Close
Faqja 11 prej 19 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 181
    AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Dua te bie ketu nje shkrim te voge i cili pershkruan me se miri elementin "tinxar" qe ndyt faqet e forumit me pikpamje e tyre personale te bazuara ne asnji fakt. Kundershtimi i tyre ne rastin me te mire eshte nje akt deshperues "mbrojteje" per budallalleqet qe shkruajn ketu. Akte deshperues qe shume here jane te kufizuara nga kendveshtrimi i tyre Miopik. Dicka qe veshtireson preceptimin jashte botes imediate, subjektive te tyre. Edhe pse shumica e forumistave, besoj une, vine ketu per te kaluar pak kohe, debatimi me njerez te tille do te ishte nje humbje e kohes se lire. Ketu ku jetoj une Koha e lire eshte shume e Cmueshme!

There is a certain element in this forum that patrols the pages up and down, filling it with nothing but rubbish. Statements not based on facts but rather opinions personal myths often created by sheer fantasy. Myths and fantasy that thrive in a world of opinions and lack true knowledge. Like the species at the top of the food chain they are camouflaged to perfection. They have managed to say invisible and undetected for some time, hidden behind the veil of anonymity. Positioned in this natural and ideal habitat they lurk in the shadows, waiting for the opportune time to strike their prey. This element operates from the lowest levels of cowardice and the highest levels of deceit. Naturally for a brief moment in time they cover a lot of ground. Somewhere in all of this exists another element, less equipped for survival on their own. An element whose only chance for survival is to depend on the stronger and better equipped. So naturally through no “fault” of their own they become the enablers. They have learned the art of servitude to perfection. In fact they have gotten so good at it that sometimes they manage to even fool themselves into thinking that they too have a purpose, morals and beliefs like all other beings. This element dwells at the lowest rank of the social ladder. But do not let this fool you; they are some of the most devious and deadliest creatures. Their lack of soul and real purpose is made up with unconscious reflexes and a series of survival instincts often activated by their primitive brain whenever it feels that their petty existence is threatened. If I had to give them an animal form they would best suite that of the shark. Not the shark that we have all grown to fear and respect, but an alien entity that while hiding in the depths of the ocean managed to adapt and safely morph into a something that resembles an earthly creature. In fact they are the egg that missed the target and somehow through a sequence of strange and unfortunate events, some months later gave birth to true freak of nature. Like Gregor, in Kafka’s “Metamorphosis” who morphed into a bug, withered in the darkness of his room, terrified of the ever changing world, would never let anyone see him, this element too, underneath their all protecting shell houses a terrifying image. So like the shark that thrives on murky waters, they too depend on the feeble minds of the ignorant and the misinformed. These natural predators survive in chaos and confusion. Without it they would seize to exist. So in an ever evolving environment, like all subhuman species which lack the gift of foresight, spiritual depth and sense of self, opportunistic and meek whose survival depends solely on the misfortune of others, through the process of natural selection will too simply vanish into thin air unnoticed and irrelevant.

Anthropologia eshte nji nga shkencat me te persosura per te percaktuar, identivikuar dhe vertetuar ndryshimin qe rracat kane midis njera tjetres. Nje gje e tille hidhet poshte vetem nga nje i "cmendur" qe ka humbur cdo lidhje me rrealitetin.
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    http://www.forumishqiptar.com/showpo...&postcount=135

Arabet nuk ishin majmune afrikane? Vetem Europianet paskan qene.
    _Haplogroup_R1b
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Pra siç u tha dhe u pa, dhe pa ndihmën e kësaj gazete të kohës, Virchow gjykonte karakteristikat e popujve sipas formës së kokës. Kjo është pikërisht ''thembra e Akilit'' për antropologët e shek XIX, ku ndërrmernin analiza duke përdorur si taban kafkën, dhe nga ku ngrinin urën absurde që e lidhte me inteligjencën ose aftësinë për një popull, siç citohet në artikull. Ndaj, dhe Virchow nuk përbënte përjashtim në këtë vorbull, pasi sot, metoda e të studjuarit të kafkës në kuadër të inteligjencës është e deklasuar shkencërisht. Pak rëndësi ka nëse vazhdohet ti mëshohet faktit që Virchow nuk i takonte rrymës së shkencëtarëve që do anonin më tej të formësuar nga eugjenika, kur metodologjia e ndjekur në studimet e tij për rastin në fjalë mbetet ajo tradicionale.

Për deklarat e tij drejtuar Bismarkut, përpos kritereve jashtë loje të të përcaktuarit të inteligjencës, tregojnë veç karakterin e tij si njeri, dhe jo anën e tij profesionale. Është njëlloj sikur të analizojmë jetën e tij private dhe të nxjerrim në pah ndonjë pëlqim të mundshëm ndaj rakisë shqiptare: por ky fakt nuk përbën argument shkencor për shqiptarët dhe diskutimin.

Çështja thelbësore që shtrohet, inteligjenca njerëzore, nuk përcaktohet as nga forma dhe as nga madhësia e kafkës, ndaj dhe XIX-at dalin janë jashtë loje. Ku qëndron konstruktiviteti i zgjatjes (dhe për disa ''antishqiptarizmi'') së këtij diskutimi?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Uriel : 19-09-2011 më 12:06
    relata refero

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Kanina Lexo Postimin
    saper tutankamonin me shoket e tij faraon te tjere eshte vertetuar me shkenc dhe kete radhe jo me antropologji(meqe kjo seshte e besueshme) por me gjenetik me ane te ADN se elita drejtuese e egjyptit nuk ka qene egjyptiane por rrac e bardhe europiane. me sa mbaj mend une thuhej se behej fjale per europian jugor me shume nuk flitej per saktesira te tjera. ska pak kohe qe eshte bere i ditur ky detaj ne mos gaboj tani kane qene studime zvicerane.
    dhe saper fjalen faraon dikush ka thene se kuptimi del vetem ne shqip fara-on pra fara jone. sepse mbreterit e egjyptit kane qene te fares te rraces tone. kete se them une se thone shqiptare por studjues te huaj qe skane lidhje me shqiptaret e kane thene vetem sepse keshtu u dolen rezultatet nga studimet e tyre. ndoshta mund ta kene dhe gabim se perjashtojme por ne si jo shume ekspert qe jemi mbase do ishte mire te pakten ti diskutonim keto teori dhe jo ti hedhim poshte apriori. sepse ka njerez qe per te dale ne keto rezultate kane punuar nje jete te tere robert d'angeli(francez ka punuar 30 vjet per te nxjere studimin e tij te titulluar enigma) giusepe katapano(italian ka punuar 40 vjete per te perfunduar studimin e tij te titulluar "thot parlava albanese" etj etj etj etj etj ke sa te duash.

saper ate surratin qe na ke nxjere aty nese se di nuk eshte surrati i tij por eshte maska qe i vendoset siper mbi sarkofag dhe ato maska ate forem kane pasur pak a shume te gjitha. nese e ke vendosur aty per humor ateher po te them se nuk eshte shume e logjikshme te kundershtosh teori shkencore me budalallqe. fytyren e tij te vertet nuk mund ta njohi njeri sepse mumja e tij eshte katandisur shume keqe nga koha e gjate dhe eshte thare sa qe smund te na japi ndonej ide mbi fytyren e tij. sic e dhe vete mund ta imagjinosh
    po ca farajon mer paj zot se nuk kam as nge ti pergjigjem lloj lloj robi qe flet kodra pas bregut, lere mer ca thot katapano, se nuk e merr seriozisht njeri.

boll mer me keto dinasti incestuoze faraonesh qe njihen ne histori vetem per cruelty, doni me patjeter ti beni shqiptar.

hajd meqe ste pelqen maska shif origjinalin

fytyren e tij e kane rindertuar me precizion shume te larte ne kompjuter, do ta shohesh?
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 19-09-2011 më 13:15

i/e regjistruar Maska e Kanina
    Anëtarësuar
    14-10-2010
    Postime
    542
    [QUOTE=brandon*;3206699]
    po ca farajon mer paj zot se nuk kam as nge ti pergjigjem lloj lloj robi qe flet kodra pas bregut
    na fal qe po te bezdisim me injorancen tone por si njeri me shume dije e kulture qe je ki pak durim e permbaje veten dhe na shpjego dhe neve ndonje gje meqe dike me shume por mundesisht jo thjesht duke thene leje ate e leje kete por thuaj te pakten dicka nga dikush i cili e ka te bazuar ate qe ka then mbi bazen e nje pune dhe te nje llogjike e studimi.
    lere mer ca thot katapano
    ,
    po e lem katapanon qe ketej e tutje e po degjojme ty meqe dike me shume e me i besueshem.
    se nuk e mere njeri seriozisht
    nje gje eshte e sigurt qe asnjeri nuk ja ka kundershtuar punen e tij ne menyre shkencore por thjesht i len ashtu ne hije e ne harres dhe shpesh edhe duke u perpjekur ti diskretitojn.
    boll mer me keto dinasti incestuoze faraonesh qe njihen ne histori vetem per cruelty, doni me patjeter ti beni shqiptar.
    o zoteri incesti ka qene gje normale kohe me pare akoma se ke mare vesh jo vetem per egjyptianet por per shume kultura. shiko pak mitologjin greke aty vetem per inceste flitet. sido qe te jete ishin incentuoze apo jo kjo nuk kundershton asgje nga ato qe ka then katapano me shoke.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kanina : 19-09-2011 më 13:20

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Kafka superiore "shqiptare" e tutankamonit

kamerunasit 95 % kane R1b njesoj me tutankamonin.

http://www.forumishqiptar.com/showpo...&postcount=200
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 19-09-2011 më 13:33

i/e regjistruar Maska e Kanina
    Anëtarësuar
    14-10-2010
    Postime
    542
    Citim Postuar më parë nga Uriel Lexo Postimin
    Pra siç u tha dhe u pa, dhe pa ndihmën e kësaj gazete të kohës, Virchow gjykonte karakteristikat e popujve sipas formës së kokës. Kjo është pikërisht ''thembra e Akilit'' për antropologët e shek XIX, ku ndërrmernin analiza duke përdorur si taban kafkën, dhe nga ku ngrinin urën absurde që e lidhte me inteligjencën ose aftësinë për një popull, siç citohet në artikull. Ndaj, dhe Virchow nuk përbënte përjashtim në këtë vorbull, pasi sot, metoda e të studjuarit të kafkës në kuadër të inteligjencës është e deklasuar shkencërisht. Pak rëndësi ka nëse vazhdohet ti mëshohet faktit që Virchow nuk i takonte rrymës së shkencëtarëve që do anonin më tej të formësuar nga eugjenika, kur metodologjia e ndjekur në studimet e tij për rastin në fjalë mbetet ajo tradicionale.

Për deklarat e tij drejtuar Bismarkut, përpos kritereve jashtë loje të të përcaktuarit të inteligjencës, tregojnë veç karakterin e tij si njeri, dhe jo anën e tij profesionale. Është njëlloj sikur të analizojmë jetën e tij private dhe të nxjerrim në pah ndonjë pëlqim të mundshëm ndaj rakisë shqiptare: por ky fakt nuk përbën argument shkencor për shqiptarët dhe diskutimin.

Çështja thelbësore që shtrohet, inteligjenca njerëzore, nuk përcaktohet as nga forma dhe as nga madhësia e kafkës, ndaj dhe XIX-at dalin janë jashtë loje. Ku qëndron konstruktiviteti i zgjatjes (dhe për disa ''antishqiptarizmi'') së këtij diskutimi?
    keto teori jane deklasuar per te vetmin fakt sepse me pas njerezit dhe popujt i keqperdorin dhe keqe interpretojne duke krijuar te famshmin fenomen te rracizmit. per kete arsye eshte pare e arsyeshme qe keto studime te deklasohen dhe ne te shumten e rasteve te mos publikohen me fare por rrine vetem neper sirtaret e akademive dhe akademikeve qe meren me keto pune. por kjo jo sepse ata jane ne vetvete te gabuara por sepse sjellin probleme te tjera anesore ne shoqerin njerezore. ne kete menyre u eshte mbushur mendja njerezve se keto studime sduhet te meren me seriozisht se jane vetem teori te cilat jane krijuar nga njerez per qellime jo serioze te keqija dhe rraciste etj etj sepse njerezit jane te barabart te cdo lloj rrace ngjyre kulture etj etj. gje qe per mua nuk eshte e gabuar te thuhet se jemi te barabart etj etj per te shmangur reagime rraciste por sido qe te jete rracat ekzistojne dhe sjane njelloj kete smund ta mohojm dote.

AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar më parë nga Kanina Lexo Postimin
    keto teori jane deklasuar per te vetmin fakt sepse me pas njerezit dhe popujt i keqperdorin dhe keqe interpretojne duke krijuar te famshmin fenomen te rracizmit. per kete arsye eshte pare e arsyeshme qe keto studime te deklasohen dhe ne te shumten e rasteve te mos publikohen me fare por rrine vetem neper sirtaret e akademive dhe akademikeve qe meren me keto pune. por kjo jo sepse ata jane ne vetvete te gabuara por sepse sjellin probleme te tjera anesore ne shoqerin njerezore. ne kete menyre u eshte mbushur mendja njerezve se keto studime sduhet te meren me seriozisht se jane vetem teori te cilat jane krijuar nga njerez per qellime jo serioze te keqija dhe rraciste etj etj sepse njerezit jane te barabart te cdo lloj rrace ngjyre kulture etj etj. gje qe per mua nuk eshte e gabuar te thuhet se jemi te barabart etj etj per te shmangur reagime rraciste por sido qe te jete rracat ekzistojne dhe sjane njelloj kete smund ta mohojm dote.
    Jame plotesisht dakort me ate qe shkruan. Dicka te tille kam shkruajtur edhe une ne faqet e para te postimit. Eshte e kote qe te humbesh kohen duke debatuar me njerez qe predikojn se "nacionalizmi" eshte dicka demode. Qendrimi i tyre eshte me se i qart ne tema te tilla. Te njejtin menyre "arsyetimi" perdorin edhe ne kete tem. Bjer fakte sa te duash ti, atyre nuk iu interesojn ato. Dhe i hedhin posht ato sikur te ishin thjesht shkrime "ordireresh"pa asnji lloj pergjegjesie.

Citim Postuar më parë nga Maqellarjot Lexo Postimin
    Ndryshimi I rracave nga njera tjetra dhe “superioriteti” qe njera mund te gezoj mbi tjetren eshte dicka qe egziston. Fatkeqesisht gjera te tilla jane keqperdorur dhe kan krijuar shume konflikte midis popujve sidomos ne ballkan. Megjithe ate difference te tilla nuk duhen mohuar dhe te etikohen si ideologji rraciste. Eshte plotesisht e natyrshme te favorizosh rracen tende sigurisht Brenda kufive qe mbron rendin dhe shoqerine njerezore ne pergjithesi. Ne kontekstin e shkences gjera te tilla jane plotesisht normale dhe te pranuara. Keto gjera perkrahen ne qarqe shume te ngushta. Dhe jo ne rendin public qe shpesh here nuk disponon kapacitetin per ti kuptuar ato ashtu sic jane dhe ti interpretoj ashtu sic duhet
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga Uriel Lexo Postimin

E kam sqaruar njehere pozicionin tim ne shkrimin #74.

i/e regjistruar Maska e Prudence
    Anëtarësuar
    11-03-2008
    Postime
    2,419
    po ku dukemi xhanem qe jemi superior...se u mbyt forumi me tema te ketij lloji.
    "Më e mira është armike e së mirës"

Faqja 11 prej 19 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •