Close

Rezultati i Sondazhit: A duhet të korrigjohet historia shqiptare, sipas kërkesave të Republikës së Turqisë?

Votues
291. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • PO

55 18.90%
  • JO

236 81.10%
Faqja 34 prej 104 FillimFillim ... 2432333435364484 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 331 deri 340 prej 1037
    R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Un kur kam mesu histori, mesonim nga libra te botuar nga ministria e Maqedonis , ku 95% ishte histori e popullit sllavo-maqedon. Por arsimtaret tan ilegalisht na mesonin edhe per historine shqiptare dhe cysh ne ate koh ne kur mesonim per shqiptaret nen Per. Osmane mesonim vetem per vuajtje (me siguri dhe arsimtari ka qen i pajisur me ato librat perplot mite).
    Ndersa per periudhen para Osmane , asgje e keqe , shqiptaret me te fortit , ska sundues , ska okupues , ska tradhti , ska vuajtje.

Si u be qe periudha para Osmane te jet aq e zbeht dhe aq e fsheht , nuk permendet asgje , sa qe lirisht te dalish ne publik te besh nje anket , shumica e shqiptarve do te ishin pergjigj : Shqiptaret nuk kan qen te pushtuar asnjeher me heret , te paret na sunduan Osmanlinjt.

Historine e interpretojn nen ndikimin e fese :

- Ortodokset e lavderojn Bizantin.

- Katoliket kan simpati per fuqite tjera katolike.

- Muslimanet per Osmanet

Momentalisht keto tjeret po e interpretojn historine , prandaj dhe Bizanti e "Perendimi" nuk permenden.
    Ne te ardhmen muslimanet nese e interpetojn , do te flitet per Papen qe autorizoi anzhuinet te pushtojne "Shqiperine" dhe qe u jepte tokat serbeve.

Disa permes historise godasin shqiptaret musliman (kam shembuj plot), prandaj dhe muslimanet edhe pa dashje po ndodhen ne anen e Perandorise Osmane . Sdi a po kuptohemi.
    Ja cfarë arriti Enver Hoxha(gjysëm Turk gjenetikisht). Pas ndarjes administrative dhe politike shqiptare, ku ne mbetëm i vetmi shtet në botë i rrethuar nga vetvetja, pas sukseseve të Zogut në heqjen e disa nga praktikat më radikale Islamike, vjen Enveri dhe na ndan ideologjikisht në disaplane. Shqipëria mëmë vazhdon ecën të themi përpara(edhe pse nuk u la intelektual i lirë i shkolluar në perëndim pa u vrarë dhe futur në burg) në disa aspekte të konsolidimit të shtetit dhe eliminimit fetar selektiv por dhe i përgjithshëm herë pas herë. Ndërkohë, ngaqë në Kosovë dhe Maqedoni nuk kish njëri që ti mbronte, këta njerëz vazhdonin dhe radikalizoheshin më tepër në fenë Islamike dhe në lidhjet e tyre me Turqinë si i vetmi shpëtim. Bie sistemi, ne budallenjtë e Shqipërisë mendonim se Shqiptarët e Maqedonisë dhe të Kosovës nuk do linin libër historie pa hapur dhe nuk do ngurronin të sillnin atë që u la përgjysëm, Rilindja Kombëtare Shqiptare, e kësaj rradhe ta conin në një plan ku do ishte gjithëpërfshirës. Ctë shohim ? Përvec se në krye edhe të Shqipërisë u vunë Islamikë të thekur që na futën në një konferencë pa lidhje, por pjesa që mbeti jashtë politikisht, dhe më pas ideologjikisht nuk kishte aspak etje për Shqipëri, por për Islam, saqë tani po na thonë "Ju nuk jeni shqiptarët e vërtetë"(ne të Shqipërisë). I krishteri nuk është shqiptar i vërtet jo e jo sipas mëndjes së ndritur të këtyre njerëzve, por as Muslimani shqiptar nuk është i tillë pasi nuk zbaton asgjë nga ato që ka thënë Profeti.

E thonë pastaj disa Enveri qe patriot. Kjo gjë e përgatitur me art, ky debilizim i shqiptarëve të Maqedonisë dhe atyre të Kosovës që ju vranë njerëzit kyc patriotë në favor të hoxhallarëve propagandistë pati dhe efektin e shumë dëshiruar që kjo pjesë në vend të rilexoj nga Jeronim De Rada e deri tek vëllezërit Frashëri historinë, më prodhon Rexhep Qosre, dhe publicistë që sjellin nëpërmjet financimeve sllave vepra kundër luftës Kombëtare Shqiptare.

Kjo është historia e vetme që duhet shkruhet e rishkruhet për këtë "Tranzicion" të pafund shqiptar, që u bë hijack nga politikanët e shitur në të katër cepat e globit, e gjer tek Islamikët që kërkojnë riformulim identiteti si pasojë e lidhjeve të tyre me Turq e Arabë.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Citim Postuar më parë nga Dar_di Lexo Postimin
    Ne e dimë, si dy njerëz me përvojë në këtë forum, se rruga e diskutimeve të temave të ndryshme, saherë që ka kaluar përmes replikave e ballafaqimeve personale i ka dhënë një ngjyrë të errët debatit dhe e ka shndërruar si të pa dobishëm për lexuesin. Unë fare nuk i dëshiroj ecuritë të këtij lloji diskutimi, por besoj që as ju nuk i përkrahni!

Dar_di
    Me thënë të drejtën, nuk kam edhe aq përvojën tuaj forumore, por në këto 6 muaj në forum, e kam thënë që unë jam habitur nga këto që kam lexuar këtu, të shahet Nënë Tereza, të shahet Gjergj Kastrioti, të përdhosen sa e sa figura të Ndritura të Kombit Tonë, të thurim lavde atyre që desh na asimiluan si komb prej shekujsh, nga po këto persona, kësaj nuk i them mendim i lirë nga ana e tyre, por mosrespekt për vetë emrin Shqipëri, dhe ndaj të gjithë atyre njerëz të ndritur që ka nxjerrë Kombi Ynë. E së fundmi, të marrësh anën e turkut, të thuash "hë mo se na leverdis që mos ti nxjerrim aq të keq turqit", kjo është e barazvlefshme me një pranim të një pushtimi modern turk, sepse mirë që turku desh na asimiloi, por tani kërkon të na e ribëjë historinë sipas interesave të tyre. E këta lloj njerëzish që i mbajnë isson turkut, veç shqiptarë nuk janë. E mesa dihet botërisht se turqit janë jevgj, atëherë për mua të tillë janë edhe ata që i mbajnë isson, dhe që janë dakort që të na marrë nëpërkëmbë prap turku, por tani në një formë më moderne.

Dhe këtu nuk po shoh diskutim fare, përveç brohoritje për baba dovletin, dhe meqë janë të tillë, këto përgjigje kanë për të marrë...

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Mua aspake nuk me shqeteson ky votim Pro ndryshimit te histrosë ketu, çka t'iu bejmi atyre qe nenshkraujten kete PAKT ...ne ministri, ndoshta prej ktyre 16% as qe kkane iden se çka do thote "fshirje korrigjim apo rishkrim i historisë" nuk kemi nevoj per polemika, me rendesi është se ky lajmi i fundit na gëzon shumë se autorët: Prof. dr. Fehmi Rexhepi, Prof. dr. Isa Bicaj, Dr. Frashër Demaj nuk pajtohen me ndyshimin e teksteve te historisë pa pelqimin e tyre.
    Per mendimin tim edhe autoret e teksteve shkollore në Shqiperi ështË dashur t'iu pergjigjen ministris se arsimit e kultures keshtuqe do e kishte kuptuar edhe pala turke se shqiptarët nuk shiten aqë lehtë...dhe me nje diplomaci tjeter turqia do kishte aptru mundesi per te fituar besimin tek shqiptarët, per pranim miqësije, sikur ajo do kishte kerkuar falje ndaj popullit shqiptar per 5 shekuj roberie ku ndoshta ne kete menyrë te ndershme do ishin pjekur kushtet miqesore ne ems dy popujve pa aptur nevojen fare te behej intervenimi me diktat ne FSHIREJEN e historisë dhe shkruarjen e saj sipas urdherave te pushtuesve, ju lutemi, kjo aspake nuk eshte logjike askund në botë, merre çfardo shembulli tjetër te ngjajshem me kete situaten tonë, nuk tingëllon ketu gjuha e miqësisë por e armiqësisë tani e tutje.
    Dersia turkia nuk kerkon falje, pse ne te fshijmi historin tonë qe eshte reale ?
    Po edeh sikurt te kerkonte falje, e do miqesohemi me ta si miq e jo me si armiq, historia do mbetej ajo qe ishte, çka i pengon turkisë atje histroia jonë ne ballkanë nuke kuptoj mirë se ku ju dhemb atyre, nuk po ua gjej ende dignozen turkisë, pse vepron me neve keshtu, pse nuk vepron edhe me tjeret ?
    A mos vallë ka mbetur egzistenca dhe mos egzistenca jonë ne duart e turkisë ?

Kete nuk e kuptoj, ne vend qe te rrimi duar kryq, eshte dashur te bejmi reagim menjehere, dhe ashper; "nuk fshihet historia jone per hater te nje miqesije te re me pushtuesin e djeshëm"...
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Un kur kam mesu histori, mesonim nga libra te botuar nga ministria e Maqedonis , ku 95% ishte histori e popullit sllavo-maqedon. Por arsimtaret tan ilegalisht na mesonin edhe per historine shqiptare dhe cysh ne ate koh ne kur mesonim per shqiptaret nen Per. Osmane mesonim vetem per vuajtje (me siguri dhe arsimtari ka qen i pajisur me ato librat perplot mite).
    Ndersa per periudhen para Osmane , asgje e keqe , shqiptaret me te fortit , ska sundues , ska okupues , ska tradhti , ska vuajtje.

Si u be qe periudha para Osmane te jet aq e zbeht dhe aq e fsheht , nuk permendet asgje , sa qe lirisht te dalish ne publik te besh nje anket , shumica e shqiptarve do te ishin pergjigj : Shqiptaret nuk kan qen te pushtuar asnjeher me heret , te paret na sunduan Osmanlinjt.

Historine e interpretojn nen ndikimin e fese :

- Ortodokset e lavderojn Bizantin.

- Katoliket kan simpati per fuqite tjera katolike.

- Muslimanet per Osmanet

Momentalisht keto tjeret po e interpretojn historine , prandaj dhe Bizanti e "Perendimi" nuk permenden.
    Ne te ardhmen muslimanet nese e interpetojn , do te flitet per Papen qe autorizoi anzhuinet te pushtojne "Shqiperine" dhe qe u jepte tokat serbeve.

Disa permes historise godasin shqiptaret musliman (kam shembuj plot), prandaj dhe muslimanet edhe pa dashje po ndodhen ne anen e Perandorise Osmane . Sdi a po kuptohemi.
    jo, nuk po kuptohemi, dhe qe te kuptohemi, ti, te tjere, ministri turk i arsimit. dautoglu dhe mongolet e tij, duhet te kene te qarte qe historia nuk ndryshohet dot politikisht.
    periudha osmane ka qene periudha me e keqe qe ka njohur kombi im, jo pak, 500 vjet pushtim, dhune e panderprere, imponim i nje feje te poshter me shpate dhe politike taksash, represion kunder kultures shqipe dhe ndalim total te arsimit shqip.
    kte dhune e kane njohur vetem shqiptaret nen perandorine osmane.
    kishte turkofile dhe atehere, qe fatkeqsisht i kane bere dem te pallogaritshem kombit, jane keta veziret arnaute me te cilet mburreni ju islamiket trushpelarad.
    pinjollet e tyre kane bere deme te renda dhe ne kohet moderne, pasardhesi i qyprillinjve( minister turk) firmosi mareveshjen me jugosllavet e titos per deportimin e shqiptareve.
    turqit te kene te qarte nje gje, mund ti regullojne gjerat politikisht me keta vdeksira qe kemi ne ne pushtet(ketej dhe andej), por do gjejne gjithmone nje kategori shqiptaresh qe do i urreje per vdekje.

turk, grek, per mua s'ben diference, the same shit.

i/e regjistruar Maska e Dar_di
    Anëtarësuar
    16-08-2008
    Vendndodhja
    Dardani e lashtë (Oeneum), aty ku ajri i freskët më bën të ndihem i relaksuar.
    Postime
    1,968
    Kreksi, pasi që keni vënë si nevojë edhe reagimin e historianëve nga Shqipëria, më lejoni të ju sjell këtu edhe deklaratën e bërë nga Prof. dr. Kristaq Prifti, më datën 25.VIII.2011, e cila u dërgua në adresë të institucionit ku veprojnë autorët e teksteve të historisë në Republikën e Kosovës, e cila më pas iu shpërnda medieve elektronike dhe të shkruara, që e pubikuan në organet e tyre.

"Mësova nëpërmjet lajmeve të kanaleve televizive (“Top-Channel”-20 gusht 2011) reagimin e historianëve shqiptarë të Kosovës, Frashër Demaj, Fehmi Rexhepi etj., ndaj përpjekjeve që janë duke u bërë gjatë ditëve të fundit nga personalitetet shtetërore të Republikës së Turqisë për t’i detyruar historianët shqiptarë të Kosovës të ndryshojnë përmbajtjen e teksteve të historisë për shkollat e Kosovës e në mënyrë të veçantë për të hequr dorë nga vlerësimet që ata u kanë bërë marrëdhënieve të Perandorisë Osmane me popullin shqiptar gjatë pesë shekujve të sundimit të kësaj perandorie në trevat shqiptare, vlerësime që kanë qenë objektive e në pajtim me të vërtetën historike. I përshëndes këta historianë për qëndrimin e drejtë, të argumentuar shkencërisht në mbrojtje të së vërtetës historike, të njohur tanimë botërisht për problemin e marrëdhënieve osmano-shqiptare.

Është plotësisht i drejtë vlerësimi që i kanë bërë autorët e teksteve të historisë në Kosovë invazionit osman në tokat shqiptare, që solli pushtimin e tyre dhe vendosjen e një sundimi e robërie të huaj mbi popullin shqiptar, që për fat të keq ishte nga më jetëgjatët e me rrjedhoja tragjike në historinë e popullit shqiptar.

Pavarësisht nga ndryshimet e nevojshme, që po bëhen në periudhën e sotme në Kosovë e në Shqipëri për rishkrimin e historisë së popullit shqiptar e në këtë kuadër edhe të marrëdhënieve të shqiptarëve me Perandorinë Osmane, për t’i çliruar ato nga skemat dogmatike të trajtimit të ngjarjeve “bardhë e zi”, për t’i parë ato në mënyrë të gjithanshme e komplekse, me aspektet e tyre negative, por edhe me dukuri pozitive të diktuara nga rrethanat objektive të zhvillimit të ngjarjeve, mbetet gjithnjë i patjetërsueshëm karakteri, përmbajtja themelore dhe rrjedhojat tragjike që pati për trevat shqiptare dhe popullin shqiptar pushtimi pesëshekullor osman. Pushtimi i Shqipërisë nga turqit osmanë, pas vdekjes së Skënderbeut ka hyrë në historinë e popullit shqiptar si një goditje fatale, sepse ndërpreu procesin më të rëndësishëm të historisë mesjetare të popullit tonë, formimin e shtetit të pavarur nacional pikërisht në pragun e realizimit të tij, në shekullin XV dhe integrimin përfundimtar të Shqipërisë në rrugën e proceseve politike, ekonomike-shoqërore e kulturore të përgjithshme europiane, ku kishte hyrë tanimë si vend europian. Ky pushtim u kushtoi shqiptarëve nga pikëpamja e zhvillimit historik një vonesë pesëshekullore për të themeluar shtetin e tyre të pavarur.

Historianët shqiptarë në Kosovë e në Republikën e Shqipërisë bashkohen me përpjekjet e popullit shqiptar për të forcuar më tej marrëdhëniet e ngushta miqësore që janë vendosur ndërmjet dy vendeve tona duke u mbështetur gjithnjë në shembullin e atyre studiuesve turq që respektojnë parimet e mëdha të themeluesit të Republikës Turke, të Turqisë moderne, Mustafa Qemal Ataturkut, i cili me likuidimin e sulltanatit e ndau përfundimisht Turqinë e sotme nga politika e vjetër e sulltanëve osmanë.

Si historian e quaj të nevojshme të theksoj me këtë rast se trysni të tilla për të ndryshuar trajtimin e marrëdhënieve të shqiptarëve me shtetet fqinje e pikërisht për të lënë në harresë, për të shuar nga historia ngjarjet që kanë të bëjnë me politikën agresive, pushtuese që këto shtete kanë ndjekur ndaj tokave shqiptare, e cila solli rrjedhojën më fatale për kombin shqiptar, copëtimin e rëndë të trojeve amtare, pushtimin e aneksimin e një pjese të madhe të tyre, janë bërë e po bëhen edhe nga shtetet e tjera fqinje.

Kërkesa për ndryshimin në tekstet e historisë të shkollave tona të trajtimit të marrëdhënieve greko-shqiptare, duke hequr nga historia e tyre veprimet që i ndajnë popujt tanë (me të cilat nënkuptojnë, pa i thënë hapur, aktet agresive, pushtuese dhe masakrat e ushtrive greke ndaj tokave shqiptare e popullsisë shqiptare) u bënë në fillim të viteve 2000 edhe nga personalitetet shtetërore greke, madje edhe në një konferencë shtypi, pas vizitës së zëvendëskryeministrit dhe ministrit të Jashtëm të Shqipërisë në Greqi. Po këto kërkesa na u bënë edhe ne historianëve nga të dërguarit e Hirësisë së tij, Anastas Janullatosit, në kohën kur punonim për Projektin e Historisë së Popullit Shqiptar në katër vëllime. Por si qeveritë shqiptare të asaj kohe e ato që erdhën më pas, ashtu edhe historianët nuk iu nënshtruan këtyre trysnive, i hodhën poshtë ato, duke respektuar në hartimin e Historisë së Popullit Shqiptar trajtimin me objektivitet e me vërtetësi të ngjarjeve historike duke përfshirë edhe ato që u takonin marrëdhënieve shqiptaro-greke." - Prof. dr. Kristaq Prifti
    "Fet` e besëtë t`i kemi, po të ndarë të mos jemi." Naim Frashëri

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    22-08-2009
    Postime
    389
    Citim Postuar më parë nga Dar_di Lexo Postimin
    Kreksi, pasi që keni vënë si nevojë edhe reagimin e historianëve nga Shqipëria, më lejoni të ju sjell këtu edhe deklaratën e bërë nga Prof. dr. Kristaq Prifti, më datën 25.VIII.2011, e cila u dërgua në adresë të institucionit ku veprojnë autorët e teksteve të historisë në Republikën e Kosovës, e cila më pas iu shpërnda medieve elektronike dhe të shkruara, që e pubikuan në organet e tyre.

"Mësova nëpërmjet lajmeve të kanaleve televizive (“Top-Channel”-20 gusht 2011) reagimin e historianëve shqiptarë të Kosovës, Frashër Demaj, Fehmi Rexhepi etj., ndaj përpjekjeve që janë duke u bërë gjatë ditëve të fundit nga personalitetet shtetërore të Republikës së Turqisë për t’i detyruar historianët shqiptarë të Kosovës të ndryshojnë përmbajtjen e teksteve të historisë për shkollat e Kosovës e në mënyrë të veçantë për të hequr dorë nga vlerësimet që ata u kanë bërë marrëdhënieve të Perandorisë Osmane me popullin shqiptar gjatë pesë shekujve të sundimit të kësaj perandorie në trevat shqiptare, vlerësime që kanë qenë objektive e në pajtim me të vërtetën historike. I përshëndes këta historianë për qëndrimin e drejtë, të argumentuar shkencërisht në mbrojtje të së vërtetës historike, të njohur tanimë botërisht për problemin e marrëdhënieve osmano-shqiptare.

Është plotësisht i drejtë vlerësimi që i kanë bërë autorët e teksteve të historisë në Kosovë invazionit osman në tokat shqiptare, që solli pushtimin e tyre dhe vendosjen e një sundimi e robërie të huaj mbi popullin shqiptar, që për fat të keq ishte nga më jetëgjatët e me rrjedhoja tragjike në historinë e popullit shqiptar.

Pavarësisht nga ndryshimet e nevojshme, që po bëhen në periudhën e sotme në Kosovë e në Shqipëri për rishkrimin e historisë së popullit shqiptar e në këtë kuadër edhe të marrëdhënieve të shqiptarëve me Perandorinë Osmane, për t’i çliruar ato nga skemat dogmatike të trajtimit të ngjarjeve “bardhë e zi”, për t’i parë ato në mënyrë të gjithanshme e komplekse, me aspektet e tyre negative, por edhe me dukuri pozitive të diktuara nga rrethanat objektive të zhvillimit të ngjarjeve, mbetet gjithnjë i patjetërsueshëm karakteri, përmbajtja themelore dhe rrjedhojat tragjike që pati për trevat shqiptare dhe popullin shqiptar pushtimi pesëshekullor osman. Pushtimi i Shqipërisë nga turqit osmanë, pas vdekjes së Skënderbeut ka hyrë në historinë e popullit shqiptar si një goditje fatale, sepse ndërpreu procesin më të rëndësishëm të historisë mesjetare të popullit tonë, formimin e shtetit të pavarur nacional pikërisht në pragun e realizimit të tij, në shekullin XV dhe integrimin përfundimtar të Shqipërisë në rrugën e proceseve politike, ekonomike-shoqërore e kulturore të përgjithshme europiane, ku kishte hyrë tanimë si vend europian. Ky pushtim u kushtoi shqiptarëve nga pikëpamja e zhvillimit historik një vonesë pesëshekullore për të themeluar shtetin e tyre të pavarur.

Historianët shqiptarë në Kosovë e në Republikën e Shqipërisë bashkohen me përpjekjet e popullit shqiptar për të forcuar më tej marrëdhëniet e ngushta miqësore që janë vendosur ndërmjet dy vendeve tona duke u mbështetur gjithnjë në shembullin e atyre studiuesve turq që respektojnë parimet e mëdha të themeluesit të Republikës Turke, të Turqisë moderne, Mustafa Qemal Ataturkut, i cili me likuidimin e sulltanatit e ndau përfundimisht Turqinë e sotme nga politika e vjetër e sulltanëve osmanë.

Si historian e quaj të nevojshme të theksoj me këtë rast se trysni të tilla për të ndryshuar trajtimin e marrëdhënieve të shqiptarëve me shtetet fqinje e pikërisht për të lënë në harresë, për të shuar nga historia ngjarjet që kanë të bëjnë me politikën agresive, pushtuese që këto shtete kanë ndjekur ndaj tokave shqiptare, e cila solli rrjedhojën më fatale për kombin shqiptar, copëtimin e rëndë të trojeve amtare, pushtimin e aneksimin e një pjese të madhe të tyre, janë bërë e po bëhen edhe nga shtetet e tjera fqinje.

Kërkesa për ndryshimin në tekstet e historisë të shkollave tona të trajtimit të marrëdhënieve greko-shqiptare, duke hequr nga historia e tyre veprimet që i ndajnë popujt tanë (me të cilat nënkuptojnë, pa i thënë hapur, aktet agresive, pushtuese dhe masakrat e ushtrive greke ndaj tokave shqiptare e popullsisë shqiptare) u bënë në fillim të viteve 2000 edhe nga personalitetet shtetërore greke, madje edhe në një konferencë shtypi, pas vizitës së zëvendëskryeministrit dhe ministrit të Jashtëm të Shqipërisë në Greqi. Po këto kërkesa na u bënë edhe ne historianëve nga të dërguarit e Hirësisë së tij, Anastas Janullatosit, në kohën kur punonim për Projektin e Historisë së Popullit Shqiptar në katër vëllime. Por si qeveritë shqiptare të asaj kohe e ato që erdhën më pas, ashtu edhe historianët nuk iu nënshtruan këtyre trysnive, i hodhën poshtë ato, duke respektuar në hartimin e Historisë së Popullit Shqiptar trajtimin me objektivitet e me vërtetësi të ngjarjeve historike duke përfshirë edhe ato që u takonin marrëdhënieve shqiptaro-greke." - Prof. dr. Kristaq Prifti
    BRAVO I QOFTE PROFESORIT

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-08-2011
    Postime
    25
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    E ke treguar nivelin tënd me 11 postimet e menjëhershme në këtë temë që të djeg kaq shumë, edukatë anadollaku.
    Ti e ke vertetu me 1 mije e ca postime nivelin e edukates tende,edukate greku,prandaj i ke inat turqit,po shyqyr qe nuk ja keni me turkun se ju dergon tek papa

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Te pergezoj dar di per etiken e diskutimit qe ndjek . Ky postim i fundit qe shume edukativ , mirepo duhet te theksoj se cdo njeri i cili mban nje qendrim ndryshe ne lidhje me reagimet e historianeve si ne kosove e ne shqiperi , sdo te thote se eshte turkofil. Historia (ne pergjithesi) e cdo populli zakonisht, ne vetveten e saj, eshte e mbushur me evente e dukurira te cilat lene shume "grey areas" e do ngelen te tilla perhera . Ne vetem mund te supozojme rreth te tilla gjerave e asgje me shume . Nuk ka historian i cili vendos ne menyre absolute se cili eshte versioni i historise rreth nje epoke specifike ne te.

Keshtuqe keta " dashnoret-e-kombit" nuk kane pse fryhen si gjelat te tregojne se kush e dashuron kombin me shume.

C'jane keto nocione te tilla si komb-memedhe-atdhe anyway? Keto jane atribute te cilat vetem popujt inferiore i shfaqin me shume. Se kuptoj si njerezit kapen ,mburren e krenohen akoma me terma kaq primitive!??

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-08-2011
    Postime
    25
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    Sepse nuk e kam mesuar dhe as ma kane mesuar. E kam studjuar.

Kurse ty ta meson Turku si ta shkruash historine tende, sa te shkruash dhe ku te shkruash. Edhe qenit i tregon i zoti kur te pushose se lehuri.
    e shoh se goxha alemet studjuesi na qenke

ee fale Zotit qe ju ka bere pakice dhe dita dites zhdukeni nga faqja e dheut si ata dinosauret e lashte , edhe keshtu do ju mesojme ne histori ,,,ishin ca dinosaure .........

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga maurisi Lexo Postimin
    e shoh se goxha alemet studjuesi na qenke

ee fale Zotit qe ju ka bere pakice dhe dita dites zhdukeni nga faqja e dheut si ata dinosauret e lashte , edhe keshtu do ju mesojme ne histori ,,,ishin ca dinosaure .........
    ju majmunat e arabise jeni pakice.

harrove ne cfare forumi po shkrun mer derdimen

Faqja 34 prej 104 FillimFillim ... 2432333435364484 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •