Close
Faqja 2 prej 45 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 446
    IT Professionals Maska e Sirius
    Anëtarësuar
    13-11-2002
    Vendndodhja
    Geneve
    Postime
    582
    Citim Postuar më parë nga NeutronStar Lexo Postimin
    Shpresojme per me mire dhe shpresojme te jete e shpejt dita qe te bie posht ai lajm qe doli dje.

Lereni profecit e Einstein e kthehuni ne shkencen moderne, me mir vone se hice.

Einstain jo rastesisht eshte mbivlersu nga keqadashesit e njerzimit, ne te njejten kohe jo rastesisht eshte nenvlersu Nicola Tesla.

Keni injoru tash e nje shekull Scalar Waves te Nicola Tesla si mos tju kapin ethet tani.

Ky detektor si ky i Gran Sasso me kalimin e kohes kur te zvogelohet ''Zartarisht'' qe te jete e mundur ti dergojn ne hapsir do te kete matje te sakta per eksplorim te universit.

Pastaj perparsia tjeter eshte perdorimi i ketyre detektoreve ne teknologji per emetimin dhe pranimin e Scalar Waves (te cilen e perdorin kaher ne programet sekrete p.sh. HAARP).
    Nothing comes from nothing

Oxford Astrophysics Maska e NeutronStar
    Anëtarësuar
    14-10-2010
    Vendndodhja
    Oxford - England
    Postime
    106
    Citim Postuar më parë nga Rrushi_CH Lexo Postimin

Einstain jo rastesisht eshte mbivlersu nga keqadashesit e njerzimit, ne te njejten kohe jo rastesisht eshte nenvlersu Nicola Tesla.

Keni injoru tash e nje shekull Scalar Waves te Nicola Tesla si mos tju kapin ethet tani.

Ky detektor si ky i Gran Sasso me kalimin e kohes kur te zvogelohet ''Zartarisht'' qe te jete e mundur ti dergojn ne hapsir do te kete matje te sakta per eksplorim te universit.

Pastaj perparsia tjeter eshte perdorimi i ketyre detektoreve ne teknologji per emetimin dhe pranimin e Scalar Waves (te cilen e perdorin kaher ne programet sekrete p.sh. HAARP).

Ti nuk je ne terezi ca flet mer njeri, Ajnshtajni seshte profetsi por eshte vertetesi eshte ligji baze i fizikes, dhe sa per dijeni nuk eshte Ajnshtajni qe po e le mbrapa shkencen, ai thjesht ka dhene limitin. Brenda limitit ti mund te arrish te zbulosh cfare te mundesh nese ke mundesi ta besh. mos fol perralla me mbret Tesla e HAARP.
    Ndryshuar për herë të fundit nga NeutronStar : 25-09-2011 më 06:47

Anëtarësuar
    13-11-2002
    Vendndodhja
    Geneve
    Postime
    582
    Citim Postuar më parë nga NeutronStar Lexo Postimin
    Ti nuk je ne terezi ca flet mer njeri, Ajnshtajni seshte profetsi por eshte vertetesi eshte ligji baze i fizikes, dhe sa per dijeni nuk eshte Ajnshtajni qe po e le mbrapa shkencen, ai thjesht ka dhene limitin. Brenda limitit ti mund te arrish te zbulosh cfare te mundesh nese ke mundesi ta besh. mos fol perralla me mbret Tesla e HAARP.

Tu drejtova si fizikant ke nderin e kapu per ato cka kam shkruajtur nese i kupton, mos ta kthej temen ne e lagu se lagu cili e ka me drejt.

Vetem nje me thuaj se Nicola Tesla para me shum se nje shekulli 1905 a e ka thene se Neutrinot udhetojn me shpejt se drita?, ju ishit ata qe per X arsye nuk e muret ne konsiderat, edhe sot kur u vertetua ende vazhdoni me shpres se do te gjehen agabime, pra ju (Fizikantet klasik) Einstein po e konsideroni si te pa gabueshem.

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Rrushi, perpara se te flasim kush e kishte gabim ... duhet te presim rezultatet e testeve. Qe nje pjese e atij "Particle Zoo" qe shoqeron fiziken e particlave udhtetojne me shpejt se drita spekullohej qe me kohe. Asgje ne shkence nuk eshte absolute, thjeshte nese shkenca krijon dogma te tipit absolutist ajo thjeshte kethehet ne nje lloj feje, dhe ketu dallon shkenca sepse gjithmon eshte reformuar ne raport me rezultatet. Qe shkenca moderne qe ne krize kjo u pa qe me paraqitjen e teorive te reja ku me shume spekullohej dhe parashikohej sesa realisht eksperimentohej.

Personalisht, e mirepres nje lajm te tille!
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Ajnshtajni është gabuar, kalohet shpejtësia e dritës
    E pritshme, logjike dhe pozitive.

Pershendetje

Oxford Astrophysics Maska e NeutronStar
    Anëtarësuar
    14-10-2010
    Vendndodhja
    Oxford - England
    Postime
    106
    Tu drejtova si fizikant ke nderin e kapu per ato cka kam shkruajtur nese i kupton, mos ta kthej temen ne e lagu se lagu cili e ka me drejt.

Vetem nje me thuaj se Nicola Tesla para me shum se nje shekulli 1905 a e ka thene se Neutrinot udhetojn me shpejt se drita?, ju ishit ata qe per X arsye nuk e muret ne konsiderat, edhe sot kur u vertetua ende vazhdoni me shpres se do te gjehen agabime, pra ju (Fizikantet klasik) Einstein po e konsideroni si te pa gabueshem.

Nuk po them qe po e konsiderojme te pa gabueshem por ne saj te tij kemi kuptimin e shume gjerave . Sic e ka then dhe Scion me siper te presim rrezultatet perfundimtare dhe nese ajo gje konfirmohet zyrtarisht dhe ne athere jemi ne nje ere te re shkencore. Ne mund te debatojme ketu sa te duam por gje nuk nxjerrim ne drite , sepse as rrezultatet perfundimtare skan dal akoma . Te Presim dhe te shohim.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin

Pastaj prej te dhenave qe supozohet se kemi jane vetem 20 metra diference ne 730 km, pra i bie se keto grimcat udhetojne me shpejte se drita vetem 730000/729980=1.000027398 here, pra nje raport i paperfillshem dhe qe le vend per dyshime mbi saktesine e matjeve.
    Jam kurioz se si e maten keta kete diference shpejtesie.

Sidoqofte dhe ne qofshin te sakta matjet kjo nuk zhvlereson aspak teorine e Ajnshtajnit.
    Me sa kam lexuar une diferenca ishte vetem 20cm dhe jo 20m, vete ata qe kane kryer eksperimentin nuk kane perjashtuar mundesine e ndonje gabimi, dhe po kerkojne te bejne eksperimente ne rruge te tjera per te aprovuar apo rrezuar keto 20cm diference.

Mbase mjafton vetem qe te ndryshoje krahu i tunelit dmth grimcat te leshohen ne drejtim te kundert me ate te tanishmin vetem shpejtesia dhe kahu i rrotullimit te tokes mund te zvogeloje apo rrise kete distance.

Megjithate une mendoj se grimca te vecanta qe perbejne driten mund te jene me te shpejta se vet ajo, ose sic mund te kete edhe me te ngadalta.

Psh nje sportist e hedh shtizen 80m por vete shtiza eshte e gjate 2 metra, pra vetem maja e shtizes arriti 80m kurse fundi i saj 2 metra me pas pra 78m e ne kete rast nuk mund te themi qe maja e shtizes eshte me eshpejte se fundi i shtizes ato jane pjese te nje trupi vetem se njera ndodhet ne fillim dhe tjetra ne fund.
    Ndryshuar për herë të fundit nga dardajan : 25-09-2011 më 10:33

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-08-2006
    Postime
    68
    pse diskutohet vetem mbi saktesine e matjeve te neutrinove, po shpejtesine e sakte te fotonit kush e ka dhene me kaq garanci?

i/e regjistruar Maska e Alti Elezi
    Anëtarësuar
    04-04-2010
    Postime
    794

Ne fakt ke te drejte ne lidhje me TESLEN,nuk do hyj fare ne teme se rezultatet nuk kane dale akoma zyrtarisht dhe mendoj se nuk do te dalin shume shpejt,ose do te mbyllen ISHTE nje GABIM.
    Po ta tregonim si nje perralle se kush ikin me shpejt fotonet se drita do te kishim:Vjen stuhia,ngre cikrat e ujit ne ajer,i shtyn para,dhe pastaj vjen vala goditese e ujit,nga presioni i stuhise.,dhe ne fund themi,na goditi uji dhe jo cirkat e saj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Alti Elezi : 25-09-2011 më 11:48 Arsyeja: rregullim

Anëtarësuar
    13-11-2002
    Vendndodhja
    Geneve
    Postime
    582
    Citim Postuar më parë nga dardajan Lexo Postimin
    Me sa kam lexuar une diferenca ishte vetem 20cm dhe jo 20m, vete ata qe kane kryer eksperimentin nuk kane perjashtuar mundesine e ndonje gabimi, dhe po kerkojne te bejne eksperimente ne rruge te tjera per te aprovuar apo rrezuar keto 20cm diference.

Mbase mjafton vetem qe te ndryshoje krahu i tunelit dmth grimcat te leshohen ne drejtim te kundert me ate te tanishmin vetem shpejtesia dhe kahu i rrotullimit te tokes mund te zvogeloje apo rrise kete distance.

Megjithate une mendoj se grimca te vecanta qe perbejne driten mund te jene me te shpejta se vet ajo, ose sic mund te kete edhe me te ngadalta.

Psh nje sportist e hedh shtizen 80m por vete shtiza eshte e gjate 2 metra, pra vetem maja e shtizes arriti 80m kurse fundi i saj 2 metra me pas pra 78m e ne kete rast nuk mund te themi qe maja e shtizes eshte me eshpejte se fundi i shtizes ato jane pjese te nje trupi vetem se njera ndodhet ne fillim dhe tjetra ne fund.

Jane 20m jo 20cm lexoje edhe nje here.

Neutrinot nuk ndikohen nga graviteti sikur Fotonet.

Edhe po te ishte si thua ti prap do te fitojn garen Neutrinot sepse ne kete rast dergimi eshte bere nga perendimi ne lindje d.m.th. ne anen e njejt te rrotullimit te tokes sepse vetem CERN mund te prodhoj ''per momentin'' Nutrino kurse kaptori i Gran Sasso sherben vetem si detektor.

Ky detektor eshte ndertuar per kapjen e Neutrinove qe vijne nga yjet, dielli etj. te cilet depertojn permes tokes, ndertimi i tije nuk eshte bere per kete qellim qe te beje teste per shpejtesi te drites por kur CERN ka arritur te prodhoj neutrino nga perplasjet e grimcave ju ka lind ideja per nje eksperiment te tille.

Ajo me shtiz si duket ka qene shaka nga ana yte sepse ke bere grimcen e Neutrinos me te madhe se 20cm.

Faqja 2 prej 45 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •