Close

Rezultati i Sondazhit: A duhet të korrigjohet historia shqiptare, sipas kërkesave të Republikës së Turqisë?

Votues
291. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • PO

55 18.90%
  • JO

236 81.10%
Faqja 17 prej 104 FillimFillim ... 715161718192767 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 1037
    i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar më parë nga Enkeleu Lexo Postimin
    Aq e privilegjuar ka qenë Kosova sa që i jan copëtuar teritore dhe i jan falë Serbisë.....Populli ka jetu ne varfëri te skajshme falë "zemërgjerësisë" së "baba dovletit " që e ngordhte pupullin me tatim !
    Më 1910 prej Shkupit e deri në Merdare, Pasha i Turqisë në çdo 10 metra e ka ngulur në hunj nga një shqiptar , edhe ketë e ka bërë sepse i kishte të privilegjuar shqiptarët.... !!
    Këto që shkruani ju dashamirët e turkut jan përralla.
    Ja cfar u ben historia disa personave.

E tha nje historian titist kete dhe tani kjo do te perseritet nja 1 milion her.

Prej Shkupi deri ne Merdare i ka 140-150 KILOMETER , ndersa ai historiani i realt thot se ketu jan ngul ne hunj ne cdo 10 meter nga nje shqiptar.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Ja cfar u ben historia disa personave.

E tha nje historian titist kete dhe tani kjo do te perseritet nja 1 milion her.

Prej Shkupi deri ne Merdare i ka 140-150 KILOMETER , ndersa ai historiani i realt thot se ketu jan ngul ne hunj ne cdo 10 meter nga nje shqiptar.
    Ska thënë asgjë Tito, edhe po e ka thënë nuk e ka zbatuar, madje ka patur efektin që ka dëshiruar, afrimin tuaj më tepër me baba Sulltanin në mungesë të një figure "mëmë" që duhet të ishte Shqipëria, por skishte si të ishte, sepse Enver Hoxhën(një tjetër gjakshprishur shqiptaro-turk), e kishte vendosur vetë ai që ta mbante nën kontroll absolut Shqipërinë. Të provojnë Shqiptarët në Maqedoni të kërkojnë të ndërtojnë shkolla Shqipe, të kujtojnë dhe festojnë Kongresin e Manastirit dhe e shef ti se si gatitet rreceta për luftën e tretë botërore ku do rreshtohen sllavët nga Ballkani e deri tek stepat e Siberisë gati për luftë. Provo të kërkosh Xhami, dhe e shef si Maqedonasi do gatisi tenderin që ta ndërtoni. Madje Xhamia e Prishtinës që po bëhet betejë, nën Serbi do ishte ndërtuar me kohë, këtë ta kesh mëse të qartë. Po smerrni vesh ju, jeni drrasë nga historia. Ja u kanë thënë dhe të tjerë lidhjen e shumëfishtë Orthodokse-Ruso-Greke-Islamike por nuk doni ta kuptoni ose keni të tjera interesa, por këto interesa as nuk kanë të bëjnë minimalisht me Shqipërinë.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

ʚϊɞSabr is Sweetʚϊɞ
    Anëtarësuar
    10-04-2011
    Vendndodhja
    In my thoughts free from the world
    Postime
    534
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    Po kombi yt është kombi Tyrkie, edhe unë për atë po flisja. Nëse do ta shkruash historinë sipas atij këndvështrimi, je i lirë ta bësh, vec jo në Shqipëri. Sipas historisë Tyrkie jo vetëm që ka ska lënë njëri pa vrarë pas rënies së Krujës, por dhe popullsinë e ka ndërruar disa herë në disa vënde. Ti je dobic i asaj popullsie, por sipas arbërve, Turqia jo vetëm ka uzurpu tokat tona, por kush mendon për një moment se pavarësia ka sjellur lirinë është prap gabim nga kjo pikëpamje. Turqia ka zaptuar dhe gjithë gadishullin e Azisë së Vogël, që nuk i përket. Ky është fakt historik. Tani ti nëse don ta shkruash ndryshe sipas vëllezërve gjenetik, shkruhe, vec mo na kërko ne shqiptarëve të të ndjekim nga pas, ne nuk harrojmë dhe nuk do harrojmë se kush jemi, nga vijmë e cfarë të zezash na ka sjellur soji juaj.
    E vockel je ti t'ma percaktosh kombin mua. Ritu, ritu voglushe.
    I feel Kosovereign!

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Kandy* Lexo Postimin
    E vockel je ti t'ma percaktosh kombin mua. Ritu, ritu voglushe.
    Ti je vetpërcaktu si i tillë, cna vërvitesh tani si varavingo rob pa identitet. Ske lidhje me Shqipërinë ti.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    Ska thënë asgjë Tito, edhe po e ka thënë nuk e ka zbatuar, madje ka patur efektin që ka dëshiruar, afrimin tuaj më tepër me baba Sulltanin në mungesë të një figure "mëmë" që duhet të ishte Shqipëria, por skishte si të ishte, sepse Enver Hoxhën(një tjetër gjakshprishur shqiptaro-turk), e kishte vendosur vetë ai që ta mbante nën kontroll absolut Shqipërinë. Të provojnë Shqiptarët në Maqedoni të kërkojnë të ndërtojnë shkolla Shqipe, të kujtojnë dhe festojnë Kongresin e Manastirit dhe e shef ti se si gatitet rreceta për luftën e tretë botërore ku do rreshtohen sllavët nga Ballkani e deri tek stepat e Siberisë gati për luftë. Provo të kërkosh Xhami, dhe e shef si Maqedonasi do gatisi tenderin që ta ndërtoni. Madje Xhamia e Prishtinës që po bëhet betejë, nën Serbi do ishte ndërtuar me kohë, këtë ta kesh mëse të qartë. Po smerrni vesh ju, jeni drrasë nga historia. Ja u kanë thënë dhe të tjerë lidhjen e shumëfishtë Orthodokse-Ruso-Greke-Islamike por nuk doni ta kuptoni ose keni të tjera interesa, por këto interesa as nuk kanë të bëjnë minimalisht me Shqipërinë.
    nuk fola per titon , po per at historianin qe e tha per gazeten express ate genjeshter per hunjezimet prej Shkupi deri ne Merdare ne cdo 10 meter.

Me kerku shkolla? Nese mos ndertimi i shkollave esht karakteristik per sllavet , ateher me sllav do te dilte Rugova sesa keto sllavet e Maqedonis.

Shkolla kemi aq sa kemi nevoj , cdo fshat e cdo lagje e ka shkollen e vet.

Shyqyr qe si permende fakultetat , se cdo qytet shqiptar ne Maqedoni posedon fakultete te disperzuara ne gjuhen shqipe.

A ka fakultet ne Kacanik ? Ne Diber te Maqedonis ka.

A ka fakultet ne Decan ? Ne Kercov ka.

Sot ne Maqedoni ke student nga gjith trojet shqiptare , edhe ne kohen time kisha koleg prej Shqiperie , Kosove e Presheve.

Sot ne Maqedoni ekzistojn 4 universitete ne gjuhen shqipe (jo fakultete , por universitete).

Shum ja paske friken shkaut o Hyllien.

Te ishte qe i duan sllavet xhamite aq shum , do ti lenin aq sa kan qen , por i kan prish shumicen prej tyre , Shkupi xhamite me te bukura qe i ka pas me heret , sot nuk i ka , jan rrenuar pergjithmon.

Ne e bejm jeten ashtu sic na pelqen neve , e jo sic i pelqen ose sic nuk i pelqen sllaveve.

Cfar te pengojn ty ruset-greket-serbet-ortodokset ? A u bashkuan shqiptaret me serbet kunder Osmanlinjve , a u perzie gjaku ? Po me ruset a ishin nje pjes e shqiptarve vllezer per nje koh ? Po ne kohen e Bizantit a ishin shqiptaret vasal te kesaj perandorie ? Ortodoks kan qen shqiptaret dhe nje pjes dhe sot jan.

Dhe mir qe dolem ketu , historia esht e cuditshme , ne nje koh ishim miq me rus e me serb , sot jemi armiq.

i/e regjistruar Maska e Sovrani
    Anëtarësuar
    17-05-2008
    Vendndodhja
    V
    Postime
    193
    Jam dakord qe fete ti fusim ne perdorim per te miren e Kombit, nese sot kemi interesa nga Turqia ti shfrytezojme Shqiptaret musliman per tia aritur qellimit, por gjithashtu eshte interes joni qe Shqiptaret orthodoks te punojne sa ma shume me Greqine qe ta njohin Kosoven, ndersa Katoliket ti qendrojne sa me afer Vatikanit. Thjesht ti ndajme rrolet per te miren tone.
    500 vite jane si shume, qe te radhisim disa luftra Shqiptaro - Osmane, do duhej te kishte se paku 100 kryengritje, ne ato 500 vite jeta ka vazhduar, sa Kryeministra Shqiptar ka pasur Perandoria, sa pashallare qe kane administruar kane qene Shqiptare.

Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar më parë nga Sovrani Lexo Postimin
    Jam dakord qe fete ti fusim ne perdorim per te miren e Kombit, nese sot kemi interesa nga Turqia ti shfrytezojme Shqiptaret musliman per tia aritur qellimit, por gjithashtu eshte interes joni qe Shqiptaret orthodoks te punojne sa ma shume me Greqine qe ta njohin Kosoven, ndersa Katoliket ti qendrojne sa me afer Vatikanit. Thjesht ti ndajme rrolet per te miren tone.
    500 vite jane si shume, qe te radhisim disa luftra Shqiptaro - Osmane, do duhej te kishte se paku 100 kryengritje, ne ato 500 vite jeta ka vazhduar, sa Kryeministra Shqiptar ka pasur Perandoria, sa pashallare qe kane administruar kane qene Shqiptare.
    Perandoria-Shteti qe don te bej zullume , nuk i duhen 500 vite , Hitleri per 5 vite arrit te behet shkaktar per vrasje e 100 milion njerzve.

Millosheviqi per 1 vit vrau 15.000 shqiptar ne Kosov.

Kroatet gjat luftes se 2-te botrore vrane sdi sakt , po me duket rreth 400.000 serb dhe prap se prap u bashkuan ne nje shtet te quajtur Jugosllavi.

Perjashtuar Maska e Marmara
    Anëtarësuar
    12-06-2003
    Vendndodhja
    Ne Rrugen e Zotit
    Postime
    229

Pyete skenderbeun

Citim Postuar më parë nga drenicaku Lexo Postimin
    Duhet te korrigjohet,me shume te shkruhet per gjergj kastriotin,i cili e luftoi depertimin islam ne evrop per ket nuk shkruhet nuk e kuptoi perse
    I cili luftoi per interesat e vatikanit dhe te serbeve..

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga Sovrani Lexo Postimin
    Po ne shqiptaret qe jemi thjesht shqiptare e nuk i perkasim asnje grupi prej atyre qe permende me lart, me ke te punojme ne? Apo jemi jetima ne!

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Shih shih, 16 % e atyre qe u pergjigjen na qenkan turkoshake...paska pase rrenje te thella turku ne Shqiperi....

Faqja 17 prej 104 FillimFillim ... 715161718192767 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •