Po sepse shteti i asaj kohe i ka perkrah guret dhe druret. Shkaku ka qene shirku.
Ka dallim ne mes shtetit dmth: qeverise dhe te gjithe turqeve si komb.
Dhe mos me ben copy-paste ketu nga librat e ebu muhamedit se po me shkon ne nerva.
Po sepse shteti i asaj kohe i ka perkrah guret dhe druret. Shkaku ka qene shirku.
Ka dallim ne mes shtetit dmth: qeverise dhe te gjithe turqeve si komb.
Dhe mos me ben copy-paste ketu nga librat e ebu muhamedit se po me shkon ne nerva.
Fitorja e vërtetë i takon Allahut dhe besimtarëve por qafirat këtë nuk e kuptojnë.
Une sjam tu debaty me ty po po ta terhjek verejtjen nga Tekfiri masovik. Sben nje populle te tere ta shtish ne nje thes. As qe jam i interesum te bej debat me ty!
Kurse faqja juaj eshte fillim e fund perkthim i materialeve te Ebu Muhamedit, boshnjakut qe jeton ne Vien dhe ska len njer pa e shpall qafir. Madje tash pasuesit e tij e kan shpall ate qafir se thote lejohet te nenshkruash per te mare pasosh dhe nenshtetesi.
Keto gjera ske cka mi tregon mu se i di ma mire se ti.
Vec ke kujdes nga teprimi!
Une sjam tu debaty me ty po po ta terhjek verejtjen nga Tekfiri masovik. Sben nje populle te tere ta shtish ne nje thes. As qe jam i interesum te bej debat me ty!
Kurse faqja juaj eshte fillim e fund perkthim i materialeve te Ebu Muhamedit, boshnjakut qe jeton ne Vien dhe ska len njer pa e shpall qafir. Madje tash pasuesit e tij e kan shpall ate qafir se thote lejohet te nenshkruash per te mare pasosh dhe nenshtetesi.
Keto gjera ske cka mi tregon mu se i di ma mire se ti.
Vec ke kujdes nga teprimi!
Çka ka lidhje kjo tekfiri në masë dhe tekfiri individual?Kush ta ka mësuar këtë teori na trego pakëz?Sepse ulematë nuk kan bërë dallim nëse nji njeri ose tërë shteti bënë kufër atëher tërë popullata thiren kafira.Përveç nëse del ndonji grup nga ai shtet dhe distancohet nga ai shteti dhe kufri.Naj skjaroni pak atë teori të juajaën se kush thotë ashtu.
Ju nuk keni tjetër se vetëm shpifje.Nëse je i sinqertë na tego se ku e kan bërë ebu muahemmedin tekfir dhe kur në çfar vendi ai na paska thënë ashtu?Nëse jo atëher jeni shpifësa dhe mirreni me rrena dhe jeni të ngjajshëm sikur ata që kan shpif mbi ulematëe daves :
Shiqoni se çkanë shpifur të tjerët për Shejh Muhammed bin Abduluehhabin dhe ulematë e nexhdit :
NJi mushrik rrafidi për imamët e daves së nexhdit ka thënë :
''Ata fare nuk dallohen nga havarixhët në çështjet e tekfirit'' (Hatihi Hija El- Uahhabijja,70).
Kurse nji mushrik tejtër i ngjashëm si ai ka thënë për ta : ''Çka po ndodh kështu me këtë njeri ( duke aluduar në shejh Abduluehhabin r.a)? Ai ka vrarë me mijëra musliman të cilët kan thënë se '' Nuk ka tjetër meritor për adhurim përveç Allahut dhe se Muhammedi është rob dhe i dërguar i tij.'',dhe japin zekatin,agjërojnë dhe kryejnë haxhin.Çështë më e keqja,ai me patëdrejtë ka vrarë fëmijë dhe gra.Kurse ai pohon se është muvehidun,dhe se tërë muslimanët kanë dalur nga feja.'' (Fasl- Al Kitab fi nagdh,ma kaluhu ibn Abduluehhab,33).
NJi tjetër prej këtyre mushrikëve shpifën kështu për ta : '' Mu ashtu sikur havarixhët që morën ajetet për qafirat dhe i zbatuan mbi muslimanët,poashtu edhe këto 'vehabitë' i kan mar ajetet që janë për kafirat duke i drejtuar kundra tërë muslimanëve të botës. (KEshf en-nikab an akaid ibn Abduluehhab,80).
Poashtu nji tejtër i marrë nga ata thotë : ''Dhe nëse pyetesh se çka është mezhebi i vehabive dhe çka është qëllimi i tyre?Do ti përgjigjesh shum shkurtë dhe kjartë dhe që do të jet i plotë dhe i përkryer : '' Tekfiri mbi të gjith muslimanët''. (El-Fexhr es-sadik,64).
Nji tjetër dal-lun thotë për ta : ''Me të vërtetë drejtimi i tyre është drejtimi (mezhebi) i tekfirit.'' (Tebjin el-hakk wes-sawab,8).
Kurse ja përgjigjje e imamëve të davetit të nexhdit këtyre devijantëve dhe mustekbirëve :
Thotë imam Abdul-Latif Ibn Abdur-Rahman,rahimehullah :
''Ska dyshim se shumica e mushrikëve të kësaj kohe,gabimisht kan keqkuptuar,se ata që i bëjnë tekfir (qafira) dikë që thuajnë dy shehadetet na qenka havarixh.Por kjo nuk është e vërtetë,sepse thënja e shehadetit nuk është barierë mbrojtëse për atë,por është barierë vetëm për atë që e ka kuptuar domethënjen dhe ka vepruar atë çka kërkon ky shehadet,dhe e ka pastruar ibadetin e tij nga shirku,mu këtij i vlen ky shehadet.'' (Ed-Durerus-senijje, 12/236).
Thotë imami i daves Abdurrahman ibn Hasan,rahimehullah : '' Domethënë,kur na thuajmë se nuk ka tjetër meritor për adhurim përveç Allahut,dhe se kërkush nuk guxon të thirret përveç Allahut,dhe se shpresa apsolute dhe besimi nuk guxojnë të jenë vetëm se për Allahun
nji të Vetmin,dhe kur u themi se secili që u drejtohet me ndonji lloj ibadeti edhe dikujt tjetër përskaj Allahut se i tilli është kafir dhe mushrik - atëherë na vin neve ata dhe na akuzojnë se :'' kjo është nji risi, ju i bëni tekfir muslimanët,ju i bëni tekfir ummetin e Muhammedit,ju jeni havarixhë,ju jeni risimtarë.'' (Ed-durerus-senijje, 11/448-449).
Kurse shejh Sulejman bin Sehman skajron dyshimin e tyre në mënyrë të kjartë : ''Këtij njeriu i është përvjedhur gabimi përshkak akides së tij të prishur sepse shirkun e madh nuk e shiqon si mëkat shum i madh,vepruesi i të cilit bëhet kafir.Dhe për këtë arsye kritikat e tyre dhe ofendimet i kan drejtuar drejt atyre që e kan mohuar shirkun,i cili është ndarë nga ata (pasuesit e tyre) dhe i ka bërë qafira ata me Librin,sunnetin dhe ixhamin (koncesusin).
Dhe nuk është e panjohur se nga njerëzit që ma së shumti e kan mohuar shirkun është edhe shejhul islam Ibn Tejmijje dhe të ngjajshmit si ai nga ulematë e sunnetit,pas ndodhive që ndodhën në kohën e tij,dhe belaja e tyre u përhap,kurse ata e mohuan duke e skajruar se ai është shirk i hapur në të cilin ishin mushrikët e parë ashtu siç ka ardhur më vonë në fjalitë e tij,rahimehullah alejh.
MIdis atyre mushrikëve dolën ata të cilët i bënë qafira pasuesit e tevhidit përshkak të pastërtisës së tyre ihlasit prej shirkut dhe kundërshtimit të pasuesve të shirkut që e barazuan Allahun me të tjerë,dhe për këtë shkak ata thanë : ''Ju jeni havarixhë,ju jeni risimtarë....'' (Ed-durerus-senijje , 10/511).
Ndryshuar për herë të fundit nga referi_1 : 17-09-2011 më 13:27
Fitorja e vërtetë i takon Allahut dhe besimtarëve por qafirat këtë nuk e kuptojnë.
O referi_1,
shpesh e përmend fjalën " ju ", kush jeni " ju ", na tregoni pak se jemi kurioz ta kuptojmë se kush jeni ju!
Unë të kam thënë se ata diejatrë që nuk flasin me argument prej Kur'anit dhe Sunnetit ju refuzohet fjala ( kjo vlen personalisht për mua, sepse vetë i kam ndëgjuar dijetarët e mëdhenj që na kanë këshilluar për këtë ), sa për ata fjalë që i thua ti se jemi injorantë apo jemi kafira, kjo do të sqarohet nji ditë dhe për këtë të mos kesh pik dyshimi.
Unë e kam besimin tim dhe nuk e përzij me atë tëndin asnjëherë pa me pruar argumente nga Kur'ani dhe Sunneti, dhe nuk pranoj asgjë nga asnjë dijetar që flet pa këto argumnte që kërkohen gjythqysh, se pa këta nuk quhen dijetarë të hakut, por dijetarë të epshit.
Pastaj ata që ke shjellur ti më sipër, nuk din tjetër gjë vetëm kopy pasti po na bjer të njëjtat gjëra pa argument nga Kur'ani dhe Sunneti, ose thjesht se ata mendojnë se ajeti në fjalë:
„A i ke parë ata (hipokritët) të cilët shtiren se besojnë në atë që të është zbritur ty dhe në çfarë është zbritur para teje, ata duan të shkojnë për të gjykuar (për mosmarrëveshjet e tyre) te taghutët (gjykatësit e rremë, të adhuruarit e trilluar), ndërkohë që janë urdhëruar t’i mohojnë ata. Por është shejtani ai i cili dëshiron t’i humbasë ata në pafundësi.” (An Nisa: 60)
Se kjo fjalë " mohojnë " për ju qenka si me thanë duhet me i quajt " Kafira ".
Unë në realitet nuk jam i ditur, por mundohem që me ndihmën e All-llahut, ta mësoj këtë Fe ashtu siç don Ai dhe i lutem All-llahut s.v.t., që të ma largon kibrin nga unë dhe të jem prej atyre të shpëtuarve.
Ti referi_1, mashAll-llah paske shumë dituri, mbasi je në gjendje ti bën nji shtet, ose më mirë me thanë krejt botën " Kafira ", mbasi ti e din se ata e meritojnë këtët fjalë, se për ndryshe ti nuk qenke muliman, kështuqë ti je tash më musliman dhe shpresoj se nuk të ndodhë që edhe familjen tënde e bën kafira, ose edhe ata janë njisoj si ti.
All-llahu na ndihmoftë dhe na e shtoftë dijen e hajrit dhe na largoftë nga e kota.
Ndryshuar për herë të fundit nga ramazan_it : 17-09-2011 më 15:31
Kush nuk është robi i All-llahut, ai është robi i shejtanit.
O ramazan,kjo fjala ne ose ju don me thënë ne që jemi dhe e ndjekim daven e ulemave të nexhdit,kurse ju jeni që e kundërshtoni atë.Pra shum thjeshtë.
Unë nuk kam parë diçka të dyshimtë nga ulematë e nexhdit (daves) për çështjet e tevhidit,përkundrazi mendoj se ata librat dhe fetvat i kanë në bazë të Kur'anit,sunnetit dhe ixhmasë.Nëse mendon ndryshe na tego ti se ku kanë gabuar.
Na tregoni ju se keshfu shubuhat,usulu thelathe,kitabu tevhid,risala asllud-dinil islam..etj.a nuk janë me argumente nga Kur'ani dhe sunneti?
Unë për këtë shkak i ndjeki këta ulema sepse i përmbahen Kur'anit dhe sunnetit se për ndryshe nuk i ndjeki.Dhe secili që i përmbahet këtyre do ta ndjeki.
Problemi është se nji pjes e këtyre librave që njerëzve ju duken si në ëndër shumica e njerëzve nuk i dinë dhe hoxhalalrët nuk janë marrur me ta.
Na tregon dikush se sa në xhematet po shoshitet keshf esh-shubuhat?
Sa hoxhallarët i kanë skjaruar meselet e tevhidit?
Pra xhematet nuk plasin nga tevhidi por nga shirku sepse i shiqojmë se si falen dhe agjërojnë dhe pastaj Allahut kufër i bëjnë duke shkuar te gjyqi i tagutit, antarsimi në partit politike,votimet parlamentare,meren me ngritjen dhe përhapjen e demokracisë,nacionalizëm, edhe përkundër se ata shkojnë në ligjerata qe gati 20 vite por po shihet se kurgjë nuk kan kuptuar nga islami përveç kan kuptuar se namazi është farz,agjërimi është farz,se muzika është haram,tespijat janë haram,mevludi është haram,kurse të gjorët nuk e din se të kërkosh gjykimine tagutit është shirk,të bëhesh parlamentar është shirk..etj
Subhanallah nëse un besimin e kam ndryshe,të lutem më sjell fakte dhe gabimet e mija..derisa na nuk e dimë se filani dhe fisteki në çka thirin vaj halli për ne.Pra nuk paskemi mësuar kurgjë deri tani.Tevhidi është ai që na tegon se kush janë dhe thirin në hak dhe kush jo.Por për ti kuptuar këto mesele Shejh Abduleuhhabit ju dasht nji kohë e gjatë për ti pregatit nxansat e tij SEPSE AI E DINTE SE ATA DO TË NDESHEN JASHTË ME ULEMATË E KOHËS DHE KËTU DUHET ILM I VËRTETË DHE PA HILE SEPSE KUNDËRSHTARËT JANË NJISOJ ULEMA TË DITUR,DINAK DIN TË PËRDRESHIN DHE DIN TË MÇEFIN.Unë e kam besimin tim dhe nuk e përzij me atë tëndin asnjëherë pa me pruar argumente nga Kur'ani dhe Sunneti,
Ashtu siç tegohet në siren e shejh abdulUehhabit se kur erdhi te ai nji beduin dhe nësij diçka nga tevhidi dhe pastaj tha : '' Un dëshmoj se paskam qen kafir,kurse edhe ata mjekërmëdhenjtë (ulematë etij) janë poashtu kafira dhe selami qoftë mbi të dërguarin tonë.''
Pra njeriu e kuptoj dalaletin e tij dhe të ulemave të tij dhe ishte i sinqertë me vetveten.
Subhanallahil-adhim.Vallahi nëse këtë nuk e kuptojmë dhe për këtë ajet ske nevoj të pyesish asnji diejtar sepse ajeti është muhkem ( i kjartë).Pastaj ata që ke shjellur ti më sipër, nuk din tjetër gjë vetëm kopy pasti po na bjer të njëjtat gjëra pa argument nga Kur'ani dhe Sunneti, ose thjesht se ata mendojnë se ajeti në fjalë:
„A i ke parë ata (hipokritët) të cilët shtiren se besojnë në atë që të është zbritur ty dhe në çfarë është zbritur para teje, ata duan të shkojnë për të gjykuar (për mosmarrëveshjet e tyre) te taghutët (gjykatësit e rremë, të adhuruarit e trilluar), ndërkohë që janë urdhëruar t’i mohojnë ata. Por është shejtani ai i cili dëshiron t’i humbasë ata në pafundësi.” (An Nisa: 60)
Dhe skemi çka të pyetemi këtu se çka është ky gjykatësi i rremë dhe i trilluar,i adhuruar,- pa pikë dyshimi se ky gjykatës është kafir dhe ai i cili mendon se ky gjykatës është musliman,atëher ska dyshim në kufrin e tij.(Për këtë temë ka shum mesele dhe ulmatë këta i kan skajruar në detaje).Skemi nevoj këtu të presim nga IBn Tejmijje të na tregon se ky gjykatës është kafir.
Po ti nëse je kureshtar shiqo ulemtë se çkanë thënë për këtë.
Patjetër sepse përnndryshe njeriu nuk bëhet musliman sikur tërë ditën tëfalet dhe le të agjëron kot e ka sepse nuk është distancuar nga gjykatësi i rremë.Se kjo fjalë " mohojnë " për ju qenka si me thanë duhet me i quajt " Kafira ".
Kërkush nga ne nuk jemi të ditur në fikh,por tevhidn patjetër dueht ta dimë,pra patjetër dueht të jemi alima në tevhid sepse përndryshe nuk i vlen islami i kërkujt.Unë në realitet nuk jam i ditur, por mundohem që me ndihmën e All-llahut, ta mësoj këtë Fe ashtu siç don Ai dhe i lutem All-llahut s.v.t., që të ma largon kibrin nga unë dhe të jem prej atyre të shpëtuarve.
Leje ti këto dhe mos na livdo sepse nuk jemi të tillë,por po mundohem ta di tevhidin atë që është ma elementare,dhe para çdo gjëje tjetër,pra edhe para se të mësosh arabishten dhe para se të hysh në detin e pafund të fikhut.Ti referi_1, mashAll-llah paske shumë dituri,
Mbaje mend se në çështjet e asll dinit nuk ka dy mendime sikur në shum mesele fikhije,patjetër është vetëm nji koncesus,dhe kush del prej këtij koncesusi të muslimanëve bëhet kjafir.
Bota janë bërë vetë kafira sepse e kan hudhur ligjin e Allahut dhe e kan zavendësuar me ligjet e shejtanit,ÇFAR FAJI KAM UNË KËTU?ÇFAR FAJI KAM UNË SE PSE ATA JANË BËRË VETË KAFIRA?mbasi je në gjendje ti bën nji shtet, ose më mirë me thanë krejt botën " Kafira ",
Inshalla jam musliman,dhe familjen e edukoj kështu si mua,nëse rrefuzojnë atëher ska dyshim se bëhen kajfira dhe un ndahem prej tyre,sepse familja janë sprovë dhe nuk janë zot.Sjam as i pari e as i fundit.kështuqë ti je tash më musliman dhe shpresoj se nuk të ndodhë që edhe familjen tënde e bën kafira, ose edhe ata janë njisoj si ti.
Dhe së fundi skeni këtu se çka nxehemi por le ti sjellim argumentet dhe nëse unë nuk u bindem argumenteve atëher do të bëhem prej mohuesve.
Amin ja Rabbi,na shto diturinë,dhe mos na bën mendje mëdhenj,na trego hakkun si hakk dhe batilin si batil.All-llahu na ndihmoftë dhe na e shtoftë dijen e hajrit dhe na largoftë nga e kota.
Allahu na udhëzoftë në rrugën e hajrit.
Selam alejkum, nese une duhet te ta sqaroj kete ateher ti paske problem, sepse ke guxim ta besh nje gje te tille pa e ditur se si esht puna.
Ceshtja eshte keshtu: Ne momentin qe Kryetari i nje shteti dhe qeveria zgjedhin sistemin e kufrit, kjo nuk i ben te gjithe qytetaret automatikisht qafira. Sepse ata skan bere shirk apo kufer njesoj si kryetari dhe qeveria.
Prandaj edhe dijetaret qe ti i permend shume shpesh e kane qartesuar ne librat qe t'i ende nuk i ke lexuar, qe jane arabisht e qe sjane perkthyer, se ata e kane bere TEKFIR shtetin turk ka fundi i hilafetit osmanli, sepse ata i kane perkrahur adhuruesit e varreve dhe nuk e kane luftuar kete shirk, dhe i kane bere tekfir ata qe e kane ndihmuar kete shtet ne kete dhe i kane bere tekfir ata qe e kane bere kete shirk. Pra ata qe kane bere shirk, e jo te gjithe banoret e turqis apo vendeve tjera ku kane sunduar ata.
SKANE THENE SE TE GJITHE BANORET JANE QAFIRA.
Per shembull kur ka fituar komunizmi ne Shqiperi, ka pas musliman, mirepo nga frika skane guxuar ta shprehin haptazi islamin e tyre, keta nuk behen qafira, sepse skane qene te kenaqur me ate qe po ndodhe, po frika nga vdekja dhe detyrimi i ka detyruar qe mos ta shfaqin haptazi besimin e tyre.
Ti po thua: Krejt turqit jane mushrika dhe qafira. Une te them se kete nuk e ka thene askush ne kete bote. Nese ke ndonje argument ndryshe bujrum.
Kush te ka thene ty se ne momentin qe shteti apo kryetari ben kufer krejt populli behen kafira?? Ti na trego nga e paske marre kete teori.
Ata qe jane aty nese nuk kane mundesi ta kundershtojn kete kufer te shtetit dhe friken se nese e kundershtojn do te vdesin, ata sjane qafira. Kush te tha ty se keta jane qafira.
Mushrik behet njeri kur ta ben vepren vet, dhe jo dikush tjeter, pervecse neqoftese eshte i kenaqur me shirkun e tij. Mirepo heshtja nuk do te thote se kenaqet apo pajtohet me ate, sepse mund te hesht per arsye tjera.
hahahaha, spo shpifi per Ebu Muhamed Boshnjakin se skam nevoje, po po te them se ka ma te ashper se ai qe e kane bere edhe ate tekfir, sepse Ebu Muhamedi thote se lejohet te nenshkruar per te mare pasaporte dhe nenshtetesi, kurse ata tjeret qe jane ende me te ashper se ai thone se jo, sepse kjo sipas tyre do te thote pajtim me kufrin dhe shirkun.
Pastaj ata vazhdojn edhe me shume dhe thone: Kush nuk i thote Ebu Muhamedit qafir edhe ai eshte qafir sepse pajtohet me kufrin e Ebu Muhamedit.
A te thash se une di ma shume se ti per ate dhe i di krejt teprimet e tija, sepse ai eshte ne dalalet te madh.
Eshte nje tregim: Kane qene dy TEKFIRCA, dhe i kane bere qafira krejt njerezit saqe ne fund kane mbet vetem keta dy.
Edhe njani i thote ketij: Hej mos e teprum bre pak, krejt muslimanet i bonem qafira. Ai tjeteri i thote: Cka? Edhe ti po dyshon ne kufrin e tyre a? Hec hup se edhe ti je qafir.
Ne fund ka mbet vec ky musliman. hahahahahah![]()
Referi_1,
desha ta kuptojmë nji gjë:
- se unë nuk mohoj asgjë nga ajo që i takon teuhidit,
- mohoj vetëm atë që ju si pasuesit të ulemave të Nexhdit, se e keni bërë kusht tekfirin: se kush nuk bën tekfir mbi atë që bën kufër ( ta sqarojmë mirë; jo ai që e mohon All-llahun dhe të Dërguarit e Tij, se për këtë person jemi krejt dakord se ai e ka deklaruar vetë veten si kafir ), por për ata që e bëjnë pa dije, ose ata që e bëjnë nga frika ose nga shtypja e tyre, ose....për këtë të kërkoj nga ti referi_1 që të sjellësh argumnt nga Kur'ani dhe Sunneti dhe jo të kërkosh nga unë se ku kanë gabuar dijetarët e Nexhdit, se ti e ke kuptuar gabim atë që kam thanë: " se nuk i pranohet askujt fjala pa me pasur argument nga Kur'ani dhe Sunneti, se përndryshe kjo sipas meje quhet: ndjekës qoras!
-nuk jam në atë shkallë të gjykoj asnjë, dhe jo dijetarët, por kam kërkuar një gjë: që mesiguri çdo dijetar duhet pasur argument jo fjalët e tija, por fjalët e asaj që janë të pranuara: Kur'anit dhe Sunnetit! Ti referi_1 për këtë që them unë, pyeti ata diujetarët e tu se: A duhet djetari me të flet me argument nga Kur'ani dhe Sunneti, ose të flet atë që mendon ai? Më vjen keq se, pse se ke kuptuar se kjo gjë nuk duhet të kuptohet ashtu siç po e ke kuptuar ti, kur më thua: se ku kanë gabuar dijetarët e Nexhdit. Unë thjesht të këkova argument! Na sjell ajete Kur'anore me spjegime nga hadithe të sakta: që Pejgamberi s.a.v.s., i ka kuptuar ajetet sikurse dijetarët e Nexhdit se ka thënë, ka urdhëruar, apo ka këshilluar, që duhet bërë tekfir për të qenë muslimam dhe kaq?
Kush nuk është robi i All-llahut, ai është robi i shejtanit.
Islaminfo :Unë them atë që kan thënë ulematë klasik dhe jo nga mendja ime.atëher po del se edhe ata paskan pasur problem,do të mbeteni vetëm juve me ulematë e tagutit që çdo shteti të kufrit i thuajnë musliman.Selam alejkum, nese une duhet te ta sqaroj kete ateher ti paske problem, sepse ke guxim ta besh nje gje te tille pa e ditur se si esht puna.
Kjo është çështja jote dhe mendimi jot individual e jo i ulemave sepse më poshtë do të shohim se çka thuajnë ulematë se kush quhet shtet islam dhe shtet kufri.Ceshtja eshte keshtu: Ne momentin qe Kryetari i nje shteti dhe qeveria zgjedhin sistemin e kufrit, kjo nuk i ben te gjithe qytetaret automatikisht qafira. Sepse ata skan bere shirk apo kufer njesoj si kryetari dhe qeveria.
Aha ore i mjerë a ke sy ti ose jo,bile ata i kan bërë qafira edhe udhëheqësit e tyre sikur sulltan Orhanin,Mehmetin,Sulejmanin..etj,pra pos shihet se shteti i othmanit fund e krye kanqen shtet kufri dhe jo vetëm fundin e tij..Prandaj edhe dijetaret qe ti i permend shume shpesh e kane qartesuar ne librat qe t'i ende nuk i ke lexuar, qe jane arabisht e qe sjane perkthyer, se ata e kane bere TEKFIR shtetin turk ka fundi i hilafetit osmanli, sepse ata i kane perkrahur adhuruesit e varreve dhe nuk e kane luftuar kete shirk, dhe i kane bere tekfir ata qe e kane ndihmuar kete shtet ne kete dhe i kane bere tekfir ata qe e kane bere kete shirk. Pra ata qe kane bere shirk, e jo te gjithe banoret e turqis apo vendeve tjera ku kane sunduar ata.
Pastaj ata nuk kan veçuar dikë prej këtij shteti por kan thënë SHTETI TURK ,dhe dhtetin dihet se kush e përbëjnë pra njerëzit dhe sistemet etyre e jo drurët dhe gurët e atij shteti.
Nuk ka tjetër vetëm se ulematë e tagutit i mbrojnë këta të devijuar sepse po del se shejh Abduluehhabi dhe nipërit etij janë havarixhë sepse kan luftuar hilafetin turk,dhe me këtë akuzë edhe është akuzuar nga ulematë devijuar të Daud Ibn Xhirxhisit.
Shiqo se çka thotë shejh Hamed Bin Atik r.a i cili ka jetuar në atë kohë dhe ka luftuar kundra këti j shteti të kufrit,kur është pyetur se Mekkeja a mundet të bëhet DARUL KUFR ? Dhe është përgjigjur :
''.........Por nëse shirku është përhapur sikur duaja drejtuar Kabës ose Hatimit ose drejtimi i duave pejgamberëve ose evlijave dhe kur shoqëruesit e shirkut poashtu janë të përhapur sikur janë : zinaja (kurvëria),kamata dhe llojet e tjera të ndryshme të zullumit dhe kur njerëzit sunnetin e hudhin prapa shpine dhe përhapen bidatet dhe njerëzit kërkojnë gjykimin e zullumqarëve dhe shërbëtorëve të mushirkëve dhe sidomos nëse ata janë armiqt të ehlu tevhidit (pasuesve të tevhidit) dhe nëse ata përpiqen për ta shkatërruar dinin (fenë) dhe dijarul-islamin (vendin ku dominon sheriati).
Nëse kërkon argument për këtë ,ska dyshim këtë e ke në tërë Kur'anin.Sepse kjo është ixhma në tërë ulematë dhe është nji gjë e ditur nga çdo ulema.
Por sa i përket atyre që thuajnë se : '' Atë ti që ke marrun për argument për egzistencën e shirkut,kjo mundet të gjindet vetëm midis BEDUINËVE dhe jo te banorët e qyteteve.'' Ne këtij i përgjigjemi se kjo thënje është si rrezultat i AROGANCËS ose mosnjohje e realitetit të situatës...''
''.........Dhe si përfundim prej gjith kësaj se nëse duatë drejtohen dikujt tjetër përskaj Allahut dhe kjo dominon NË POPULLIN I ATIJ VENDI dhe luftojnë për atë duke u sjellur armiqësisht me ehlu tevhidin dhe rrefuzojnë që tu binden islamit,ATËHERË SI MUNDET QË AI VEND TË MOS JETË DARUL-KUFËR?
KY VEND ËSHTË DARUL KUFËR, PO SIKUR EDHE POPULLATA ATJE NUK PËRHSKRUHEN POPULLIT TË KUFRIT ( pra nuk e quajnë vetin kuffar) EDHE PSE THUAJNË SE JANË DISTANCUAR PREJ KAFIRAVE,POR NË TË NJËJTËN KOHË MALLOKJNË EHLU TEVHIDIN DHE MENDOJNË SE JANË GABIMTARË PËR ATA QË TEVHIDIN E KAN MARRË SI FE DUKE I QUAJTUR ATA SI HAVARIXHË OSE KAFIRA...
ME TË VËRTETË KUR'ANI DHE SUNNETI KAN VËRTETUAR SE NËSE MUSLIMANI SHPREH LOJALITET (EL -MUVELA- MIQËSI) NDAJ EHLUSH-SHIRKUT SI DHE BINDJE ATYRE KUNDRA MUSLIMANËVE ,ATËHERË MUSLIMANI I TILLË BËHET MURTED ( felëshues) ...
لاَ تَعْتَذِرُواْ قَدْ كَفَرْتُم بَعْدَ إِيمَانِكُمْ
66. Mos kërkoni fare ndjesë; ju (hipokritë) keni mohuar pasi patët besuar. (Et-Tevba: 66)..''
Mexhmuatur-resail uel mesail en-nexhdijje 1/742-746.
Kurse shejh Abdurrahman Ibn Abdulatif ibn Abdullah Ibn abdulatif alush-shejh,thotë :
Është e njohur dhe gjithëditur se shteti turk ishte shteti i shirkut,feja e të cilve ishte shirku dhe bidati dhe që i ka mbrojtur ata gjëra..'' (Ulema ed-dauah,faqe 56).
Kurse në përshkrimin e kufrit të shtetit turk edhe pse ka libra dhe thënje nga ulematë e daves na mjafton thënja e shejh Sulejman Bin Sehman r.a në poemat etij kundra turqve :
''Dhe çka është e njohur nga përshkrimi i turqve për kufrin e tyre,atëherë ajo është e vërtetë se ATA JANË KAFIRAT MA TË MËDHAJ PREJ NJERËZVE (akfaran-nas) NË KËTË FE,DHE ARMIQËSIA DHE URREJTJA E TYRE ËSHT AQ E MADHE KUNDRA MUSLIMANËVE SAQË UA KALON TË GJITHAVE SEKTAVE SË BASHKU,DHE KUSH I MERR QAFIRAT PËR EVLIJA (miq) ATËHER AI ËSHTË SIKUR ATA,DHE NUK KA KURFAR DYSHIMI NË TEKFIRIN E TYRE PËR SECILIN I CILI KA FARE PAK INTELEGJENCË...''(Divan Ibn Sehman,f.191)..
Pra këto mjaftojnë përnji njeri që ka mend.
Pastaj nji argument kundra këtyre xhahilave në tevhid është edhe gjendja e Mekkes në kohën e fillimit të shpalljes.
Edhe pse në Mekke ishte Profeti jonë me muslimanët përsëri Mekkeja quhej darul kufër ( vendi i kufrit dhe shirkut) dhe kjo rregull vlen për tërë banorët si do të shohim më poshtë edhe pse në Mekke ka pasur muvehidë,por dikush nga jashtë i ka gjykuar me kufër.
NJësoj sot nëse shkon në Paris ose LOndër ose Shkup ose Prishtinë ose Tiranë,këto qytete dhe banorët e tyre quhen kafira dhe ashtu konsiderohen edhe pse atje mundet të ketë musliman që na nuk i njohim.Kjo është njison nëse në nji tabor të ushtrisë së armikut ka edhe musliman por na i gjykojmë si kafira të gjithë dhe i luftojmë njëjtë edhe ata musliman që janë aty brenda për ndoni x arsye dhe ktë çështje e ka shqyrtuar ma mirë Ibn Tejimjje r.a.
Tani do të shqiqojmë se çka thuajnë ulematë e sunnetit për vendin në përgjithësi :
''Dar : ''Vendi nën administrimin të udhëheqësit musliman ose jo muslimanit (kafirit) . (Ibn Abdi ,Redd ul mUhatar, III,247).
Debusi thotë : '' faktori kryesor që bën diferencimin (dallimin) midis shtetit islam dhe jo islam qëndron se kush administron dhe drejton atë shtet.'' (Al-Esrar)
Sarahsi thotë :''Vendi na përshkruhet neve ose atyre (qafirave) në mvarësi se kush e ka fuqinë dhe dominimin. '' (El-Mebsut X,114).
Kurse në nji vend tjetër thotë : ''Darul -islam është vendi nën ku sundon hakimijeti ( ligji,gjykata islame) islam.'' Sherhu sijar el-kaber,IV,1253.)
Ibn Hazmi thotë : ''Vendi i atribuohet (përshkruhet) atij i cili e kontrollon atë (që e ka nën kontrollë),ai që udhëheq atë dhe e ka në pronë atë.'' (El - MUhalla,XI,200).
Dhe kjo është nji libër i madh dhe ka shum thënje të ngjajshme me ktë por të njëjtin kuptim edhe nga ulematë klasik..
ska dyshim se ju bëni vetëm shkatërim dhe jepni fetva që skeni haber me fenë e leje mo me tevhidin.
Kështu e keni fenë juve hahahah e hihihi vetëm me shpifje dhe rrena.Këtë që thua për pasaportat nuk e kam digjaur po na tego se ku ka thënë dhe mos eja këtu me llafet e bitpazarit dhe të stambollit.hahahaha, spo shpifi per Ebu Muhamed Boshnjakin se skam nevoje, po po te them se ka ma te ashper se ai qe e kane bere edhe ate tekfir, sepse Ebu Muhamedi thote se lejohet te nenshkruar per te mare pasaporte dhe nenshtetesi, kurse ata tjeret qe jane ende me te ashper se ai thone se jo, sepse kjo sipas tyre do te thote pajtim me kufrin dhe shirkun.
Ajde vazhdoni me pallavrat :
Po të ishte jeta pa dëshmitar atëher njerëzit do të çoheshin tja marin pasurinë tjerëve (kështu është edhe kupëtimi i nji hadithi të profetit.Pastaj ata vazhdojn edhe me shume dhe thone: Kush nuk i thote Ebu Muhamedit qafir edhe ai eshte qafir sepse pajtohet me kufrin e Ebu Muhamedit.
Ku është kjo thënje she kush e ka thënë dhe mos ec me rrenat e pazarit.
Jeni bërë për tu qarë stambolli more të mjerë.Shkoni more njiher me dhen,pastajm e dhi e pastaj do shohim a e keni kaluar testin em to ose jo (pra a jeni sjell mir me ta ose jo).e pastaj ejani këtu.
Ja pastaj vetëpëlqimin që e ka qef iblisi dhe pasi i tha tërë rrenat dhe mashtrimet :
dhe tani kjo nuk është për të qeshur por për të qarë.Ijjazen bilah.A te thash se une di ma shume se ti per ate dhe i di krejt teprimet e tija, sepse ai eshte ne dalalet te madh.
Dhe pastaj përfundon si e kan zakon të ligët dhe shpifësit ;
Subhanalla vetë dëshmoni se jemi musliman.Eshte nje tregim: Kane qene dy TEKFIRCA, dhe i kane bere qafira krejt njerezit saqe ne fund kane mbet vetem keta dy.
Edhe njani i thote ketij: Hej mos e teprum bre pak, krejt muslimanet i bonem qafira. Ai tjeteri i thote: Cka? Edhe ti po dyshon ne kufrin e tyre a? Hec hup se edhe ti je qafir.
Ne fund ka mbet vec ky musliman. hahahahahah
ejani të mblidhemi rreth nji fjale...dhe nëse nuk doni atëher dëshmoni se na jemi musliman..Dhe faliminderimi i takon Allahut sunduesit të të Arshit të madh.
Ndryshuar për herë të fundit nga referi_1 : 18-09-2011 më 05:15
Krijoni Kontakt