Close
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 68
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-09-2011
    Postime
    105
    Citim Postuar më parë nga DYDRINAS Lexo Postimin
    Administrata shqiptare.

Cfarë mendimi keni për nivelin e punës se saj në nivel qendror dhe lokal?

Si rekrutohen nënpunësit e saj? Ligji i rekrutimit dhe si zbatohet ai në praktikë?
    ok, nuk e di a ke lexuar si i recrutonte diktatori ne kohen e vet (komunisem). tesera e partise eshte principale, leke duhen edhe dhe sa me shume i bindur te jesh, nuk duhesh te ngresh koke. Njoh njerez te brezit tim, qe nuk kane arsim perkates (deri tek shkolla e mesme) por kane blere diploma te shkollave te larta sipas keshillave te liderve te parise dhe sot zene vende drejtorash ne shtet. farefis ministrash dhe edhe pse pa shkolle mjafton te blejne diplomat dhe vendet e punes jane gati per ta. (na ruajte zoti, qe most te kerkoj ndonjeri te behet doktor se e hengrem).....
    e njeta gje ndodhe edhe me pushtetin qendror e lokal. njerez me shkolle te mesme me 5 zene zyra.......
    me pak flaje, partia te ben me pune,
    leku te ben me pune, por mos harro se mund te japesh per te filluar por duhet te japesh edhe nje rroge ne vit atij qe te "merr"
    Lumturia nuk eshte te besh c'do gje qe do, por te duash c'do gje qe ben!!

Citim Postuar më parë nga kleadoni Lexo Postimin
    Po e njejta gje eshte! Teorikisht, edhe nese shteti nuk do bente propagande per kete, duhej te ishte nje perqindje e larte e te diplomuarve jashte qe do gjenin pune, pasi ne fund te fundit eshte nje i diplomuar!

Mbaj mend vjet ne vere kur isha ne shqiperi, ishte nje program ku dilnin e flisnin disa te rinj e te reja qe ishin diplomuar jashte e qe me te kthyer ne shqiperi kishin gjetur vende pune, madje shume te mira. Njeri ishte avokat, nje tjeter ishte bere pedagog etj etj. Cuditerisht ne kete program ishin te tere "vipa-t", nuk kishin intervistuar askend qe psh kishte filluar nje pune te nje niveli pak me te ulet (?) apo qe s'kishte filluar pune fare.
    Une kam disa te njohur qe kane arritur te gjejne pune edhe pa mik, por pas 1-2 vite qe silleshin rreth e rrotull e zyre ne zyre, e sigurisht duke filluar nga zero.
    E keqja e shumicës prej jush është se pas një kohe qëndrimi në Shqipëri nisni e pajtoheni me realitetin.

Pajtimi me realitetin është fillimi i fundit të profesionalitetit dhe personalitetit!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-09-2011
    Postime
    105

Thumbs up

E keqja e shumicës prej jush është se pas një kohe qëndrimi në Shqipëri nisni e pajtoheni me realitetin.

Pajtimi me realitetin është fillimi i fundit të profesionalitetit dhe personalitetit!
    jam kaq dakord me ty............

Ai e donte ndryshe procedurën, ashtu siç flisni e tregoni ju këtu, por unë kam qenë gjithmonë rebel në këtë drejtim.

Kurrë nuk paguaj për gjëra të tilla!

Në vitin 1996 jam ftuar që të punoj në Bashkinë e qytetit tim dhe fjala e parë që i kam thënë kryetarit (që ishte shok imi) se unë kam një kusht që të vij të punoj aty. Kushti im ishte që të mos isha një numër në administratë!

E pranoi, por pas një kohë të shkurtër nisi të më konsideronte si numër dhe i lash lamtumirën.
    Kjo eshte arsyeja pse une s'dua te kthehem ne Shqiperi!

La vita non si spiega, si VIVE!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-09-2011
    Postime
    105
    Kjo eshte arsyeja pse une s'dua te kthehem ne Shqiperi!
    kjo eshte aryeja qe pjesa me e mencur e vendit mori rruget.........

Te replikova edhe me lart. Nuk futem ne ate kategori .... jam me shume rebele se ty per keto gjera. S'me ka pelqyer asnjehere puna qyl e mbi te gjitha urrej te jem e barabarte me nje person tjeter qe s'ka te njejtin nivel me mua.

Te marr nje shembull personal.
    Nje mik i familjes sime eshte drejtor i nje banke. Para se te mbaroja shkollen me thote: mbaro shkollen e ti e hajde te punosh ketu te banka ime. Kolege duhej te kisha nje ish-floktore dhe nje vajze qe kishte mbaruar kimine, te punesuara vetem sepse dinin anglishten dhe te perdornin kompjuterin.

Ate e falenderova por prinderve te mi i thashe qe as me shkon neper mend nje gje e tille.

Te replikova edhe me lart. Nuk futem ne ate kategori .... jam me shume rebele se ty per keto gjera. S'me ka pelqyer asnjehere puna qyl e mbi te gjitha urrej te jem e barabarte me nje person tjeter qe s'ka te njejtin nivel me mua.

Te marr nje shembull personal.
    Nje mik i familjes sime eshte drejtor i nje banke. Para se te mbaroja shkollen me thote: mbaro shkollen e ti e hajde te punosh ketu te banka ime. Kolege duhej te kisha nje ish-floktore dhe nje vajze qe kishte mbaruar kimine, te punesuara vetem sepse dinin anglishten dhe te perdornin kompjuterin.

Ate e falenderova por prinderve te mi i thashe qe as me shkon neper mend nje gje e tille.
    Nuk kisha pikë dyshimi që je e tillë, por ato që thashë më lart mos i merr personale!
    Njerëzit nuk janë të gjithë njësoj.

Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624

O DYDRINAS mos u bëj kokëfort kot.
    Nuk mund të bësh të rebeluarin kur i ke xhepat bosh, Ti mund të kesh burime të tjera të ardhurash kurse shumica e administratës ka vetëm atë vënd pune.
    Shqipëria është sa për të qeshur aq edhe për të qarë.
    Po të bie dy shëmbuj që të gjith i dinë.
    -Kur në koalicion ishte Xhuveli e gjithë administrata që drejtonte (pjesa e tortës) u bënë anëtar të Partisë Agrare (PA)
    -Tani në koalicion është Meta dhe gjithë doktorët në spitale janë bër anëtar të LSI.
    Në Shqipëri ka 3 milion banor dhe ka 15 milion antar partie.

Nuk kisha pikë dyshimi që je e tillë, por ato që thashë më lart mos i merr personale!
    Njerëzit nuk janë të gjithë njësoj.
    Ah ok, sorry! E mora personale ngaqe me kishe replikuar e thoshe: shumices prej jush!

Meqe e kishe ne pergjithesi atehere, jam krejtesisht dakord me ty pasi njoh plot te tille. Sado i drejte te jesh, po te fillosh nje pune me rroge te mire e me rendesi, dashje pa dashje behesh i tille... se perndryshe te thote: ik ti se marr nje tjeter. Nuk e kane te gjithe ate karakter rebel, e as mundesine.
    Ka plot qe jane te detyruar t'a bejne sepse mbajne familjen me ato para. E kemi nje sjellje te tille qysh ne rrenje, e do mund te hiqej vetem nese zevendesohen te gjithe personat e posteve drejtuese me njerez vertete te drejte (gje qe une e shoh te pamundur ne shqiperi).

Citim Postuar më parë nga Station Lexo Postimin
    O DYDRINAS mos u bëj kokëfort kot.
    Nuk mund të bësh të rebeluarin kur i ke xhepat bosh, Ti mund të kesh burime të tjera të ardhurash kurse shumica e administratës ka vetëm atë vënd pune.
    Shqipëria është sa për të qeshur aq edhe për të qarë.
    Po të bie dy shëmbuj që të gjith i dinë.
    -Kur në koalicion ishte Xhuveli e gjithë administrata që drejtonte (pjesa e tortës) u bënë anëtar të Partisë Agrare (PA)
    -Tani në koalicion është Meta dhe gjithë doktorët në spitale janë bër anëtar të LSI.
    Në Shqipëri ka 3 milion banor dhe ka 15 milion antar partie.
    Unë nuk protestoj
    Ti nuk proteston
    Ai, ajo nuk proteston
    Ne nuk protestojmë
    Ju nuk protestoni
    Ata sigurisht që nuk do të çajnë kokën për mua, për ty, për ne dhe çdo gjë do të rrjedhë si më parë!

Heshtni më mirë e jetoni ashtu siç u ka ardhur jeta!

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •