Close
Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 68
    Citim Postuar më parë nga DYDRINAS Lexo Postimin
    Ok! Atëherë prej kujt pritet ndryshimi?
    Me ndryshim unë nënkuptoj qëndrim profesional te gjithësecilit në punën e tij, duke respektuar ligjin.
    Po nuk do arrihet kurre nese nuk do ndryshoheshin te gjitha postet drejtuese, nga i pari te i fundit... qysh nga politikanet e gjer te drejtorat e thjeshte! Kur nuk ka shtet, nuk ka drejtesi...nje gje e tille nuk arrihet!
    Duhet te vij nje Enver i dyte per 2-3 vite edhe shife ti si behet shqiperia

La vita non si spiega, si VIVE!

Citim Postuar më parë nga kleadoni Lexo Postimin
    Po nuk do arrihet kurre nese nuk do ndryshoheshin te gjitha postet drejtuese, nga i pari te i fundit... qysh nga politikanet e gjer te drejtorat e thjeshte! Kur nuk ka shtet, nuk ka drejtesi...nje gje e tille nuk arrihet!
    Më vjen keq por mendoj se kjo nuk është thënë nga ti! Prindërit luajnë rol shumë negativ, duke mos ju treguar brezave të vërtetën.

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Drejtori i një spitali duhët të jetë administrator dhe jo mjek. Profesioni i mjekut është mjekësia dhe jo administrata.

P.sh. Edvini83 mund të jetë drejtor spitali.
    E cfar lidhje ka agranomi me administrimin?
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Ahahahahaha se ne koh te enverit ishin te aft shum en fakt. Pasojat e ati po vujm ne sot. Na la me at mentalitet te flliqt
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    E cfar lidhje ka agranomi me administrimin?
    Kurrësesi nuk duhët një agronom në një pozicion të tillë, por një administrator apo e do ne gjuhë të huaj Public Administrator.

Më vjen keq por mendoj se kjo nuk është thënë nga ti! Prindërit luajnë rol shumë negativ, duke mos ju treguar brezave të vërtetën.
    Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    Ahahahahaha se ne koh te enverit ishin te aft shum en fakt. Pasojat e ati po vujm ne sot. Na la me at mentalitet te flliqt
    Ajo e Enverit ishte nje batute, prandaj kisha vene buzeqeshjen ne fund

La vita non si spiega, si VIVE!

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Edhe ku shkove pastaj, si ja bere per te jetuar? Se e morem vesht qe qenke rebel, po jeta vazhdon ...

Unë po!

Po të tregoj një histori personale.

Aplikova për të punuar në FZHSH ne vitin 1995. Kishim fiksuar datën dhe fillimisht dërgova CV.

U paraqita në datën e caktuar në sekretari. Askush nuk më priti. Prita shumë gjatë.

Doli drejtori i FZHSH z. G.J. dhe i dola përballë. I thashë se unë jam përsoni të cilit i keni lënë takim për X punë.

Më pa e më tha se s'kam kohë!? Po nuk është normale, që as të mos më njoftonit minimalisht që të mos paraqitesha sot, por një ditë tjetër.

As që më shihte në sy!

Po zbriste shkallët me të shpejtë e në fund i thashë: Nuk kam më nevojë për asnjë takim me ty!

Ai e donte ndryshe procedurën, ashtu siç flisni e tregoni ju këtu, por unë kam qenë gjithmonë rebel në këtë drejtim.

Kurrë nuk paguaj për gjëra të tilla!

Në vitin 1996 jam ftuar që të punoj në Bashkinë e qytetit tim dhe fjala e parë që i kam thënë kryetarit (që ishte shok imi) se unë kam një kusht që të vij të punoj aty. Kushti im ishte që të mos isha një numër në administratë!

E pranoi, por pas një kohë të shkurtër nisi të më konsideronte si numër dhe i lash lamtumirën.
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Te mos dalim nga tema e cila eshte per rekrutimin ne administrate. Fakti eshte qe nuk ka rekrutim, ka mbushje te administrates me lloj-lloj personash. Ata qe rekrutohen me te vertete ne administrate jane vetem IT-te, pasi kokeqypat e partise dhe farefisit nuk dine se di funksionojne programet e kompjuterit, dhe per kete gje duhet te marrin nje qe di. Njoh dy persona ne kete fushe, ndoshta me te miret qe pat Shqiperia dhe qe u moren ne pune pasi administrata me te vertete pat nevoje per ta, por keta te fundit pasi e provuan te punojne ne administrate, hoqen dore e iken nga Shqiperia dhe me thonin qe te punosh ne administrate eshte tmerr.

i/e regjistruar Maska e Alti Elezi
    Anëtarësuar
    04-04-2010
    Postime
    794
    Eeeeeeeeeeeeeeee per 2 ore u mbushen faqet me lloj lloj komentesh.
    Ne fakt ne shqiptaret kur e kemi larg b.y.t.h.e.s tone,behemi aq patriota sa nuk ta merr mendja,pastaj kur na vjen veza nuk dime ku ta leshojme,ne kur jemi larg atij vendi dhe populli te mjere,te cajme "satokartin" me lloj lloj,nacionalizmazh dhe epitetesh,thu ti mo te gjithe,mbas larjes se pjatave,dhe tullave, kane mbaru nja 200 fakultete dhe mezi po presin te japin ca ide te VYERA per at pipell te sakatuar,e te dermuar deri ne detaj.
    Ne fakt,aq "Patriota" jemi ne shqiptaret sa shqiptaret e usa-s qe kane 100 vjet qe jetojne aty,asnjeri nuk u kthye me!
    Po ne fakt u kthyen................?u kthyen prej se largu Fjalet e Fameshmit F.Konica-Moj shqiperi te kam D****e qe s'te mora vesh nje here,dhe po aq REALE jane Fjalet e NOLIT,fjalimi i mbajtur ne Parlamentin Halldup shqiptar te vitit 1924.
    E cfare rendesie ka sesi funksionon Administrata ne vitin 2011 ne shqiperi,ku aty nuk ka fare administrate,e cila ka mbetur vetem nje term Juridik,e kujt po i plas ka kryeminister,qeveri,ushtri,polici,apo parti ne shqiperi.
    po pse o Formuista me gjithmend po i ha palla njeriu ne shqiperi,se kush eshte Sala apo Edush-i,me te vertet kujtoni ju,se po i ha palla njeriu se ka polici apo ushtri...?
    Shqiperia nuk eshte vecse nje NAPOLI,CASERTA,SICILIA moderne e 2011 asgje me shume,nje vend ku ne parlament dhe forume ku ka shqiptare,leshojne SHKUME nga goja se po u digjet bitha,per shqiperine,kur ai vend atje,eshte kthyer ne nje vend,pleherash kancerogjene,eksperimente ushqimore,qe nga farat e grurit dhe deri tek hormonet,pasoja te ushqimeve.
    Pra atje,ketu,ne kete vend nuk ka asnjeri qe do te doje te kthehet,une kam disa miq te mij duke filluar qe nga Usa e deri ne Australi,le te themi qe vetem 20-30% kishin deshire per tu kthyer per te pare se si Funksionon ADMINISTRATA,por shkuan dhe erdhen me tjeter mendje,pra shkuan NACIONALISTE,dhe u kthyen ne "Tradhetore",sepse atje nuk i la vend njeri qe "Tradhetoret" e rinj tu zinin vendet,sepse dhe DERRI kur hyn balte,nuk do qe DERRI tjeter ti zere vendin.
    Ky eshte Realiteti Shqiptar,kjo eshte Administrata dhe Shteti prej Letre Skipetar,prandaj le te mos behemi Nacionalista KOT,kur nuk na pjerdh njeri.
    TUNG.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-05-2008
    Vendndodhja
    Oslo, Norway
    Postime
    759
    Te replikova edhe me lart. Nuk futem ne ate kategori .... jam me shume rebele se ty per keto gjera. S'me ka pelqyer asnjehere puna qyl e mbi te gjitha urrej te jem e barabarte me nje person tjeter qe s'ka te njejtin nivel me mua.

Te marr nje shembull personal.
    Nje mik i familjes sime eshte drejtor i nje banke. Para se te mbaroja shkollen me thote: mbaro shkollen e ti e hajde te punosh ketu te banka ime. Kolege duhej te kisha nje ish-floktore dhe nje vajze qe kishte mbaruar kimine, te punesuara vetem sepse dinin anglishten dhe te perdornin kompjuterin.

Ate e falenderova por prinderve te mi i thashe qe as me shkon neper mend nje gje e tille.

Banka asht istitucion privat dhe nuk mund te jene te besushme keto qe flisni(vetem perdorim kompjuteri, Anglisht)

Dihet qe shumica e punonjesve me post te rendesishem ne banka jane fitu nga persona me aftesi , nga shkolla ekonomike , inxhinjerike etj. privati shikon punen dhe aftesite dhe nuk intereson lloji dipllomes

Problemi asht administrata shtetit e cila ndryshe nga privati shikon dipllomen dhe jo aftesite
    Hiearkia ne administrate nji tjeter problem (nuk mund te pagush njelloj nje kirurg me emer dhe eksperience me nje mjek te ri )

Rrogat shume te ulta jane problem i madh ( psh. rroga e nje pastrusi halesh ne Itali, Greqi asht ma e larte se rroga e kryeministrit ne Shqipni)

Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •