Close
Faqja 6 prej 22 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 216
    Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ....leri ti mesimet e kishes mbi islamin....

Argumento ketu:

- U debua Muhamedi nga Mekka, apo Mekkasit ???
    - Shkune Muslimant ne Mekke apo Mekkasit ne Medine (lufterat e para i kishe lexuar diku, mendoj se e din kush cilin e luftonte)???

Ne cilen ane qendron "aggresiviteti" ???....hajt te ta shohim llogjiken qe e ke....

joooj, cfare argetimi
    Agresiviteti qendron ne anen e myslimaneve qe deshen me ēdo menyre te konvertojne mekasit, pra ne anen e Muhamedit!!!
    Muhamedi iku prej frikes nga Meka, pasi e pa qe e teproi aq shume saqe qytetaret nuk po e duronin dot me!!
    Myslimanet sulmonin dhe plaēkitnin karvanet e Mekes dh esi pasoje, ishin ata agresoret!!
    Perjgigju pyetjes islamik: "Cfare i ndodh nje personi ne Arabine Saudite sot, nese zgjohet nga gjumi dhe shkon ne Qabe e fillon e pellet se ai eshte profet"??!!!

Me shkurt, ne nje shtet musliman, nuk jane muslimanet ne poziten e "pranuesit" por te "urdheruesit".......
    O Tunxh, po kush ta la shtetin mysliman ty mer kungull, stergjyshi nga Turqia a???

.....pra, NUK ISH MUHAMEDI alejhiselam berthama e islamit "politik", por tjeter kushi.....
    Jo, jo.....berthama ishte Hatixhja!! Apo Aishja??!! Ndoshta Bin Ladeni....., eh, Tunxh!!

....lufte klassike me NORMA dhe RREGULLA....kane vra dhe kane roberue me "still"....e papare deri atehere... kete shembull e solle per me i bere LAVD islamit, apo cka ???.......ekzekutimi, dhe marrja PENG e roberve, kembimi i tyre per materiale, para, apo pengje lufte te anes sate....tejet RREGULLA civilizuese....
    Po pra, mer kungull!! Deshem te argumentonim se ISlamilindi me tmerr dhe masakra, te urdheruara prej vete Muhamedit dhe ti perforcove tezen!!PAstaj, nese ti mendon se nje "profeti" te Allahut, i duhet te perdore shpaten per te perhapur fjalen e Allahut, ē'te te them, se s'kishte vete takat Allahu me e perhap fjalen e vet??!! Mah, nje islamik, luften e quan "still"(thuhet "stil" ne shqip), kurse kur Skenderbeu ua leron sulltaneve i djeg prapanica!!!
    Je i ēik i ngathet nga truni ti Tunxh!!
    Nese sheh nje "dallim" mes sjelljes se muslimaneve, dhe konvencionit te gjeneves, "bojrum", urdhero....
    Muhamedi pretendonte te ishte "profet" i Allahut, ndersa Konventa e Gjeneves, jo!!!
    ....lufta eshte cdohere TMERR.....
    Ja, e shef, arrite me vonese: Ne po argumentonim se Islami e ka lindur me lufte dhe tmerr!!
    Te thash, nese don te diskutosh me mua mbi baza "objektive", atehere behu i perpiket dhe rri kausal, mos u hedh e perdredh sipas qejfit !!!
    O Tunxh, nuk ka fjale "kausale" ne shqip, e , edhe pse une e kuptoj nje ore para se ta thuash nje gje, kjo qe po thua ti, s'ka pike kuptimi!!Hajt tashi ma trego se ku e tregon ti "perpikmerine" dhe "kausalitetin" ne shkrimet e tua!!!
    apostazia sipas doktrines islame eshte NATYRISHT e lejuar.......... apostazia edhe me sheriat nuk eshte e ndaluar, se eshte RRENDE, kjo nuk ka diskutim....por, per kete mund me hollesisht te te informojn "advokat" qe e njohin drejtesine islame, i ke edhe ne perendim ata....
    Ti qe je islamik, nuk qenke ne gjendje te argumentosh me Kuran ate qe the?? U dashka te therresim nej avokat??!! Shume i dobet qenke ne "akide" ti Tunxh!!!
    ....shembuj i ke mbi 6000 ajete kuranore !!!, por, per teje ato nuk vlejn si shembull, kurse shembull tjeter duhet ti me na sjell, nese mendon se mund te gjejsh nje perputhshmeri me pohimet qe i bejme ketu !!!
    Prape me llogje , pa patur aftesine te argumentosh tezat e tua!!! Pfff....sa pa tope qe qenke per tetovar!!!
    .....o duhet me ngran ma shume pasul jarigas per me me kupturar ne kete rast !!!.....ka te beje me "synimin", qe e percaktova is KUSHT TE VETEM nese argumentojm...
    ...ahahaha...jo Tunxh, nuk ke nevoje me hanger fasule per te pjerdhur kesi gomarlleqesh....!!!
    ...ala shiptarce, don fshatari te mesoj qytetarin se "cka eshte cokollada" ????, e kape ???
    Kete e thoni ne qarqet islamike apo keshtu, si pordhe iftari??!!
    Ne nga Shqiperia kemi nje thenie tjeter: "Fshatari e ka opingen e trashe dh mendjen e holle"!! Por ti nuk je fshatar, apo jo Tunxh...ti je sheherli, eh??!!
    Jarigas

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin

Tash ti tregom se si jane kunderthenese cilesit e Zotit, e une do t'i hedhi poshte nje nga nje ashtu sic ti hodha ato 8 pika, sepse Zoti nuk eshte krijese.
    Me duket se u kthyem ne normalitet.Duhesh te me thuash per vazhdim debati a eshte korrekt dhe e pranueshme per ty si besimtare keto veti,cilesi,atribute qe zoti posedon.Apo,zoti nuk eshte zot neqoftese nuk i ka keto-

* I plotfuqishem ( Omnipotent )
    * I gjithedijshem ( Omniscijent )
    * I perkryer ( Omnibenevolent )
    * Gjithkund i pranishem (Omniprezent )

-Tani, shkurt te them qendrimin tim.Neqoftese marr pergjigje prej teje do te mundohem te elaboroj problemin me detajisht.

*Problemin une e shoh ketu -Neqoftese zoti eshte i perkryer (omnibenevolent),atehere ai nuk eshte i afte te beje dic te keqe.E neqoftese nuk eshte i afte te beje dic te keqe Ai nuk eshte i plotfuqishem (Omnipotent ).

*Neqoftese zoti eshte i gjithdijshem (Omniscijent) atehere Ai duheshte patjeter te dinte qe Ademi/Adami do te gabonte (ashtu sic paraqitet ne librin genesis ,rasti me mollen ).Por neqoftese e ka lejuar Ademin/Adamin qe te beje kete gabim ,atehere me kete mosveprim ka bere veper te keqe dhe nuk mund te jete i perkryer (benevolent).Ndersa neqoftese nuk e ka ditur qe Ademi/Adami do ta marr mollen nga pema e ndaluar (pershkak te "vullnetit te lire" te njeriut ) ,atehere nuk eshte i gjithdijshem (Omniscijent ).

Mjafton !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 09-09-2011 mė 17:45
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    O ti i nderuar ti s'tregove asgje sepse une te theva ne te gjitha pikat tua:

1. Te thash se Zoti nuk mund te jet i krijuar, sepse ateher do te ishte krijes e jo Krijues, pra kjo pyetje eshte kunderthenese ne vetvete.
    Njeriu eshte "krijese" dhe "krijues" ne te njejten kohe!!!Plus kesaj nuk ka asnje prove "empirike" se Zoti na qenka "krijues", madje as qe "egziston"!!
    2. Te thash se cdo gje qe t'i e ke te jam pergjigjur, problemi yt eshte se ti thua se Zoti nuk mund te bej cdogje, sepse pasi qe e ka ditur se keshtu do te veproj, ateher nuk mund ta ndroje kete veprim, e per kete nuk eshte i lire.
    Nese eshte i lire, do te ndryshoje ndonje gje sipas momentit, gje kjo ama qe hedh poshte tezen se ai e dinte qe me pare se do ta ndryshonte!!Nese thua se nuk ka arsye per te ndryshuar, atehere nuk kishte arsye as per te krijuar!! Asnje fetar "teolog" qorr, deri me sot, ieshte pergjigjur pyetjes: " Pse e krijoi boten Allahu"??!!!
    Kjo ishte matematika yte. Mirepo Zoti qe ne fillim e di se do t'i veproj ato qe jane me te mirat, Ai nuk eshte krijes qe pas nje kohe te deshiroj ta ndroj mendimin.
    Ato me te mirat si: perhapja e fjales se tij nepermjet shpates se Muhamedit, apo pushtimi nga myslimanet i gjithe lindjes se mesme,te afert dhe Afrikes veriore,apo kryqezatat e pergjakshme, apo masakrimi i indianeve te Amerikes prej spanjolleve, apo lufterat dhe masakrat e osmaneve, apo gjenocidin e armeneve, apo tmerrin e Shoah, apo milionat e masakruar prej "komunisteve", apo masakrimin e kosovareve prej serbeve, etj, etj.....dhe , te miren supreme: Shejtanin!!!
    Eh, keto jane ato "te mirat" qe Allahu i kisht emenduar qe ne fillim??!! E pra, qenka kriminel ky Allahu, qenka bir bushtre qe lejoi gjithe keto tmerre qe i beheshin krijesave te tij!!!
    Pra te qartesova shume bukur se ketu s'ke asgje.
    A??! Do akoma ti , efendi??!!
    Une e cilesoj Zotin me ato cilesi qe eshte cilesuar Ai, sepse Zoti nuk mund te njihet komplet vetem nepermjet trurit, sepse ne nuk mund ta njohim Zotin me mire se Ai qe e njeh vetveten.
    Kur e degjove Zotin ti mer jahu??!! Ty te ka thene Muhamedi se "keshtu e keshtu e cileson Zoti veten", e ti i beson fjales se tij, kaq!! Se ky Zoti, paska pare te nevojshme te cilesoje veten perpara krijesave te veta.....!!!
    Tash ti tregom se si jane kunderthenese cilesit e Zotit, e une do t'i hedhi poshte nje nga nje ashtu sic ti hodha ato 8 pika, sepse Zoti nuk eshte krijese.
    Kjo mua me tregon dicka, se ti pra ke nje lufte te brendshme, a te pranosh ateizmin, apo krijimin. Zoti ta mundesofte ta shohesh te verteten.[/QUOTE]Ja disa nga emrat (cilesite) e Allahut:

13 - الجميل El-Xhemil – i Bukuri. (i bukur Allahu??!!)

22-الحيي- El-Hajijj – Shumė i Turpshmi.
    (turp prej kujt??!!)

35-الستير Es-Sit’tir, Ai qė i mbulon dhe i fsheh tė metat dhe gabimet e robėrve.(i mbulon qe te mos i shohe kush??!!)
    Epo po s'te mjaftuan keto kunderthenie me "qenien supreme", ka edhe plot te tjera!!!
    Jarigas

Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Perjgigju pyetjes islamik: "Cfare i ndodh nje personi ne Arabine Saudite sot, nese zgjohet nga gjumi dhe shkon ne Qabe e fillon e pellet se ai eshte profet"??!!!
    Ne Arabine Saudite do ta vrisnin.Ne vendet tjera te botes do te perfundonte ne Psikijatri.
    -Ne te vertet edhe sot ka shume persona qe deklarohen si profet(midis tyre ka edhe qe deklarohen qe jane Isusi,Muhamedi ,Buda ...) por qe jane nen mbikqyerje psikijatrike.
    Shtrohet nje pyetje interesante. Cfare fati do perjetonte ndonje person qe do te dilte dhe te fliste identik si Muhamedi apo Isusi ne shesh te ndonje qyteti ne ditet tona.Pikesepari do te talleshin me te dhe me vone do te buzeqeshte ne paviljonet e psikijatrise.
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    *Problemin une e shoh ketu -Neqoftese zoti eshte i perkryer (omnibenevolent),atehere ai nuk eshte i afte te beje dic te keqe.E neqoftese nuk eshte i afte te beje dic te keqe Ai nuk eshte i plotfuqishem (Omnipotent ).
    Problemin ti e sheh ketu, sepse edhe njeher te thash se ti s'din te besh dallimin ne mes Zotit dhe krijeses, ne mes Krijuesit dhe te krijuarit.

Procesi i krijimit ka nevoje per Krijues i cili krijon dhe nuk krijohet, dhe per krijese e cila krijohet dhe nuk krijon. Pra ti si qeveriablu pasi qe nuk ke aftesi te krijosh, ateher ti je krijese! Zoti pasi qe krijon, ateher nuk mund te krijohet, sepse ateher do te ishte krijese dhe nuk do te kishte aftesi per te krijuar. Dhe kjo shkon keshtu derisa te arrijm te Krijuesi i cili nuk eshte krijuar me heret dhe si i tille ka qene gjithmone. Kjo eshte kuptimi i asaj se eshte mbi kohen, sepse per te ska fillim dhe fund, sepse sikur te kishte fillim dhe fund ateher do te ishte krijes dhe perseri kthehemi derisa te arrijme te Krijuesi, ose perndryshe ska ekzistence, pasiqe ekzistence ka ateher kjo eshte e vetmja pergjigje logjike per ate qe ka mend. Nese ti kete se pranon ateher je budallai me i madh ne bote. Lirisht mund ta konsiderosh kete si ofendim, mua s'me pengon. Sepse per gomarin nuk eshte ofendim ti thuash gomar!

ZOTI ESHTE I PERKRYER DHE S'BEN GJERA TE ATYRE QE SJAN TE PERKRYES SEPSE ATEHER SDO TE ISHTE I PERKRYER!

Pra, Zoti nuk eshte i afte te jete krijes, sepse ateher s'do te ishte Zot. Perkryeshmeria e tij nuk qendron ne berjen e gjerave qe i takojn krijesave.

Poashtu plotfuqishmeria e tij nuk qendron ne berjen e gjerave qe i takojn krijesave, ne momentin qe ai do te bente gjera qe i takojn krijesave nuk do te ishte krijues dhe keshtu kthehemi ne fillim dhe fillojm perseri.

Kjo eshte ajo logjika jote e semure qe them une, sepse o injorant GJITHEFUQISHMEERIA E ZOTIT ESHTE NE KORNIZAT E ZOTIT.

Se di qysh me ta tregu ma thjeshte, po ti si duket ke nevoje pak ta degjosh veten se s'ke logjike ne asnje fjale qe e thua.

Nuk mund te thuash se Zoti nuk eshte i plotefuqishem sepse nuk e ben nevojen e madhe, sepse kjo nuk eshte dicka e lavderuar qe Zoti duhet te bej, e as e keqja nuk eshte dicka qe Zoti e ben, sepse ateher do te ishte i padrejte, dhe si i tillle nuk do te ishte Zot!

*Neqoftese zoti eshte i gjithdijshem (Omniscijent) atehere Ai duheshte patjeter te dinte qe Ademi/Adami do te gabonte (ashtu sic paraqitet ne librin genesis ,rasti me mollen ).
    Po, Zoti e ka dit se Ademi do te gaboje dhe e ka dite se cdo krijese qe Ai e ka krijuar me liri te zgjedhjes, ateher mund ta zgjedhin edhe kete edhe ate. Mirepo kjo se ben fajtor Zotin ne asnje moment, pervecse ne trurin e atyre qe skane tru!

Por neqoftese e ka lejuar Ademin/Adamin qe te beje kete gabim ,atehere me kete mosveprim ka bere veper te keqe dhe nuk mund te jete i perkryer (benevolent).
    Pse ka bere Zoti veper te keqe? Sepse i ka dhene Ademit liri te zgjedhjes? Kjo nuk e kundershton perkryeshmerin e tij, sepse gabimin e beri Ademi e jo Zoti, e sikur Zoti ta detyronte Ademin dhe krijesat tjera ne cdo gje, ateher sdo te kishte liri te zgjedhjes.

Ne momentin qe une ty te jap liri te zgjedhjes, une nuk jam pergjegjes, sepse ti po zgjedh a une nuk po te detyroj.

Me te vertete qeveriablu kam menduar se ke pak ma shume logjike, mirepo po me deshperon shume. S'je askundi mor vlla! Ama bash askundi!

Ndersa neqoftese nuk e ka ditur qe Ademi/Adami do ta marr mollen nga pema e ndaluar (pershkak te "vullnetit te lire" te njeriut ) ,atehere nuk eshte i gjithdijshem (Omniscijent ).

Mjafton !

Jo jo e ka ditur, mirepo Ademi e ka mare pemen dhe Ademi ka gabuar, kjo eshte rezultat i lirise se zgjedhjes, a Zoti ketu s'ka asnje faj dhe asnje pergjegjesi, po pergjegjesine e mer ai qe ka zgjedh.

Je shume shume shume shume larg logjikes.

Edhe mbaje mend nje fjale: Prej sot e deri ne Diten e Gjykimit s'ke gjasa ne sferen e logjikes me mua te shtyhesh ok??

Po une ta dua te miren e shpresoj se do te celet pak mendja jot e kufizuar, per ate jam duke humbur kohe me ty, se te ishe si puna e Jarigas gomarit, moti te kisha injoruar si nje imbecil i pavlere!

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    O Jarigas magari, po mbylle more vlla mos me cito me. S'jam duke debatu me ty o imbecil!

Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    [QUOTE=IslamInfo;3197806]

Nese ti kete se pranon ateher je budallai me i madh ne bote. Lirisht mund ta konsiderosh kete si ofendim, mua s'me pengon. Sepse per gomarin nuk eshte ofendim ti thuash gomar!
    Kjo eshte ajo logjika jote e semure qe them une, sepse o injorant
    pervecse ne trurin e atyre qe skane tru!
    Edhe mbaje mend nje fjale: Prej sot e deri ne Diten e Gjykimit s'ke gjasa ne sferen e logjikes me mua te shtyhesh ok??
    do te celet pak mendja jot e kufizuar, per ate jam duke humbur kohe me ty, se te ishe si puna e Jarigas gomarit, moti te kisha injoruar si nje imbecil i pavlere!
    E tani me trego,si mund te bisedohet me ty,kur ke kete qendrim.Edhe me vullnetin me te mire si mund te injorohen keto ofendime.Dhe viejne nga nje njeri qe thote se studjoj per boten shpirterore.Te ti nuk ka kurrfare humaniteti dhe shihet edhe ne prapavije qe nuk ta ndien per kete sjellje,cka eshte edhe me e turpshme.
    Dhe ne fund tregon shkendija arrogance qe kinse kohen tende je duke e humbur me ne,e arrogancen dhe mendjemadhesine e shpifur tende e lufton edhe religjioni yt.
    Ti asgje nuk rrezove o teolog i mjere....ti nuk ke bazat e logjikes.....

Edhe pse nuk meriton aspak pergjigje ,prap do te pergjigjem ne nje shkrim me te gjate....

i/e regjistruar Maska e Konstantin
    Anėtarėsuar
    11-12-2010
    Postime
    447
    Problemin ti e sheh ketu, sepse edhe njeher te thash se ti s'din te besh dallimin ne mes Zotit dhe krijeses, ne mes Krijuesit dhe te krijuarit.

Procesi i krijimit ka nevoje per Krijues i cili krijon dhe nuk krijohet, dhe per krijese e cila krijohet dhe nuk krijon. Pra ti si qeveriablu pasi qe nuk ke aftesi te krijosh, ateher ti je krijese! Zoti pasi qe krijon, ateher nuk mund te krijohet, sepse ateher do te ishte krijese dhe nuk do te kishte aftesi per te krijuar. Dhe kjo shkon keshtu derisa te arrijm te Krijuesi i cili nuk eshte krijuar me heret dhe si i tille ka qene gjithmone. Kjo eshte kuptimi i asaj se eshte mbi kohen, sepse per te ska fillim dhe fund, sepse sikur te kishte fillim dhe fund ateher do te ishte krijes dhe perseri kthehemi derisa te arrijme te Krijuesi, ose perndryshe ska ekzistence, pasiqe ekzistence ka ateher kjo eshte e vetmja pergjigje logjike per ate qe ka mend. Nese ti kete se pranon ateher je budallai me i madh ne bote. Lirisht mund ta konsiderosh kete si ofendim, mua s'me pengon. Sepse per gomarin nuk eshte ofendim ti thuash gomar!

ZOTI ESHTE I PERKRYER DHE S'BEN GJERA TE ATYRE QE SJAN TE PERKRYES SEPSE ATEHER SDO TE ISHTE I PERKRYER!

Pra, Zoti nuk eshte i afte te jete krijes, sepse ateher s'do te ishte Zot. Perkryeshmeria e tij nuk qendron ne berjen e gjerave qe i takojn krijesave.

Poashtu plotfuqishmeria e tij nuk qendron ne berjen e gjerave qe i takojn krijesave, ne momentin qe ai do te bente gjera qe i takojn krijesave nuk do te ishte krijues dhe keshtu kthehemi ne fillim dhe fillojm perseri.

Kjo eshte ajo logjika jote e semure qe them une, sepse o injorant GJITHEFUQISHMEERIA E ZOTIT ESHTE NE KORNIZAT E ZOTIT.

Se di qysh me ta tregu ma thjeshte, po ti si duket ke nevoje pak ta degjosh veten se s'ke logjike ne asnje fjale qe e thua.

Nuk mund te thuash se Zoti nuk eshte i plotefuqishem sepse nuk e ben nevojen e madhe, sepse kjo nuk eshte dicka e lavderuar qe Zoti duhet te bej, e as e keqja nuk eshte dicka qe Zoti e ben, sepse ateher do te ishte i padrejte, dhe si i tillle nuk do te ishte Zot!

Po, Zoti e ka dit se Ademi do te gaboje dhe e ka dite se cdo krijese qe Ai e ka krijuar me liri te zgjedhjes, ateher mund ta zgjedhin edhe kete edhe ate. Mirepo kjo se ben fajtor Zotin ne asnje moment, pervecse ne trurin e atyre qe skane tru!

Pse ka bere Zoti veper te keqe? Sepse i ka dhene Ademit liri te zgjedhjes? Kjo nuk e kundershton perkryeshmerin e tij, sepse gabimin e beri Ademi e jo Zoti, e sikur Zoti ta detyronte Ademin dhe krijesat tjera ne cdo gje, ateher sdo te kishte liri te zgjedhjes.

Ne momentin qe une ty te jap liri te zgjedhjes, une nuk jam pergjegjes, sepse ti po zgjedh a une nuk po te detyroj.

Me te vertete qeveriablu kam menduar se ke pak ma shume logjike, mirepo po me deshperon shume. S'je askundi mor vlla! Ama bash askundi!

Jo jo e ka ditur, mirepo Ademi e ka mare pemen dhe Ademi ka gabuar, kjo eshte rezultat i lirise se zgjedhjes, a Zoti ketu s'ka asnje faj dhe asnje pergjegjesi, po pergjegjesine e mer ai qe ka zgjedh.

Je shume shume shume shume larg logjikes.

Po une ta dua te miren e shpresoj se do te celet pak mendja jot e kufizuar, per ate jam duke humbur kohe me ty, se te ishe si puna e Jarigas gomarit, moti te kisha injoruar si nje imbecil i pavlere!
    problemi eshte se eshte e kote te argumentojm dogmat fetare nese jan ato te verteta ose, jan dy rruge ose e beson ate qe eshte e shkruar ne librat fetar ose jo.

Megjithate islaminfo un e respektoj besimin tend ne Zotin qe pershkruajn fete i cili eshte po ai Zot per te cilin thot dhe shkenca ose e kategorizon si Intelligent Desiger. mirepo problemi eshte se feja eshte dicka relevante e ndryshueshme e politizuar dhe emanipuluar pergjat shekujve te historis se erret, ajo qe te sugjeroj un eshte qe ti te besosh ne fe por me rezerva jo ne menyr absolute gjithcka qe shkruan aty besim absolut duhet te kesh ne Zotin nje por jo edhe ne fe, se ka mundsi qe feja Zotin ta pershkruaj ne menyr te gabuar dhe herdokuer Zotit i jep edhe karakteristika njerezore, kshu ndodhi me krishteret poashtu eshte edhe ne Kuran ku Zotit i jepen karakteristika njerezore sic esht ene rastet kur Zoti shpreh nervozizem, inat apo ndjeshmeri njerezore, dhe ketu eshte rasti me krijimin e Ademit kur Zoti i thot shejtanit Ti shporru je i mallkuar pse nuk u perrule etj etj ky eshte edhe burimi i se keqes ne Kuran shkaku pse shejtani nuk ju perrul Ademit, pastaj ketu kemi kundervenien e shejtanit ndaj Zotit i cili i thot mbasi ti me mallkove un do ti vihem krijesave tua dmth do bej keq, edhe Zoti ketu e lejon shejtanin dhe ne nje far menyre sipas Kuranit kemi nje lufte tash ndaj atyre qe bejn mir dhe qe jan me Zotin dhe atyre qe bejn keq dhe jan me shejtanin. dmth ketu Zoti sipas Kuranit paraqet menyren se si lind e keqja ne kete bote, mirepo ka nje ajet tjeter ku Zoti thot un do e krijoj njeriun... engjejt i thone pse do krijosh kur ai do bej shkaterrime ne toke.. Zoti u thot un e di ate qe ju nuk e dini, dmth Zoti ketu e ka ditur se njeriu do bej keq para se shejtani ti refuzojti perkulet njeriu, dhe ketu ka nje kunderthenie te madhe nese me kupton...

ajo qe te pyes un ty : Sipas Kuranit a e krijoi Zoti te keqen, nese po ok, dhe nese jo ather kjo e keqe a ka qen e lejuar me vullnetin e Zotit apo jo??! flm

ps edhe un besoj ne Zot, krijuesin e gjithsis dhe intelegjencen supreme mirepo ate qe e pershkruajn fete per Zotin un e marr me rezerva pasi Zoti nuk mund te jet ne nivel aq te ulet sa e pershkruajn fete...

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    E tani me trego,si mund te bisedohet me ty,kur ke kete qendrim.Edhe me vullnetin me te mire si mund te injorohen keto ofendime.Dhe viejne nga nje njeri qe thote se studjoj per boten shpirterore.Te ti nuk ka kurrfare humaniteti dhe shihet edhe ne prapavije qe nuk ta ndien per kete sjellje,cka eshte edhe me e turpshme.
    Dhe ne fund tregon shkendija arrogance qe kinse kohen tende je duke e humbur me ne,e arrogancen dhe mendjemadhesine e shpifur tende e lufton edhe religjioni yt.
    Ti asgje nuk rrezove o teolog i mjere....ti nuk ke bazat e logjikes.....

Edhe pse nuk meriton aspak pergjigje ,prap do te pergjigjem ne nje shkrim me te gjate....
    Mire mor vlla, a une po te shtyej ty te bisedosh me mua, apo dyshimi yt ne vet qendrimin ti qe e ke, nje gje ta dish se mua asnjeher nuk mund te me bindesh ne dicka tjeter. Une qendroj si mal i palekundur ne besimin tim.

Andaj lirisht nderpreje biseden, sepse biseda me ata qe skane mend askund nuk te dergon. E vetmja gje qe me ndalon nga nje gje e tille, eshte qe cifti yt mos te thote se une s'isha i afte, se me te thane te drejten kam shume pune ma te mencme ne jete se sa te te shkruaj ty!

Mere ti kete arogance ose si te duash, mua s'me intereson, sepse dyshimet e tua i ke per veti, nese deshiron te bindesh nuk e kam per detyre un tet bindi, nese e kerkon mendimin tim ky eshte mendimi im.

Keshtuqe mos me shit pallavra ketu sa here qe ske me cka te pergjigjesh se une skam humanitet e ku ta di cka, sepse ti the se religjiozet kane neuroze.

Nese ne kemi neuroze ti je lole krejt!

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Mire mor vlla, a une po te shtyej ty te bisedosh me mua, apo dyshimi yt ne vet qendrimin ti qe e ke, nje gje ta dish se mua asnjeher nuk mund te me bindesh ne dicka tjeter. Une qendroj si mal i palekundur ne besimin tim.

...
    Pikerisht kjo eshte qe ta pamundeson te bisedosh ne menyre te barabarte me tjeret. Prandaj, veprimtaria jote, me apo pa dashje, kufizohet kryesisht ne propagande fetare dhe perseritje monotone te bindjeve (besimit) tua personale.

Pershendetje

Faqja 6 prej 22 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •