Close

Rezultati i Sondazhit: A duhet të korrigjohet historia shqiptare, sipas kërkesave të Republikës së Turqisë?

Votues
291. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • PO

55 18.90%
  • JO

236 81.10%
Faqja 27 prej 104 FillimFillim ... 1725262728293777 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 261 deri 270 prej 1037
    ʚϊɞSabr is Sweetʚϊɞ
    Anëtarësuar
    10-04-2011
    Vendndodhja
    In my thoughts free from the world
    Postime
    534
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    Nuk demantove gjë hic pra, versionin tuaj të fundit e di shumë mirë. Un njof forcën vitale të atij shteti, klasën intelektuale nga të dya krahët, krahu kozmopolit tralala që kërkon që Turqia të njohë gjenocidin Armen, dhe pjesën tjetër që është madje e rreshtuar krejtsisht me Gulenin. Ti cin njef ?
    Une asnjonin ne vecanti, por njoh tere popullin turk ne pergjithesi.
    I feel Kosovereign!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-11-2010
    Postime
    607
    Citim Postuar më parë nga Pa_doreza2 Lexo Postimin
    Kishat ortodokse shqiptare të Kosovës dhe serbizimi i tyre

Kishat dhe manastiret në Kosovë disa prej tyre në të vërtetë nuk kanë qenë kurrë serbe, por shqiptare (p.sh. Kisha e Shën Premtes në Prizren – e cila u kishë e kohës ilire, Manastiri i Deçanit, Patrikana e Pejës, Patrikana e Graçanicës etj.), pasi pothuajse shumica e shqiptarëve të Kosovës historikisht kanë qenë ortodoksë, dhe se sllavët kur erdhën fillimisht në fund të shek. VII dhe deri në shek. IX ishin paganë, dhe se ata u bën krishterë ortodoksë nga ilirët, përkatësisht nga shqiptarët që ishin popullatë autoktone. Rusia filloi që të kristianizohet nga paganizmi vetëm në fund të shekullit të X-të. Deri me myslimanizimin e shqiptarëve kisha ortodokse e trojeve tona ishte e hapur për të gjithë popujt, por kur shqiptarët nën imponimin dhe dhunën turke dhe serbe konvertohen në myslimanë, atëherë kishat ortodokse shqiptare të Kosovës, përkatësisht të Dardanisë, praktikisht iu mbetën serbëve, përkatësisht sllavëve. Gjatë kohës së Perandorisë Osmane serbët prej shek. XV-XVIII ishin lojalë të devotshëm të perandorisë. Të gjithë ortodoksët e Ballkanit kishin kërkuar nga otomanët që vetëm kishat dhe manastiret e tyre mos t’i preknin kurse gjithë çështjet tjera dhe pronat e tyre bëheshin posedime vasale të sulltanit.
    keto jan pollavra zoteri qka po thua ti, po kishat shqiptare u serbizuan por ato nuk ishin ortodoxe kosovar ortodox nuk ka pas kur, por qe kishat katolike shqiptare u serbizuan kjo nuk do koment por mos ti shesum men evropes me ket teori se edhe ata jan merzit nga kto teori qe as vet ne nuk i besojm, pra tash kemi nis mu shit me krishter se papa ani ju kemi ba bajat botes krishtere duke ndertu ne qdo qytet e fshat bust te nanes tereze kinse edhe ne jemi si ajo , madje kto buste ne krye te javes mushen me glaca te qafkav e gullubav dhe as kush nuk i pastron, pollavra, dhe edini qka TURKIA ESHTE E FUNDIT QE ESHTE DUKE KERKUAR NDRYSHIMIN E HISTORIS ket ndryshim e ka kerkuar edhe evropa nepermjet udheheqersit te departamentin te arsimin ne kuader te UNMIKut qe ishte nje austriak nuk pom kujtohet emri per momentin me arsyetim se ka ofendime dhe urretje te pa nevojshme dhe raciste then me drejt, NE SHQIPTARET JEMI POPULL BUJAR DHE NUK KEMI NEVOJ TE NDJELLIM RRACIZEM URRETJE NDAJ AS NJE KOMBI por interesat tona duhet ti mbrojm por me dijoni menquri urtesi dhe ne fun me barut

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Eshte interesant fakti se tere votuesit per "pro" pervec elementeve te aleances sllavo-ortodokse, jane nga Maqedonia. Komuniteti Turk paska rrenje te thella.

ʚϊɞSabr is Sweetʚϊɞ
    Anëtarësuar
    10-04-2011
    Vendndodhja
    Postime
    534
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    S shtet te huaj? Turqise ti po ja shikon interesat me mire se vendit ku jeton familja jote.

Nuk eshte rrene/ummul habaith qe te falsifikosh historine e nje kombi te tere per interesa te barkut, dmth qe te jetosh me mire ti edhe familja?

Mbi te gjitha, nuk ehste se edhe ti vete do besosh ate qe do te te diktoje Turku per histori, mirepo do ta pranosh, pasi kjo te jep komfort ne jete.

A nuk eshte munfiku robi me i urryer nga Allahu, o ti fetar?
    Kush po ia shikon interesat Turqise?!!

Une flas ate qe eshte e drejte, dhe ne kete kontekst me duket shume legjitime kerkesa e Turqise, jo per te mire te saj, por per te miren tone. Sepse une vete shoh qe disa gjera nuk shkojne ne historine tone, nuk me kenqin me fakte. Andaj i gezohem hapjes se arkivave osmane, sepse pres ta di t'verteten, e jo t'i bej nder Turqise.

Mireqenia e familjes sime nuk varet nga keto historira, sepse mbi 95% e familjes jeton dhe veprojne ne Europe. E nuk kane ndonje interes personal nga kjo, por te dihet e verteta e historise sone eshte me e rendesishme per ta dhe per mua, me shume se gjithcka tjeter.
    I feel Kosovereign!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga Kandy* Lexo Postimin
    Pa dyshim. Prandaj nuk mund te njohesh popullin shqiptar.

ʚϊɞSabr is Sweetʚϊɞ
    Anëtarësuar
    10-04-2011
    Vendndodhja
    Postime
    534
    Pa dyshim. Prandaj nuk mund te njohesh popullin shqiptar.
    Pse s'po mukam ta njoh une popullin shqiptar?
    I feel Kosovereign!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Kush po ia shikon interesat Turqise?!!

Une flas ate qe eshte e drejte, dhe ne kete kontekst me duket shume legjitime kerkesa e Turqise, jo per te mire te saj, por per te miren tone. Sepse une vete shoh qe disa gjera nuk shkojne ne historine tone, nuk me kenqin me fakte. Andaj i gezohem hapjes se arkivave osmane, sepse pres ta di t'verteten, e jo t'i bej nder Turqise.

Mireqenia e familjes sime nuk varet nga keto historira, sepse mbi 95% e familjes jeton dhe veprojne ne Europe. E nuk kane ndonje interes personal nga kjo, por te dihet e verteta e historise sone eshte me e rendesishme per ta dhe per mua, me shume se gjithcka tjeter.
    Wow wow.

Cfare arkivash Osmane? Nuk degjova askund nje gje te tille.

Turku nuk tha ore mik qe historia yte nuk ka fakte te mjaftueshme, por GJYKOI dhe tha qe historia jote na OFENDON. Pra, ai e di si nuk eshte dhe si duhet te jete. Nuk hyri ne debat ai te thote qe dale, kemi ca dokumenta qe mundet t'ju interesojne historianeve tuaj dhe ata te gjykojne.

Pra shefi yt turk e dinte si DO DUHEJ TE ISHTE e shkruar, sic e di edhe ti qe ka gjera qe nuk shkojne. Nderkohe qe ai miku yt po na fuste ne sy historine e keqshkruar te shqiperise si te vertete. Pjesa qe nuk ju pelqen ju eshte ajo e luftes kunder Turkut, sepse tashi keni aktivizuar bejtexhinjte turq te oborrit dhe shmitet prosllave te nxjerrin Skenderbene se luftoi per veteveten dhe ne kete pike tere populli budall shqiptar i lidh me te se u mashtrua.

Po a ka me hipokrite ju? Si ju mban toka!
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 27-08-2011 më 11:25

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Si e njef në përgjithësi ti popullin Turk, ashtu sic njef në përgjithësi atë Amerikan ? E jam unë paragjykuesi pastaj. Nuk njifet një popull me telenovelat që shfaq dhe cfarë e ke me të dëgjuar nga ai burim që të leverdis dhe është më aksesibël për ty.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Pse s'po mukam ta njoh une popullin shqiptar?
    E njeh. Ashtu si une popullin Turk.

ʚϊɞSabr is Sweetʚϊɞ
    Anëtarësuar
    10-04-2011
    Vendndodhja
    Postime
    534
    Wow wow.

Cfare arkivash Osmane? Nuk degjova askund nje gje te tille.

Turku nuk tha ore mik qe historia yte nuk ka fakte te mjaftueshme, por GJYKOI dhe tha qe historia jote na OFENDON ne. Pra i e di si nuk eshte dhe si duhet te jete. Nuk hyri ne debat ai te thote qe dale, kemi ca dokumenta dhe mundet t'ju interesojne historianeve dhe ata te gjykojne.

Pra shefi yt turk e dinte si DO DUHEJ TE ISHTE e shkruar, sic e di edhe ti qe ka gjera qe nuk shkojne. Nderkohe qe ai miku yt po na fuste ne sy historine e keqshkruar si te vertete. Pjesa qe nuk ju pelqen ju eshte ajo e luftes kunder Turkut, sepse tashi keni mare ne pune tuqit dhe shmitet prosllave te nxjerrin skenderbene se leuftoi per veteveten dhe ne kete pike tere populli budall shqiptar i lidhe me te se u mashtrua.

Po a ka me hipokrite ju? Si ju mban toka!
    Degjove per ndonje komision hsitorianesh nga te dyja shtetet?
    Nese po, atehere cfare roli do t'kene keto komisione?
    I feel Kosovereign!

Faqja 27 prej 104 FillimFillim ... 1725262728293777 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •