesh, para shumë vitesh i kishit postuar.

Ju duhet se pari të mesoni, se shirku i madh nuk falet dhe vepreusi i shirkut të madh nuk ka hise ne dinin e Allahut, e pastaj ne mund te flasim. Por ju të shkret, as ketë se keni mesuar, ndersa vetë juve në keto pika ju kanë rrefuzur "dijetaret" e juaj. Allahu ju permisoftë gjendjen, dhe ju udhëzoftë nese jeni të sinqert.
    Uuuuuuuuuuu se pashe qenka edhe i karagjoz tjeter ketej, qe merr pozicionin e Zotit per te gjykuar te tjeret e harron qe eshte vete per tu gjykuar.
    Ju jeni turpi i Islamit sot.
    Injoranca nuk zhduket me top

Citim Postuar më parë nga INDRITI Lexo Postimin
    Ti vellai im ose i ke thene trurit ik e mbushu ose e ke marre historine me veze pule.

Kush te tha se turqit e nderruan fene per nje nate?Ke lexuar ti rreth kesaj? Cdo te thote fe e te pareve per ty? Me kete shprehje me ngjan me nje histerik komunist.

Kush te tha ty se Turqit u bene te pafe si Ataturku? Kush je ti qe ben gjyqe kolektive ?
    Kush te ka mesuar ty se turqit moren gjuhen arabe? E di zoteria jote se Osmallishtja ishte e ndryshme nga gjuha Arabe, por kishte te njenjta vetem shkronjat? Kush te tha se u nderrua gjuha arabe serish per nje dite e u mor gjyha latine? U ndryshuan vetem shkronjat Zoteri, pra thjeshte shkruhesh me shkronja latine e jo arabe por gjuha ishte po ajo.

Jo po do te lidhemi me ca pranverista prapanike, a fshatare talebane ,thashethemexhinj qe nuk lene pa trazuar e akuzuar as femijen ne bark te nenes.
    A e ke ndëgjaur historinë e dembelave të stambollit?Po historinë e atyre babashehjhëve që mundoheshin dritën ta shuajnë duke ju bërë dua të vdekurve?
    Ti je bërë që të të qajë stambolli ore çun.Të gjitha këto i ke në librat e turqve për më shum lexo librin el dowleti othmanijje...Këto janë fakte historike.
    Pastaj ataturku nuk u bë vetë ai qafir por prapa dhe para tij kishte ushtri dhe nji popull të tërë.Sipas teje kush ishte kundra ataturkut?Hilafeti i rrejshëm i zhytur në shirk dhe kufër?
    Ju përveç iblisit a e keni bërë ndonji tekfir (qafir)?
    Po iblisin a e keni bërë qafir?
    Për kufrin e turqve flasin vetë turqit dhe realiteti i tyre dhe ata nuk i mbron vetëm se ndonji i devijuar si ata...
    Lexoi librat që i kemi parashtruar këtu pastaj eja e diskutojmë dhe ti mbroi ku kanë meritë pra mbroi besimin e tyre.Sepse neve kjo na intereson imani ose kufri..
    Uuuuuuuuuuu se pashe qenka edhe i karagjoz tjeter ketej, qe merr pozicionin e Zotit per te gjykuar te tjeret e harron qe eshte vete per tu gjykuar.
    Ju jeni turpi i Islamit sot.
    Çdo njeri është gjykatës dhe është në pozëtë të tillë pra gjykon nonstop për diçka dhe kjo atë nuk e bënë zot përveç nëse përzihet në punët e rububijetit,esmau ue sifat dhe uluhijje.
    Kështu si ti havarixhët e kan akuzuar Aliun r.a se nuk guxon kërkush të gjykon përveç Zotit...
    dhe mësoju se ky është forum islam dhe jo forum biznesi,pra këtu mirremi me imanin ose kufrin dhe jo me biznes dunjaje...pataj na mirremi me njerëz sepse njerëzit shfaqin besim ose kufër dhe jo me kafshët,drurët ose gurët..

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    O refer a ka ndonje popull mysliman sot ne bote per ty?

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •