Close
Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 78
    Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anëtarësuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837
    Citim Postuar më parë nga Bamba Lexo Postimin
    Isha ne Prizren kete vere dhe me beri pershtypje flamuri turk qe valvonte gjithandej!
    Isha dhe une kete vere,gjithashtu vizitova dhe qendrat tragtare dhe gjeje pak se ca gjuhe flisnin.Ne fakt Prizreni ka % me te madhe te turqve ne Kosove
    Të gjitha gjërat që ne shohim apo duken, janë vetëm një ëndërr brenda një ëndrre

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-04-2011
    Postime
    198
    Citim Postuar më parë nga Prometeu2 Lexo Postimin
    Vetime, per nga kultura dhe njohurite je nje zero e madhe, ke durimin dhe lexoje kete shkrim qe te kuptosh perse.

Se pari, nje njeri qe nuk lexon, nuk aspiron te mesoje gjera te reja dhe te zgjeroje horizontin e dijeve nuk eshte se dallon shume nga kafsha. Njeriu eshte njeri sepse mendon, ai mendon sepse ka ne dispozicion informata, e informatat e artikuluara merren duke lexuar. Nejse, mire qe e pranove se nuk lexon, kjo te pakten shpjegon arsyen pse jeni aq koketrashe sa jeni. Cilesia e shkrimeve tuaja, gabimet drejtshkrimore, sigurisht se jane nje argument shtese ne ate cfare thash ne fillim.

Kjo historia e bririt dhe ikjes nga osmanlinjte eshte nje dicka qe vetem ndonje hoxhe i ardhur nga Turqia apo nga Arabia do te mund t'ua thoshte juve. Perralla qe permend eshte miti i ikjes se Odiseut nga shpella e Polifemit (mitologji antike), por sigurisht se durimi yt per te lexuar ka mbaruar tashme, keshtu qe keto po i shkruaj per te tjeret e jo per mendjen tende te cekte. Sipas logjikes qe ju parashtroni, Skenderbeu do te duhej te ishte quajtur Odhisebeg e jo Skenderbeg (qe eshte emri i Lekes ne versionin e turqizuar, koleget nga forumi paraqiten edhe pamje te Lekes e Pirros me perkrenare te dekoruar me brinj te dhise). Ikja e Skenderbeut nga beteja e Nishit 1443 (manover e perjetesuar ne vepra te shumta letrare, nder to edhe ne "Rise of Iskander" e shkruar nga kryeministri i mevonshem me i famshem i Mbreterise se Bashkuar, Benxhamin Dizraeli) ishte nje manover qe e beri ai me vetedije te plote dhe pa iu dridhur syri nga frika e hakmarrjes se sulltanit. Sipas logjikes tende, ai ka ikur i vetem nga ajo beteje dhe kur u kthye ne Kruje me 28 nentor 1443 ai do te duhej te kete qene supermen, sepse si i vetem e mori Krujen ne zoterim! Skenderbeu iku me gjithe togen e vet te perbere nga shqiptare dhe u kthye ne vendin e te pareve per ta mbrojtur ate per mese cerek shekulli, nje histori qe nuk mund ta ndeshesh te perseritet te popujt tjere.

Sa lexon hadite per incestet e shumta arabe, lexo "haditet" e Skenderbeut, sepse do te nxjerrin paksa nga bataku ku ke hyre. Uroj qe te lexosh me shume, sepse ne fund te fundit edhe ne librin tend "Kuran" fjala e dyte me e permendur pas asaj Allah eshte "ILM", pra dije (kerko dije, meso). Po te ishte besimtar i devotshem, te pakten kete gje do ta kishe kuptuar gjer me tani.
    Nuk lexoj nga injorantat , beso,

sidomos nga ata bithe palart.

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar më parë nga vetima Lexo Postimin
    Nuk lexoj nga injorantat , beso,

sidomos nga ata bithe palart.
    ik more trullan muti

nuk po kuptoj si ka nerva ky me u mor ty kur ti dukehs se je krejt kam e kry analfabet qe shtat breza qysh prej katragjyshit.

ani ka hi skenderbeu en tuf te dhive me i ik turqve ha lopen e nxuna.
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Kshtu esht kur e ben Kosoven shtet multietnik , ndersa kvazi patriotet heshtin ne keto momente dhe shum te zeshem jan kur duhet diskriminuar vet shqiptaret.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623

"Te huajt duan te n'varrosin gjuhen tone dhe kenget dhe kujtimin e trimave. Kto shkronja do ti mbajne gjalle!"

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Bamba Lexo Postimin
    Isha ne Prizren kete vere dhe me beri pershtypje flamuri turk qe valvonte gjithandej!
    Nuk paske qënë në Tetovë e Gostivar. Ik dhe andej të bësh një tur fantastik "shqiptar".
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga Korbi999 Lexo Postimin
    Mos u shpernda Edvin, ceshtja eshte specifike, nuk mund te krahasojme cdo minoritet apo komunitet tjeter me turqit ne Kosove. Historia, e ritheksoj, na lidhi me hir apo me pahir me Turqine. Po kaloj pak tek Rilindasit tane per te freskuar pak kujtesen. Shume nga ata(disa te pakten) linden si te tille brenda mureve te Perandorise. Drejtues, pjesemarres ne drejtimin e perandorise gjithashtu vinin nga trevat shqiptare pa asnje ndalese.!
    Pse mos ta krahasoj me te tjeret? Turqit kane ardhur nga Mongolia, Kinezet aty afer, kurse Magjypet nga India. Pse turqit duhet te jene me te privilegjuar nga keto minoritetet e tjera?

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    Nuk paske qënë në Tetovë e Gostivar. Ik dhe andej të bësh një tur fantastik "shqiptar".
    Ti edhe me hiq spaske qen.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga Geri Tr Lexo Postimin
    Isha dhe une kete vere,gjithashtu vizitova dhe qendrat tragtare dhe gjeje pak se ca gjuhe flisnin.Ne fakt Prizreni ka % me te madhe te turqve ne Kosove
    Nuk jane turq, jane thjesht shqiptare te cileve u pelqen te flasin turqisht. Eshte si puna e Himarioteve qe jane shqiptare te ardhur nga veriu, mesuan greqisht e tani e flasin edhe ne shtepi. Une kam vete kusherinj nga Prizreni, dhe llap e llup vetem turqisht flasin mes njeri-tjetrit, ne menyre qe ne mos t'i kuptojme. Atje gjuha turke ka mbetur si dallim mes qytetarit (qe flet turqisht) dhe katunarit (qe flet shqip). Ky ishte dallimi ne vitet 1890-1920 dhe edhe pas 100 vjeteve ka mbetur i tille. Ti e di sa veshtire eshte t'i ndryshosh mendjen shqiptarit. Edhe pas 40 vjeteve, ende i thone 10 lekeshit -njeqin leke....
    Eshte nje vecori negative e shqiptareve, qe jane kokeforte e nuk e ndryshojne sjelljen, edhe sikur kjo te jete negative.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Ti edhe me hiq spaske qen.
    Turqisht në cdo dyqan(Bujrum kur përshëndesin jo Mirdita, Mirëmëngjesi, Ckemi etj), në fakt duhet thënë se ndryshe nga Prizreni, në këto dy vende është më keq. Se ajo ngjyra e kuqe flamurit Turk, edhe pse jo e kuqe gjaku, për ndonjë injorant të huaj a ku di unë, ose dikë që nuk e ka mëndjen thotë, hej se qënkan me flamur shqiptar këta, bravo Prizrenasit. Ndërsa Gostivar e Tetovë ke një ngjyrë të shpifur jeshile pothuajse kudo dhe flamuj Arabë që valëvisin nëpër Xhamira. Në cdo stacion ke ndonjë Hoxhë që në pikë të sabahut fillon një diskurs "akademiko-theollogjiko-komik" se si duhet të vishen gratë, cfarë rreziku i kanos bota perëndimore Islamit e trapllëqe pafund.

Ik se ju kemi parë dhe ju, mos më trego ti mua ku kam qenë unë. Nuk keni turp nuk keni. I keni dhënë shkelmin Shqiptarizmës në favor të jashtqitjeve aziatike. Un e kuptoj që Shqipëria mëmë është një shtet spurdhiakësh dhe të shiturish, por ky nuk është justifikim që ju të Turqizoheni e Arabizoheni. E aq më tepër të na impononi dhe ne të tjerëve marrëzitë tuaja.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •