Close

Rezultati i Sondazhit: A duhet të korrigjohet historia shqiptare, sipas kërkesave të Republikës së Turqisë?

Votues
291. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • PO

55 18.90%
  • JO

236 81.10%
Faqja 33 prej 104 FillimFillim ... 2331323334354383 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 321 deri 330 prej 1037
    ʚϊɞSabr is Sweetʚϊɞ
    Anëtarësuar
    10-04-2011
    Vendndodhja
    In my thoughts free from the world
    Postime
    534
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    Sic kane qene edhe nja 20 popuj te tjere, Servia dhe Greqia mes tyre. Nuk po shikoj keta te ndryshojne historine. Cfare lloj logjike e semure eshte kjo, Luzha?
    Lol, me bere kurioze me kete Ardianen, e kerkova ne google dhe me doli anetare e FSH-se (Pershendetje Ardiana, eja ketu shprehe mendimin tend se po i interesoka shume javan-it)

Davutoglu dje tha qe edhe me Greqine jane duke e formuar nje komision te ngjashem. Ndoshta as Serbia s'do t'i shpetoje kesaj kerkese, dhe do t'ishte mire ta shfrytezonim Turqine ne kete moment per t'i fshire te pavertetat historike sllave qe na cilesojne neve si turq.
    I feel Kosovereign!

ʚϊɞSabr is Sweetʚϊɞ
    Anëtarësuar
    10-04-2011
    Vendndodhja
    In my thoughts free from the world
    Postime
    534
    Citim Postuar më parë nga illyrian rex Lexo Postimin
    Eshte fakt i pamohueshem se Turqia e ka ndihmuar Kosoven nga viti '99 e ketej, por problemi eshte se ndihma paska qene me prapavije, e pa sinqerte!

Turqia po e shfrytezon momentin me delikat neper te cilin po kalon Kosova per te bere nje kerekese te tille!
    Them momenti me delikat sepse Turqia i mban ne dore disa njohje shume te rendesishme te vendeve me shumice muslimane qe nuk e kane njohur akoma Kosoven. Ne kete menyre shume kurverore mundohet qe t'i mbeshtes shqiptaret me shpatulla per muri, duke i detyru qe te ndryshojne historine ne kembim te njohjeve dhe perkrahjes se metejshme te saj.

Vetem per sinqeritet mos me fol, te lutem!

p.s. ti je muslimane por nuk je turqelike...a duhet patjeter qe te behesh avokate e secilit popull vetem per shkak te perkatisese se njejte fetare?!
    S'eshte e vertete, me nje pjese te historise sone s'kemi qene te kenaqur kurre ne muslimanet, ngase shume gjera me nje studim te thjeshte i sheh qe nuk shkojne.

Shembull e marim Lidhjen e Prizrenit. Si ndodhi qe te mos e formojne te krishteret nje lidhje te tille kunder muslimaneve otomane, por kete e bene hoxhallaret e myftijnte?!!
    Kjo ngjane me shume si Lidhje kunder sllaveve, dhe ne koordinim me Sulltanin (sic thone studiuesit e huaj), se s'ka mundesi qe pikerisht hoxhallaret ta duan nje largim nga Hilafeti.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kandy* : 27-08-2011 më 15:54
    I feel Kosovereign!

Ju jevgjit turq të deklaruar:
    Adna, dijetari, figaro, fisniku-student, ganimet, Genn Kelmendi, imer68, INDRITI, Kryqi i Paqes, Marmara, maurisi, Qendrim452, Sovrani, zenusi, Ziti

I'u përnshëndesiiiiiim me këta vëllezërit tuaj jevgj

Jasha jashaaa...tundeni një çik - sepse i'u është rritur niveli i trashësisë.

I larguar Maska e Enkeleu
    Anëtarësuar
    07-12-2005
    Vendndodhja
    Prane detit i pa lare, prane drites i pa pare, prane sofres i pa ngrene, prane dijes i pa nxene...
    Postime
    4,298
    Citim Postuar më parë nga Kandy* Lexo Postimin
    S'eshte e vertete, me nje pjese te historise sone s'kemi qene te kenaqur kurre ne muslimanet, ngase shume gjera me nje studim te thjeshte i sheh qe nuk shkojne.

Shembull e marim Lidhjen e Prizrenit. Si ndodhi qe te mos e formojne te krishteret nje lidhje te tille kunder muslimaneve otomane, por kete e bene hoxhallaret e myftijnte?!!
    Kjo ngjane me shume si Lidhje kunder sllaveve, dhe ne koordinim me Sulltanin (sic thone studiuesit e huaj), se s'ka mundesi qe pikerisht hoxhallaret ta duan nje largim nga Hilafeti.
    Dhe kjo lidhje kundër sllavëve , për qudi luftoi kundër forcave dhe pashallarëve turq ... ?!!!
    I lumtur është ai që nuk shpreson në asgjë, sepse nuk zhgënjehet asnjëherë...!

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Citim Postuar më parë nga Kandy* Lexo Postimin
    Pikerisht per mbrojtje te historise shqiptare kam folur deri me tani.
    Izidora,
    Nese e ke vrejtur, te gjithe te zgjuarit kokat me t e mira na i bleu turku me lira...!
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

i/e regjistruar Maska e Dar_di
    Anëtarësuar
    16-08-2008
    Vendndodhja
    Dardani e lashtë (Oeneum), aty ku ajri i freskët më bën të ndihem i relaksuar.
    Postime
    1,968
    Tekstet e historisë në Republikën e Kosovës nuk do të guxojnë të ndryshohen pa lejen dhe miratimin e autorëve të tyre; Prof. dr. Fehmi Rexhepi, Prof. dr. Isa Bicaj, Dr. Frashër Demaj dhe të tjerët. Deklarimet që kanë dhënë këta autorë për medie elektronike dhe ato të shkruara në Kosovë dhe Shqipëri, janë kategorike për mosndryshimin e tyre në ato pjesë ku bëhet fjalë për epokën e sundimit osman, sepse janë të hartuara në përputhje me faktet relevante historike, madje, sipas këndvështrimit tim, me shumë tolerancë. Një ndërhyrje e tillë dëmton pavarësinë dhe pronën intelektuale dhe shkencore në truallin tonë. Jemi të vetëdijshëm që reagime ka si nga opinioni akademik deri tek ai i rëndomtë, të cilët kundërshtojnë apele të tilla.

Do të kërkoja nga ju t`i shmangeni personalizimit të çështjes në fjalë në relacion me anëtarët e forumit që kanë dhënë votën e tyre për korrigjimin e teksteve sipas kërkesës së Turqisë. Gjithsecili ka të drejtë të japë votën e tij pro apo kundër, e në këtë mënyrë e dëshmon dhe provon raportin dhe lidhjen me ndërgjegjen e çështjen kombëtare. Të shpresojmë se votat pro këtyre korrigjimeve të jenë dhënë në konceptin e ndryshimeve konform argumenteve historike. Historikisht jemi përballur me paralelizma kur është vënë në pyetje çështja kombëtare. Këtë mund ta gjejmë edhe në periudhën e sundimit osman, e fatkeqësisht po e hasim edhe në ditët e sotme.

Dar_di
    "Fet` e besëtë t`i kemi, po të ndarë të mos jemi." Naim Frashëri

Citim Postuar më parë nga Dar_di Lexo Postimin
    Do të kërkoja nga ju t`i shmangeni personalizimit të çështjes në fjalë në relacion me anëtarët e forumit që kanë dhënë votën e tyre për korrigjimin e teksteve sipas kërkesës së Turqisë. Gjithsecili ka të drejtë të japë votën e tij pro apo kundër, e në këtë mënyrë e dëshmon dhe provon raportin dhe lidhjen me ndërgjegjen e çështjen kombëtare.
    T'i shmangemi personalizimit? Secili ka të drejtë të japë votën për çështje të ndërgjegjes kombëtare? Ore, na pandeh gjë qorra, që nuk kemi sy të shohim, dhe që nuk kemi tru të mos kuptojmë? Ku kanë ndërgjegje kombëtare këta? Tani të bëj rolin e hipokrites, që gjoja këta për të mirën e kombit tonë e kanë, më vjen keq nuk e bëj dot, nuk kam trashëguar genin e degjeneruar turk. Dhe këta të vetëdeklaruarit, nuk kanë ndërgjegje në rradhë të parë, lë pastaj për çështje të Kombit Tonë. Do ishte e mira ta bënin andej nga e kanë origjinën, se vetëm shqiptarë nuk janë, dhe nuk kanë për t'u bërë kurrë. Nuk personalizoi njeri bisedën, por thjesht u'a thamë ndër sy atë që janë vërtetë, çfarë përfaqësojnë. Ç'të bëjmë, shqiptari që është vërtetë i tillë, e ka në karakter t'i thotë gjërat troç, pa lustra.
    Të shpresojmë se votat pro këtyre korrigjimeve të jenë dhënë në konceptin e ndryshimeve konform argumenteve historike. Historikisht jemi përballur me paralelizma kur është vënë në pyetje çështja kombëtare. Këtë mund ta gjejmë edhe në periudhën e sundimit osman, e fatkeqësisht po e hasim edhe në ditët e sotme.
    Çfarë të shpresosh? Pash Zotin, nuk ka më të verbër se ai që nuk do të shohë. Është shumë e dukshme....

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Un kur kam mesu histori, mesonim nga libra te botuar nga ministria e Maqedonis , ku 95% ishte histori e popullit sllavo-maqedon. Por arsimtaret tan ilegalisht na mesonin edhe per historine shqiptare dhe cysh ne ate koh ne kur mesonim per shqiptaret nen Per. Osmane mesonim vetem per vuajtje (me siguri dhe arsimtari ka qen i pajisur me ato librat perplot mite).
    Ndersa per periudhen para Osmane , asgje e keqe , shqiptaret me te fortit , ska sundues , ska okupues , ska tradhti , ska vuajtje.

Si u be qe periudha para Osmane te jet aq e zbeht dhe aq e fsheht , nuk permendet asgje , sa qe lirisht te dalish ne publik te besh nje anket , shumica e shqiptarve do te ishin pergjigj : Shqiptaret nuk kan qen te pushtuar asnjeher me heret , te paret na sunduan Osmanlinjt.

Historine e interpretojn nen ndikimin e fese :

- Ortodokset e lavderojn Bizantin.

- Katoliket kan simpati per fuqite tjera katolike.

- Muslimanet per Osmanet

Momentalisht keto tjeret po e interpretojn historine , prandaj dhe Bizanti e "Perendimi" nuk permenden.
    Ne te ardhmen muslimanet nese e interpetojn , do te flitet per Papen qe autorizoi anzhuinet te pushtojne "Shqiperine" dhe qe u jepte tokat serbeve.

Disa permes historise godasin shqiptaret musliman (kam shembuj plot), prandaj dhe muslimanet edhe pa dashje po ndodhen ne anen e Perandorise Osmane . Sdi a po kuptohemi.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

I larguar Maska e Enkeleu
    Anëtarësuar
    07-12-2005
    Vendndodhja
    Prane detit i pa lare, prane drites i pa pare, prane sofres i pa ngrene, prane dijes i pa nxene...
    Postime
    4,298
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Un kur kam mesu histori, mesonim nga libra te botuar nga ministria e Maqedonis , ku 95% ishte histori e popullit sllavo-maqedon. Por arsimtaret tan ilegalisht na mesonin edhe per historine shqiptare dhe cysh ne ate koh ne kur mesonim per shqiptaret nen Per. Osmane mesonim vetem per vuajtje (me siguri dhe arsimtari ka qen i pajisur me ato librat perplot mite).
    Ndersa per periudhen para Osmane , asgje e keqe , shqiptaret me te fortit , ska sundues , ska okupues , ska tradhti , ska vuajtje.

Si u be qe periudha para Osmane te jet aq e zbeht dhe aq e fsheht , nuk permendet asgje , sa qe lirisht te dalish ne publik te besh nje anket , shumica e shqiptarve do te ishin pergjigj : Shqiptaret nuk kan qen te pushtuar asnjeher me heret , te paret na sunduan Osmanlinjt.

Historine e interpretojn nen ndikimin e fese :

- Ortodokset e lavderojn Bizantin.

- Katoliket kan simpati per fuqite tjera katolike.

- Muslimanet per Osmanet

Momentalisht keto tjeret po e interpretojn historine , prandaj dhe Bizanti e "Perendimi" nuk permenden.
    Ne te ardhmen muslimanet nese e interpetojn , do te flitet per Papen qe autorizoi anzhuinet te pushtojne "Shqiperine" dhe qe u jepte tokat serbeve.

Disa permes historise godasin shqiptaret musliman (kam shembuj plot), prandaj dhe muslimanet edhe pa dashje po ndodhen ne anen e Perandorise Osmane . Sdi a po kuptohemi.
    Jo spo kuptoj , sepse edhe une kam mesu histori ku eshte permend edhe periudha paraosmane , dmth pushtimi romak , skllaverimi ..etj. Një gjë është shum e kjarte , qe Osmanët kan ardhe ne trojet tona të armatosur dhe me ushtri. Na kan mbajtë nën pushtim për 500 vjet, na kan terrorizu , shfrytëzu njëjtë si Roma , Serbia , Gjermania , Italia , Greqia .etj.
    I lumtur është ai që nuk shpreson në asgjë, sepse nuk zhgënjehet asnjëherë...!

i/e regjistruar Maska e Dar_di
    Anëtarësuar
    16-08-2008
    Vendndodhja
    Dardani e lashtë (Oeneum), aty ku ajri i freskët më bën të ndihem i relaksuar.
    Postime
    1,968
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    T'i shmangemi personalizimit? Secili ka të drejtë të japë votën për çështje të ndërgjegjes kombëtare? Ore, na pandeh gjë qorra, që nuk kemi sy të shohim, dhe që nuk kemi tru të mos kuptojmë? Ku kanë ndërgjegje kombëtare këta? Tani të bëj rolin e hipokrites, që gjoja këta për të mirën e kombit tonë e kanë, më vjen keq nuk e bëj dot, nuk kam trashëguar genin e degjeneruar turk. Dhe këta të vetëdeklaruarit, nuk kanë ndërgjegje në rradhë të parë, lë pastaj për çështje të Kombit Tonë. Do ishte e mira ta bënin andej nga e kanë origjinën, se vetëm shqiptarë nuk janë, dhe nuk kanë për t'u bërë kurrë. Nuk personalizoi njeri bisedën, por thjesht u'a thamë ndër sy atë që janë vërtetë, çfarë përfaqësojnë. Ç'të bëjmë, shqiptari që është vërtetë i tillë, e ka në karakter t'i thotë gjërat troç, pa lustra.

Çfarë të shpresosh? Pash Zotin, nuk ka më të verbër se ai që nuk do të shohë. Është shumë e dukshme....
    Ndoshta keni vënë re, saherë që temat fillojnë të personalizohen mes anëtarëve të forumit, denigrojnë natyrën e diskutimit dhe marrin karakter tjetër zhvillimi, e që kalohet me etiketime, fyerje dhe ekstremitete të panevojshme. Thelbi i tërë kësaj është të mos nxitemi në shkarje të tilla që nuk na shërbejnë pozitivisht. Edhe sondazhi i hapur në fakt po mban dy lloje përgjigjesh, pro ose kundër korrigjimit të teksteve të historisë sipas kërkesës së Turqisë. E që ka diversitete qëndrimesh në raport me çështjen në fjalë, ky është një realitet, të cilin tanimë po e provon edhe rezultati i sondazhit.

Mirëpo, derisa elementë të tillë proturk nuk posedojnë kompetencë lidhur me çështjen e ngritur dhe kur e drejta e autorëve është e pacenueshme, përmbajtja e teksteve të historisë nëpër shkolla fillore dhe të mesme në Republikën e Kosovës do të mbetet e pa ndryshueshme. Në këtë mënyrë, kërkesat e proturqve do të ngelen pa efekte.

Ne e dimë, si dy njerëz me përvojë në këtë forum, se rruga e diskutimeve të temave të ndryshme, saherë që ka kaluar përmes replikave e ballafaqimeve personale i ka dhënë një ngjyrë të errët debatit dhe e ka shndërruar si të pa dobishëm për lexuesin. Unë fare nuk i dëshiroj ecuritë të këtij lloji diskutimi, por besoj që as ju nuk i përkrahni!

Dar_di
    "Fet` e besëtë t`i kemi, po të ndarë të mos jemi." Naim Frashëri

Faqja 33 prej 104 FillimFillim ... 2331323334354383 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •