Close

Rezultati i Sondazhit: A duhet të korrigjohet historia shqiptare, sipas kërkesave të Republikës së Turqisë?

Votues
291. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • PO

55 18.90%
  • JO

236 81.10%
Faqja 20 prej 104 FillimFillim ... 1018192021223070 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 191 deri 200 prej 1037
    i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anëtarësuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Kur vjen puna per kombin shqiptar te gjithe islamiket luajne rolin e grave te sulltanit .

Aferim arnaut , jazek ju qofte !
    Ngjeshur me brezin e se vertetës,parzmoren e drejtësisë,mburojën e besimit dhe shpatën e Frymës.

ʚϊɞSabr is Sweetʚϊɞ
    Anëtarësuar
    10-04-2011
    Vendndodhja
    In my thoughts free from the world
    Postime
    534
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    Atëher cfarë kërkon Davutoglu
    Qe po t’kallxoj une ca po kerkon Davutoglu.

Kur flet ky njeri, vertet meriton vemendje te plote, sepse eshte strateg deri ne ate mase, sa qe ka aritur t’i beje edhe armiqte ta lavderojne.
    Ne librat e tij : “Transformimi qyteterimor dhe bota muslimane” dhe “Thellesia strategjike” hapesire shume te madhe i jep Ballkanit. Ideja e tij eshte qe ta riktheje Ballkanin ne qender te politikeberjes gjitheboterore, ashtu sic kishte rolin ne Perandorine Osmane. Kerkon qe te shnderohet nga bastioni i krizave, ne qender te nderveprimit paqesor, nderqyteterimor dhe nderkulturor. Dhe kjo mendon ai do te arihet permes rishikimit te historise nga perspektiva e historise se qyteterimeve.

Ai kerkon domosdoshmerisht te ndertohet nje prototip i intelektualit (vecanerisht nga shqipateret) me besim te forte ne vetvete dhe me bagazh te forte kulturor.
    Ne te kunderten mendon qe Ballkani do te mbetet pergjithmone i gjykuar te vuaj si zone tampon e perleshjeve mes fuqive hegjemonike te ndryshme politike.
    Edhe vizita e tij ne Ballakan po i sherben kesaj ideje, dhe mesa duket po i ecen shume mire me te gjitha shtetet, dhe vecanerisht me Kosoven.
    I feel Kosovereign!

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Sigurisht qe duhet te korrigjohen
    tani e tutje ne librat tone shkollor turqve duhet tu referohemi ekskluzivisht si: funderrinat aziatike, sepse turqte ashtu keshtu nuk ekzistojne, eshte shpikje e vone ata-turkut dhe kuptohet e europes kurve
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    tani e tutje ne librat tone shkollor turqve duhet tu referohemi ekskluzivisht si: funderrinat aziatike, sepse turqte ashtu keshtu nuk ekzistojne, eshte shpikje e vone ata-turkut dhe kuptohet e europes kurve
    Si quheshin Turqit ne shekullin XV Baptist ?
    Falemnderit !

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga Kandy* Lexo Postimin
    Qe po t’kallxoj une ca po kerkon Davutoglu.

Kur flet ky njeri, vertet meriton vemendje te plote, sepse eshte strateg deri ne ate mase, sa qe ka aritur t’i beje edhe armiqte ta lavderojne.
    Ne librat e tij : “Transformimi qyteterimor dhe bota muslimane” dhe “Thellesia strategjike” hapesire shume te madhe i jep Ballkanit. Ideja e tij eshte qe ta riktheje Ballkanin ne qender te politikeberjes gjitheboterore, ashtu sic kishte rolin ne Perandorine Osmane. Kerkon qe te shnderohet nga bastioni i krizave, ne qender te nderveprimit paqesor, nderqyteterimor dhe nderkulturor. Dhe kjo mendon ai do te arihet permes rishikimit te historise nga perspektiva e historise se qyteterimeve.

Ai kerkon domosdoshmerisht te ndertohet nje prototip i intelektualit (vecanerisht nga shqipateret) me besim te forte ne vetvete dhe me bagazh te forte kulturor.
    Ne te kunderten mendon qe Ballkani do te mbetet pergjithmone i gjykuar te vuaj si zone tampon e perleshjeve mes fuqive hegjemonike te ndryshme politike.
    Edhe vizita e tij ne Ballakan po i sherben kesaj ideje, dhe mesa duket po i ecen shume mire me te gjitha shtetet, dhe vecanerisht me Kosoven.
    E thene sikur me qene vete Davuti i ogluve. Si gjithmone, duhet shqiptari "intelektual" te nxjerre geshtenjat nga zjarri per Azine ne luften e saj kunder Perendimit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 26-08-2011 më 21:07

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Genti.. Lexo Postimin
    Si quheshin Turqit ne shekullin XV Baptist ?
    Falemnderit !
    muter besoj
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anëtarësuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Nuk eshte e çuditshme qe islami kerkon te asgjesoje historine . Nuk eshte e habitshme qe islami kercenon dhe vret siç kane bere turqit ndaj shqiptareve sepse shqiptaret kane kundershtuar islamin e kane dashur lirine .
    Nuk eshte e çuditshme qe kaq shume njerez neper bote te jene vrare nga ky kult barbar i Muhamedit .
    Ngjeshur me brezin e se vertetës,parzmoren e drejtësisë,mburojën e besimit dhe shpatën e Frymës.

ʚϊɞSabr is Sweetʚϊɞ
    Anëtarësuar
    10-04-2011
    Vendndodhja
    Postime
    534
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    E thene sikur me qene vete Davuti i ogluve. Si gjithmone, duhet shqiptari "intelektual" te nxjerre geshtenjat nga zjarri per Azine ne luften e saj kunder Perendimit.
    Po kerkohet forcimi i Ballkanit ne pergjithesi, dhe i shqiptareve ne vecanti. Nese mireqenia jone varet nga nxjerja e geshtenjave nga zjari (ama vec per te miren e vetes sone si parim) pse mos ta bejme kete. T'mos leme kund geshtenje pa rokullisur, boll sherbyem si loder ne duart e meshires se huaj.
    I feel Kosovereign!

ʚϊɞSabr is Sweetʚϊɞ
    Anëtarësuar
    10-04-2011
    Vendndodhja
    Postime
    534
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Na del pune pastaj me prinderit e edukuar. Garant nuk do t'i lejojne femijet e tyre te frekuentojne shkolla te tilla qe per sinonim kane banalitetin.
    I feel Kosovereign!

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga maurisi Lexo Postimin
    Nuk behen krahasime te tilla, thjeshte e shpreha mendimin tim

Te njejten gje ben Amerika me boten .... je dakord me kete?
    Bëhen që cke me të(para pak vitesh vëllezërit e Kosovës u vunë përballë këtyre alternativave dhe më keq), pse ku kujton se jeton ti në lululand ? Vec se ka Corona Nights, Smirnoff Nights and Follie party në Shqipëri nga mëngjesi deri në darkë nuk do të thotë që kjo është jeta reale e njëriut, e lërë më politikën. Për Amerikën fola qartë, por nuk paske kuptuar gjë.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 26-08-2011 më 23:20
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Faqja 20 prej 104 FillimFillim ... 1018192021223070 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •